Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 420 от 443 ПърваПърва ... 370410418419420421422430 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,286 до 6,300 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Толкова ли ви затрудних с молбата за съвет или ви е омръзнало от едни и същи въпроси (((? Ще опитам още веднъж, дано някой се смили и помогне.

1. Търсим 32 инчов, без значение марката. искам да има FULL HD, 100 hz. възможно най-добър контраст и яркост, цифров тунер и евентуално за РС вход. Проблемът е, че не разбирам нищо от другите тънкости и затова моля за съвет относно матрицата, възпроизвеждане на картината и т.н. детайли, които по-запознатите от мен знаят. Цената е до 1200 лв.

2. Търсим 26 инчов по възможност със същите параметри

Благодаря ви предварително за помощта!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от sw2v
    Пфф. Така ли се тества? Пробвали веднъж и толкова. Да го оставят 10 дена по 10 часа или 1 ден - 24 часа. Дори и така не е сигурно. Все пак, колкото повече се ползва, толкова по-склонна към прогаряне е плазмата. Има ли тук съфорумец с 5 годишна плазма, който е склонен да направи подобни тестове.
    Напротив, колкото повече се ползва плазмата толкова по-малко е склонна към прогаряне и отпечатване. И да направи някой тест с 5 годишна плазма нищо няма да ти се изясни защото технологията е напреднала значително от тогава.
    Щом са пробвали и за 10 часа не е прогорял панела няма да прогори и след 10 дни по 10 часа ако между тях гледаш друго изображение. И кой напрактика ползва дисплей със 10 часа статичен образ?
    Аз досега съм виждал само на едно място прогорена плазма. Имам приятел със заведение, в което има няколко плазми. Те стоят нон-стоп на един музикален канал и включен часовник на екрана. Не знам кога е прогорял екрана, но след повече от година логото на канала е видимо дори и да пуснеш друг канал, също и правоъгълника на часовника.
    При нормално ползване и гледане на най-различни канали, филми с ленти и без ленти е невъзможно да се получи такъв проблем с прогаряне.
    Скоро друг мой познат си продаде старата 43 инча плазма Пионер, която е ползвана над 3 години. По цял ден жена и децата му я ползват без изобщо да се съобразяват или да я пазят и нямаше нищо прогорено или неравномерно остаряли части по панела.
    За сравнение ще кажа, че няма нито едно ново LCD, което още след излизане от завода да има равномерно осветен панел. Така, че това от което се притеснявате, че може а стане след години при плазмата го получавате бонус при всяко ново LCD.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Двама познати имам с плазми LG и двете са прогорели зверски.Освен Лого на различни канали могат да се видят и други вкусотии.3-4 годишни модели.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от IvanG
    1. Търсим 32 инчов, без значение марката. искам да има FULL HD, 100 hz. възможно най-добър контраст и яркост, цифров тунер и евентуално за РС вход. Проблемът е, че не разбирам нищо от другите тънкости и затова моля за съвет относно матрицата, възпроизвеждане на картината и т.н. детайли, които по-запознатите от мен знаят. Цената е до 1200 лв.

2. Търсим 26 инчов по възможност със същите параметри
    За този бюджет само LG 32LH5000ЗОРА е с 50 лв по-евтин)
    или PHILIPS 32PFL7404H, но е малко по-скъп

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Така, че това от което се притеснявате, че може а стане след години при плазмата го получавате бонус при всяко ново LCD.
    Много добре казано!

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    Двама познати имам с плазми LG и двете са прогорели зверски.Освен Лого на различни канали могат да се видят и други вкусотии.3-4 годишни модели.
    Те на LG и сегашните им модели са зле по този показател. Аз тях не ги вкарвам изобщо в сметката. Като казвам плазма разбирам Panasonic, Samsung B650 и B850 и Pioneer.

8.  

9. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Здравейте експерти.
    Според вас 50 инча от 2,6м. големичък ли ще ми дойде.
    Според табличката във FAQ от темата на hristoslav2 го дават за нормално на 1080р,
    но ако някой има преки впечатления, нека да сподели.
    От вчера се точа на SAMSUNG PS-50B650 от Метро (благодаря на lazarus18) и ако го имаха на склад
    сигурно още вчера щях да го взема.
    Днес малко почнах да се замислям дали няма да ми е големичък и се чудя какво да правя.
    Приемам всякакви съвети, дори и за други модели от този клас.
    Поздрави и предварително благодаря.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Vandal, за гледане на филми, дори и от ДВД размера ще ти е идеален. Лично на мен за гледане на телевизия ми идва големичък. Ти прецени кое е по-важното в случая - кино ефекта или телевизията.

11. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

lazarus18, благодаря ти за отговора.
    Ами според мен и двете са важни.
    Върти ми се една идея и за разместване на мебелите
    с цел увеличаване на растоянието до около 4м., ама ще видим.
    Абе луда работа.

12. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

От една седмица чета и задавам може би глупави въпроси, но все още не мога да вляза в час. Поради оскъдния бюджет от една страна и задължителното закупуване на телевизор се въртя около 4 модела. Ходих да ги гледам, харесват ми всичките. Точно се ориентиран към някой модел, изведнъж се окаже, че някъде тотално го оплюват. То е ясно, че с този бюджет няма да взема нещо кой знае какво, но ми се ще да напипам най-малкото зло. Моделите са
    1. LG 32LH2000
    2.TOSHIBA 32AV635
    3. SAMSUNG LE32B450
    4.PHILIPS 32PFL5404H
    Тъй като в главата ми е каша, моля обяснете каква е тая екстра да се гледат филми чрез USB - какъв формат може да се възпроизвежда и от горните модели някой става ли за тази цел. Единствено което ми трябва е цифров тунер за кабелна телевизия - "С". Основно се гледа спорт и филм. В тази връзка чета, че някои модели замазват при бързо движещи се обекти, например тенис или футболна топка. Предполагам, че съм изпуснал и някой модел по-добър от горе посочените.
    Извинявам се, че доста поспамих из форума, но без чужда помощ не мога се оправи. Жалко, че никъде няма CRT монитори, да си взема един временно докато си изясня нещата.
    По цяла нощ сънувам телевизори, матрици, водове-изходи.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от abv
    От една седмица чета и задавам може би глупави въпроси, но все още не мога да вляза в час. Поради оскъдния бюджет от една страна и задължителното закупуване на телевизор се въртя около 4 модела. Ходих да ги гледам, харесват ми всичките. Точно се ориентиран към някой модел, изведнъж се окаже, че някъде тотално го оплюват. То е ясно, че с този бюджет няма да взема нещо кой знае какво, но ми се ще да напипам най-малкото зло. Моделите са
    1. LG 32LH2000
    2.TOSHIBA 32AV635
    3. SAMSUNG LE32B450
    4.PHILIPS 32PFL5404H
    Тъй като в главата ми е каша, моля обяснете каква е тая екстра да се гледат филми чрез USB - какъв формат може да се възпроизвежда и от горните модели някой става ли за тази цел. Единствено което ми трябва е цифров тунер за кабелна телевизия - "С". Основно се гледа спорт и филм. В тази връзка чета, че някои модели замазват при бързо движещи се обекти, например тенис или футболна топка. Предполагам, че съм изпуснал и някой модел по-добър от горе посочените.
    Извинявам се, че доста поспамих из форума, но без чужда помощ не мога се оправи. Жалко, че никъде няма CRT монитори, да си взема един временно докато си изясня нещата.
    По цяла нощ сънувам телевизори, матрици, водове-изходи.
    Работата май е на кантар. Явно който и да вземеш ще ти е първи LCD, след 2 дни му свикваш и картината ще ти се струва най-добрата (на цифрова ТВ). От лично сравнение и наблюдение, като картина най-много ми допадат Филипса и Тошибата.
    Филипс USB-то чете следните формати: MP3, LPCM, Снимки във формат JPEG, MPEG1, MPEG2, H.264/MPEG-4 AVC
    на Тошибата .JPEG
    на Самсунга USB - само сервизен
    за LG нямам наблюдение за USB, добра обработка на сигнала, но отстъпва по контраст на Самсунг и Филипс
    Всички модели имат това което търсиш - цифров кабелен тунер. От личен опит казвам, че на Филипса тунера му е ОК. Всичко това е мое лично мнение, никого не ангажирам с него, а крайният избор си е твой, за да му се радваш после на ТВ

EDIT: На родителите ми взех 32В450 и никак не съм очарован от картината му.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    За сравнение ще кажа, че няма нито едно ново LCD, което още след излизане от завода да има равномерно осветен панел. Така, че това от което се притеснявате, че може а стане след години при плазмата го получавате бонус при всяко ново LCD.
    Много силно казано.Освен ако нямаш в предвид моделите на Самсунг и на Сони-спомни си в началото на година за серията А650 или статистиката в AVforums за облаците при Sony.нямам намерение да защитавам Филипс но при тя няма наблюдавана неравномарне подсветка-/гледал съм 4 модела на тъмно/-може би защото са един от 3-те световни лидери в осветителната техника.Също така трябва да изключим от твоя списък моделите със LED White подсветка - LE600 LE700

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Много силно казано.Освен ако нямаш в предвид моделите на Самсунг и на Сони-спомни си в началото на година за серията А650 или статистиката в AVforums за облаците при Sony.нямам намерение да защитавам Филипс но при тя няма наблюдавана неравномарне подсветка-/гледал съм 4 модела на тъмно/-може би защото са един от 3-те световни лидери в осветителната техника.Също така трябва да изключим от твоя списък моделите със LED White подсветка - LE600 LE700
    Да, някои LED модели не страдат от този проблем. Моделите на Panasonic с IPS-alpha матрици също. При Philips също има проблеми, но нетолкова явни. Да не забравяме светенето в ъглите.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

момчета утре ще купувам и телевизор.кажете между тези двата или някои които е по-добър от тях до 4000лв.
    PANASONIC TX-P50V10E http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...6196%29/.do?rf

SONY KDL-52W5500 http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...2F%29/.do?rf=y

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    момчета утре ще купувам и телевизор.кажете между тези двата или някои които е по-добър от тях до 4000лв.
    PANASONIC TX-P50V10E http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...6196%29/.do?rf

SONY KDL-52W5500 http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...2F%29/.do?rf=y
    Труден избор. Хубавото е само, че който и да вземеш няма да сбъркаш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе