Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 356 от 443 ПърваПърва ... 306346354355356357358366406 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,326 до 5,340 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Преди няколко дни закупих Панасоник P42S10.
    Нишо особенно като дизаин. Доста рефлекторна е черната рамка на телевизора.
    Има и доста бликове през деня.
    В момента го "бейквам ин" с една дума го " позарчупвам" по примера на новите обувки следвайки съветите на един американски сайт за 42S1 ( американския вариант на S10 ).
    Сложил съм 20 едноцветни слайда ( свалени от същия сайт ) в СД картата и ще ги въртя в продължение на 120 часа. В същност въртя ги когато не гледам телевизия след което ще последва калибровка.
    Булсат ще дойдат в неделя или понеделник и тогава ще мога да кажа повече за картината.
    Нямам блу рей или ДВД за да мога да го тествам на фул ХД.
    Някой ако има съшия модел може да сподели калибровките си или да сподели мнение.
    Ако има желаещи мога да преведа и публикувам калибговачния гайд на 42S1 който ползвам в момента.
    Той малко трябва да се пригоди към S10 защото американския модел е по различен.

/// Малко ме хваня яд защото 50S1 струваше $695 в sears преди два дена. Какво да говорим ....

Дистанционното е доста грозничко и дебело.
    Ще използвам универсалното на Logitech - Harmony 550
    Доста съм доволен от него. Елиминира необходимостта от множество дистанционни.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Слайдодете са тук:
    http://www.eaprogramming.com/downloa...kIn_Images.zip
    Или ако искате да ги запишете на ДВД
    http://www.eaprogramming.com/downloa..._DVD_R_ISO.zip
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kinescopa
    Преди няколко дни закупих Панасоник P42S10.
    Някой ако има съшия модел може да сподели калибровките си или да сподели мнение.
    Ако има желаещи мога да преведа и публикувам калибговачния гайд на 42S1 който ползвам в момента.
    Той малко трябва да се пригоди към S10 защото американския модел е по различен.
    Здрасти,
    Аз имам P42U10, който се различава от твоя само по неща несвързани с калибрирането.
    В момента и аз минавам през "наработката" със слайдовете,само че аз го правя с HDMI кабел от лаптопа и Slideshow
    Гледам Булсатком и картината според мен е много добра за възможностите на такъв сигнал. Гледах и мач снощи и след много взиране така и не успях да видя прословутата "следа" която топката оставяла. Успях да го тествам и на фул ХД и... да вярно е,че 42" ми се сториха малко , но толкова за сега.
    Искам да те помоля да споделиш това упътване за калибрирането ако не възразяваш.
    Благодаря предварително!

