ПриветПървоначално публикувано от adtomov
те няма и да ти дадат да влезеш /освен ако не ги подкупиш /
ало продавачите кажете му каква е тарифата
единственият лесен начин е да ги снимаш на бял фон в режим Макро
ПриветПървоначално публикувано от adtomov
те няма и да ти дадат да влезеш /освен ако не ги подкупиш /
ало продавачите кажете му каква е тарифата
единственият лесен начин е да ги снимаш на бял фон в режим Макро
Майтап, не майтап, ама тия дни смятам да си купя Canon SX-10 IS точно за тази цел, пък и да сменя стария фотоапарат. Надявам се, че неговият 28mm супер макро режим ще свърши работа, поне доколкото съм чел из нет-а. 123pix/mm. Отворен съм и за други предложения :-)Първоначално публикувано от hristoslav2
:-)
LG плазми серия PS
Всички панели в PSсерията са еднакви по-начало .
Влизаме в сервизното меню OK+OK, избираме първият пункт позиция "0"
Eто така е
Променете настройката
И ето ви дългоочкваната настройка THX
PS60 - това е PS6000
PS70 - това е PS7000
Собствениците на PS3000 PS6000 PS7000 проверете ще стане ли вашият телевизор PS8000
В PS3000 има друго меню по ОК+ОК и в Tool Option може да се изберат само тези обозначения : PS30,PS40,PS60,PS11,PS10,PS20
активирането на плейването на филми през USB става както при LCD-тата
menu+menu-> парола 0000 ->tool option->usb type = 2
Няма да имаш проблем с подаването на 1080р нито пък със цифровата ТВ.Първоначално публикувано от BenSherman
...ако смяташ сериозно да се занимаваш с подобен род снимки, вземи спри сапунерите и си купи сносно ДСЛР-тяло с един читав макро обектив, пак да е CanonПървоначално публикувано от adtomov
Ей, samara69, благодаря за съвета, но бих прибегнал до този вариант само ако наистина друго не върши работа. Тъй като е много по-скъп. Все пак няма да ставам фотограф-артист и да снимам снежинки и комари. :-) Но ако имаш конкретни предложения като марки и модели, бих ги разгледал.Първоначално публикувано от samara69
:-)
Направих нещо друго - поиграх си малко днес и направих няколко снимки - за качество не говорим, но все пак да имаПървоначално публикувано от adtomov
http://profile.imageshack.us/user/altaviat/
странноПървоначално публикувано от Altav
вместо градации на сивото имаме градации на синйото
освен това в дясната част трите най-тъмни градации са слети- черно
Това може да е от снимката или защото гледа в режим Динамик със Студен баланс на бялото.
Аве бях се навил за G10 плазмата на панасоник, но сега виждам, че за 200лв. повече може да се вземе G15. Като в повече тя има 1HDMI, DVB-S тунер,VieraCast, DeepColor и е малко по-тънка. Аре някой, който е по-запознат да опише с 2-3 думи всяка екстра и по-скоро дали си струва. Аз знам, че VieraCast ти дава достъп до няколко сайта, но който го е тествал да даде отзиви. Също някой да каже за DeepColor-а дали се вижда разлика. Какво ще се хваща със сателитния тунер и т.н.т.
Също всеки, който има един от двата модела да каже как е движението на филмите в 24p при 96Hz рефреш. А и последно каква е разликата м/у V-Surround и V-Surround Pro?
Разликите са следните:
-външния вид леко е различен - на пръв поглед стойката е различна и е малко по-тънък. За мен и двете не са съществени, че ще стои закачен на стена.
-има DLNA функции, с които може да гледаш снимки, музика и Divx филми. Не знам поддържа ли БГ субтитри - едва ли.
-Viera Cast е нещо като броузер за интернет и може да гледаш Youtube, Picasa и сайта на Eurosport
Честно казано не знам всички тези допълнителни екстри са полезни на някой и си заслужават парите.
V-Surround Pro май има чак във V10, което едва ли е нещо кой знае какво. Така или иначе звука не е нищо особено в който и да е "плосък" ТВ.
Тези 96Hz съм решил да проуча има ли ги аджеба в европейските/българските модели или само в хАмериканските. Така или иначе това го има само във V10 и нагоре. Иначе това като екстра е страхотно решение, което чрез повтаряне на всяка сцена по 4 пъти подобрява гледането на 24р материал. При досегашните модели се ползва 3:2 pulldown, който правеше от 24 кадъра 60 и много често се наблюдаваха дефекти/насичания. Разните там "подобрители" HD Natural Motion, 100-200Hz не ги коментирам изобщо.
...хубаво апаратче това, попрочетох сега...би могъл да помислиш за един хубав механичен обектив 50/1.4 с преден диаметър около 52 мм., който да закачаш обратно с преходник, става перфектно макро и са на тънка цена ...само не съм сигурен дали ще може да фокусира, макар да пише, че има ръчен фокус, той не е истински ...и прочее те с това като му гледам кюнеца, едва ли ще те пуснат да снимаш в магазина, а с ДСЛР и истински обектив, хич и не вервамПървоначално публикувано от adtomov
едит: аз имам един такумар 50/1.4 и бих пробвал в ТМ или ТП, ама гледам, че го няма още апаратчето ...в Стара Загора
Здравеите,какво бихте ме посъветвали за panasonic tx-p42c10e,телевизора ще се ползва предимно за гледане на цифрова кабелна. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053736
Като се има предвид, че за 1200 лева получаваш 42 инчов телевизор със съвсем прилична картина няма какво да го мислиш много.Първоначално публикувано от goiko
За тези пари можеш да вземеш някое посредствено 32" LCD.
за следващите модели съм писал как можеш да ги превърнеш в 6-та серия с активиране на функцията плейване на филми през USB с флашка/от сервизното меню/
SAMSUNG LE-37B550 1,659.00 лв
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09051787
http://www.samsung.com/uk/consumer/d...LE37B550A5WXXC
SAMSUNG LE-37B530 1,569.00 лв
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052330
няма български сайт за Семсун защото К и К електроникс ги мързи да се размърдат и да си платят
Обръщам се към hristoslav2 или пък към всички които знаят ,с извинението пак ако могат да повторят начина на активиране за плейването на филми през USB за моделите SAMSUNG LE-37B551 и SAMSUNG LE-32B551 тъй като неможахме да открием във форума пак и тв тата са купени скоро .Или тожа изобщо не възможно...Много ви благодарим!