Определено не се препоръчва да има пряка слънчева светлина върху , какъвто и да е тип TV , независимо от степента на отражение на панела. Нешата си отижат на BlackOut завеси или щориi![]()
Определено не се препоръчва да има пряка слънчева светлина върху , какъвто и да е тип TV , независимо от степента на отражение на панела. Нешата си отижат на BlackOut завеси или щориi![]()
Някъде около 3 см. За LG възможно е да бъркам модела, но гледах този телевизор, който е LED и е "borderless" - т.е. цяло стъкло отпред. Това да може да записва не е задължително, просто е желалателно. Въпроса е и дали има някакво външно устройство, на което да записвам С HD качество, например през HDMI кабел.Първоначално публикувано от lazarus18
За момента най ми харесват двата Самсунга - UE40B7000, както и новия UEC6000. Какво ви е мнението изобщо за LED телевизорите, заслужават ли си цената?
LED телевизори, в голяма степен са по-скоро EdgeLED, което от една страна позволява много тънки размери, но от друга все още има някои бъгове. Дано при С серията и при ЕХ700 на Сони да са ги решили. Още нямам преки наблюдения.
С тези 3 см отиваш към такъв модел и по-добре гледай тазгодишните модели.
Записа може да го правиш със външен HD приемник, но такива май продават само за сат. сигнал. За кабелна не съм виждал.
jefft, цената на 50' G20 е добра , септември ще паднат с 500 лева /аз ще изчакам/ !!!
Но ако нямаш сносен телевизор в момента ,посъбери още малко пари и го купувай !!
Няма да съжаляваш !
Здравейте!
Искам да си купя LCD телевизор, като засега съм се ориентирал към марка Samsung, бюджета е 800-1000лв и не ми се ще да го надвишавам. Смятам основно да гледам (цифрова) кабелна телевизия, а понякога и филм от лаптопа. Бях се насочил първоначално към размер 32", но сега видях една промоция за 40" за 999лв. - SAMSUNG LE-40B530
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051788
Какво ви е мнението за този модел? Предимства/недостатъци...? Или бихте ми препоръчали друг модел в този ценови диапазон?
Ned23 ,за кабелна цифрова и филми от лаптопа ти препоръчвам плазмен телевизор PANASONIC TX-P42X20E модел 2010г. !
Няма да съжаляваш ,но е с 200 лева над бюджета ти !
Прочети повече и прецени !
Този тип модели на Panasonic са лидери в съотношението цена / качество, т.е в момента няма телевизор на тази цена , който да се представи комплексно по-добре от 42X20 !!!
Успех !
Loreti, благодаря ти за бързия отговор, но наистина ми се иска да се вместя в 1000 лв, а и не знам защо, но имам резерви към плазмените телевизори - струва ми се, че LCD е по-модерната технология (по-дълъг живот, по-ниска консумация). Не е ли така?
А за модела, който съм посочил бихте ли ми дали мнение?
loreti, на 100% съм съгласен с теб за кабелната, но категорично не съм за филмите
няма софтуерна обработа, няма панел, няма цветопредаване и т.н., които да заместят по-високата резолюция
разликата между квадрата и кръга знаеш ли каква е?
по-високата резолюция
ned23, за съжаление си в грешка. LCD е по-лесната технология. намери еднакви (по-точно - близки) характеристики на една плазма и един течен кристал и виж цените. течният е поне на двойна цена. защо? защото е трудно да направиш нещо, което да е хем хубаво, хем евтино с течния кристал
и животът им не е по-дълъг
е да, по-малко ток горят, но 20лв/година биха ли наклонили везните?![]()
Нали знаеш, че и квадрата и кръга гледани от достатъчно далече все са една точка?Първоначално публикувано от FearMe
![]()
абсолютно вярно, брато, ама това "достатъчно далече" не е 2-3 метра :Р
P.S. моето мнение за съществувавето на low res модели от нови поколения е, че са за хора, които гледат наистина отдалеч, и които не биха виждали разлика (и нямат пари за по-голям и по-хубав). в нашите родни условия, разстояния от 6-7-8м са толкова рядко срещани, и са в обиталищата на такъв род хоа, които не биха си взели "долнопробен" телевизор за само някакви си 1500-2000 лв. представяш ли си да ги пита някой колко струва и те да са принудени да кажат, че са взели такъв евтинджос!?
jokes aside, за мен е кощунство да се взема low res телевизор, ако ще от поколението от по-догодина да е. лично мнение, необвързващо никого
Аз също смятам, че телевизор с по ниска резолюция от 1080p, не си заслужава. Е, който гледа само телевизия на него, да, но това си е изключение.
За мен разстоянието е по-скоро 2,50-3 метра. Доста облози съм спечелил да кажат дали модела е HD Ready или Full HD.
Друг е въпроса, че много често в тези HD Ready модели се влагат по-стари панели, имат по-слаби параметри и хардуер. Ако говорим за резолюция обаче за модели под 42 инча Full HD е напълно излишна екстра.
Би ли се обосновал, че звучи смешно.Първоначално публикувано от lazarus18
Ned23, на твое място бих взел SAMSUNG LE-40B530 , според мен на тая цена доста си струва офертата.
FearMe, аз го препоръчвам на човека според неговите изисквания, т.е кабелна и филми от лаптопа / но лаптопа не се казва какъв е / !!
А и телевизорът си е с G13 панел и новият процесор VR 5 ...има си и всички тунери T, C , C HD ,цветопредаването е мн.добро от 3 метра е идеален и за филми става всякакви !!
Посочи ми телевизор за 1199 лева ,който според теб е по-добър !
Ned23 , този Samsung е с много добра цена ,но след като го купиш и пуснеш SD телевизионният сигнал ще се сетиш за мен веднага ,но ще бъде късно !