Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 50 от 443 ПърваПърва ... 40484950515260100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Здравейте!
    Някой може ли да сподели впечатления за Panasonic TH-42PX80EA?
    В сравнение с PV -серията май се различава само по наличието на DVB-T тунер.Така е поне по спецификация.В момента е със 100 лв по-скъп.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Молба за помощ от името на мой съсед. Поради това, че не се е усетил в началото (въпреки, че го е притеснявало нещо в гледането) след покупката, а 4 месеца по-късно и вече не искали да го сменят от магазина, а и той е отчаен, че ще попадне на още по-лоша ситуация и модел - въпрос към собствениците на Sony W4000. Вече писах за дразнещия дефект с накъсването и тресенето на картината при този модел, та ако някой е намерил начин от настройките да намали поне малко този проблем и да не е толкова явен, нека сподели. Аз му предложих да го продаде защото по никакъв начин непостигнах подобрение.
    Благодари за съдействието и евентуални съвети!
    Ще бъдеш ли така добър да заснемеш едно клипче на въпросното тресене тъй като е ясно че за сега само ти го забелязваш (или поне друг не се е оплакал) надявам се че имаш телефон/фотоапарат или камера... ако не ти поне някой от голямата ти рода или приятел може би... ?
    След като евентуално и други забележат проблема (в което лично се съмнявам) може и да се намери решение..

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Ще бъдеш ли така добър да заснемеш едно клипче на въпросното тресене тъй като е ясно че за сега само ти го забелязваш (или поне друг не се е оплакал) надявам се че имаш телефон/фотоапарат или камера... ако не ти поне някой от голямата ти рода или приятел може би... ?
    След като евентуално и други забележат проблема (в което лично се съмнявам) може и да се намери решение..
    Ако е това, което си мисля, че има предвид няма как да се заснеме. По това, което разбрах отдругататема той се оплаква от насичането на филмите, получаващо се от нискокадровото заснемане. Преди 1 век хората са решили, че 24 кадъра са достатъчно е до ден днешен се снима така. За някои хора това не е достатъчно и ги дразни. Те ползват разни опции за изкуствено увеличаване, които заглажда движенията. soon, също ползва тази опция на Филипс и му харесва. Аз лично не си падам защото се прецаква кино усещането и филма става като заснет с аматьорска видео камера.
    Иначе и аз се навивам да помогна ако проблема с "тресенето" е нещо друго и ми е много интересно какво точно е, че съм виждал доста бройки от w4000/W4500 и никога не съм забелязвал нещо притеснително.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Вероятно SOON има предвид трептенето на картината предизвикано от нискокадровото заснемане-може да е по чувствителелен има доста такива хора
    и единственото решение е активиране на функциите за генериране на допълнителни кадри oт типа на /HDNM/или 100Hz /Motion Flow200Hz/ които бяха въведени от производителите именно заради това

6. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте. Нов съм във форума и се нуждая от съвет, за който ще бъда много благодарен.
    Ето и казуса ми.
    Решил съм да сменям TV техниката и да вляза в 21 век с нов LCD телевизор. От марките съм се спрял на Philips или Samsung, като клоня повече към първото. Размерът, има значение като тук избора ми е 42" до 47", разбира се Full HD.
    Това за което ще се ползва техниката е да се гледа телевизия (вързан съм към CableTel), DVD, филми (XviD, HD) пускани през компютър (че и Popcorn) а и надявам се скоро игри (PS3).
    Принципно съм се спрял на Philips 42PFL7630 и Samsung LE-46N87BD.
    Какво ще кажете за TV-тата на които съм се спрял като надежност и показатели според това за което ще ги ползвам.
    В допълнение ще кажа, че гледам за ТВ-та до 2000 лв. и дали е 42 или 47" не е толкова важно ако по-малкия да има по-добри показатели, разбира се.
    Първоначално се бях спрял на Филипса но когато отидох в ТМ забелязах, че един от показателите му е, че PC резолюцията му е 1080х786, което не видях на друг ТВ и което ме спря. Всъщност какво значи това? Другото е, че пак в ТМ нямат никаква идея за тунерите му а в Технополис ми казаха, че имало стар и нов модел на този ТВ и в новия освен DVB-T имало и DVB-C тунер, но въобще не можах от обясненията им да разбера, на мен това дали ми трябва реално или не.
    А всъщност дали има магазини където продават на по-добри цени от ТМ и Тполиса?

7. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Един бърз въпрос, гледам има промоция в Техномаркет SAMSUNG PS-50A656 - http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039794
    Дават го на изплащане с 0% оскъпяване през Уникредит. Заинтригува ме много и се чудя покрай търсенето на малък телевизор защо да не си взема и един маалко по-голям.
    Ако може някакви отзиви и дали е добър модел за парите си? Ще се гледа тв и филми на него, без игри. Може би голяма част от времето ще е тв - мачове, спорт и т.н. И от време на време някой филм през компютъра на full-hd.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Navi, за 2000 лева няма начин да вземеш нещо 46-47 инча. Поне не и такова, което да ти хареса. Прецени дали можеш да отделиш повече /около 2500-2700/ и от какво разстояние ще го гледаш. Ако ще е от 3-3,50 м то и 40-42 инча ще ти свърши работа. 7603 не е лош модел и ако ползваш HDMI кабел нямаш проблем да подадеш 1080р сигнал. При положение, че имаш Попкорн не знам за какво ти е тоя компютър.
    В магазина са ти говорили заразновидност на модела с рзлични тунери, но аз не знам вече да го продават тук. Ако го намериш с DVB-C тунер е добре защото може да гледаш Кейбълтел без допълнителен приемник, което леко подобрява качеството и си спестяваш допълнителното дистанционно.
    Има модели на Сони с такъв тунер, но са 40 инча.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Свалям за пореден път шапка на lazarus18 и hristoslav2!
    Сетени са от ряз!! Моментално разбраха за какво иде реч. Точно това е дразнещия проблем и не само при филмите (същото е при футбол, репортажи в новините с движеща се бърза и бавна камера) се вижда и не само от мен. Всички в къщи докато го имах го виждаха и направо ми казаха да ходя да го махам тоя развален телевизор. Вече го нямам и няма и проблема. При М86 този проблем липсва на 100%. Както вече писах познавам няколко човека с този модел и тяхната констатация е същата. Просто казват ще трябва да се свиква и покупката им на W4000 си е била чиста набутация. Обърнах внимание при модела V4000 това тресене почти липсва и не е толкова изразено както при W4000. Да! - при W4000 качеството при HD е потресаващо високо и несравнимо с други модели в ранга, но пък SD-то ... по добре е да изключиш телевизора. Тотално двете крайности. Току що писах на съседа по скайпа споделената ситуация и мисля, че се е решил да го продава.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Navi
    Първоначално се бях спрял на Филипса но когато отидох в ТМ забелязах, че един от показателите му е, че PC резолюцията му е 1080х786, което не видях на друг ТВ и което ме спря. Всъщност какво значи това? Другото е, че пак в ТМ нямат никаква идея за тунерите му а в Технополис ми казаха, че имало стар и нов модел на този ТВ и в новия освен DVB-T имало и DVB-C тунер, но въобще не можах от обясненията им да разбера, на мен това дали ми трябва реално или не.
    А всъщност дали има магазини където продават на по-добри цени от ТМ и Тполиса?
    Ще те помоля като ходиш пак там да погледнеш етикета на гърба на телевизора и да препишеш изписаният модел на него/най-вече ме интересува на каква буква завършва защото от теб научавам че Филипсите предлагани у нас са и с DVB-C тунер
    ако действително е така смятам да предявя претенции към техните представители да инсталират за тяхна сметка такъв и в моя телевизор/който като го взех струваше 2500лв/ а дега са 1999лв

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от Rockwell
    Един бърз въпрос, гледам има промоция в Техномаркет SAMSUNG PS-50A656 - http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039794
    Дават го на изплащане с 0% оскъпяване през Уникредит. Заинтригува ме много и се чудя покрай търсенето на малък телевизор защо да не си взема и един маалко по-голям.
    Ако може някакви отзиви и дали е добър модел за парите си? Ще се гледа тв и филми на него, без игри. Може би голяма част от времето ще е тв - мачове, спорт и т.н. И от време на време някой филм през компютъра на full-hd.
    Няма по-успешна покупка към днешна дата.

13. nkk
    nkk е офлайн

Тук е от
    Nov 2008

един бърз и предполагам много лесен въпрос каква е разликата между DVB-T ТУНЕР и DVB-С

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

И за моя един допълнителен тунер и да му сложат една азиатска S-IPS матрица (Ха, ха До кога ще ни делят тия производители!?

16. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Navi, за 2000 лева няма начин да вземеш нещо 46-47 инча. Поне не и такова, което да ти хареса. Прецени дали можеш да отделиш повече /около 2500-2700/ и от какво разстояние ще го гледаш. Ако ще е от 3-3,50 м то и 40-42 инча ще ти свърши работа. 7603 не е лош модел и ако ползваш HDMI кабел нямаш проблем да подадеш 1080р сигнал. При положение, че имаш Попкорн не знам за какво ти е тоя компютър.
    В магазина са ти говорили заразновидност на модела с рзлични тунери, но аз не знам вече да го продават тук. Ако го намериш с DVB-C тунер е добре защото може да гледаш Кейбълтел без допълнителен приемник, което леко подобрява качеството и си спестяваш допълнителното дистанционно.
    Има модели на Сони с такъв тунер, но са 40 инча.
    Мерси lazarus 18. Гледа се от разстояние между 2 и 5 м. така че наистина и аз мисля, че 42 си е ок. при положение че сегашния е 21 и пак виждаме :-) .Да разбирам, че за 42 инчов и за тези пари ТВ-то е ок и няма да ме е яд да си дам парите пък да има по-добър Самсунг? Между другото нали Самсунг нямат 42 LCD а само плазми?
    И сегашното PC няма HDMI изход и Пуканката е проект, близък но неизпълнен :-(

17. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Ще те помоля като ходиш пак там да погледнеш етикета на гърба на телевизора и да препишеш изписаният модел на него/най-вече ме интересува на каква буква завършва защото от теб научавам че Филипсите предлагани у нас са и с DVB-C тунер
    ако действително е така смятам да предявя претенции към техните представители да инсталират за тяхна сметка такъв и в моя телевизор/който като го взех струваше 2500лв/ а дега са 1999лв
    Ще ходя днес и ще пиша довечера. А ето какво им е в промоцията.Ми всъщност не виждам как мога да прикача файл, така че можеш да свалиш pdf-а от сайта на Технополис и там така си е изписано.
    Ти след като си с този модел би могъл може би също да споделиш дали ще ми върши работа за това което искам.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Navi
    Ще ходя днес и ще пиша довечера. А ето какво им е в промоцията.Ми всъщност не виждам как мога да прикача файл, така че можеш да свалиш pdf-а от сайта на Технополис и там така си е изписано.
    Ти след като си с този модел би могъл може би също да споделиш дали ще ми върши работа за това което искам.
    Да, модела е 7602H, който е със 2 цифрови тунера - за цифрова ефирна и цифрова кабелна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе