hristoslav2, благодаря ти много за препоръката и мнението!
hristoslav2, благодаря ти много за препоръката и мнението!
Здравейте, от няколко седмици чета всичко, което е изписано в този форум във връзка с избор на LCD TV - намирам информацията за изключително полезна! Като че ли вече съм достигнал до някакъв стеснен кръг от опции за закупуването на LCD TV, като колебанията ми са между следните модели: Samsung LE-46A956, Samsung LE-46A786 и Philips 47PFL9703D/10. В темата на Hristoslav2 "HDTV технологии,LCD матрици,сервизно меню,фърмуер" прочетох за AUO-панелите на телевизорите Philips, предлагани на нашия пазар (за разлика от тези в Заападна Европа, например, където са с S-ISP матрици), както и за проблемите с дълбокото черно и зрителния ъгъл, та вероятният избор се стеснява още повече - до моделите на Samsung с LED подсветка - споменатите по-горе А956 и А786. Въпросът ми е: имате ли преки впечатления от двата модела, по какво се различават и струва ли си разликата от 700 лв. за А956. ще бъда благодарен за всякакви мнения!
Здравейте! Телевизорът ми е Panasonic tx-32LZD85F. Как мога да разбера дали наистина има 100Хц?
Lorencia22 не изключвай LG6100, за мен е той е по-добрият вариант, но това си мое субективно мнение и не искам да се конфронтирам с hristoslav2.
Не знам защо си се спряла точно на LG6100 при условие, че LG6000 е на по-ниска цена, а разлика поне аз не откривам между двата модела на LG.
Не се притеснявайПървоначално публикувано от sirgeorge
спокойно можеш да ме критикуваш-приемам всяка критика стига да е съзидателна и да научавам нещо ново /и аз греша понякога/-както писах аз нямам голям опит с LG
Потърси тук във форума пуснах едно мое ревю на А956. Мисля, че беше в темата за новите серии на Сансунг.Първоначално публикувано от ivoalex
След това успях да разгледам и А786. Честно казано не успях да направя каквато и да е разлика в качеството на картината между тях /макар и без да съм ги сравнявал един до друг/.
Според мен няма никаква база за сравнение между тях и посочения Филипс. Единствените сериозни недостатъци на тези 2 Самсунга са лъскапия панел и големия лаг.
някой преди време ме питаше за фърмуер за телевизори Сони
http://products.sel.sony.com/opensource/source_tv.shtml
и пишете за резултатите
фърмуер и сервизно меню за LG
http://us.lge.com/support/download/search.jhtml
как да поправите LCD телевизор
http://www.lcd-television-repair.com/
Tv Remote Codes
http://www.forelectronicadvice.info/index.php
Искам да закупя LCD 32". Дайте мнение за Sony KDL-32V4200. Има го на промоция в Техномаркет. Благодаря предварително!!
lazarus18, благодаря! В интерес на истината изчетох цялата въпросна тема, включително твоето ревю за А956 и това е една от главните причини да се насоча към LED-моделите на Samsung. И все пак след като в картината няма видима разлика между А956 и А786, то на какво се дължи сериозната разлика в цената им (при 46"-вите модели тя е точно 700 лв. към днешна дата - източник ТМ)? Различни матрици или място на производство, или екстри?
къде видя модела А786? Разликата в цената се дължи на допълнителния процесор,рамката и допълнителните интернет функции в 956-има по-добра motion rezolution от 786
моушън резолюцията -това е резолюцията в бързи динамични сцени-в повечето LCD модели пада на 300 до 600 хоризонтални реда/въпреки че резолюцията на панела е 1080-проблема е в процесинга/
засега 956 е номер 1 сред LCD телевизорите по този показател
в момента го изместват новите модели плазми на панасоник които са с 1080 хоризонтални реда през цялото време -независимо то динамиката на картината
Първоначално публикувано от georgiii555
Това много зависи от Телевизора който ползваш !
П.П Да не мислиш че при кабелния оператор е по-добре , напротив даже и по-зле.
Здравейте!
Насочил съм се към покупка на лсд телевизор.
Положението е следното![]()
Не съм особено компетентен в технологиите и моделите, не съм се интересувал преди, ще се гледа от 2,5 метра до максимум 3 метра, сега нямам цифрова телевизия, но ще се наложи да мина на цифрова, но това, когато му дойде времето.
Изискването ми е, да е с ФуллХД резолюция, лаптопът ми не разполага с хдми изход(голям -, но ще се преживее, докато крета машинката, няма да я сменям :D ), а картата му е Радеон HD3200 256DDR2, не съм имал проблеми с пускането на ХД филми на лапа, вървят перфектно, с него ще кара на 1во време, през VGA(интересно ми е какви резолюции ще мога да му пускам на конкретния модел през VGA, да не се окаже, че мога само тези резолюции, които лапът поддържа, тоест най-високата 1280х900?!, няма ли да изглежда отвратително на лсд-то?!).
Мислех, че 32'' ще са много, но след четенето на форума стигнах до извода, че е по-добре да бъде нещо по-голямо. Бюджетът от 1100лв. не позволява много алтернативи и възможности от 37''(или 40..) FullHD телевизори(надявам се диагоналът да не е прекалено малък и да се гледа комфортно от посоченото разстояние), но все пак, какво бихте препоръчали, кой модел конкретно.
http://exeter.gumtree.com/exeter/93/33947893.html - на това домашно кино ще плейвам двд-тата, ако има значение.
Спрял съм се на този модел, изглежда примамлив, има ФуллХД резолюция, не знам, дали не маже матрицата и какво е черното, както и контрастът и настройките, които могат да се правят.. Но за тези пари, или е нисък клас, или има нещо гнило
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039938
Ако има нещо по-добро и оптимално, казвайте, лошото е, че няма как да го видя този Самсунг на живо, но като се върна след по-малко от месец, ако още е на промоция, ще го разгледам, както и останалите ваши предложения. По принцип съм фен на Панасоник и то голям, но парите и цената са определящи, иначе веднага бих взел висок клас ВИЕРА, примерно, хехех.
Мерси предварително!!
Бих Ви помолил да ми дадете съвет, дали си заслужава да взема SAMSUNG 40A656-R/B, въпреки че е рециклиран или SAMSUNG 37A550, който е на промоция в ТМ. Предварително благодаря
Има много неща на този линк ама фърмуер нещо не намерих....Първоначално публикувано от hristoslav2
![]()