Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 58 от 443 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Буква S или нищо отзад на етикета на телевизора е обозначение за S-PVA матрица (произведена от Самсунг). Тя се характеризира с по-добро черно от тайванските матрици. Малко е избирателно от Самсунг вграждането на матрици, така че можеш да попаднеш и на матрица тяхно производство в почти всеки размер телевизор.
    Най-често се наблюдава първите им партиди телевизори от даден модел да са със тяхна матрица, след това вграждат матрици на AUO и CMO, но това не е задължителна практика.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Здравейте.
    Пиша за пръв път във форума с молба за малко помощ.
    Решил съм да взема нов ТВ.Дилемата е основната за повечето хора Плазма или ЛСД. Повече клоня за плазма като съм склонен да отделя 1600лв. може и малко повече.
    Ориентирал съм се и към модел http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038866 на Панасоник. ТВ-то ще се ползва на нормална кабелна телевизия и гледане на филми от ПЦ-то може и да се пускат игри .Този модел няма ПЦ вход- ще има ли проблем връзката с ПЦ-то да е през HDMI и каква е резолюцията през този вход?? Има ли релна възможност от т.нр. ''прогаряне''? Някои казват че е реален проблем други че, при новите поколения няма риск. Заслужава ли си да се взема FullHD или може да се мине с по ниска и разликата в цената да се даде за по висок клас?? ТВ-то ще се ползва в нормална стая 14-15кв.м. и според мен 42'' е достатъчен размер-ще се гледа от около 3м.?? За конкретния Панасоник има ли значение с какъв тунер е??
    Дайте предложение и за ЛЦД за същия бюджет.Само да не е Samsung ,че съм предубеден към тази марка- е найстина си заслужава модела...

4. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge
    Буква S или нищо отзад на етикета на телевизора е обозначение за S-PVA матрица (произведена от Самсунг). Тя се характеризира с по-добро черно от тайванските матрици. Малко е избирателно от Самсунг вграждането на матрици, така че можеш да попаднеш и на матрица тяхно производство в почти всеки размер телевизор.
    Най-често се наблюдава първите им партиди телевизори от даден модел да са със тяхна матрица, след това вграждат матрици на AUO и CMO, но това не е задължителна практика.
    Еднакви модели различни матрици, ех този Самсунг.

sirgeorge, понеже аз ще използвам телевизора основно за гледане на цифрова телевизия(SD сигнал), и някой друг филм на ДВД. Можеш ли да кажеш кой от трите модела се спрява по-добре.

Samsung LE37A55/6/7
    LG 37LG5000
    PHILIPS 37PFL5603D/10

5. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от hanibal
    Заслужава ли си да се взема FullHD или може да се мине с по ниска и разликата в цената да се даде за по висок клас?? ТВ-то ще се ползва в нормална стая 14-15кв.м. и според мен 42'' е достатъчен размер-ще се гледа от около 3м.
    От 3 метра ако гледаш няма сми да си взимаш Full HD особено ако е предимно за ТВ и филми... Риск от прогаряне има но то не се получава твърде лесно и при нормално ползване надали ще се сблъскаш с този феномен... Ако ще играеш или ще браузваш предимно все пак според мен е по добре ЛСД за да не трябва да го мислиш постоянно...

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Няма да браузвам.Ще гледам филми и може по-натам да си взема конзола.Да не се окаже след време че ми трябва FullHD.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от zvonko
    Еднакви модели различни матрици, ех този Самсунг.

sirgeorge, понеже аз ще използвам телевизора основно за гледане на цифрова телевизия(SD сигнал), и някой друг филм на ДВД. Можеш ли да кажеш кой от трите модела се спрява по-добре.

Samsung LE37A55/6/7
    LG 37LG5000
    PHILIPS 37PFL5603D/10
    И трите модела са почти на едно ниво, но все пак аз бих ги подредил така:
    1.LG 37LG5000
    2.PHILIPS 37PFL5603D/10
    3.Samsung LE37A55/6/7

LG и PHILIPS, като цяло се справят малко по-добре на SD от SAMSUNG. Послединте се представят пък по-добре като монитор. На HD са долу горе на едно ниво. Зрителният ъгъл при Samsung LE37A55/6/7 е малко по-добър от конкурентните модели, но пък им отстъпва по контраст.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2005

Здравейте,
    може ли ако някой от форума има Toshiba 42AV500PG (или пък познава някой с такъв телевизор) да напише мнението си за него. Сега цената му на промоция в ТМ е доста добра като за 42" LCD и съм се замислил дали да не си го взема. Четох за проблеми с каналите и звука на Daewoo-тата и затова се зачудих дали и Тошибата няма някакви подобни проблеми...

Благодаря предварително

10. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от zvonko
    От прочетено от мен във форума разбрах че тази серия 5 е с матрица на AUO (A-MVA). Тоест на етикета отзад след Model да стой A. Но днес като отидах в ТМ имаше изложен един LE32A550. На чийто етикет пишеше S.
    Та дали този модел е с матрица на Samsung която, до колкото разбрах е по-добра от тази на AUO.
    Или?
    И дали е възможно да има и 37" модели с тази матрица.
    Доколкото съм запознат Самсунг не произвеждат 37 инчови матрици. Затова 32, 40 инча и нагоре са със Самсунг матрица, но не и 37 инча. Затова и Сони имат малко модели 37 инча (матриците на Сони и Самсунга се произвеждат в общ завод).

11. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте,
    поръчах си вчера 42LG6100 - он-лайн - като изрично им казах да не е бил мостра или отварян. Отне им 2 дни ноутре ще ми го докарат от Варна. Така че утре ще споделя мнение.
    Сега мисля да му взема и една цифрова телевизия. Препоръчайте ми Булсатком или Ай Ти Ви. Или може би някой от малките навъдили се напоследък.

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Някой с мнение по моя въпрос? И защо е по-добре ЛСД за игри от Плазмата??
    Та общо взето http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038866 или няма смисъл от FullHD и това е по-разумно http://www.technomarket.bg/product_d...id=09036466???

13. Member
    Тук е от
    Jul 2007

32" LCD FULL HD 100Нz - има ли такова животно,и ако може
    да ми препоръчате нещо

14.  

15. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от veilis
    Pioneer може да напусне бизнеса с телевизориНа фона на влошената финансова ситуация, обхванала целия свят, компанията Pioneer разработва план, който предполага цялостното напускане на производителя от бизнеса с телевизори. Японската фирма произвеждаше някои от най-добрите плазмени модели на пазара под наименованието KURO, но понастоящем трудно покрива разходите по производството им. От части, причината се крие във факта, че общото схващане изпрати LCD телевизорите на светлинни години пред плазмените такива, без всъщност резултатите да са толкова различни. Това не само забави развитието на плазмените технологии, но и постоянно кара клиентите да се обръщат към по-модерните LCD решения. Сега, Pioneer очаква доклад, в който са описани загуби на стойност над €1.2 млрд., отразяващи края на финансовата година. Мащабите на плазмените решения Pioneer на пазара са заемали едва 5.9%..
    Интересна информация. Плазмите на Pioneer досега бяха черешката на върха на сладоледа на TV технологиите. Почти Безупречни. Мммм, на неприемлива цена за средностатичтическия потребител. Коментар: Явно цената на качеството не покрива вложенията за усъвършенстване на плазмената технология.... Вече. И това има съвсем слаба връзка със световната финансова криза, както се опитват да представят от Pioneer. По-скоро тя е катализатор на пазара. Търси се: качество на по-приемлива цена. Е, настъпват лазерните телевизори, LCD телевизорите с LED подсветка... Иска се само малко търпение :-) А OLED вече проби горния слой почва и се разлисти :-))
    :-)

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

hanibal препоръчвам ти да се насочиш към 40" модели -има много по-голям избор от 37".От тези ,които си отбелязал /между другото точно м/у тях избирах и аз/:
    LG37LG5000 /имам го/-много възможности за настройка /но неизползваеми без съответното оборудване/,добро предаване на ХД и долу-горе добро на СД, добри цветове и черно, мн.добър хоризонтален ъгъл на гледане ,но очайващо нисък вертикален-просто не съм вижда друг ТВ с такъв,малко "плоска" картина.
    PHILIPS 37PFL5603D/10- този,който гледах тогава беше най- зле от трите-никакво черно, картината червенееше,много малко опции за настройка,"дървено" дистанционно-общо взето много орязан модел с лоша матрица/по-добре 7603/7403/
    Samsung LE37A55/6/7 ми хареса най-много /за съжаление беше останала само мострата и затова взех ЛГ/ мн. добро черно и цветове,много възможности за настройка ,добра "дълбочина" на картинатаи т.н.
    Вече а и в бъдеще 1080р ще ти трябва все повече /ПС3 ,блу рей и др./ затова според мен вече няма смисъл да вземаш ХДреди ,особено за размери над 37".

17. Тук е от
    Feb 2009

Някой няма ли да каже нещо по въпроса з Булсатком или Ай Ти Ви?

18. Тук е от
    Sep 2006

rainford - каква е тази марка, става ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе