Първоначално публикувано от
ejko Здравейте отново,
Снощи при бял екран забелязах на телевизора си (който купих преди 10 дни) Panasonic L42S10E един изгорял пиксел (или събпиксел... не съм сигурен - мисля, че просто "свети" в различен цвят)...
Моля да споделите - нормално ли е това за тези панели (в смисъл - дали не е някаква слабост на този тип дисплей), и мога ли да очаквам подобни "изненади" и в бъдеще, или това е някакъв производствен дефект, който не означава, че ще продължават да горят пиксели.
Доколкото знам - гаранцията на Техномаркет не покрива изгорели пиксели и ще трябва да живея с този...
Не че е кой знае колко гадно - забелязва се само при бял цвят в областта на пиксела, и то само от близо.
Бях писал преди няколко дни и по един проблем с резолюцията при видео от компютъра: благодарение на Lazarus успях да наглася пиксел мапинга 1:1. Картината обаче продължава да е леко замазана (например, има нещо като "сенки" около буквите), и при разглеждане на снимки (примерно) се виждат нивата на цветовете (без преливане, а с резки граници - сякаш съм му подал 16-битов цвят)... иначе са си наситени. Дали е възможно това да се дължи на некачествен DVI->HDMI кабел (само това ми хрумва). Моят със сигурност не е върха на качеството - марка "Value", взех го от един компютърен магазин за 15 лв. (2 метра).
Благодаря предварително!