Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 312 от 443 ПърваПърва ... 262302310311312313314322362 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,666 до 4,680 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Почти нормалнио е да има блокирал пиксел.Всички производители маркират панелите си като 2-ри клас , в случай че няма маркировка се приема по презумция че панела е 1-ви клас и не трябва да има блокирали или изгорели пиксели.Ако панела на твоя телевизор е матов пробвай с няколко леки натискания на мястото където е бликиралия пиксел да оправиш проблема.Но ако панела ти е гланцов няма как да го оправиш без отваряне на телевизора.
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg311067
    Панелът е матов. Ще пробвам довечера с натискане, въпреки че пикселът изглежда по-скоро "мъртъв", отколкото "заседнал" - на всякакъв фон е черен, освен при бяло - тогава леко лилавее.

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    това което си забелязал за цветвете е color banding (груби преходи/градиенти при едноцветна заливка)
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg311842
    А как може да се избегне? според мен това е проблем по-скоро на връзката с компютъра, отколкото на самия панел, защото когато гледам снимки директно от SD-картата (в слота на телевизора) качеството е безупречно, само от компютър изглежда така.

Lazarus, при всякакви стойности на sharpness изглежда по този начин, пробвал съм. Не че няма разлика, но "сенките" никога не изчезват напълно. Никакъв шанс ли няма да е от кабела (така се надявах)...?

P.S. А това, че панелът отсега има изгорял/заседнал пиксел трябва ли да означава, че може да се появят и други такива в последствие?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ejko
    А как може да се избегне? според мен това е проблем по-скоро на връзката с компютъра, отколкото на самия панел, защото когато гледам снимки директно от SD-картата (в слота на телевизора) качеството е безупречно, само от компютър изглежда така.

Lazarus, при всякакви стойности на sharpness изглежда по този начин, пробвал съм. Не че няма разлика, но "сенките" никога не изчезват напълно. Никакъв шанс ли няма да е от кабела (така се надявах)...?

P.S. А това, че панелът отсега има изгорял/заседнал пиксел трябва ли да означава, че може да се появят и други такива в последствие?
    Може и да е от кабела.
    Отделно компютъра не е плеър и е нормано да има разлика. Предполагам, че така подава сигнала към ТВ-то. Възможно е като приема сигнал от компютър телевизора да не ползва нужния процесинг и от там да е насечено.

4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Това ,че панелът има изгорял/заседнал пиксел не означава че може да се появят и други такива в последствие.Имам един такъв и аз на панел на Самсунг 3 години си е само той.Въобще е на късмет цялата работа.Но не е казано че щом имаш един действително ще се появи и втори ,трети и така нататък.
    Колкото до другия ти въпрос и аз смятам че е от кабела понеже ползвам 2 панела на Панасоник с ips матрица но нямам такъв проблем при връзката им с компютър.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009

lazarus18, тъй като видеокартата на лаптопа ми поддържа резолюция максимум 1280х800, но има и режим 1024х768 - той ли е най-удачния при свързване с плазмите от ниския клас, които са със същата нативна резолюция?
    lazarus18:
    "Да, пускай 1024х768."

Благодаря!

6. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте, търся си 46 инча плазма или тфт до 2000 лв. Щесе гледа булсатком през дбокс и филми през пуканката. Какво бихте ми предложили? Колебая се между плазма на панасоник и някво тфт (без филипс)...Срок на покупката петък-събота.

7. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от kameti
    Здравейте, търся си 46 инча плазма или тфт до 2000 лв. Щесе гледа булсатком през дбокс и филми през пуканката. Какво бихте ми предложили? Колебая се между плазма на панасоник и някво тфт (без филипс)...Срок на покупката петък-събота.
    За този бюджет http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053678 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053040

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Danri
    lazarus18, тъй като видеокартата на лаптопа ми поддържа резолюция максимум 1280х800, но има и режим 1024х768 - той ли е най-удачния при свързване с плазмите от ниския клас, които са със същата нативна резолюция?
    Да, пускай 1024х768.

10. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от ejko
    ...Картината обаче продължава да е леко замазана (например, има нещо като "сенки" около буквите), и при разглеждане на снимки (примерно) се виждат нивата на цветовете (без преливане, а с резки граници - сякаш съм му подал 16-битов цвят)...
    Пробвай за вс. случай от компа: Display properties->Appearance->Effects->Use the following method to smooth edges of screen fonts: Standard или напълно да деактивираш опцията /махни "човката"/ - това, което описваш съм го виждал при избрана там опция "Clear type" - колкото и странно да звучи... Не гарантирам, че това ти е проблема, но един-два пъти нещата се оправяха така и картината "заспиваше", вкл. и при 1280/720 - за офис и брауз, изкарани на FullHD дисплей, подкаран преди това точка-в-точка на 1920/1080 - за гледане на филми... При този режим от телевизора вече не очаквай да "помага", копай в опциите на видеокартата, възможно е и с color banding-а да успееш нещо да направиш, въпреки, че не бива да очакваш чудеса... Явно окото ти забелязва повече подробности от това на средностатистическия "юзър" , ще се превърнеш в "спец" и ще помагаш на близки, приятели и познати, а от техниката у вас все няма да си доволен и ще искаш още и още...

П.П. Не прекалявай с натиска върху дисплея - мъртъв или залепнал субпиксел се забелязва само отблизо и то - при "заливка", при динамична картина и нормално разстояние мн. трудно ще го виждаш, дори когато го знаеш "наизуст" къде е ...

П.П. 2 Два-три пъти се задава въпрос за 26" размер - да обобщя - в момента в БГ положението е трагично, особено за желаещите за DVB-C... Освен Самсунг-а, посочен на предната страница няма нищо прилично, при маса други дървета си късметлия, ако улучиш матрицата да не е TN... Самсунга е въз-скъпичък, ако откриете Сони S4000, който да не е бил мостра, на цена до 700 лв. - грабвайте го, за тези пари - става...

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

моля за предложения за лсд 37" в диапазона 1000-1300лв.

12. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,

Нов съм за форума, но имам едно въпросче:
    наскоро си купих TV, Philips 32pfl7404h/12, всичко е наред, но ме притеснява доста тихият звук на телевизора. Старото ми CRT вади по-мощен звук при 1/3 от капацитета си, в сравнение с новия на max. Проблем ли е това и ако - да, как да го разреша?
    Благодаря предварително!

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vino4erpec
    Здравейте,

Нов съм за форума, но имам едно въпросче:
    наскоро си купих TV, Philips 32pfl7404h/12, всичко е наред, но ме притеснява доста тихият звук на телевизора. Старото ми CRT вади по-мощен звук при 1/3 от капацитета си, в сравнение с новия на max. Проблем ли е това и ако - да, как да го разреша?
    Благодаря предварително!
    С външни колони.

14.  

15. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от vladgad
    моля за предложения за лсд 37" в диапазона 1000-1300лв.
    Като се замисля, щом е за LCD, май само
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055195
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055089
    и
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054302
    ми идват на ум, като за къмто днешния момент.... Като за тез пари.
    :-)

16. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от pluto
    Здравейте на всички!
    Някой знае ли кога и къде ще можем да видим LE моделите на SHARP?
    В Технополис ги има

17. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте отново!

Снощи се опитах да понатисна дисплея в областта на заседналия/мъртъв пиксел, но.... нищо не се получава. Пикселът си стои тъмен... здраве да е, дано не се появяват други! Наистина не е болка за умиране...

За сметка на това успях в значителна степен да редуцирам сенките и градиентите в картината (след половинчасово играене с цветове/контраст/рязкост/осветеност) и мога да кажа, че резултатът е напълно задоволителен! Е, като гледам снимки от компа не е 1:1 както от SD-картата през слота на телевизора, но е значително по-добре Явно е било въпрос на точната конфигурация от настойки за сигнала от компа...

Lazarus, Hristoslav, Kokovanev, благодаря за отговорите!

18. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте,
    дайте предложения за 42" плазма или евентуално ЛСД за около 1500лв+-. За сега съм си харесал 2 модела на Panasonic - TX-P42U10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055053 и TH-42PY8P http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038866
    Отворен съм за предложения и мнения. Имал съм плазма и сега съм с ЛСД, но не съм доволен от картината при SD сигнал при ЛСД'то. За това сега искам пак да си взема плазма, но съм отворен и за ЛСД предложения в рамките на бюджета.

ТВ'то ще се използва за гледанe на тв( разбира се ) на булсат и гледане на HD филми от PC'то за това държа да е fullHD.
    Благодаря предварително на всички.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе