Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 297 от 443 ПърваПърва ... 247287295296297298299307347 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,441 до 4,455 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

37 – инчови плазми някой друг освен Panasonic предлага ли?
    Поне в Техномаркет не видях.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте,

Кой от двата модела бихте препоръчали?

Philips 52 PFL 7404

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09054883

или

Panasonic P50G10E

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052294

Panasonic-a май няма DVB-C Тунер. Някой който го е ползвал може ли да каже дали прогаря? А за футболни мачове например при СД сигнал кой ще е по добър? Дали на ЛЦД-то няма да се рамазва картината.

Ще се гледат от 4 метра поне.

Поздрави

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Благодаря, на всички ,които дадоха мнения по въпроса за "телевизор от САЩ" ,явно няма да е възможно без куп преработки и допълнителни устройства да се ползва. Въпросът се породи от обидно ниските цени на новите модели там и ако беше само до гаранцията и транспорта си струваше.
    Цитат Първоначално публикувано от Kiki777
    Здравейте, след мненията които прочетох тук съм се спрял на Sony 40W5500. Вече два дена обикалям маркетите и сравнявам отделните модели, но според мен това Сони е най-доброто. Може би с една идея Самсунг 40B650 е по-добър, но този отражателен екран е направо ужас. Та въпроса ми е: Има ли някой идея дали се очаква промоция на Сони 40W5500?
    Здравей ,kiki777 ,ако си от София и смяташ да закупиш телевизора на изплащане имаше до днес ,но може и да продължава промоция в магазин ЕЛЕКТРА в Бъкстон (до Фантастико )на 40W5500- 2199 лв. без лихва от Пощенска банка до 36м.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от goliampraz

Panasonic-a май няма DVB-C Тунер. Някой който го е ползвал може ли да каже дали прогаря? А за футболни мачове например при СД сигнал кой ще е по добър? Дали на ЛЦД-то няма да се рамазва картината.

Ще се гледат от 4 метра поне.

Поздрави
    Имат и двата DVB-C тунери.
    Относно качеството на SD сигнал ми е трудно да преценя. Не съм правил сравнение между тези модели, но принципно този сигнал изглежда малко по-добре на плазма, а в G10 е леко подобрено скалирането и обработката на сигнала като цяло.
    От 4 метра ще е малко компромис с ниската резолюция на сигнала, но пък е достатъчно далече да не е дразнещо.
    Ако си склонен на лек компромис с условията на гледане то плазмата ще ти даде осезаемо по-добра картина.
    За прогарянето не трябва да се притесняваш изобщо - ако не го забравиш часове на статична картина няма страшно. Не знам дали нямаше и скрийсейвър този модел даже.
    Аз моя го ползвам над 2 години и няма проблем с прогарянето, а е 2 поколения по-стар и много по-предразположен към това.

6. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Имат и двата DVB-C тунери.
    Относно качеството на SD сигнал ми е трудно да преценя. Не съм правил сравнение между тези модели, но принципно този сигнал изглежда малко по-добре на плазма, а в G10 е леко подобрено скалирането и обработката на сигнала като цяло.
    От 4 метра ще е малко компромис с ниската резолюция на сигнала, но пък е достатъчно далече да не е дразнещо.
    Ако си склонен на лек компромис с условията на гледане то плазмата ще ти даде осезаемо по-добра картина.
    За прогарянето не трябва да се притесняваш изобщо - ако не го забравиш часове на статична картина няма страшно. Не знам дали нямаше и скрийсейвър този модел даже.
    Аз моя го ползвам над 2 години и няма проблем с прогарянето, а е 2 поколения по-стар и много по-предразположен към това.
    Благодаря за бързия отговор. Какво имаш предвид с "Ако си склонен на лек компромис с условията на гледане". Тоест ако не съм склонен Филипса ли е по добър че съвсем се обърках. 4 метра ми е минималното разстояние от което ще гледам. Направо си отива към 4,5 -5 метра. Има ли значение?

7. Тук е от
    Aug 2009

1. Първо - благодарности на Лазарус и Христослав за насочващите коментари.
    2. След втори тур из ТМ - ЦУМ и Славейков и отпадането на Самсунг от листата, отново включих като актуални Сони W5500 К и Филипса, но по препоръките ви за контраст вкарах в листата 8404.
    3. Явно решаващо - за мен - ще е кой модел как се представя на кабелен/цифров,аналогов/ сигнал.
    В тази връзка имам 3 въпроса:
    1. Сигурно ли е че елджито 42LH 5000 има тунери за цифрова кабелна и аналогова. За тунера за HD е ОК. Но за първите два не е сигурно - едно пише на ТМ, друго на Елджи бг. Или просто аз не мога да ги разчета правилно.
    2. В кой ТМ в София имат кабелен сигнал. Проверих в ТМ на Стамболийски /в мола/, ЦУМ и Славейков. Май в Люлин има "ефирен" сигнал.
    3. Проблема със субтитрите във Филипс и Сони решава ли се еднозначно при връзването им с подходящи плеъри.
    Благодаря предварително.
    Ваш,
    Калва4

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от kalva4
    ......3. Проблема със субтитрите във Филипс и Сони решава ли се еднозначно при връзването им с подходящи плеъри.
    Благодаря предварително.
    Ваш,
    Калва4
    Понеже имам Philips 37pfl8404 мога да ти кажа,че проблема със субтитрите за който говориш е само ако гледаш филм на флашка вкарана в USB входа му.За няколко месеца излязоха няколко ъпдейта на фърмуера,но този проблем си остава,но го решаваш като вържеш някакъв плеър към ТВ-то.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от kalva4

2. В кой ТМ в София имат кабелен сигнал. Проверих в ТМ на Стамболийски /в мола/, ЦУМ и Славейков. Май в Люлин има "ефирен" сигнал.

Ваш,
    Калва4
    В ТМ Младост пускат сигнал от кабелна ТВ

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от goliampraz
    Благодаря за бързия отговор. Какво имаш предвид с "Ако си склонен на лек компромис с условията на гледане". Тоест ако не съм склонен Филипса ли е по добър че съвсем се обърках. 4 метра ми е минималното разстояние от което ще гледам. Направо си отива към 4,5 -5 метра. Има ли значение?
    Ако не искаш всеки път като гледаш да дърпаш пердета то нямаш избор. При плазмата това се изразява в драстично падане на контраста и панела става дразнещо отражателен.
    С разстоянието няма да имаш проблем.

Калва4, W5500 пак има по-добър контраст и черно от 8404.
    Потърси дали в някой магазин имат цифров кабелен сигнал, но спокойно може и с DVB-T да направиш сравнението. Навсякъде в София има такъв ефирен сигнал. Само гледай да си направил подходящите настройки.
    Проблеми със субтитрите когато ползваш външен плеър няма как да имаш защото това не зависи от телевизора.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

продажбите на американският пазар
    http://hdguru.com/q2-plasma-hdtv-sal...cd-volume/468/

13. Тук е от
    Sep 2009

От днес имам самсунг 40в651 матрицата е SQ01

14.  

15. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте, да се похваля и аз като притежател на 2-ро ЛСД у дома след няколко консултации с hristoslav2, макар че ориентироването за моделите беше лично мое, той помогна с превод на информацията на разбираем език.
    Така след Филипс 42" 7662 миналата година, сега бях хвърлил мерак на ЛГ. Въпроса беше коя серия , въпреки че хвърлях по едно око и на другите марки. Така след чудене 3000/4000 серия , накрая се спрях на 5000, заради 100херца, по-бързата матрица и по-добър контраст, и в допълнение фабрично активиран плеър (с който сега нещо не се разбираме много). Макар че в последния момент видях промоцията в ТМ на Самсунг Б 650 също като ЛГ за 1300 лв. В крайна сметка сметнах че интернета освен по цял ден в работа, после на компютър/лаптоп въобще не искам и да помисля да гледам на ТВ-то и клипчета от нета, искам си телевизор в крайна сметка. На самсунга и дизайна по не ми хареса. Както и да е избора е направен и сега се радвам на ТВ-то. Като цяло доста ми харесва , много добра картина, определено по добра от стария ЛСД Филипс 42, звука е по-добър, и то май всичко му е по-добре , като изключим размера. Освен това и някой глезотийки в повече има, като интелигентния сензор за картината, малко не ми се занимава с ръчкане на настройките, а вечер като легна да заспивам и огася навсякъде, картината сама си се затъмнява и не дразни с яркост и прекомерна осветеност. Ползвам опцията за изключване на картината да си пусна някое романтично радио за заспиване и тем подобни глупости глезещи съвремения неандерталец. Нещо обаче не мога да свикна на филмите с тази опция 24p , мисля че беше.
    Имам обаче един проблем с УСБ-то. Като закача преносимия хард и се опитам да заредя снимки/видео/музика ми дава следното - НЯМА НАЛИЧНИ ЕДИНИЦИ ПАМЕТ - шах с пешката. Пробвах с 2 бр. 320 ГБ хард диска. На единия (WD)който ми е набъкан на фул с кво ли не , въобще не зацепва, макар да се чува някво равномерно прещракване в харда през 3-4-5 секунди и това и ни говор ни картина. Втория хард ( PQI) докато имаше само папки с разни уърдовски и екселски файлове поне показваше папките, макар вътре да нямаше медийни файлове. След като прехвърлих на него 100 ГБ с музика, филми, сними и го включих при него стана същото, само цъка нещо в харда и изписва - НЯМА НАЛИЧНИ ЕДИНИЦИ ПАМЕТ. Видях че в менюто има код за регистрация в www.divx.com/vod, която още не съм направил, дали заради това не иска да плейва или другаде е проблема. А от една флашка ми отвори едно ХД музикално клипче и това беше. Нещо не намирам на www.divx/vod къде точно се влиза за регистрация , а пише да се регистрирам , ама като не намирам къде как да го направя.
    Някой с ЛГ може ли да каже задължителна ли е тази регистрация в нета за да тръгне плаъра. В един ТМ преди време си включих WD хард диска на ЛГ май беше 7000 серия тогава и си пробвах , видео, снимки и музика , а сега на моя не стаа.
    Моля ако някой може да даде идея кво да се прави, предварително благодаря.

16. seh
    seh е офлайн

Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Да използвам случая да попитам този 9664 с ASV матрица ли е поне?
    Да с такава матрица е !

Някой да сподели мнение Sony KDL46EX1 vs. Philips 42PFL9664 vs. Philips 42PFL9803 ?

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от danideli
    Здравейте, да се похваля и аз като притежател на 2-ро ЛСД у дома след няколко консултации с hristoslav2, макар че ориентироването за моделите беше лично мое, той помогна с превод на информацията на разбираем език.
    Така след Филипс 42" 7662 миналата година, сега бях хвърлил мерак на ЛГ. Въпроса беше коя серия , въпреки че хвърлях по едно око и на другите марки. Така след чудене 3000/4000 серия , накрая се спрях на 5000, заради 100херца, по-бързата матрица и по-добър контраст, и в допълнение фабрично активиран плеър (с който сега нещо не се разбираме много). Макар че в последния момент видях промоцията в ТМ на Самсунг Б 650 също като ЛГ за 1300 лв. В крайна сметка сметнах че интернета освен по цял ден в работа, после на компютър/лаптоп въобще не искам и да помисля да гледам на ТВ-то и клипчета от нета, искам си телевизор в крайна сметка. На самсунга и дизайна по не ми хареса. Както и да е избора е направен и сега се радвам на ТВ-то. Като цяло доста ми харесва , много добра картина, определено по добра от стария ЛСД Филипс 42, звука е по-добър, и то май всичко му е по-добре , като изключим размера. Освен това и някой глезотийки в повече има, като интелигентния сензор за картината, малко не ми се занимава с ръчкане на настройките, а вечер като легна да заспивам и огася навсякъде, картината сама си се затъмнява и не дразни с яркост и прекомерна осветеност. Ползвам опцията за изключване на картината да си пусна някое романтично радио за заспиване и тем подобни глупости глезещи съвремения неандерталец. Нещо обаче не мога да свикна на филмите с тази опция 24p , мисля че беше.
    Имам обаче един проблем с УСБ-то. Като закача преносимия хард и се опитам да заредя снимки/видео/музика ми дава следното - НЯМА НАЛИЧНИ ЕДИНИЦИ ПАМЕТ - шах с пешката. Пробвах с 2 бр. 320 ГБ хард диска. На единия (WD)който ми е набъкан на фул с кво ли не , въобще не зацепва, макар да се чува някво равномерно прещракване в харда през 3-4-5 секунди и това и ни говор ни картина. Втория хард ( PQI) докато имаше само папки с разни уърдовски и екселски файлове поне показваше папките, макар вътре да нямаше медийни файлове. След като прехвърлих на него 100 ГБ с музика, филми, сними и го включих при него стана същото, само цъка нещо в харда и изписва - НЯМА НАЛИЧНИ ЕДИНИЦИ ПАМЕТ. Видях че в менюто има код за регистрация в www.divx.com/vod, която още не съм направил, дали заради това не иска да плейва или другаде е проблема. А от една флашка ми отвори едно ХД музикално клипче и това беше. Нещо не намирам на www.divx/vod къде точно се влиза за регистрация , а пише да се регистрирам , ама като не намирам къде как да го направя.
    Някой с ЛГ може ли да каже задължителна ли е тази регистрация в нета за да тръгне плаъра. В един ТМ преди време си включих WD хард диска на ЛГ май беше 7000 серия тогава и си пробвах , видео, снимки и музика , а сега на моя не стаа.
    Моля ако някой може да даде идея кво да се прави, предварително благодаря.
    Проблема може да е поради две причини едната е че външния хард диск трябва да е с отделно захранване а не да ползва от USB-то другото мисля че трябва да са на FAT32

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от seh
    Да с такава матрица е !

Някой да сподели мнение Sony KDL46EX1 vs. Philips 42PFL9664 vs. Philips 42PFL9803 ?
    Пред размера всичко останало бледнее. Точно това Сони е един странен модел, оскъпен безумно от тънкия корпус и изнесената електроника. Ако не се лъжа иначе си е чист Sony 46W4500.
    За съжаление не мога да коментирам 2-та Филипса поради липса на сериозни наблюдения върху тях. Тази вест за матрицата Шарп е много добра, но пак е жалко че няма регулиране на подсветката.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе