Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 120 от 358 ПърваПърва ... 70110118119120121122130170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от ta4ko
    Привет на всички участници в този страшно полезен форум. От няколко месеца правих- струвах, но бях си планувал за Великден да се снабдя най- сетне и аз с някое качествено LCD телевизорче, като за целта ежедневно препрочитах мненията на по- просветените от мен в тази сфера форумци тук. Но както и при други мои "събратя по съдба" тотално се ошашавих вече и съм напът да "запеча лагерите" отвсякъде.Та имам ГОЛЯЯЯМА МОЛБА- дайте съвет какъв модел и марка да избера. Ще гледам от 2-3 метра разстояние, искам да е FULL HD и ще гледам най- вече спорт, филми от компютъра и кабелната ТВ. Т.е. времето на забавяне а е възможно най-малко и да няма "мазане". Цената да е до 1 300-1 500 лв. Бях се насочил на 40` Samsung B650, но пича от ТМ ми препоръча Sony EX- серия. Каза, че двата модела са със сходни показатели и почти няма разлика в "екстрите". Но все пак Сони-то си е запазена марка от край време. Ненадейно обаче погледа ми попадна и на една Тoshiba 40XV635 и като че ли ме грабна страшно силно. Още повече, че цената беше 1199 лв. и се вписвах перфектно в бюджета си. Реших днес да помисля и утре живот и здраве да вземам крайното решение. Ще съм ви благодарен ако ме насочите на правилен път и избера най-подходящия телевизор.
    Бих ти препоръчал да вземеш Самсунга,не робувай на марки, защото разликата в качеството на марките не е същото като преди 10-15 години ,прегледай телевизорите индивидуално и ги пробвай с флашка или ДВД и вземай този който най много ти допадне.
    Аз притежавам Самсунг и Тошиба и двата се справят добре на СД и цифров сигнал. Разликата между двата като картина е, че Тошибата насища цветовете малко повече от Самсунга на заводските настройки докато на Самсунга стоят малко по пастелни, което може би се дължи на разликите в матриците, защото едната е матова, другата е гланцова.Другата разлика е в екстрите.
    Преди два дена бях в Сони Центъра да видя новите модели ЕХ500 които бяха с картина от блурей ,като контраст се преставяха добре но пикселизацията на картината им беше зле което ме подразни и трябваше да се отдръпна на повече от 3 метра ,което при мен се проявява само на някой СД сигнал. ЕХ700 беше малко по добре.Желая ти успех в търсенето.

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

ta4ko ,с тази цена Toshiba 42XV635D е направо без конкуренция , освен това модела е много добър . Ако го сравняваш с В650 основния минус е в медия плеъра ,/ този в Тошиба чете само SD сигнал и не чете субтитри на кирилица/. Проблема е да не попаднеш на мостра с много часове работа ,ако си от София в ТМ ЦУМ има запечатка. В темата за Тошиба има повече информация за модела.

Frezist , S1 най-вероятно значи Самсунг, така казват и в магазина.

venci79 , ако четеш внимателно ще видиш ,че на никой не съм препоръчал въпросната марка , просто коментирам какво съм видял . Аз също казвам ,че цената е висока за неутвърдена у нас марка ,въпреки че в някои страни от Европа минава за доста престижна. Мои приятели музиканти си донасяха преди години тяхна електроника на много високо ниво и много надеждна. Разбира се сега нещата са други , то и Волво стана китайско тия дни .

4. Тук е от
    Apr 2010

благодаря на всички за съветите, явно тази нощ дилемата ще бъде Самсунг-а или Тошиба-та.Засега малко предимство има "корейчето", но пък от друга страна това се отразява в цената- разликата е 500 лв. вповече...Явно ще се мисли яко- все пак е и криза...

5. Тук е от
    Apr 2010

Благодаря за мненията , колкото и красноречиви да са те!
    Само едно не разбирам контраст 100 000:1 и ДВБ Т/С тунери с матрица Филипс за 750 лв. не се сещам кои други марки предлагат !
    А като сметнем и факта , че с флашката вървят всички формати и БГ субтитри , не знам защо не е добър компромис???
    Все пак ще изчакам и мнението на Лазарус

6. Тук е от
    Mar 2010

Хора, какво ви е мнението за PANASONIC TX-P50U10E - как предава СД сигнал(на цифрова през Булсат съм), филми(720p, 1080p през компа мисля да глeдам)? Знам, че е от миналата година, дали няма да е по-добре малко по-малкия и от тази година TX-P46S20E? Ще гледам от 3м разстояние, и да ви кажа 50" ми се вижда прекрасен размер за 1080p и 720р филми, въпреки, че първоначално бях решил, че 42" ще ми е достатъчно; на първо гледане в ТМ не намерих кусур в картината, да му се мятам ли? Благодаря

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , за конкретни въпроси за избрана марка има направени отделни подфоруми , само трябва да ги прочетеш , но се иска търпение , понеже инфото е доста ! Но с две думи , ето ти цитат на колега , който го има :

" Влизам в клуба с моя P50U10 - взет преди 3 дни, днес ми пристигна и hdmi кабела

истинските си впечатления бих могъл да споделя след около месец, защото сега всичко е на 1/3 заради първите 200-300 часа разработка, но дори и така първоначалните ми наблюдения са:

1 група (неща, които не ме интересуват - качество на телевизионния сигнал. аналоговите се ядват, но то няма и как иначе да бъде - куц сигнал, куца картина. цифровите варират съобразно качеството на самите телевизии, като някои са добри, други - гадни почти като аналоговите. HD каналите са чудесни

2 група (неща, които ме интересуват) - HD сигнал от компютъра. една дума - прекрасно, дори и на тези катастрофални настройки. след месец очаквам да изпитам следващ визуален оргазъм при вече свестните стойности

разстояние - 2.50 до 3.00 м

при гаден сигнал 2.50м е непоносимо просто заради натрапчивите дефекти в картината, а не заради големия ъгъл на гледане
    при HD 2.50м се "свиват" и стават нормално разстояние

от 3м нормалната телевизия става "нормална", а като пуснеш HD ти идва да се приближиш, за да се насладиш пълно

прословутият отражателен панел си е наистина много отражателен, но за мен това не е било никога спирачка, защото го взимам, за да гледам филми на тъмно, а не сериали на светло. плащането на допълнителни стотачки за 1/2/3 слоя антирефлекторни покрития (S/G/V сериите) в моя случай е неоправдано, затова не е и направено

"кошмарно" малкият брой на HDMI портовете (2бр) може да е проблем да някой, но на мен ми трябва само 1 бройка - за връзка с компа "

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ще ви помоля, да оставите - бабите, дядовците,а също техните спомени и автомобили за раздела "празни приказки"

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

мисля че тези празни приказки въобще не са празни а конкретен спор за марка тв с конкректни примери.

11. pgg
    pgg е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

От чисто любопитство може ли да ми кажете колко е приблизително живота на LCD матриците и по специално на S-IPS - LG Dispay

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от pgg
    От чисто любопитство може ли да ми кажете колко е приблизително живота на LCD матриците и по специално на S-IPS - LG Dispay
    Производителите дават 60 000часа на панела ,това е живота на лампите/диодите на подсветката . При самата матрица могат да блокират ,умрат, определени пиксели ,но това може да се случи и в нов панел и е въпрос на късмет. Предполага се в утвърдените марки се слагат и по качествени подсветки ,които да достигнат заявения срок. Изключения винаги може да има и при най-добрите и ако е извън гаранция кофти , защото ремонта си е цифра. S-IPS на LGD са с отлично качество матрици(доскоро това беше съвместно производство с Филипс) ,но зависи каква подсветка слага конкретния производител.

13. Тук е от
    Apr 2010

Здравейте маниаци
    От известно време следя с голям интерес вашия уникален форум. Трябва да избера телевизорче 22-23 инча за кухнята, като вниманието си съм насочил към TOSHIBA 22AV615DG. Интересувам се кой MPEG стандарт се поддържа от DVB-T тунера му. Търсих вече няколко дни, но от никъде не намирам информация.....Алтернативен избор е Самсунг SM2370HD, но тази TN матрица не се гледа от малко по-кос ъгъл въобще
    Много ще съм ви благодарен за каквато и да е информация и/или предложения.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от rdvr_burgas
    От известно време следя с голям интерес вашия уникален форум. Трябва да избера телевизорче 22-23 инча за кухнята, като вниманието си съм насочил към TOSHIBA 22AV615DG. Интересувам се кой MPEG стандарт се поддържа от DVB-T тунера му.
    MPEG-2

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от rdvr_burgas
    .....Алтернативен избор е Самсунг SM2370HD, но тази TN матрица не се гледа от малко по-кос ъгъл въобще
    Много ще съм ви благодарен за каквато и да е информация и/или предложения.
    Колега , този Самсунг е монитор с тунер , а не ТВ ! Има разлика !

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    София

Кой от трите?
    37LH5000 в Метро за 1198 лв.
    32LH5000
    32LD650
    Или ще ми предложите нещо друго?

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега ,ако намериш някъде тази Тошиба и да не е мостра , смятам че това е сделка - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057078 !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе