Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 100 от 443 ПърваПърва ... 50909899100101102110150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от kiko G
    Здравейте, след много четене и умуване, най-накрая се сдобих със SAMSUNG 40A856 /от промоцията на Техномаркет/. Ами малко е да се каже, че съм супер доволен. Направо не очаквах такива възможности от телевизора. Благодаря на всички за съветите във форума и УСПЕХ при избора на TV.
    Честито и със здраве да си го гледаш
    Добър избор а и цената е много добра в момента
    Цитат Първоначално публикувано от toni_di
    Здравейте и от мен,
    най-новият в тази област. Бих искал да помоля по-запознатите за един съвет. И на мен ми дойде до главата да сменя старият 29" SONY с нов, та дилемата ми е между плазмата на Panasonic 42-PY8P и SONY KDL 40S4000K.
    Телевизора ще се ползва за Булсат и за гледане на филми от компа, е ако падне и някой лев по натам може и едно PS2 да му се закачи.
    Общо взето изчетох доста мнения тази седмица и честно казано в главата ми стана по-голяма каша от колкото беше , а и не мога да преценя в магазините защото там сигнала който пускат е отвратителен и реално никой телевизор не може да ми хареса (говоря в този ценови диапазон).
    Благодаря предварително.
    Поздрави
    grubi81 ти го е казал много добре-Panasonic 42-PY8P(плазма) е по-добрия избор,
    Цитат Първоначално публикувано от sotneron
    Даже за същите пари на Панасоника може по новия модел Х10.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051635
    А и това което ти предлага sotneron си го бива
    Цитат Първоначално публикувано от toni_di
    Ок и аз повече клоня към плазмите по принцип.
    Този новия модел го дават с резолюция 1024х768, а PY8 е с 1920Х1080, това не е ли от значение особенно при размер 42" ?

от значение е при размер от 42" нагоре ако ще гледаш HD
    иначе у нас със това темпо дето го дават в парламента едва ли в близките 10 месеца ще гледаш ефирна телевизия в HD формат
    но щом ще гледаш HD филми от компа и ще ползваш телевизора за връзка с игрова конзола е желателно до е 1920Х1080

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от kiko G
    Здравейте, след много четене и умуване, най-накрая се сдобих със SAMSUNG 40A856 /от промоцията на Техномаркет/. Ами малко е да се каже, че съм супер доволен. Направо не очаквах такива възможности от телевизора. Благодаря на всички за съветите във форума и УСПЕХ при избора на TV.
    Да не излиза от вас ти пожелавам!

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от paparingo
    Мерси за бързия отговор. Аз имах на предвид за LG37LH4000 http://uk.lge.com/products/model/det...7lh4000.jhtml# той е на цена 1550 лева има ли някаква алтернатива за тези пари? Мерси за предложения самсунг, но моя грешка поне 37 инча да е
    Днес ходих да го видя -имаха изложен обаче само LG42LH3000
    1,подобрен контраст спрямо миналата година/е не може да се сравнява със Самсунг...
    2,При SD сигнал се справя добре-/пример като LG42LG6000/-средно ниво
    3,При връзка с DVD-нямам забележки за картината/за динамични сцени нямаше как да го пробвам диска беше с Ерагон/
    4,През USB-плейва само JPEG и MP3- опитах да му пусна AVI, MKV, ASF, MP4, но не ги зазпозна-не ги възпроизвежда-явно откъм USB входа няма никакъв напредък
    5,На HD с Blu Ray сравнително добре-
    продавачите ми казаха че на динамичните сцени резолюцията леко спада-
    тяхно мнение-но нямах възможност да го пробвам в това
    6,Звукът-забелязва се подобрение спрямо миналата година но има какво още да се желае
    като цяло телевизор от ниският клас с добри показатели и добро съотношение цена/качество

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2005

Здравей hristoslav2 - и аз онзи ден гледах LG 42LH3000 и искам да ме посъветваш - по принцип бях решил да си взимам refurbushed 40А656 от Домо, но в момента нямат нито един наличен в София. Та въпроса ми е според теб кой е по-добре - да чакам ли за 40А656 r/b или да взема LG 42LH3000. Бюджета ми е до 1500лв, ще го ползвам главно за гледане на телевизия и филми от компютър. Чудех се и за плазма, но в крайна сметка се отказах понеже на всички които гледах забелязвам някакво трептене като на старите телевизори с кинескоп (особено когато фона е бял си личи ужасно много).

edit: има и още нещо което забравих - на LG 42LH3000 за цифровия тунер пише DVB-T MPEG4, докато за 40А656 - не. Това значи ли, че ако някога пуснат HD ефирна цифрова телевизия Самсунга няма да може да я показва като HD или това MPEG4 означава нещо друго (в смисъл знам, че MPEG4 е вид видео кодиране по-добро от MPEG2 да кажем, но идея си нямам как са кодирани телевизиите които се излъчват цифрово в бг и каква ще е ползата от MPEG4 сега или за бъдеще)?

6. Тук е от
    Jun 2001

Цитат Първоначално публикувано от angel_t
    Здравей hristoslav2 - Чудех се и за плазма, но в крайна сметка се отказах понеже на всички които гледах забелязвам някакво трептене като на старите телевизори с кинескоп (особено когато фона е бял си личи ужасно много).
    Някой хора нямат проблеми с трептенето на плазмата. Аз обаче не съм от тях, отразяват като огледало от прозорци и лампи, трептят видимо и дразнещо, насичат картината ужасно при хоризонтално движение на образа. Този новия панасоник 600Hz си заслужава да се види

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от noises
    Някой хора нямат проблеми с трептенето на плазмата. Аз обаче не съм от тях, отразяват като огледало от прозорци и лампи, трептят видимо и дразнещо, насичат картината ужасно при хоризонтално движение на образа. Този новия панасоник 600Hz си заслужава да се види
    Трептенето наистина го има най-вече на плътни фонове, но е съвсем слабо и няма нищо общо със това при кинескопите. За отражателния панел си прав, но зависи от модела. Има с отражателно покритие както има и такива ЛСД-та. Има и с матово.
    Това със насичането не е от телевизора, а от плеъра или настройките му.

8.  

9. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Здравей hristoslav2 - и аз онзи ден гледах LG 42LH3000 и искам да ме посъветваш - по принцип бях решил да си взимам refurbushed 40А656 от Домо, но в момента нямат нито един наличен в София. Та въпроса ми е според теб кой е по-добре - да чакам ли за 40А656 r/b или да взема LG 42LH3000. Бюджета ми е до 1500лв, ще го ползвам главно за гледане на телевизия и филми от компютър.

Според сайта на ТМ цената на "нормалните" Самсунг 40А656 е 2000 лева и с 5% отстъпка през нета е 1900.
    Ако се възползваш от примоцията "сливи за смет" цената би трябвало да е 1700. Мисля, че си заслужава да се понапънеш и да забравиш за r/b телевизорите в Домо.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от angel_t
    Здравей hristoslav2 - и аз онзи ден гледах LG 42LH3000 и искам да ме посъветваш - по принцип бях решил да си взимам refurbushed 40А656 от Домо, но в момента нямат нито един наличен в София. Та въпроса ми е според теб кой е по-добре - да чакам ли за 40А656 r/b или да взема LG 42LH3000. Бюджета ми е до 1500лв, ще го ползвам главно за гледане на телевизия и филми от компютър. Чудех се и за плазма, но в крайна сметка се отказах понеже на всички които гледах забелязвам някакво трептене като на старите телевизори с кинескоп (особено когато фона е бял си личи ужасно много).

edit: има и още нещо което забравих - на LG 42LH3000 за цифровия тунер пише DVB-T MPEG4, докато за 40А656 - не. Това значи ли, че ако някога пуснат HD ефирна цифрова телевизия Самсунга няма да може да я показва като HD или това MPEG4 означава нещо друго (в смисъл знам, че MPEG4 е вид видео кодиране по-добро от MPEG2 да кажем, но идея си нямам как са кодирани телевизиите които се излъчват цифрово в бг и каква ще е ползата от MPEG4 сега или за бъдеще)?
    Привет angel_t
    не чакай за 40А656 refurbushed-няма да има вече
    в момента излъчването на DVB-T в София е MPEG2-такова и ще бъде за SD програмите-само HD програмите ще бъдат в MPEG4
    в момента и с 40А656 и с LG 42LH3000 можеш да гледаш ефирна цифрова телевизия
    видимата разлика между LG 42LH3000 и 40А656 е в контраста и цветовете и повечето настройки на картината в LG 42LH3000
    самсунга е с една едно ниво по-добър контраст но цветовете са си малко странни за мен-Азиатски-пренаситени/поправимо с настройка/-докато LG 42LH3000 има наистина добри цветове
    поисках днес да ми дадат и книжката с инструкциите да я погледна какви компютърни резолюции поддържа-но за мое съжаление там имаше само 6 страници на български-как да се постави-свърже-но никакви подробности
    Оказа се че всички подробности са във инсталационното DVD- към телевизора/не пожелаха да ми го искарат и да ми го пуснат/
    съветвам те ако си се спрял на този модел да отидеш в магазина с лаптоп да го тестваш /аз нямам и по тази причина не съм тествал/продавачът ми каза че поддържал всички резолюции-но да си кажа честно докато не пробвам не го вярвам
    Цитат Първоначално публикувано от Yas
    Според сайта на ТМ цената на "нормалните" Самсунг 40А656 е 2000 лева и с 5% отстъпка през нета е 1900.
    Ако се възползваш от примоцията "сливи за смет" цената би трябвало да е 1700. Мисля, че си заслужава да се понапънеш и да забравиш за r/b телевизорите в Домо.
    това е наистина добра идея-възползвай се от нея

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

12. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте,след дълго мислене,и ''обикаляне'' по форумите,реших ,че в този ценови клас за плазми,това е най-доброто и утре отивам да го взема.Чакам последни препоръки.А именно-
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09051635

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Искам да попитам някой който знае за един проблем който открих в моя Панасоник 42PZ85EA. Защо в ръководството където е описано основното меню в частност настройки е дадено 1/3 страници, а при мене излиза 1/2. И доста от нещата ги няма именно заради това. Който е наясно да ми обясни на какво се дължи това и какви са евентуалните причини. Предварително ви благодаря.
    Няма ли кой да отговори на въпроса ми? lazarus18 и hristoslav2 вие някаква идея защо е така?
    пуснах въпрос с твоя проблем в руски форум-ето отговорите
    hristoslav2
    У мой друг ест проблем с Панасоник 42PZ85EA
    в руководстве писано что ест 1/3 страниц настройки в меню а у него на его телик ест толъко 1/2 страниц меню
    У него меню отображается не полностью
    вот здес фоток из меню
    http://www.snimka.bg/album.php?album...1&pid=11212917

Alexx840
    В разных режимах работы: TV, HDMI, и разных режимах экрана: 4/3, 16/9, SD, 1080p и т.д. телевизор отображает разное количество параметров в меню (какие-то строки иногда есть, а иногда нет). Наверное об этом речь...

Adik
    Речь о том, что в р у к о в о д с т в е написано, что должно быть 3 страницы настройки, а у него 2.
    Вот в чем вопрос по видимому. Поэтому думает, что есть проблема, не отображается третья страница настройки.
    Если учитывать, что 42PZ85EA это почти 42PY85 , то в руководстве ошибка. Или они считали - 1 основное меню, 2 меню звука, 3 меню изображения.А лучше спросить владельцев 42PZ85. Может и такие найдутся

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:12472-124#l

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    пуснах въпрос с твоя проблем в руски форум-ето отговорите
    hristoslav2
    У мой друг ест проблем с Панасоник 42PZ85EA
    в руководстве писано что ест 1/3 страниц настройки в меню а у него на его телик ест толъко 1/2 страниц меню
    У него меню отображается не полностью
    вот здес фоток из меню
    http://www.snimka.bg/album.php?album...1&pid=11212917

Alexx840
    В разных режимах работы: TV, HDMI, и разных режимах экрана: 4/3, 16/9, SD, 1080p и т.д. телевизор отображает разное количество параметров в меню (какие-то строки иногда есть, а иногда нет). Наверное об этом речь...

Adik
    Речь о том, что в р у к о в о д с т в е написано, что должно быть 3 страницы настройки, а у него 2.
    Вот в чем вопрос по видимому. Поэтому думает, что есть проблема, не отображается третья страница настройки.
    Если учитывать, что 42PZ85EA это почти 42PY85 , то в руководстве ошибка. Или они считали - 1 основное меню, 2 меню звука, 3 меню изображения.А лучше спросить владельцев 42PZ85. Может и такие найдутся

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:12472-124#l
    Първо искам много да ти благодаря че си си направил труда да ми помогнеш в разрешаването на казуса!
    Така доколкото разбрах с моя супер слаб руски първия иска да каже в зависимост от това какъв режим избирам да работи ТВ това излиза в менюто. През HDMI още не съм го пробвал но утре мисля да си купя кабел и тогава ще разбера дали ще излезе 1080р и SD.Колкото до втория разбрах че е възможно да има грешка в ръководството и че стр.1,2,3 ги разпознава за звук, картина и настройки, другото малко ми се губи като превод и неразбирам какво иска да каже. Но в ръководството си пише за настройки 1/3, а за другите 1/2 и там липсите са по-малко отколкото в настройките. Какво е речь? Ако имаш желание на пощата ти мога да пратя ръководството от CD който вървеше с ТВ

16. Тук е от
    Nov 2008

Приятели, как ще коментирате това съобщение?

"Малко повече от година след като Sony и Sharp обявиха съвместната си работа по проект за нов LCD телевизор, компанията излезе с модел, предвиден да стъпи на пазара на 1ви Април. Това ще е “основата” на съвместната работа за двата производителя, но телевизорът все пак ще носи марката Sharp Display Products Corporation, тъй като Sharp притежават 66% а Sony останалите 34% в предприятието. Гигантите планират да стартират производство на LCD панели още преди края на този месец, което ще даде почти година за построяването на новото производствено звено в Сакай, Япония, което влиза в плановете и на двете компании."

17. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Глобализация

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Konstantin
    Колеги, имам нужда от помощ. Със самсунг32b650 съм и имам следният проблем - за аудиото при връзка с рс, прочетох че трябва да се пусне звук от буксата в ляво на d-sub-a, пробвах с обикновени стерео жакове, единия във входа за слушалките на лаптопа, другия във въпросния вход до d-sub-a, макар че не влиза до край в буксата си изкарва звук, вчера ходих до един вносител на hama и според тях този вход бил за оптичен кабел и няма как от моя лаптоп, който няма такъв изход да се свърже с тв-то, въпреки това ми дадоха жак-жак, но с малко по различен накрайник(разликата е само във върха) и ми казаха да внимавам да не го насилвам ако не става, за да не се прецака нещо. Аз така и направих, не съм го насилвал и действително влиза по добре, но не е стабилно. Както и да е, отказах се и тръгнах да си гледам телевизия с булсатком през скарт. Само че усетих, че звука е доста по слаб от преди. Преди слушах на vol на 15 и ми беше добре, сега е на 45 и пак ми е слабо, превключих на usb един филм, звук никакъв пък там. Дадох му самодиагностика на звука от меню поддръжка, там всичко си му е перфектно, силно както си трябва. Пуснах пак usb-то, звука се появи и си е както трябва, и си помислих, че и на телевизията се е оправил, само че не би, там пак си е слабо, не съм спец, но си мисля че идвата говорителя си работят, но звука е два пъти по слаб. Проверих в меню звук, говорител си е сложен на тв говорител. И сега не знам какво да правя. Някакви идеи...!?!

Имам и още един проблем с картината, но за него ще пиша довечера.
    никой ли няма идеи какъв може да е проблема? , колкото до картината....
    Цитат Първоначално публикувано от stefanrus
    С този телевизор съм SAMSUNG 37A656. Най накрая успях да пусна Булсатком само че има проблем - бялото ми излиза леко на квадратчета а около него има някакво замъгляване. Някакви настройки на ТВ-то ли трябва или е от сателитната.
    и при мен се получи същото, прочетох отговорите, че проблема е от сигнала на булсата, само че първоначално първите няколко дена картината си беше чиста и след това се появи това назъбване и проблема със звука, пробвах да сменя cvbs на rgb, но ефекта е дори по лош, db е между 13.70-13.82 и 69%. Реших че съм пипнал някоя настройка на картината и върнах всичко на фабрични настройки, но нищо... ебаси направо имам чувството, че се побърквам...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе