точно аз ще гледам сателитна телевизия и обикновена кабеларка?,благодаря за бирзите отговори.значи до септември имам време,дали ще е по добре да е с LED200hz,като за мене(кабелна,сателит)?Първоначално публикувано от qbadabaduuu
точно аз ще гледам сателитна телевизия и обикновена кабеларка?,благодаря за бирзите отговори.значи до септември имам време,дали ще е по добре да е с LED200hz,като за мене(кабелна,сателит)?Първоначално публикувано от qbadabaduuu
ilyadci
то плазма ще е най добре Се пак ти ще го гледаш отиваш в ТМ и ТП казваш да ти пуснат различни модели на обикновена ТВ по възможност да е спортен канал гледаш кое как дава и си избираш Не питай продавачите кое биха ти препоръчали, а само за технически характеристики
значи LCD(LED) не става замен така ли да разбирам?(Първоначално публикувано от qbadabaduuu
Айде и аз да допринеса за форума с едно ревю на LG 32LH2000. След дълго пулене и чудене реших да се спра на този модел по характеристиките. Първо взехме един за офиса, хареса ми и си взех и за вкъщи. Качеството на картината, сравнено с други наредени до него телевизори е средна работа. Зрителния ъгъл е добър, ако го гледаш отстрани или отгоре/отдолу. Ако го гледаш отгоре/отдолу И отстрани, тогава почва да изкривява цветовете. Черното е добро, особено в икономичен режим, но малко губи детайлност в тъмните сцени. Всичко това е със стандартни настройки, без да се наглася образа. Матрицата е AUO, произведена в Турция, май е А-MVA, но не е сигурно. Качеството на сглобката е евтинджос, но приличен. Звука според характеристиките би трябвало да е добър, но ако се пусне SRS Trusurround звучи като от кутия. Все пак не е дразнещо. Дистанционното е сравнително удобно. Телевизора се включва за около 5-7 секунди. Имах съмнения относно това дали ще бъде достоен заместник на кинескопния телевизор, защото всеки е наясно, че тези телевизори си заслужават парите при гледане на 16:9 HD сигнал, нали за това са направени... Оказа се, че картината от аналоговия тунер при силен сигнал си е съвсем прилична. На цифров тунер ефирната телевизия е доста качествена, особено ако се гледа от 2 метра. При HD сигнал качеството е добро, както при всички ТВ-та. Не съм забелязал особено мазане или лагване, брандинг също. Разбира се, може да съм малко кьорав и да съм пропуснал нещо, което би направило впечатление на Лазарус и Христослав. Като се активира плеъра през USB, е красота. Гледа се както SD сигнал, така и HD 720р сигнал със субтитри на кирилица. Сигнал 1080р от USB не успях да подкарам, ама може да е било и от файла. Иначе си приема и 1080р сигнал от компютъра. Като му се бучне флашката и то покаже менюто на флашката, като се избере гледане на филм, понякога телевизора се гаси. През главното меню такъв проблем няма, даже си има превю на съответния филм :-) Предполагам, че РС входа му е малко слабичък, защото 5 м кабел с ферит от едната страна губи DDC сигналите и компютъра не изписва какви резолюции поддържа телевизора, а телевизора не дава да се избере нативната резолюция, както става при обикновен къс кабел. Освен това дали е с 15 или 14 пина кабела няма никакво значение, само дължината е фактор. Като купувате такъв модел, хубаво гледайте за изгорели пиксели, че те са често явление при този модел. Най-добре от сервизното меню включвайте последователно заливките от Test pattern. Тогава се виждат лесно и бързо. Това е засега всичко, което се сещам. Може гурутата във форума да направят някакъв стандарт за ревюта, например какво и как да се описва, както е в секцията за климатиците, та да не се пропусне нещо. Общо казано съм доволен от телевизора, като съотношение цена/функции е номер 1, а като съотношение цена/качество също не е много назад. Боклуците струват само стотина лева по-малко.
Ще споделя и малко опит с така нареченото "прогаряне" на LCD-тата. Имаме едно Деу, при което си личат малко чертите от гледането на 4:3 картина, НО това ТВ работи в този режим нон-стоп 24/7 от година и половина. LG-то работи в 4:3 нон-стоп от 2 седмици и чертите много трудно се забелязват.
И каква стана тя? Аз по принцип харесвам повече плазмата ,но тъй като не мога да понасям изкривената картина при" пълен екран" ,а ще се налага често да се гледа на 4:3 ,поради проблема с" прогарянето" се замислих за ЛСД. Сега се оказва ,че при режим 4:3 и те "прогарят". Кво правим тогава ?
Благодаря за ревюто.Първоначално публикувано от ivoru
Относно това да се направи стандарт за ревюта-идеята ти е добра-нека всеки да си каже мнението по въпроса-какво го интересува в един телевизор и своето виждане за ревю/надявам се всички да се отзоват/
1.
2.
3.
И последно - не те съветвам да гледаш картина във формат 4:3 на LCD телевизора си .Избягвай да го правиш-Разтягай картината докрая на панела. Вярно е че така губиш част от картината-/2 хоризонтални ивици-горе и долу/ ,но поне няма да се страхуваш от блокиране на пиксели.
LCD -тата не прогарят-блокирват поксели-а това може да се оправи-има програма/дал съм линк в темата за матриците/Първоначално публикувано от nkd
да се надяваме че форматът 4:3 ще изчезне по-скоро заедно с цифровизацията на телевизията
Здравейте,Ходих да видя на живо Philips 32PFL7403H10 - но се оказа че няма българско меню.
Може ли да се ъпдейтне софтуера за да има БГ меню.
Мислех да го взимам ,ама заради липсата на БГ меню се отказах.
Филипс имат българско меню едва от тази година-/не става с ъпдейтване/Първоначално публикувано от naskoD
ето един примерПървоначално публикувано от ivoru
# отзива се пише в свободна форма, ако нямате представа за какво да пишете, възползвайте се от примерният списък -
# точно название на модела
# примерна дата на покупката или примерно от колко време го имате
# Вашите впечатления от прегледа от различни источници (TV, DVD, HD и т.н.)
# от какво растояние гледате и как оценявате диагонала на телевизора за това растояние (може и повече, по-добре по-малък и т.н.)
# ако знаете, типа на използваната матрица
# има ли проблеми при връзка с компютър, получили се картиране-пиксел към пиксел, има ли някакви недостатъци ,нещо непонятно или особенности при свързване с компютър
# описание на проблема или недостатъците
# всичко, което искате да разкажете за притежаваният от вас модел
# общо впечатление от модела
# ваша обща оценка на модела (Отлично/добре/Средно/Лошо/Неудовлетворително)
Ако имате възможност да сравнявате телевизора с друг - това само се приветства
може да отворим нова тема-Ревюта
http://www.p4c.philips.com/files/4/4...12_pss_rus.pdf
http://www.p4c.philips.com/files/4/4...12_pss_rus.pdf
и да се даде субективна оценка виждат ли се началните минути от Индиана Джоунс 1 Кивота тъмните сцени в пещерата
Да, добра идея, да се направи някакво стандартно клипче по което да се сравняват телевизорите. Има една сцена в един от епизодите на "Как срещнах майка ви", където камерата проследява един кораб по реката, а небостъргачите по брега се местят, доста трудна сцена, на почти всички панели на които съм я гледал се появява накъсване.Първоначално публикувано от tchefo
Предстои ми купуване на LCD и съм харесал едно SONY kdl32s4000 можете ли да ми кажете нещо за него или някакво добро предложение за 32" LCD до 1000лв
ilyadci
става се пак ти ще го гледаш виж на живо и прецени
защо да имам екран 16:9 и да го гледам на 4:3, не го разбирам това, честно ...разпъването е толкова добре реализирано, че чак ме дразнят някои програми директно предавани на 16:9 ...изглеждат ми вертикално разпънати
Първоначално публикувано от tchefoидеята е добра-направете клипче и го качете някъде-дайте линк /това да бъде стандартен тест/Първоначално публикувано от ivoru
ето ти още 2 варианта-поразходи се виж ги на място в магазинаПървоначално публикувано от teatherboy
LG 32LH4000 http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09052368
PANASONIC TX-L32X10Y http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09054301
Philips 42PFL8404H Input Lag
https://www.youtube.com/watch?v=Nn02...layer_embedded
Смятам да ходя да гледам и купя SHARP LC-37X20E, парите са му 1300 ако го взема на изплащане ~ 1450 Какво мислите и кое друго може да се вземе с по-добри характеристики? Проблема ми е, че дупката за ТВ е 90-91 см и готиното на Sharp-а е 3те год гар.
Пишете моля