Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 296 от 443 ПърваПърва ... 246286294295296297298306346 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,426 до 4,440 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от seh
    Здравейте,
    имам питане коя от следните оферти ще ми препоръчате, телевизорът ще се гледа от около 3.50 м
    почти се бях хвърлил на Philips 42PFL9664, но видях разни промоцийки и се разколебах - ето ги и тях:
    http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1006 - LCD телевизор SONY BRAVIA KDL-46EX1 + ПОДАРЪК!
    какви са предимствата на sony-то спрямо philipsa, май и по дебелината даже philipsa го бие, а и отзивите за Bravia Engine 2 не са върховни...
    честно казано не мисля че голяма файда от Blu ray-a ще имам - май по-скоро прах ще събира, но ме блазнят 46" на sony-то

http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=5210 - PHILIPS 42PFL9803H + мощна DVD система с HDMI и USB PIONEER DCS-370
    на PFL9803 струва ли си наистина LED-а, толкова ли е огромна разликата в контраста, както пишат, защото май предпочитам 200Hz и 1 ms на 9664..., а и е миналогодишен модел...
    а и за тая разлика между 4200 лв и 3050 лв за 42PFL 9664 ще мога доволно добра система за озвучаване да си взема, ако все пак говорителите на телевизора не стигат, което ме съмнява...
    а се чудя и за Philips 47PFL9664..., което май ще е най-добрия вариант!
    предварително благодаря за съветите !
    Виждам, че се целиш в модел от високия клас, но съшо така и че залиташ по гръмките думи.
    Не избирай телевизор по шарените надписи по етикетите.
    Филипс съм ги признал за майстори по този параграф. Само забележи какви думи и числа има в описанието:
    PERFECT
    1 ms
    2250 ТРИЛИОНА
    17bit RGB
    АКТИВЕН КОНТРОЛ
    и тн.
    Това са все неща, които са или абсолютна лъжа или най-обикновено подвеждане.
    Като се каниш да изсипеш така сума за ТВ е редно да подходиш по-сериозно.
    Не казвам, че тоя Филипс е лош модел, но преди да го избереш почети неща, различни от сайта на Филипс, сравнявай на място и тогава купувай.

Да използвам случая да попитам този 9664 с ASV матрица ли е поне?

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте! Искам да си купя нов ТВ и имам нужда от помощ при избора, защото бюджета ми е до 800лв. След доста четене стигнах до извода, че нямам нужда от 1920х1080 телевизор, стига изборът ми да има читави възможности за връзка с компютър (да държи по високи резолюции)

Моля давайте идей

4. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Някой знае ли телевизор произведен за САЩ като дойде в България ще тръгне ли, изобщо какви проблеми могат да се появят?

Ще ти трябва преобразоветел за тока, защото в САЩ е 110 волта, също така ако му стане нещо няма да можеш да си ползваш гаранцията, ще трябва да го носиш направо в сервиз!

5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от jovanoty

Ще ти трябва преобразоветел за тока, защото в САЩ е 110 волта, също така ако му стане нещо няма да можеш да си ползваш гаранцията, ще трябва да го носиш направо в сервиз!
    Това за гаранцията е ясно ,повечето съвременни телевизори са пригодени за 110 и 220 волта, по-скоро въпроса е дали не са примерно само на NTSC , звуковите стандарти и други такива.

6. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Разгледай http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09053924 и http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09052888. И двата модела имат достатъчно качества за цената си.

P.S. Дал съм линк кък LG-то защото надхвърля съвсем леко бюджета ти, колкото до Toshiba-та, тя до скоро бе 799 лв. !

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

В 99% от случаите ще е само с тунер за NTSC. Няма да има и скарт входове. За сметка на скартовете ще има поне два компонентни. Операторските приемници на сателитните или кабелните оператори най-вероятно нямат опция за NTSC на изхода.
    Относоно аудиото ще има предимството да декодира DTS и да има DTS passthrough поради факта (за някои модели), че този формат се ползва от някои щатски ТВ канали. Откъм комунукации също ще е по-добре спрямо някои европейски аналози - LAN порт и Wireless.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това за гаранцията е ясно ,повечето съвременни телевизори са пригодени за 110 и 220 волта, по-скоро въпроса е дали не са примерно само на NTSC , звуковите стандарти и други такива.
    Няма да можеш да ползваш цифровите тунери, но може да ползваш външен приемник, който при всички положения ще има NTSC.
    С тока нещата не са толкова лесни. Може и да няма изобщо възможност за 220в захранването, но не е скъпо да се смени цялото в сервиз или да се ползва някакъв външен трансформатор.
    Като цяло е възможно - рисковете са транспортирането и гаранцията.
    Чичо ми преди месец се върна от Щатите с един контейнер и едно 46 инча Сони.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Няма да можеш да ползваш цифровите тунери, но може да ползваш външен приемник, който при всички положения ще има NTSC.
    Не съм сигурен, че който и да е от операторските приемници - Булсат, itv, Кейбълтел, Мсат ще вадят в NTSC. Ако се закупи отделен, да.

11. Тук е от
    Aug 2009

Уважаеми съклубници,
    Май попаднах в импас. След двуседмично ровене стигнах до два модела.
    LG 42 LН 5000 - 1900лв и Samsung 40 B 650 - 1800лв.
    Елджито няма ЛАН връзка
    Самсунга е с екран като огледало - по-чисто и ясно огледало от церетето.
    Мисля че и двата модела имат DVB-T и DVB-C и съответно слотове за картата на кабелния оператор. /???/.
    Мисля, че и за двата модела ще ми трябва и ъпскейлващ плеър, освен ако няма някаква хватка това да стане през компютъра. /Имам HDMI изход на писито/.
    Та, моля давайте съвети! Минусите на единия са плюсове на другия.
    И още - до към 2-3 часа хола където ще е тв-то е достатъчно ослънчен.
    Ако се сещате давайте акъл какво оше да гледам при избора.
    Благодарности на Христослав и Лазарус за отзивчивостта, както и на останалите клубари.
    В замяна на отзивчивостта на клубарите ще пускам периодично ревю на избраната с ваша помощ джаджа.

Апропо, днес-утре смятам да погледна и прословотутото A786 на Самсунг с ЛЕД подсветка.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Аз не съм видял тук да има ТВ-та на 220 волта, но както кажеш

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Здравейте, след мненията които прочетох тук съм се спрял на Sony 40W5500. Вече два дена обикалям маркетите и сравнявам отделните модели, но според мен това Сони е най-доброто. Може би с една идея Самсунг 40B650 е по-добър, но този отражателен екран е направо ужас. Та въпроса ми е: Има ли някой идея дали се очаква промоция на Сони 40W5500?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от chupakabra
    Не съм сигурен, че който и да е от операторските приемници - Булсат, itv, Кейбълтел, Мсат ще вадят в NTSC. Ако се закупи отделен, да.
    Този, който ползвам на Кейбълтел има NTSC. Предния Делталайн май също имаше. Пак ще проверя да не бъркам, но така или иначе по-добрия вариант е да се вземе нещо с HDMI изход.

kalva4, всички модели на Самсунг с лъскав панел /и В650 и А786/ е невъзможно да се гледат във стая, в която има слънце. Поне не и ако искаш да виждаш нещо различно от себе си, стоящ на дивана. Трябват ти пердета и то по-плътни. Това е минус, който обаче се компенсира от най-доброто усещане за черно. висопк контраст и дълбочина в картината. Ти прецени дали си склонен да се съобразяваш с този факт.
    Плюса на LG-то са 2 инча повече и 200Hz, които едва ли ще изпъкнат пред 100-те на Самсунга.
    И двата имат сравнително удобни вградени плеъри за видео със субтитри.
    Така че избора ти ще се определи от размера 42 срещу 40/, отражателния панел и разликите в контраста и черното.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Някой знае ли телевизор произведен за САЩ като дойде в България ще тръгне ли, изобщо какви проблеми могат да се появят?
    1.Риска при транспорта + разходите
    2.Захранването там е на 110в а при нас е 220в -налага се подмяната му-всички съвременни телевизори са със импулсно захранвене-не е скъпо
    3.Тунера в щатските модели е с друга система/не е DVB/алгоритмите са други/мултиформатни са -налага се подмяната му в сервиз или закупуването на външен такъв
    4.Гаранцията му не важи в Европа
    направи си сам извода дали си струва...

Цитат Първоначално публикувано от kalva4
    Уважаеми съклубници,
    Май попаднах в импас. След двуседмично ровене стигнах до два модела.
    LG 42 LН 5000 - 1900лв и Samsung 40 B 650 - 1800лв.
    Елджито няма ЛАН връзка
    Самсунга е с екран като огледало - по-чисто и ясно огледало от церетето.
    Мисля че и двата модела имат DVB-T и DVB-C и съответно слотове за картата на кабелния оператор. /???/.
    Мисля, че и за двата модела ще ми трябва и ъпскейлващ плеър, освен ако няма някаква хватка това да стане през компютъра. /Имам HDMI изход на писито/.
    Та, моля давайте съвети! Минусите на единия са плюсове на другия.
    И още - до към 2-3 часа хола където ще е тв-то е достатъчно ослънчен.
    Ако се сещате давайте акъл какво оше да гледам при избора.
    Благодарности на Христослав и Лазарус за отзивчивостта, както и на останалите клубари.
    В замяна на отзивчивостта на клубарите ще пускам периодично ревю на избраната с ваша помощ джаджа.

Апропо, днес-утре смятам да погледна и прословотутото A786 на Самсунг с ЛЕД подсветка.
    Привет
    1.Има си решение за осветеноста в стаята-пердета,щори - само не трябва да допускаш да попада директна слънчева светлина върху екрана-ултравиолетовите лъчи ръзкъсват кристалите и увреждат цветните филтри -обикновенно последствията зе забелязват след няколко месеца или година
    2.добре е да решиш трябва ли ти LAN или не -помисли добре за възможностите в бъдеще
    3.Пропускаш да споменеш че контраста на Samsung 40 B 650 е далеч по-добър от този в LG - или може би не си го забелязал ?
    по-добрият контраст ти дава дълбочина на изображението-триизмерност

17. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от relaxe
    Привет. Ами колебанията ми за 37' са по-малко. Плазмената технология е по-добра. За мен най-разумен избор за парите ми е Х10Е. Не е Фул ХД, но от 2.5 метра следва да е ок. Притесняват ме черните ленти когато ще пускам филми, но не вярвам да му се случи нещо. Аз лично ще гледам главно спорт на него и малко игри. Ако нещо в последни момент ме разубеди ще скачам на Самсунг, ЛСД обаче. B550/530 e в този дипазон. Краен вариант е ЛГ, но незнам дали ще отида толкоз далеч. Мисленето продължава.
    Много интересно :-) , моите разсъждения вървят по много подобен път - плазмените ми допадат повече (най-общо казано, разбира се), но изборът е доста по-ограничен. Моят fall-back е също 37" LCD, може би Panasonic TX-L37S10E.
    Относно размера - имам някои съмнения дали да не е по-голям, но 40" плазмен не видях, с изключение на един по-стар Самсунг 4-та серия, което нещо не ми допада... на Панасоник следващият размер е 42", което определено за сега ми се струва повече от необходимото, но може и да греша.
    Както и ти каза - продължавам да се оглеждам и размишлявам, макар че трябва да се вземе нещо, иначе ми е доста познат синдрома paralysis-by-analysis

Някой няма ли да се включи и разбърка мислите ни?

18. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    1.Има си решение за осветеноста в стаята-пердета,щори - само не трябва да допускаш да попада директна слънчева светлина върху екрана-ултравиолетовите лъчи ръзкъсват кристалите и увреждат цветните филтри -обикновенно последствията зе забелязват след няколко месеца или година
    2.добре е да решиш трябва ли ти LAN или не -помисли добре за възможностите в бъдеще
    3.Пропускаш да споменеш че контраста на Samsung 40 B 650 е далеч по-добър от този в LG - или може би не си го забелязал ?
    по-добрият контраст ти дава дълбочина на изображението-триизмерност
    Що се отнася до контраста, днес ще ходя да гледам и Самсунг 40 А 786.
    Онова което най-много ме смущава в Самсунга е, че панела е като огледало...
    Благодаря за отговора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе