Ето ТУК някако бегло сравнение както и кратко описание за такива като мен(ти естествено не влизаш в нашия отбор) дето се чудят кое какво е и как работи.Първоначално публикувано от hristoslav2
П.С. потвърждавам избора си Panasonic TX-P42G10E .Яд ме е само че не изчаках още 2 месеца,свалиха му цената с 400лв.
32AV615 ,цената е по-ниска ,защото в момента е на промоция .Иначе този си заслужава http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053924Първоначално публикувано от KFC
здравейте на всички които съдействат на такива като мен при избора на LCD или PLASMA TV с цялото си уважение към всички бих искал да споделя своето скромно мнение относно LCD спрямо PLASMA. Голям фен съм на добрата картина да не казвам перфектна защото лично за мен такава е единствено реалноста.преди два дни нещо ми прищракна и реших да си заменя старото тв със ново и се насочих към техномаркет за да имам по добра представа и възможност за сравнение към какво да се насоча сравних и плазми с плазми и LCD С LCD помолих продавача да ги свърже всички към един HD player и единствено два от 14те модела които имах възможност да сравня се открояваха при това с доста добра картина а те са SAMSUNG UE-40B8000 и SAMSUNG LE-40B652 само SAMSUNG се преставиха на доста добро ниво относно картина почти до реалната нито LG,PANASONIC,SONY,SHARP,TOSHIBA LED не ме накараха да се изкефя максимално колкото SAMSUNG сега българския манталитет може да подбуде въпроси тоз май е фен на SAMSUNG до сега бях ВЛЮБЕН в моето SONY обаче превъзходството на SAMSUNG тук не мога да си го промълча та на всички които искат да си купят ПЛАЗМА или LCD истината е LCD LED TV цената по висока да наистина това вече е въпрос на финанси ама такова нещо веднъж се купува така или иначе сте чакали и събирали парички за да си купите нещо което да го гледате с кеф вярвайте ако можете да си отделите 1200-1400 лв съберете още малко поне до 2000 -2200 лв а пък колкото не ви стигат можете да вземете разликата и на изплащане пък току виж може и да се ЗАБЛУДЯТ нещо добро на добра промоция. Аз лично ще си купя SAMSUNG UE-4B8000 не от българия тука още са МНОГО ДЕБЕЛИ разликата на цените В ЧУЖБИНА е приблизително 1100-1300 лв по ефтино не се налапаха тез БАРОВЦИ В ТАЗ КЕЛЕВА БЕЗ ЗАКОННА ПЪЛНА С ИДИОТИ бъгария . Разбира се това е лично мое мнение надявам се да отидете да тествате и да се обедите сами за в момента SAMSUNG са най добри на пазара и парите в чужбина си заслужават благодаря за проявеното търпение чао за сега ще продължа да следя този форум наистена доста изчерпателен има какво да се научи от тука .А след като си купя SAMSUNG UE-40B8000 ще го тествам за екстрите и ще ви споделя за недостатъци ако има такива
usainbolt, къде видя TOSHIBA LED ,от тези марки които си изброил за кои модели става въпрос? Все пак трябва да се сравняват сравними модели а не стари и от долният клас на едни марки с топ моделите на други. Имай предвид ,че Самсунгите са с Crystal Clear (гланцов) панел ,който прави картината ,цветовете по-дълбоки ,подобрява ъгъла на гледане,контраста ,черното , но този трик си има цена ГОЛЯМО ОТРАЖЕНИЕ!!!
Напълно искам да подкрепа ZIZU. Вчера след като прочетох поста му отидох и си взех HDMI кабеляк. При положение, че имам Full HD TV и операторски HD приемник с HDMI порт, аз сума време си го гледам закачен през скарта. Пълна простотия от моя страна. И все си викам TV-то не може да се разгърне и не може. След вчера обаче представите ми се обърнаха тотално. Изведнъж прогледнах HD телевизии.Първоначално публикувано от zizu
И още едно пояснение, въпреки че приемника е HD през скарта то си врътва сигнала в резолюция SD.
usainbolt, аз виждам няколко пропуска в твоята одисея. Първо, около 10-15 точки и запетайки. После, това че търсиш реалистична картина. Това може да го търсиш само ако подавания сигнал е бил запис на такава. Целта е телевизора да показва записаната картина точно както е заснета, а не да прилича на тази в реалния живот. Твоите наблюдения са напълно безсмислени ако всички тези 14 телевизора не са били настроени да показват максимума си. Едва ли някой е отделил поне 2 дена да го направи. Ти най-вероятно си ги сравнявал на заводски/магазинни настройки, които нямат нищо общо с реалните възможности на който и да е модел.
Въпреки това, си достигнал до сравнително логичен избор. B8000 си е добър модел, но лично според мен с доста недостатъци за тази висока цена.
Аз също на много пъти съм проучвал въпроса с покупката от чужбина. Не твърдя, че е невъзможно, но най-малкото е много трудно и рисково.
Привет ceciiПървоначално публикувано от cecii
PANASONIC TX-L32X10Y 999.00 лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054301
Това е най-доброто предложение съобразенио с твоя бюджет.
За съжаление в магазините клиповете дето ги въртят на HD са много добре подбрани с хубави цветове и никъкви тъмни сцени и да там LCD -изглежда по добре ,обаче вкъщи такъв сигнал няма да има поне още 5 години и остава да се гледат телевизии, на които всичко лъсва ,ужасното черно което е сиво , и загубата на детайли в тъмните сцени, нека да пуснат такъв сигнал и тогава да се сравнява.Първоначално публикувано от usainbolt
nkd грешката за LED е наистина моя за което се извинявам SHARP е марката разбира се. Надали като отидеш в магазина и си решен да си купиш нещо сравняваш модели само от една и съща година или отиваш сравняваш и си казваш тоз и тоз ми харесаха най-много и си избираш единия. За отражението и то си има начин да го избегнеш като поставиш телевизора на подходящото място за да избегнеш този минус.lazarus18 за настройките не съм питал дали са ги бутали а надали някой ще ми кажи истината. И заводски да са настройките SAMSUNG се различаваше при това доста в картината за недостатъци незнам ако знаеш някакви пиши докато не съм го купил.Какво имаше впредвид под рискове за закупуване от чужбина мой познат си купува почти всяка техника която е на голяма далавера от чужбина през интернет и гаранцията си е валидна всичко е ок.Имаше проблем с един iPHONE обади се изпрати го плати някакъв мижав процент от куриерските услуги и в рамките на 17-18 дена беше заменен с нов.Минуса е че се чака доста ама и при нас е почти толкова се чака ама разликата в цената беше 500 лв.Ако ти имаш нещо в предвид сподели ако не те затруднява благодаря предварително.ivan1 прав си за клипчетата затова накарах да го пусне на всичките да мога да ги сравня с един и същи клип.За сигнала в домовете ни и 5 години май няма да са дотатъчни за оправията. Единственото решение е чрез електропреносната мрежа да няма много смущения ама кога ще се реализира само остава да се ЧАКА ЧАКА ...........
По принцип отговарям на поста по-горе, който съм цитирал"не са важни екстрите, важно е качеството на картината". Това, че ти не виждаш нищо полезно в поста ми е друга тема. Ще ти дам един пример, за да разбереш за какво става въпрос. Даже ако искаш може да го пробваме. Взимаме един дриймбокс или айпибокс примерно 500s. Използваме булсатком и пускаме сигнала през скарта, като използваме композитния изход на приемника. Донеси който и да е Панасоник и ако успееш да извадиш поне задоволително качествена картина - ще те черпя. След това използваме същия скарт, но го пускаме през компонентния изход да приемника. Ще се убедиш очевидно с разликата на качеството и каквото и крайно устройство да сложиш, ще предава добре. Т.е ако имаш калпав сигнал или бози от кейбълтел, каквито и настройки и филтри и дрън дрън не може да помогне. Само може леко да се замаже и да се лъжем че гледаме нещо.Първоначално публикувано от LCD???
Според мен качеството на картината относително понятие, защото е съставка от доста компоненти, в които естествено влиза и крайното устройство.
usainbolt, едно е да докараш iPhone, камера или лаптоп, а съвсем друго телевизор. Първо за транспорт ще трябва да дадеш сериозна сума /над 300$/, риска да пристигне здрав е доста малък, тук на митницата ще платиш поне ДДС 20%, тунерите в него са неизползваеми, тока, на който работи е 110 волта и гаранцията ти няма да важи тук. Според мен закупването на ТВ от Америка не си заслужава. От някоя европейска страна е по-лесно, но разликата в цените не е толкова голяма. Особено при Самсунг.
Иначе за проблемите му прочети тук:
http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1241084220
Аз досега рядко съм попадал на мостра в магазина, която да не е в режим Dinamic, при който е абсурд да си видял картина близка до реалността. Дори доколкото знам ТМ са задължени да държат мострите на SHOP режим, при който телевизора сам преминава в режим Dinamic след няколко минути. И дори някой да е правил опит за настройка те се нулират.
Не казвам, че 40B8000 е толкова лош, но се запитай дали ще ти даде някаква видима разлика в качеството спрямо по-евтините и по-големи модели като - 46B750 и плазмата 50B850.
zizu, това което се опитваме да ти кажем, че разлика в качеството между различни модели телевизори има и то се забелязва когато ги свържеш към един и същи сигнал. Повярвай ми, един хубав модел свързан с композитен кабел ще извади по-добра картина от Нео за 600 лева, свързано с HDMI кабел /при един и същ източник/.
Абсолютно си прав. Най-ниски цени в Европа държат швейцарците, колкото и странно да звучи, само че и оттам няма как да ти го пратят в БГ, така че остава варианта ако имаш път натам и преживееш недостатъка с гаранцията.Първоначално публикувано от lazarus18
LE46B750
UE40B8000
Странното е че точно при Самсунг разликите в цените са най-големи, което явно се дължи на монопола на вносителя в БГ.
Ех, родина, родина...
Вчера си купих LG 37LH5000. Отивам да си купя бира за ШЛ!
Моля сподели впечатленията си че точно такъв искамПървоначално публикувано от infinitybeta