Без да имам претенции на експерт, но с претенции да ползвам Панасоник отскоро, мисля че съгласно твоите изисквания P42U10E (плазма) ще ти хареса.
Успех с избора!
Без да имам претенции на експерт, но с претенции да ползвам Панасоник отскоро, мисля че съгласно твоите изисквания P42U10E (плазма) ще ти хареса.
Успех с избора!
Здравейте! Имам няколко въпроса към по-компетентните съфорумци
Има ли разлика в DVB-C тунерите на различните телевизори?
Имам P42U10E и Филипс 5604. Сложил съм ги един до друг и сравнявам.
Със собствения си DVB-C тунер филипса хвана пълния пакет цифрови програми (128 бр) на пълно сканиране и държава Швеция.
Панасоника пак на пълно сканиране и Швеция (след зануляване от системното меню) хвана само 26 цифрови канала от 128.
Пак на пълно сканиране и държава Финландия и двата хванаха еднакъв брой цифрови канали - 75 т.е. непълният пакет програми.
От Филипса излиза, че при зададена Швеция тунера търси в най-голям честотен диапазон, а при Панасоника при Финландия и то пак не хвана пълния пакет програми.
От форума разбирам, че такъв проблем има и при Тошиба.
Какво има DVB-C тунера на Филипса в повече, което го няма Панасоника (сякаш тунера на Панасоника е "ОРЯЗАН")?
Този проблем може ли да се реши с някакъв ъпдейт на фърмуера на P42U10E и има ли такъв ъпдейт изобщо както при Филипса например?
Виж дали не може ръчно да зададеш начална честота на сканиране. После се обади на оператора си и виж каква е тя за твоя град и пусни да сканира. Обикновено това е носеща частота, от която намира всички останали. Поне така е при Кейбълтел. Иначе пробвай с различни държави и дано ги хване. Може да има разлики защото избирайки различни държави се променя обхвата на сканиране.
nkd: наистина оценявам мнението и препоръките ти. Очаквах и други да се включат но ... така или иначе днес или вероятно утре ще е денят за покупка и всеки съвет е важен.Първоначално публикувано от nkd
Вече го пробвах.
Ръчно зададох началната честота 320 МHZ
Резултата е същия. Хвана 75 от 128 канала.
Взех и временно техен рисийвър за проба, закачих го през скарта и всичко си беше наред.
Ама нали със собствения си тунер все пак е по-добре и като картина и няма и още едно дистанционно!
P.S. С други държави резултата е нулев! На Германия, Дания и Швейцария не хваща нищо, на Източна Европа изобщо не активира DVB-C тунера, а само аналоговия.
За P42U10E има ли някакъв ъпдейт на фърмуера? сега е с версия 1215-10000
При това търсене CAM модул ли ползваш? Да не би в него да е причината? Не, че знам, но ми е интересно дали "орязания" тунер може да се дължи на CAM модула.
Без САМ модул!
Само пъхам кабела в антенния вход. Програмите за сега не са кодирани.
интересува ме как се представя тунера на Toshiba 42XV635D и има ли го при него този проблем .Предварително ви благодаря за отзивчивостта!
Здравейте от един новак ,
Моля знаещите да ми препоръчат ТВ с диагонал 20'' - 27'' (51-69 CM.) Не ми е голяма стаята и сегашния,който е с подобен размер,ме устройва напълно(като см).На СКАТ съм,смятам да мина на цифрова.Лимитът ми е до 1000 лв.
Знам,че не е много,но толкова мога да отделя.Почти нищо не разбирам от техника,затова ви моля за съвет на какво,освен на образа,да обърна внимание и някои подходящи модели,ако знаете.
Благодаря и приятен ден на всички!
В технополис LG SLIM LED телевизор
42SL9500/9000 е на цена 2999 лв..!!!
Привет ЕлиПървоначално публикувано от Ели
Погледни този модел
SAMSUNG LE-26B450 899.00 лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052166
Непременно.Следобед отивам.Първоначално публикувано от hristoslav2
Добри ли са Самсунгите?Никога не съм имала тази марка.
Ели, само да ти кажа, че ако си имала да речем 27" модел с пропорции на екрана 4:3 ще ти трябва някъде 29" модел ако е с пропорции 16:9, за да не гледаш по-малък образ от стария.Първоначално публикувано от Ели
Моля за коментар от компетентните тук! Търсихме ТВ с диагонал 26"-27" с добри параметри и на добра цена. Препоръчаха ни 27 LCD-TV M2794D-PZ 1080P 2MS, http://www.hedycomputers.com/product.php?ProductID=4182 , цената на която ще го вземим е 700 лв. Смущаващо ли е , че това не е чист телевизор, а монитор с ТВ тунер.
Scorp,според мен фаворита ти PANASONIC TX-P42U10E е най-удачния избор,още повече щом ще се включиш към Булсатком/в смисъла на цифровия сигнал/,но е проблем ако помещението е много светло или срещу тв-то има прозорец- няма да усетиш добре качествата на плазмата,а за ъгъла на виждане след плазмите като цяло най-добър е на LCD Panasonic.Лесно можеш да провериш това в магазина като застанеш встрани/ъгъл 120-140 градуса/ от поставени на един ред телевизори-при почти всички картината почва да сивее докато при Panasonic-а няма разлика в цветовете в сравнение с фронталното гледане.Първоначално публикувано от scorp