Благодаря за отговора!!! Все пак към кой от моделите би ме насочил?!Първоначално публикувано от lazarus18
Благодаря за отговора!!! Все пак към кой от моделите би ме насочил?!Първоначално публикувано от lazarus18
Аз лично повече харесвам Сони-то заради /малко/ по-доброто черно и опцията за регулиране на силата на подсветката, но пък Филипса в момента е малко по-евтин, има 2 инча повече и Амбилайт.Първоначално публикувано от ivassev
Като че ли в момента той е по-добрия избор.
По- добра в смисъл, ъгъл на гледане ,по -добър контраст , и в Панасоника има разни "пинизи", ако под това имаш предвид интернет опции ,DLNA ,ето тук го намери: http://www.panasonic.bg/index_bg.html Най- добре отиди на място и ги сравни ако може на еднакъв сигнал . Успех!Първоначално публикувано от maro
Благодаря още веднъж!!!Първоначално публикувано от lazarus18
Мисля, че много се спекулира с този показател: ъгъл на гледане.Или гледаш фронтално или не.Какво възприятие на картина,образ ще имаш при ъгъл 178 градуса.При избор считам, че това не може да бъде решаващ критерий...ъгъл на гледане...
Не го ли гледаш фронтално - другото е компромис.Все едно да гледаш широкоекранен филм от първи стол на първия ред.Нищо че цветовете са същите.Мисля,че отмина времето на масовото гледане с многолюдната челяд пред тивито.А пък и затова са и масичките на колелца /или стоиките на стената/ - да го гледам нормално и от дневната и от трапезарията...Защото в противен случай винаги има изкривяване на цвят,размери и ЗВУК.....За амбилайта да не споменавам..
Изразявам лично мнение, т.е. няма търговски характер а показва субективност за комфорт при гледане....
Ама не си гледаш сам телевизора нали? Като се наредат повече хора ,някой хвърля едно око и от трапезарията/кухнята ,да речем или се взима за заведение или офис дейности ,ъгълът става изведнъж ЪГЪЛ. Освен това черното и цветовете се променят далеч преди търговските 178 градуса.Първоначално публикувано от fikata
Много грешиш. За много хора, включително и аз, това е важен параметър. Примерно при мен дневната е с такова разположение, че се налага да се гледа както фронтало така и от трапезарията. От трапезарията се получава ъгъл на виждане от 50 до 75 градуса спрямо фронталната линия. Когато купувах преди 2-3 години нямаше LCD, което да няма сериозни проблеми с образа под такъв ъгъл. Сега също 90% от моделите имат същите или по-малки проблеми.Първоначално публикувано от fikata
Да не говорим, че в момента и при нови модели го има да седнат примерно 3-4 човека на диван 2,50 широк и крайните хора да виждат различни цветове и контраст спрямо центъра.
Гледах 32"FinLux и ми направи отлично впечетление. За 40"вариант ходих в два магазина , но беше свършил , увериха ме ,че е още по-добър,все пак е 1920х1080 .През USB плейва Divx като чете субтитри на кирилица. Като минус- липсата на DVB-C тунер. Ти си на Булсатком така че това не ти е грижа.Първоначално публикувано от zumitaka
От тази сутрин съм с Panasonic G4210E. Благодаря на всички , които в една или друга степен ми помогнаха с опити и съвети, и специално на lazarus18 и hristoslav2. Успях да я взема секунди преди да сменят цените - в момента е със 100 лв по-скъпа. Консултантите почти "забравиха" да ми кажат, че имало подарък ДВД Панасоник към тв, щом е над 1500лв, добре че приятелят дето беше с мен се сети да ги пита. Сега се радвам на хубава картина(с Булсатком съм), със скарт-кабел вземам сигнал от приемника. Не знам добре ли е или не съвсем... Имаше едни настройки тук за първите 200 часа, но не можах да ги намеря на коя страница са, ако някой се сеща, моля да каже. И тъй. Радвам се, дано всеки има късмета да го споходи подобна радост.
Здравейте препоръчайте ми плазмен тв Панасоник 50 инча до 2000 лева.Благодаря на отзовалите се
Само HD-Ready варианти има:Първоначално публикувано от plmko
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09055569
Моя съвет е да се напънеш за 50G10:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052294
Или са този Самсунг, който също е добър:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052732
В мЕтро в 2000 лева.
Ами виж тази http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055569
В момента в МЕТРО SAMSUNG PS-50B650 е на промоция за 1998 лв. За бюджет до 2000 лв.това е много добро предложение.
P.S. Не видях, че lazarus18 вече е отговорил
може ли да ми дадете съвет какъв LCD42 да си взема до 2000лв. Панасоник , Филипс или Сони ? и ако може да ми препоръчате някой друг модел благодаря ви предварително
Привет fikataПървоначално публикувано от fikata
По повод ъгъла на гледане съм напълно съгласен с мненията изразени от nkd и lazarus18. Това е един от най-важните показатели, по които течнокристалните панели отстъпват на плазмите и доста потребители, купуващи нов телевизор, се интересуват от него. При по-старите матрици този ефект на промяна на цветовете и контраста е по-забележим. Доколкото ми стигат наблюденията, дори и при съвременните VA матрици - Самсунг, CMO, AUO, Sharp, той все още е сабележим до степен, в която дразни претенциозните, особенно тези, които са склонни да дадат повечко пари за някой модел. По всичко изглежда, че пробивът в тази насока е в областта на IPS матриците, по-конкретно IPS-Pro, с която са съоръжени сегашните 32 и 37-инчови модели на Panasonic и някои B53* модели на Samsung. Чакаме по-големи диагонали.
Ще купувам телевизор и съм се спрял на два модела - ТВ LCD Sharp LC-32D44EGY и
ТВ LCD Sony KDL 32P3550.Дори мненията на косултант-продавачите в магазина са
различни.С благодарност ще очаквам Вашето.