Първоначално публикувано от
ejko Здравейте драги съфорумци! Предстои ми покупка на LCD или плазмен телевизор, и много разчитам на вашата помощ за избора ми.
Постарах се да прочета цялата тема (никак не е кратка), но не съм сигурен, че се ориентирах докрай кой е най-добият вариант за мен. Все пак, ако отговорът на въпросите ми се е съдържал някъде, моля да ме извините, и да се повторите - ще бъда благодарен!
Та... ситуацията е следната:
1. Склонен съм да дам около 1500 лв. (може и малко отгоре, но ако съм сигурен, че си заслужава);
-заслужава си !
2. Телевизорът ще се гледа от 2.5-3 метра;
-значи ти трябва по голям диагонал -42
3. Не съм голям ТВ-фен... общо взето - от телевизията гледам само новини; Цифрова телевизия нямам, но не е изключено да си прекарам;
-почти задължително е!
4. Телевизорът смятам да ползвам основно за гледане на филми от ПЦ-то. Видеокартата ми няма HDMI (за монитора ползвам DVI) и не ми се иска да я подменям. Звуковата карта и колоните (5.1) на ПЦ-то са повече от добри и смятам да си ползвам тях при гледане на филми. Филмите с висока резолюция доста ме блазнят... изглеждат перфектно на монитора (22" 1680х1050), но как ли ще изглеждат на ТВ-то? Възнамерявам да ползвам DVI като връзка (мисля, че има и преходници към HDMI, но не съм убеден в качеството им). LAN към телевизора не мисля, че ще е удачен вариант - няма да мога да си ползвам многоканалния звук.
-DVI изхода ти е достатъчен за образа/за звука ще ти се наложи да прекараш отделен кабел/.Многоканален звук няма как да изкараш от телевизора -затова се пуска отделен кабел към ресивър и 5,1 или 7.1 колони.
Въпросите ми са ви ясни вече:
1. Ориентирал съм се към 37". Подходящ ли е този размер? Нужен ли е по-голям?;
-Да
2. Трябва ли да държа на Full HD?;
-Желателно е
3. Плазма или LCD?
Плазма ако искаш по-добра картина с по-топли цветове-желателно 100Hz за да премахнат дразнещото трептене на картината
4. Въобще - ще се радвам да получа предложения за конкретни модели, отговарящи на изискванията ми (както и предложения за коригиране на изискванията ми, ако е нужно).
Благодаря ви предварително!
П.П. ...а какво ще кажете за това:
http://sharpbg.com/index.php?itemID=273&group=1