Господа hristoslav2, lazarus18 и всички които биха искали да изразят мнение - Sony KDL 46X5500 vs. Sony KDL 46Z5500 или краен случай 50" High end Pioneer Kuro?
Господа hristoslav2, lazarus18 и всички които биха искали да изразят мнение - Sony KDL 46X5500 vs. Sony KDL 46Z5500 или краен случай 50" High end Pioneer Kuro?
Плазмата е по-добре за телевизия-що се отнася до консумацията на ток са почти изравнени /плазмата консумира малко повече/Първоначално публикувано от bate_sashoкогато сравняваш е хубаво да са един до друг моделите ! По това което си написал излиза че си гледал W5500 от голям хоризонтален ъгъл и за това цветовете са изглеждали ИЗБЕЛЕЛИ /изпрани /Първоначално публикувано от Kiki777
да матрицата е важна за зрителният ъгъл и НЯМА нищо общо с видеообработката
матриците почти стигнаха края на своето развитие-сега е ред на видеопроцесорите
в началото/преди 7-8 г/ плоскопанелните телевизори имаха по 4 процесора
преди 3-4 г намалиха броят им на 2 ,а от миналата година са с по един процесор
за матриците всеки производител на ТВ гледа цената на матриците и ако е изгодна си поръчва от модела и ги поставя в телевизорите си
...пропуснах да упомена избор на ТV-то е за цифрова телевизия и филми от PC.
Не намерих обаче дали се предлага в BG 46X5500 и за какви пари!
46X5500 не знам още да се продава и не виждам как може да дадем обективно мнение. В интернет се говори за цена около 4 хил. евро. За тези пари се взима 60 инча Pioneer Kuro. Трябва да си болен фен на LCD или Sony за да го вземеш. Все пак говорим за 30% по-голям екран с перфектно /доказано/ качество.Първоначално публикувано от nikoff
46Z5500 го има в ТМ и наистина е отличен телевизор и не е на някаква смешно висока цена за висок клас модел.
Не знам как си с мястото и може да нямаш условия за толкова огромен екран /50-60 инча/.
Аз така ги виждам нещата. Вместо да дадеш 7-8 хил. лева сега за нов модел LED модел си вземи един 50 инча Kuro за половината пари и безкомпромисно качество. Ползвай го 2 години, изчакай да се развие LED подсветката като хардуер и най-вече софтуер, и тогава пак за 3-4 хил. лева ще си вземеш висок клас LED модел.
hristoslav2,а горе долу колко киловата на час консумират?Благодаря предварително
Кажи за кой модел става дума? Или поне в колко пари се целиш.Първоначално публикувано от bate_sasho
Консумацията на една FullHD 42 инча плазма в калибриран режим е около 200W/h. Подобен размер LCD "харчи" около 100-120W. Става дума за последните нови модели. По-старичките отиват към 150-160.
Става дума за това лсд http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040325 и нз все още коя каква плазма.Препоръчаи те ми някаква до максимум 1300 лв(разбери са ако е по добра от лсд-то)
Която и Панасоник плазма да вземеш от последните 2 поколения ще е по-добра от това LCD /и по-голямо/. Ще харчи повече, то е ясно. Надявам се да не ти е това определящия фактор за избор.Първоначално публикувано от bate_sasho
Здравейте.Преди няколко месеца си закупих тв SAMSUNG LE-32A557 от който общо взето съм доволен.Сега съм решил да си закупя още един тв.Бюджета който съм заделил е към 1300лв.Моля дайте ми няколко предложения като не се интересувам от Панасоник Тошиба или някой от "дърветата" Нео Краун...
Сега аз съм се спрял на един модел на Филипс - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052400.
Основният показател който е важен е картината ... ще се гледа Булсатком и някой филм от компютъра или ДВД то.
Стура ли си също да се дадат примерно още 200-300лв и да има някакъв ефект.Примерно да виждаш с просто око че по скъпият тв предава по хубаво.
Ще бъда благодарен на hristoslav2 и lazarus18 ,а всеки друг разбирасе ,да дадът своите предложения.
Нещо не ми се връзва питате за плазми за по 4000 лв и в същото време колко ток гори, ами ако е 0,5 кw, и се гледа по 15 часа на ден ще изгори 42 лв на месец,ако е най икономичното LCD в същият размер да речем 250 W е ясно колко ще изгори, е до тези 20 лева ли опряхме
PANASONIC TX-P37X10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051636Първоначално публикувано от bate_sasho
Power consumption 230 W
Power consumption (standby) 0.7 W
избраният от теб/стар модел 2008г/
LG 37LG6000 Power consumption 190 W , Power consumption (standby) 1 W
разбира се че си струва да дадеш 200лв повече за по-добра картинаПървоначално публикувано от ivanhoe72
SONY KDL-32V5500K http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051972
LG 32LH5000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053358
и малко по-скъпите
LG 32LH7000
PHILIPS 32PFL7404H
Благодаря justify! Каква е разликата (за LG37 LH 5000)като се гледа на 50 Hz, 100Hz, и 200Hz ? Как се справя с кабелна ТВ? От флашка могат ли да се гледат HD филми?Първоначално публикувано от justify
За прилична S-PVA и то с 10-битово управление можеш да разчиташ засега само във W4500 и X4500 сериите от 40 инча нагоре. В W5500 сериите - също, само че управлението е 8-битово. В Z4500 от 40 инча нагоре поставят нова разработка (вероятно на Samsung), с друга структура на субпикселите, при която под голям ъгъл черното лилавее. В 42PFL8404 матрицата е AS-IPS (или по-съвременен тип S-IPS).Първоначално публикувано от Kiki777
:-)
А вярно ли е че плазмите до 5 г. се скапват?
Мне. А ти?Първоначално публикувано от bate_sasho