Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 138 от 358 ПърваПърва ... 88128136137138139140148188 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,056 до 2,070 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. stu
    stu е офлайн

Тук е от
    Apr 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Моля Ви не се карайте за глупости ! Нека просто да коментираме двата модела и да се обосноваваме като давам предпочитанията си модела.
    С какво Самсунга е по добър? и всички ли смятате така.
    все пак това цени на промоции и времето за мислене ми е ограничено

2.  

3. Тук е от
    Mar 2010

Благодаря ви момчета за ценните съвети . Значи изборът ми се свежда между Самсунг 32С650 и Сони 32EX500 ( като предполагам че новият модел на Сони е за предпочитане пред стария ) . В момента Сонито и Самсунга са на една цена, ъгълът на виждане като ги сравнявах днес ми се видя почти еднакъв . Остава да се прецени кой е по добър като качество и обработка на картината . Другото което е че на Самсунг 32C650 нямаше стикер отстрани за да видя каква матрица е . Ще съм много благодарен и на hristoslav2 и LAZARUS да искажат мнение .

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

stu имай предвид , че самсунга е с гланцово покритие на панела и ако имаш прозорец срещу него доста отразява. От друга страна пък гланцовия панел дава голяма дълбочина на всички цветове, което за мен е предимсто. Има добра обработка на сд сигнал. Иди, виж ги и 2та и вземи кото ти хареса на теб.

5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

stu, изборът е Самсунг 32С650 ,предимствата са много , по-добра обработка на SD сигнал , 100хц. ит.н. ,стига това да е цената-999лв.
    Сигурен ли си че не е В650 защото http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070937, но и В650 е по-добрия избор.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

и според мен е имал предвид б650

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от werti
    Да и аз забелязвам,че грандоманията е обхванала и този форум.Естествено ,че големия размер в повечето случай е по-удачен,но все пак зависи от възможностите на купувача.Пък най-добре да изрежем и стените на апартаментите и да вкараме кино екрани вътре удоволствието от ХД качество ще е още по-голямо.Всеки си има възможности и сам си замисля интериорните решения вкъщи.Разбира се за техничеси възможности и актуални модели е добре да се потърси съвет.
    Привет
    Сарказмът ти е леко неуместен. Не става въпрос за избиване на комплекси на публично място, чието следствие може да бъде т. нар. "грандомания", а за изпитана рецепта за получаване на визуално удоволствие, особено за кино-феновете на качествения видео-сигнал. Естествено, че правилният избор зависи от нуждите и най-вече от възможностите на евентуалния купувач, но нали затова е форум - да споделяме мнения.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Прочетох доста коментари по темата и се чудя на ,някои дето гледат от 2м. 42 инча не си ли натоварват очите излишно.
    Какво разтояние препоръчват производителите на lcd,някои да постне линк,ако знае.

10. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от krasilz
    Прочетох доста коментари по темата и се чудя на ,някои дето гледат от 2м. 42 инча не си ли натоварват очите излишно.
    Какво разтояние препоръчват производителите на lcd,някои да постне линк,ако знае.
    http://psabev.info/TVCalculator/

Не се натоварват, защото технологията е различна. Особено ако притежаваш телевизор със 100 или повече херца сканиране. На LCD-тата и без това картината им е ненатоварваща очите, стига яркостта да е в разумни граници....

P.S. Не съм го открил аз. Беше убликувано от друг член на форума, навремето. Но могат да се срещнат много подобни distance-calculators из мрежата...

Колкото до личните впечатления от гледане на голям диагонал отблизо - много пъти съм ги споделял тук, особено за FullHD сигнал, но няма да ми омръзне, от време на време да ги споделям пак, стига да видя, че коментарите в темата клонят към субективен възглед, който няма нищо общо с гледането на кино с висока резолюция на широк екран с голям диагонал....

http://www.lcd-hdtv.org/lcd-hdtv-gui...ewing-distance
    http://www.thehighdefinitionstore.co...tance-s/79.htm
    http://www.lcd-tv-ratings.net/lcd/lc...ewing-distance
    ... и други... Някой отдавна беше публикувал и калкулатора на Тошиба, който съвпадаше с тия стойности, но не мога да го открия сега...
    Наздраве!

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

adtomov поздравления за таблицата направо запуши устите на скептиците.обаче и таблицата е супер задаваш си размера и ти показва оптимално,минимално и максимално.супер е таз таблица сега забелязах че има и за резолюцията да променяш

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

venci79 по тоя калкулатор излиза, че за пал сигнал от твоето разстояние(оптимално) 5.30 трябва да си вземеш 70инча. За хд сигнал май трябва към проектор да минаваш, че 100инча тв излиза бая скъпо.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

В къщи 42G20 го гледат и от 1 метър мен ми трябва малко повече но по скоро по навик.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

HunterBG много добре знам какво ми трябва ако имах достатачно средства със сигурност щях да си взема 70инча и в къщи щях да си направя кино зала.пък ти ако искаш гледаи 32 от 10 метра твои си проблем.хората които разбират тук и са имали почти всякакви размери могат да ти споделят някои нещa,послушаи ги и стига си спрорил.
    преди малко гледах RAMBO 2008 1080p и трябва да ти кажа че си прибилжих стола на около 3,50м и се разципшх от кеф.

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от HunterBG
    ... по тоя калкулатор излиза, че за пал сигнал от твоето разстояние(оптимално) 5.30 трябва да си вземеш 70инча. З
    Нека само да отбележа, че като притежател на апарат със сравнително голям диагонал, си гледам кабелната съвсем спокойно, знаейки какво може да ми предложи..... Нооооо... FullHD филмите.... Eеее, те тва си заслужава да се гледа винаги и само на голям диагонал

P.S. Колкото може - по-голям Мммдааа....

Бъдещето е на високите резолюции, както в телевизията, така и в киното.

17. Тук е от
    Dec 2009

Аз гледам вече година и половина 40'' от 3 метра и на първия месец още ми се стори УЖАСНО МАЛЪК!!!!!Сега оглеждам нещо около 50''.Но това е само за хора,които найстина ценят качествения видео сигнал.А за някой дето мисли да гледа DivX филми (и не знае що е CAM,TC,TS,за HD пък няма да говорим) от флашка с вградения плеър на телевизора,то за него размера наистина няма значение.

18. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Колеги с тия ваши размери започвам да получавам комплекс за малоценност.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе