Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 273 от 443 ПърваПърва ... 223263271272273274275283323 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,081 до 4,095 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Привет hristoslav2. :-)
    Преглеждайки TUV сертификатите, които има CMO,
    http://www.tuvdotcom.com/pi/web/Deta...D=0&type=Mname
    се вижда, че тая година те са получили сертификати за производство на доста панели, необявени в официалния им списък. Да оставим настрана 40" и 46" вече дискутирани панели, които най-вероятно са дълбок ОЕМ за Samsung, но от януари 2009 насам имат сертификати и за редица 26" инчови панели:
    http://www.tuvdotcom.com/pi/web/Prod...ng=&searchbox=
    което поставя възможността тези панели да се появят в един хубав момент на пазара, най-вероятно в Самсунг, ако вече не са се появили. Това ме навежда на мисълта, че не е изключено, това, което съм видял в 26B350 и в 26B450, все пак наистина да си е СМО матрица. Грешката ми е, че не влязох в сервизното меню на място, за да видя сигнатурата на производителя на панела. Не исках да занимавам продавач-консултантите....
    Привет
    те няма и да ти дадат да влезеш /освен ако не ги подкупиш /
    ало продавачите кажете му каква е тарифата
    единственият лесен начин е да ги снимаш на бял фон в режим Макро

2.  

3. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ...единственият лесен начин е да ги снимаш на бял фон в режим Макро
    Майтап, не майтап, ама тия дни смятам да си купя Canon SX-10 IS точно за тази цел, пък и да сменя стария фотоапарат. Надявам се, че неговият 28mm супер макро режим ще свърши работа, поне доколкото съм чел из нет-а. 123pix/mm. Отворен съм и за други предложения :-)
    :-)

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LG плазми серия PS
    Всички панели в PSсерията са еднакви по-начало .
    Влизаме в сервизното меню OK+OK, избираме първият пункт позиция "0"

Eто така е

Променете настройката

И ето ви дългоочкваната настройка THX

PS60 - това е PS6000
    PS70 - това е PS7000
    Собствениците на PS3000 PS6000 PS7000 проверете ще стане ли вашият телевизор PS8000
    В PS3000 има друго меню по ОК+ОК и в Tool Option може да се изберат само тези обозначения : PS30,PS40,PS60,PS11,PS10,PS20
    активирането на плейването на филми през USB става както при LCD-тата
    menu+menu-> парола 0000 ->tool option->usb type = 2

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от BenSherman
    @adtomov, ако взема плазма Панасоник Х10, която е 100херца и 1024х768 ще има ли проблем да пускам от лаптопа 1080р и даунскейлингът ще сече ли здраво? Как ще се гледа в общи линии и става ли такава плазма за цифрова телевизия изобщо?! Днеска в ТПолис ме наплашиха, викат ми, че на цифрова ТВ сече като откачена и за нищо не става освен за аналогов сигнал : ( Вярно ли е това?
    Няма да имаш проблем с подаването на 1080р нито пък със цифровата ТВ.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Майтап, не майтап, ама тия дни смятам да си купя Canon SX-10 IS точно за тази цел, пък и да сменя стария фотоапарат. Надявам се, че неговият 28mm супер макро режим ще свърши работа, поне доколкото съм чел из нет-а. 123pix/mm. Отворен съм и за други предложения :-)
    ...ако смяташ сериозно да се занимаваш с подобен род снимки, вземи спри сапунерите и си купи сносно ДСЛР-тяло с един читав макро обектив, пак да е Canon

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от samara69
    ...ако смяташ сериозно да се занимаваш с подобен род снимки, вземи спри сапунерите и си купи сносно ДСЛР-тяло с един читав макро обектив, пак да е Canon
    Ей, samara69, благодаря за съвета, но бих прибегнал до този вариант само ако наистина друго не върши работа. Тъй като е много по-скъп. Все пак няма да ставам фотограф-артист и да снимам снежинки и комари. :-) Но ако имаш конкретни предложения като марки и модели, бих ги разгледал.

8.  

9. Тук е от
    May 2008

...
    Но иначе наистина би било полезно да можеш да публикуваш снимката... Можеш ли да ми я пратиш на e-mail?
    Предварително благодаря!
    Направих нещо друго - поиграх си малко днес и направих няколко снимки - за качество не говорим, но все пак да има
    http://profile.imageshack.us/user/altaviat/

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Altav
    Направих нещо друго - поиграх си малко днес и направих няколко снимки - за качество не говорим, но все пак да има
    http://profile.imageshack.us/user/altaviat/
    странно

вместо градации на сивото имаме градации на синйото
    освен това в дясната част трите най-тъмни градации са слети- черно

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това може да е от снимката или защото гледа в режим Динамик със Студен баланс на бялото.

12. Тук е от
    May 2009

Аве бях се навил за G10 плазмата на панасоник, но сега виждам, че за 200лв. повече може да се вземе G15. Като в повече тя има 1HDMI, DVB-S тунер,VieraCast, DeepColor и е малко по-тънка. Аре някой, който е по-запознат да опише с 2-3 думи всяка екстра и по-скоро дали си струва. Аз знам, че VieraCast ти дава достъп до няколко сайта, но който го е тествал да даде отзиви. Също някой да каже за DeepColor-а дали се вижда разлика. Какво ще се хваща със сателитния тунер и т.н.т.
    Също всеки, който има един от двата модела да каже как е движението на филмите в 24p при 96Hz рефреш. А и последно каква е разликата м/у V-Surround и V-Surround Pro?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Разликите са следните:
    -външния вид леко е различен - на пръв поглед стойката е различна и е малко по-тънък. За мен и двете не са съществени, че ще стои закачен на стена.
    -има DLNA функции, с които може да гледаш снимки, музика и Divx филми. Не знам поддържа ли БГ субтитри - едва ли.
    -Viera Cast е нещо като броузер за интернет и може да гледаш Youtube, Picasa и сайта на Eurosport

Честно казано не знам всички тези допълнителни екстри са полезни на някой и си заслужават парите.

V-Surround Pro май има чак във V10, което едва ли е нещо кой знае какво. Така или иначе звука не е нищо особено в който и да е "плосък" ТВ.
    Тези 96Hz съм решил да проуча има ли ги аджеба в европейските/българските модели или само в хАмериканските. Така или иначе това го има само във V10 и нагоре. Иначе това като екстра е страхотно решение, което чрез повтаряне на всяка сцена по 4 пъти подобрява гледането на 24р материал. При досегашните модели се ползва 3:2 pulldown, който правеше от 24 кадъра 60 и много често се наблюдаваха дефекти/насичания. Разните там "подобрители" HD Natural Motion, 100-200Hz не ги коментирам изобщо.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Ей, samara69, благодаря за съвета, но бих прибегнал до този вариант само ако наистина друго не върши работа. Тъй като е много по-скъп. Все пак няма да ставам фотограф-артист и да снимам снежинки и комари. :-) Но ако имаш конкретни предложения като марки и модели, бих ги разгледал.
    ...хубаво апаратче това, попрочетох сега...би могъл да помислиш за един хубав механичен обектив 50/1.4 с преден диаметър около 52 мм., който да закачаш обратно с преходник, става перфектно макро и са на тънка цена ...само не съм сигурен дали ще може да фокусира, макар да пише, че има ръчен фокус, той не е истински ...и прочее те с това като му гледам кюнеца, едва ли ще те пуснат да снимаш в магазина, а с ДСЛР и истински обектив, хич и не вервам

едит: аз имам един такумар 50/1.4 и бих пробвал в ТМ или ТП, ама гледам, че го няма още апаратчето ...в Стара Загора

16. Тук е от
    Sep 2007

Здравеите,какво бихте ме посъветвали за panasonic tx-p42c10e,телевизора ще се ползва предимно за гледане на цифрова кабелна. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053736

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от goiko
    Здравеите,какво бихте ме посъветвали за panasonic tx-p42c10e,телевизора ще се ползва предимно за гледане на цифрова кабелна. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053736
    Като се има предвид, че за 1200 лева получаваш 42 инчов телевизор със съвсем прилична картина няма какво да го мислиш много.
    За тези пари можеш да вземеш някое посредствено 32" LCD.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2009

за следващите модели съм писал как можеш да ги превърнеш в 6-та серия с активиране на функцията плейване на филми през USB с флашка/от сервизното меню/
    SAMSUNG LE-37B550 1,659.00 лв
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09051787
    http://www.samsung.com/uk/consumer/d...LE37B550A5WXXC

SAMSUNG LE-37B530 1,569.00 лв
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052330
    няма български сайт за Семсун защото К и К електроникс ги мързи да се размърдат и да си платят

Обръщам се към hristoslav2 или пък към всички които знаят ,с извинението пак ако могат да повторят начина на активиране за плейването на филми през USB за моделите SAMSUNG LE-37B551 и SAMSUNG LE-32B551 тъй като неможахме да открием във форума пак и тв тата са купени скоро .Или тожа изобщо не възможно...Много ви благодарим!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе