Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 408 от 443 ПърваПърва ... 358398406407408409410418 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,106 до 6,120 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от IvayloSC
    Благодаря за предложението. Въобще не слагах плазмите като избор, тъй като си мислех, че харчат много повече ток от LCD и направо ти топлят стаята като парно, а и като цяло са отмираща технология. Но май не е така. Ходих днес в Метро да го видя. Дали защото беше качен нависоко, но като цяло не бях много впечатлен от картината , която вървеше. Облаците бяха направо сиви, но предполагам, че след калибриране, ще се подобри значително. До нея имаш LCD на Филипс(не помня модела) и там картината беше по добра. Факт е и че беше на светло, а там ЛЦД имат предимство.
    Четох от други теми, че плазмите се охлаждат се вентилатори. Та въпроса ми е дали издават шум и колко е голям ? Факт е, че имат отражение, но такива имат реално всички ТВ, просто на плазмите и на ЛЦД на Самсунг е по остро, докато на Сони е малко по замазано, но действително е по добре. Това отражение има ли възможност да се замаже след калибрирането ?
    Ти просто си фен на LCD и моя съвет е да си вземеш такова. Ти искаш искрящо бялои и искрящ образ, което плазмата няма да ти даде. Това са всъщност недостатъци, които калибрирането оправя, а не плюсове. Ако обаче това е което искаш то наистина се насочи към LCD.

Цитат Първоначално публикувано от felly
    Здравейте!
    Вчера си купихме плазма Panasonic TX-P42U10E. Първи впечатления-жестоки!...Въпреки идиотското дистанционно...Имам два въпроса (засега)
    1. Аналоговият тунер не успява да хване всички програми на кабелната, в т.ч. БНТ1, Да Винчи...Има ли някакви настройки, с които да се разшири диапазонът на търсене. Някак си нелепо е старото Нео с кинескопа да хваща повече програми от това чудо на техниката.
    2. Относно CI устройството-вградено ли е и трябва само по-нататък да си купя карта от цифровия оператор или трябва и самото устройство да си купя? Изобщо как стоят нещата там? Гледам, че има отвор, запечатан с лепенка, но директно картата ли се мушка, защото четох из този форум, че хората си закупуват отделно такива устройства?
    1. Извикай техниците от кабелната да проверят нивото на сигнала и задължително слагай цифрова.
    2. Трябва да си купиш и модула. Провери дали оператора ти не предлага такъв.

2.  

3. ccc
    ccc е офлайн
    Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не сме хвалили толкова "LED" моделите на Самсунг защото бяха скъпи и не даваха почти нищо повече от "стандартните" им модели, а струваха много повече. Ако В6000 е 2000 лева вече си заслужава защото това е нормална цена за 40 инча висок клас модел. Освен минусите, които има почти всеки LCD телевизор /неравномерност на подсветката, светене по ъглите, малък ъгъл на виждане/ при този модел имаш и сравнително висок инпут лаг, невъзможност за изключване на динамичния контраст освен във GAME режим.
    какво означава висок инпут лаг?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ccc
    какво означава висок инпут лаг?
    Означава, че всичко на екрана се случва с 80-100 мс по-късно. Дразнещо е при игри и работа с компютър.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

здравеите хора,ще вземам телевизор тез дни а разстоянието ми е 5,30м.колко инча трябва да взема и какво ще ме посъветвате тъи като ми се иска да го вградя в стената та се чудя за WIRELESS че да мога да си включа и други компуненти.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    здравеите хора,ще вземам телевизор тез дни а разстоянието ми е 5,30м.колко инча трябва да взема и какво ще ме посъветвате тъи кото ми се иска да го вградя в стената та се чудя за WIRELESS че да мога да си включа и други компуненти.
    По всички правила за това разстояние ти трябва 70 инчов екран. Така че взимай най-големия, който може да си позволиш.
    Това за вграждането в стената не го разбрах точно.

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Здравейте,
    някой има ли надблюдения за Finlux ? По точно ето за това : http://zora.bg/main.php?p=products&s...=11074&hotels=
    Търся 40" - 42" до към 1200 лв. Харесал съм си и ето това SHARP LC-42SB55E - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09056031
    Ще го ползвам за булсатком и евентуално някой филм от компа да пусна. Приемам и други предложения в за тези пари

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от zumitaka
    Здравейте,
    някой има ли надблюдения за Finlux ? По точно ето за това : http://zora.bg/main.php?p=products&s...=11074&hotels=
    Търся 40" - 42" до към 1200 лв. Харесал съм си и ето това SHARP LC-42SB55E - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09056031
    Ще го ползвам за булсатком и евентуално някой филм от компа да пусна. Приемам и други предложения в за тези пари
    Ако не държиш обезателно на LCD, то PANASONIC TX-P42U10E е много добро предложение.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    По всички правила за това разстояние ти трябва 70 инчов екран. Така че взимай най-големия, който може да си позволиш.
    Това за вграждането в стената не го разбрах точно.
    няма ли да ослепея ако взема 70 аз мислех да взема 46 или 52 а за вграждането мисля да го вградя в стената с гипсокартон ще излиза на 0 от стената не искам шкафове,тв поставки и подобни от към стената на телевизора а на срещуположната кадето са ми диваните.там мисля да са ми останалите неща които също престои да купувам(двд,усилвател...)че затова ми се иска телевизора да има wireless за безжична връзка.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За ослепяване няма да ослепееш. Просто ти казвам колко може да сложиш и да се вижда добре.
    За вграждането съм виждал такова изпълнение и е възможно, но реално ще ти трябва масивна стена зад картона за да се закрепи, че тежи доста.
    Принципно има безжично решение:
    http://www.electron.bg/product_info....1&keywords=EX1
    Модела е със външен приемник, в който закачаш всички кабелаци и сигнала отива безжично до екрана.
    Обаче ако вложиш малко мисъл може да прецениш какви кабели и къде да ги изкараш във гипсокартона.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от felly
    Здравейте!
    Вчера си купихме плазма Panasonic TX-P42U10E. Първи впечатления-жестоки!...Въпреки идиотското дистанционно...Имам два въпроса (засега)
    1. Аналоговият тунер не успява да хване всички програми на кабелната, в т.ч. БНТ1, Да Винчи...Има ли някакви настройки, с които да се разшири диапазонът на търсене. Някак си нелепо е старото Нео с кинескопа да хваща повече програми от това чудо на техниката.
    Явно не само ти имаш проблеми с тунера точно на този модел, макар и от друго естество.
    Ако си на кабелна сподели дали не се появяват проблеми и с DVB-C тунера.

13. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте.Бях тръгнал за Toshiba 32A635 или LG 32LH2000 на цена 779 лв., но видях Toshiba 37R3500PG на цена 849 лв. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033247
    Обаче е миналогодишен модел.Според мене е в пъти по-добра-бялото си е бяло а не е синьо, плюс това е 100 херца.Мнения?

14.  

15. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте,
    Отново ще Ви помоля за съвет
    Спрял съм се на тези 2 модела:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051975
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053131
    Разстоянието от което ще се гледа е около 3м.
    Има ли някаква съществена разлика която да определи избора или са идентични?
    Това което виждам като разлика е, че на Sony-то панела е 8-bit, а за Philips пише "4 трилиона цвята (14-битово RGB)", но не знам дали е правилно да ги сравнявам така!
    Благодаря!

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivassev
    Здравейте,
    Отново ще Ви помоля за съвет
    Спрял съм се на тези 2 модела:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051975
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053131
    Разстоянието от което ще се гледа е около 3м.
    Има ли някаква съществена разлика която да определи избора или са идентични?
    Това което виждам като разлика е, че на Sony-то панела е 8-bit, а за Philips пише "4 трилиона цвята (14-битово RGB)", но не знам дали е правилно да ги сравнявам така!
    Благодаря!
    Това "14-битово RGB" е типа процесинг на видео сигнала. Не е типа матрица. Не се притеснявай за 8-битовата матрица. И без това сигнал с повече от 8 бита няма.

17. Тук е от
    Nov 2009

Колеги спрях се на следните модели, които ми влизат в бюджета до 1200лв

SAMSUNG LE-37B530
    PANASONIC TX-L37U10E
    PHILIPS 37PFL5604H

Давайте съвети, ще бъда много благодарен!

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от zumitaka
    Здравейте,
    Finlux си купи един приятел ама LCD 26 инча. Понеже свикнах на хубава плазма образът ми се стори отвратително качество с малък контраст и размазване на картината, абе с други думи отврат (Това си е мое мнение може някой да не са на такова)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе