Благодаря. Вие направо преобърнахте всичко в мен.
В сайта на филипс чета - Display screen type LCD Full HD W-UXGA Act. matrix, а
при Тошиба Full HD Ready 1080p направо да полудее човек![]()
Благодаря. Вие направо преобърнахте всичко в мен.
В сайта на филипс чета - Display screen type LCD Full HD W-UXGA Act. matrix, а
при Тошиба Full HD Ready 1080p направо да полудее човек![]()
Здравейте,
Имам следните два въпроса:
1. Имам LCD Philips 32PFL7404, ползвам цифрова и кабелна на CableTel. Та въпросът е: досега звукът на цифровата беше по-силен, в сравнение с аналоговата, от 2-3 дни обаче, е точно обратното. Има ли проблем или всичко едоставчика?
2. Към същото ТВ съм вързал система за домашно кино. Поради това че системата е малко старичка, връзката съм я направил със SCART кабел. Не мога да изкарам звука на ТВ-то през домашното кино, а докато тя беше вързана към стария ми ТВ (обикновено CRT LG) нямаше проблем. Как да реша този въпрос?
Мерси предварително!!!!!!
Ами няма противоречие , това да не те притеснява . Всеки производител измисля разни гръмки термини и ги лепи , Super, High, Full и т.н. комбинации от тях.Първоначално публикувано от pgg
Първоначално публикувано от vino4erpec
Колега , тази кабелна ТВ има ли декодер ? Вземи звука от там , а не от ТВ-то !
Хора, здравеите ! И преди съм писал, но сега отново опирам до вашето мнение и компетентност. Идват празници и съм решил да си купя LCD телевизор, 40' инча. Онзи ден се разходих до Технополис, има доста промоции, основно си търся Панасоник или Сони до 1500 лв.
Решил съм подменя аудио и видео приемниците у дома. Искам да закупя ТВ, след това риисивър, DVD, отделно колони, ще подменя и лаптопа. Искам всичко това да го слея в едно и риисивърът да разпределя тези видео и аудио сигнали. На първо време стои закупуването на ТВ, не искам нищо грандиозно и професионално, просто любителски стандарт. Затова и споменвам какво съм намислил да правя, за да може да ми препоръчате приличен ТВ за подобни начинания и периметрите му да припокриват техниката, която искам да създам в стаята си. Телевизията ми е цифрова.
Колега , ако искаш от новите модели за 2010 ще трябва да увеличиш бюджета поне с още 200 лв !
Кои по точно визираш, защото аз лично не ги различавам по години, готов съм да дам още 200 лв, ако наистина си заслужава и разликата с тези модели от 2009 е осезаема и си струва парите.
SONY KDL-40NX500 --- 1700 лв. ?
Има Set-top-box за цифровата, но въпреки това звука от тв-то, когато е на аналогова трябва да излезе от него....Първоначално публикувано от civica
Здравейте! Както много други потребители на този форум, и аз съм изправен пред покупка на LCD телевизор и от доста време чета този изключително полезен и информативен форум. Прочетох цялата тема за избор на LCD/Plazma и може да се каже, че горе долу добих представа относно това, какво трябва да се гледа при покупката на нов ТВ. Сега по същество:
Разполагам със 1500(+100 евентуално) лева и съм се спрял на новото EX500 LCD на SONY. Понеже мой познат е много напред с тази тематика и цял живот (около 50 г е) си купува само техника на марката SONY, ми препоръча тази марка. От прочетеното виждам, че нещата вече не са стоят така, както са били преди години, но все пак най-вероятно ще си зема ТВ на този производител, а и моделът е от 2010, което според мен си е голямо предимство. Понеже допреди няколко седмици си нямах никаква идея от ТВ исках да ви задам няколко въпроса, дали правилно съм разбрал нещата:
1) Този модел (ex500) има DVB-C/T тунери => DVB-C за кабелна(аналогова и цифрова) телевизия и DVB-T за ефирна ТВ. Само с антена ли ще мога да гледам ефирна и ако да - има ли HD програми, които ще могат да се улавят? (Пловдив)
2)Навсякъде във форума се говори за SD сигнал - това сигналът от обикновенната аналогова кабелна ли е или не съм разбрал правилно?
3)В спецификацията на модела пише, че има MPEG-4 AVC HD TV - за какво се отнася ? Че ще могат да се гледат HD програми?
4)Wireless LAN - съвместим пише в сайта на Сони. Какви възможности дава тази функционалност - ще мога да се вързвам към рутер / лаптоп и да се възпроизвеждам видео без кабел от там или? Разбрах, че за да има Wireless LAN, трябва да си закупя някаква допълнителна джаджа?
5) Доколкото разбрах за DLNA, примерно използвам лаптопа си като сървър и от там си пускам филми и др, но предполагам че няма по-добър вариант от връзката с HDMI. така ли е? Някой възмолзвал ли се е от DLNA и има ли смисъл при наличието на HDMI връзка с комп.
6) Тъй като се колябая между 37 и 40 инча, знам че повечето биха ме посъветвали за 40ката, но просто може и да нямам достатъчно място. Проблем ли е, че 40ката е с матрица LTY 400HF06 SLCD, а 37цата с T370HW03 AUO?
Коя е от двете е по-добрата, тъй като от прочетеното става ясно, че матрицата е може би най-важния копонент на ТВто.
7) Няма да откажа да ми препоръчате за тези пари модел LCD на Samsung или Phillips, въпреки че съм много предубеден в полза на Сони.
Знам, че на някои въпроси има отговори по темите, но от доста време ги чета и не съм запомнил сичко.
Предварително благодаря за експертното мнение.![]()
shindito, макар Сони да не са това, което бяха в момента имат добри модели.
1. DVB-T се лови с обикновена антена, но в Пловдив няма излъчване все още. За HD ефирни пък още даже и не мечтаем.
2. SD сигнал е всеки сигнал с ниска резолюция - аналогова и цифрова кабелна/сателитна/IPTV, DVD.
3. Значи, че тунерите могат да приемат сигнал с MPEG4 кодировка, включително и такива със HD резолюция. Ще можеш да гледаш HD програми, стига някой да ги излъчва. Провери твоя кабелен оператор дали и какви предлага.
4. Безжична мрежа можеш да получиш със съответния USB адаптер, който все още не се продава у нас. С него просто заместваш кабела. Имай предвид, че обикновено тия адаптери са скъпички.
5. Подкарването на филми по мрежата е трудна задача. Ако има възможност да си включиш някакво HDMI устройство /компютър, лаптоп, HD плеър/, ползвай него.
6. Взимай 40 инча. По-хубавата матрица е S-PVA в този размер, а и 37 си е малък размер вече.
Колега shindito , ако имаш възможност да добавиш някой лев отгоре виж и това - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070934 !![]()
1. Да/Не
2. SD (standart definition) сигнал е сигнал със стандартна резолюция. Включва всички кабелни /цифрови и аналогови/, сателитни и ДВД. Максималната му резолюция е 720х576i.
3. Вграден MPEG 4 AVC HD тунер
4. Да/Трябва да си купиш донгъла на Сони
5. Да/Прочети последните страници на темата за Сони
6. Вземи си 40", ще намериш място.
7. Писано е достатъчно за препоръчваните модели на Самсунг в този диапазон. За Филипс, не бих могъл да се ангажирам.
Хубаво е да ползваш Гуглето, все пак. Там има отговори на някои от въпросите ти.
Здравейте, реших и аз вече да си купя LCD. Поразгледах в Техномаркет и Технополис, гледах в портмонето, огледах мястото в стаята и засега се спрях на
LG 37LH5000 /1500лв/ или Самсунг LE 37C650 /1600 лв./. Изборът ми пада върху тях, поради usb-то, целта е да се гледат филми, че това дето върви по кабела не ни харесва, като изключим спорта. И моля за Вашите мнения. Благодаря!
42LH7000 го има за 1590 в electra.bg !!! Препоръчвам ти за тези пари да си вземеш негоПървоначално публикувано от eliemi
![]()
Ох, нещата са вързани, не е само парите, ами и мястото. Даже за 37 инчовия размер ще трябва да се разглобява и реже от секцията. На другите стени има прозорец, под него диван, още една стена с диван и бюро с компютър, и на четвъртата маса. Освен да изхвърля секцията?. Големи проблеми създадоха технологиите