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Здравейте уважаеми форумци !
    Преди всичко искам да изразя колко съм впечатлен от форума и мненията на лидерите, т.е членовете с основна заслуга за разпространяване на информация и помощ на останалите членове.
    Ето за какво става въпрос. Планирал съм покупка на телевизор за вилата. Пространството, т.е помещението е доста голямо и обединява трапезария и дневна, и следва се съобразявам със следното:
    1. в дневната част отстоянието от къта за сядане до стената е около 3 метра средно ( мебели под формата на П). Отстоянието до трапезарията е около 4,5-5 метра, като тук имаме и друг зрителен ъгъл - вероятно около 100-120 градуса (може и повече!) - това верояно накланя везните към ПЛАЗМА с вероятен размер 42"/50"!
    2. В момента съм абонат на местната кабелна телевизия, която верояно е аналогова защото сигнала на много от програмите меко казано е "калпав". Преди месец купих 22" LCD Филипс мисля серия 3000 или 5000 и о . Като изключим чалга каналите, евроспорт, диема донякъде и още два три канала на дискавъри, NG, и тези на Виасат всичко останало на иначе този симпатичен телевизор е "мазало" – размазани образи, снежинки – отврат ! На другия ми ТВ - 21" Самсунг (от тези със скъсения кинескоп) що годе качеството е по-добро. Представям си какво ще стане като се сложи един 42"/50" ТВ . А е необходимо защото все пак не ми се гледа ТВ с бинокъл, особено за предавания със субтитри ! - вероятно отново решението е ПЛАЗМА !
    3. Като всеки разумен потребител бих искал да купя нещо, което да е в рамките на разумните цена-качество. Освен това уредът ще се ползва през почивните дни и празниците, т.е няма да се ползва ежедневно, респективно може да се пренебрегнат някои функции и/или екстри, които в ежедневието може и да ни щукне да ползваме. Не бих дал повече от 1500-1600 лева за ТВ.
    Общо взето с това трябва да се съобразявам. Не съм запознат с новите технологии, тунери, контрасти, резолюции,Херцове и т.н. а това с матриците ми звучи като транспортна задача от времето на следването ми !
    Моля за Вашите препоръки за телевизор 42”-46” -50”, който ще се ползва основно за ТВ и напърво време с кабелна ТВ със съмнително качество. Ценови диапазон до 1600 лева !
    Апропо: в апартамента семейството ми гледа един 29” Панасоник 100 HZ (мисля, че купен през 2001 г.) Вервайте ми Не е мръднал! Като нов е и предава невероятно. Много харесвам марката Панасоник но новия не е задължително да е такъв.

Благодаря на евентуално отзовалите се и техните препоръки !

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

За този бюджет повече от 42" и то модел 2009 едва ли ще купиш !

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от civica
    За този бюджет повече от 42" и то модел 2009 едва ли ще купиш !
    И все пак препоръка, моля. Ето примерно няколко ТВ-та в моя ценови диапазон +/-
    LG 42PQ2000; SAMSUNG PS-42B451; PANASONIC TX-P42X10Y; PANASONIC TX-P42U10E; SAMSUNG PS-50B430; SAMSUNG PS-50B450.

Последният е с 100 лева над бюджета но ми хареса как предава и бих дал отгоре. Иначе засега фаворит ми е PANASONIC TX-P42U10E.

Ще отида на обяд и в Технополис да вия какво има. И-нет страницата им е отврат ! На Метро също ! Никакво инфо !

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Насочил си се към плазма , добре !Панасоник TX-P42U10E е добър избор .В Техномаркет е 1269 лв.
    TX-P42S10ES , TH-42PY80P на Панасоник също не са лоши като модели .

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

scorp Ако не минеш на цифров сигнал мазането на големият екран ще е направо катастрофално ,за това най-добре първо виж твоят кабелен оператор дали предлага такъв ,ако не ориентирай се към друг ,който предлага или Булсатком примерно. Иначе разстоянието позволява 46"-50". Ето едно предложение от Самсунг(по-принцип всички ще кажат Панасоник ,но на това ниво цената ще ти дойде висока) ,видях го до LED LCD и беше с доста по-добра картина: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053036

10. Тук е от
    Sep 2009

След като достигна 120 часа и калибрирам според американците ще публикувам какво съм направил.
    За отбелязване е че менютата и стойностите на EU и US са различни и най-напред ще експирементирам аз за да не си губите и вие времето.
    Колкото до слайдовия брейкин:

Калибрационно ръководство за Panasonic TC-P42S1

Базирано на калибрацията на TC-P42S1
    Редактирано и допълнено от Кинескопа

*** Ако определена команда е форматирана по ТОЗИ НАЧИН, това означава че трябва да натиснете този бутон на вашето дистанционно.

Стъпка1. Брейкинг ин.
    Първата стъпка е продължително преглеждане на слайдове . Тоза са статични изображения за пълен екран. Можем да използваме SD картата или DVD плейър.
    За постигане на най-добър калибрационнен резултат оставете тези слайдове да се въртят в продължение на 120 часа.
    Можете да изтеглите слайдовете от тук:
    http://www.eaprogramming.com/downloa...kIn_Images.zip
    Или ако искате да ги запишете на ДВД
    http://www.eaprogramming.com/downloa..._DVD_R_ISO.zip
    1. Копирайте слайдовете на празна SD карта.
    2. Поставете SD в слота на телевизора.
    3. Натиснете SD на дистанционното.
    4. Изберете Фото режим.
    5. Изберете първия слайд под който пише 20 снимки и натиснете ОК.
    6. Натиснете Червения бутон на дистанционното за да изберете Слайд Шоу.
    7. Натиснете MENU и изберете картина
    Сега сте в Меню картина.
    Изберете следните настройки:
    Режим на гледане - Динамичен
    Контраст 60
    Яркост +17
    Цвят 34
    Рязкост 5
    Баланс на цвета Студен
    Режим цветове Изкл.
    Еко-режим Изкл.
    P-NR Изкл.
    8. Натиснете MENU и изберете Меню инсталиране
    Изберете
    Интервал 30 секунди
    Повторение Вкл.

Внимание: Убедете се че няма текст или черни полета отгоре или отстрани докато върви слайд шоуто!
    Оставете телевизора с прекъсвания или без да работи в продължение на 120 часа в този режим.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

nkd благодаря за мнението и препоръката !
    Вчера видях този модел Samsung PS-50B530 в ТМ ЦУМ и ми хвана окото. Цената е в критичната ми граница (все пак трябва и някаква поставка да се купува
    За сигнала съм убеден, че докато не го сменя ще бъде "грях" да се мъчи телевизора но на този етап няма как. Има само една кабелна ТВ в района. Когато прокарваха кабелната обещаха да сложат някакви усилватели, а също и че до края на годината щели да прокарват оптика за да може да има и инернет ! В края на краищата ще се жертвам за един Булсатком, а кабелната ще я оставя за другите ТВ, които са в спалните помещения (нахално от моя страна, знам )

Преди малко направих един бърз преглед на предлаганите ТВ в Технополис-Люлин. Ето как подредих видяното като образ и визия на модела без да гледам и обръщам внимание на спецификациите.

1. PHILIPS 42PFL5624H - цена 1499 - до него беше плазмата на Панасоник TX-42S10E - цена 1599. Определено Филипса беше по-добър, а даваха някакъв футболен мач. Вероятно и настройките на Панасоника бяха кофти, защото образа беше много кофти. Иначе Филипса и като дизай много ми хареса, Освен това имам и по-малкия му брат LCD 22" и дядо му един 21" (е не е толкова дърт само на 3 години но кинескоп !)

2. LG 42PQ 3000 - цена 1149 - дали беше настроен най-добре но от всичко в редицата, което можеше да се сравни поставих като образ на първо място
    3. LG 42PQ6000 - цена 1349 - цветовете бяха по-бледи и контраста слаб но иначе ми хареса образа. Вероятно отново настройка.
    4. Panasonic 32C10Y - 1229 - честно казано не ме впечатли ! Вероятно пак настройка.

Не мога да класирам Панасоник 42U10E, защото вместо него беше изложен по-големия брат 50" инчовия U10E, който ми хареса ! Много !

Ами това е ! Пълна каша в моята глава.

Всъщност ако не беше каша нямаше да ви моля за помощ, нали ?

ПС: Ако не бях прочел в този форум, че плазмите трептят нямаше да обърна внимание. Но трептят. Факт !

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

scorp Точно в ЦУМ гледах тази плазма на Самсунг 50В530 и консултанта ми обърна внимание на нея .В момента е на промоция за това е на тази цена.Трептенето се вижда от близко ,под 1 м. Филипса е LCD 50хц. има проблем с ъгъла на виждане ,такъв тип матрица ползват , а на теб ти трябва голям ъгъл на виждане ,ако ще минаваш на LCD виж този има добър ъгъл http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052451 ,но е 40".Преди два дни си взех това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057078 и ти го препоръчвам пред Филипс 5624, макар да ползват един тип матрица. Плазмитe на LG ги забрави ,ако не е Панасоник другото е Самсунг. Успех!

13. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Редовно следя темата обаче немога да си отговоря на въпроса: Кой модел плзма на Panasonic би бил най-добре за гледане на аналогова кабелна? Не искам да плащам повече такси. Имам 5 телевизора - всичките кинескопи. С една такса от 15лв имам кабелна на всички. Може ли да мина с 37 инча (размера не е проблем) с цел по-добро качество на същата цена? P42S10 и G10E - май нямат 37 инчови модели.

Или така да питам - Какво бихте предложили за гледане на обикновена аналогова кабеларка + DVDRip филми от PC-то?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kinescopa
    След като достигна 120 часа и калибрирам според американците ще публикувам какво съм напрал.
    Здравейте, и аз от 2 дена съм собственик на P42U10E
    Това за "наработката" на 120 часа и после калибриране нещо като "разработка" на TV то ли е и задължително ли е да се прави?
    За този модел има ли някакъв ъпдейт на фърмуера както при Филипс например? Сега версията е 1215-10000

16. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Редовно следя темата обаче немога да си отговоря на въпроса: Кой модел плзма на Panasonic би бил най-добре за гледане на аналогова кабелна? Не искам да плащам повече такси. Имам 5 телевизора - всичките кинескопи. С една такса от 15лв имам кабелна на всички. Може ли да мина с 37 инча (размера не е проблем) с цел по-добро качество на същата цена? P42S10 и G10E - май нямат 37 инчови модели.

Или така да питам - Какво бихте предложили за гледане на обикновена аналогова кабеларка + DVDRip филми от PC-то?
    Картината с кейбълтел е повече от задоволителна.
    Колкото до 37" модели те са на цената на 42".

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov

Все едно питаш "Искам да си купя Ферари, но не искам да се набутвам за 100 октана бензин, а да го карам с олио от рапица и изгоряло масло от камиони". Ако ще ползваш отвратителен сигнал то по-добре ползвай възможно най-малък размер.
    Нищо не ти пречи да ползваш аналоговата на останалите кинескопи, а на плазмата да сложиш цифрова. Говорим за 5 лв/месец.

18. Тук е от
    Oct 2009

Здравейте,

Първо да изразя възхищението си от форума Второ, да спомена че се опитвах да се направя на умен, опитвайки се да прочета колкото се може повече инфо в предишните страници и на база това инфо да направя избор на ТВ. Обаче явно няма да стане по-умният начин, за това с питане по глупавия

Ето и инфото за ТВ-то:

1. Не съм се спрял на никакви модели - главата ми гърми от ТВ-та, марки, цифри, модели и прочее.
    2. От Варна съм и се гледа М-САТ, като уж е с някакъв цифров тунер, не съм си правил труда да разпитвам за сигнала им.
    3. 42'' плазма ми предлагат в момента LG (струваща 1000 лв)!
    4. Идеята е да добавя може би някакви допълнителни 200-300 лв. и да се търси нещо по-добро. (малко вероятно като се намирам в този нисък клас)
    5. Ще се гледа от разтояние най-много 4-4,5 метра.
    6. Ще се помещава в хола - означаващо че ще се гледа главно ТВ, рядко ДВД или филм от PC-то.
    7. Плазма или LCD (това малко банално но...)
    8. Би било страхотен подарък за баща ми, който е ФЕН на Panasonic (човека е моряк и знае какво е японски Panasonic докаран директно от там от едно време още)
    9. Решил съм никога повече да не купувам от Техно Маркет, като най-вероятно ще го взема от Технополис (може и тука мнение по въпроса)
    10. Може да се каже че в близко бъдеще може да се купи нов за някакви вече по сериозни пари (2000-3000 лв.) (близко бъдеще = 1 година+)
    11. Утре трябва да реша!

Мерси предварително на всички, от това което прочетох, експертни мнения

Поздрави,
    Добромир

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе