По-спокойно, ако обичаш. Изразявам личното си мнение, с което не ангажирам никого и далеч не е глупост.Първоначално публикувано от peterstamov
За горното предложение на Loretti съм абсолютно съгласен.
По-спокойно, ако обичаш. Изразявам личното си мнение, с което не ангажирам никого и далеч не е глупост.Първоначално публикувано от peterstamov
За горното предложение на Loretti съм абсолютно съгласен.
на 37" не ти трябва 1920*1080
евентуално би забелязал разлика ако се взираш отблизо![]()
Извинявайте, че прозвуча грубо, ама наистина се дразня от тези HD работи!Първоначално публикувано от FearMe
Точно така е на 37 не ти трябва повече от HD Ready!
Ако някой твърди, че на 37 трябва 1920*1080 искам да го попитам, ако си купувам 55 инча Тв - колко трябва да е резолюцията?
Не ми е ясно, защо се дразните. Прочетете ми отново поста и се успокойте. Ще се самоцитирам: "Според някои хора, това не е минус, но за мен е."
Ок разбирам те. Моето мнение е че за няколко пиксела повече не си струва да се набутваш. От 2 метра не можеш да видиш разлика !!!
За мен лично по горният спор имам само едно единствено правило !!!
От разстоянието което ще се гледа не се ли вижда структурата на панела значи всичко е на 6 !
По принцип съм съгласен, но има една много вярна приказка: "На вкус и цвет товариш нет"![]()
Донякъде разбирам. Вижда се максимума от 1920*1080 (стандартните) и всички се стремят към него. Няма значение дали е 32 37 40 42. Добре какво правим ако е 55-60 инча. При тези размери се явява недостатък 1920*1080 тази резолюция. Бях споменал за DPI - пиксел на инч при определено разстояние. Какво става с телевизиите - ама много са назад още предават Pal. Не е нужно! От 40 инча нагоре съм съгласен резолюцията да да е от 1920*1080 нагоре!
Трябва да се обособи приблизителен стандарт за добра картина при определен размер колко пиксела на инч са нужни. По-другия начин става спекула и производителите печелят от многото пиксели и лошото качество.
Малкия пиксел носи по-малко информация и съответно при по-лош сигнал картината е по-зле.
OFF - Почна се както при фото камерите, телефоните и какво ли още не. Здрава спекула с пиксели. Производители продават според пиксели другото е без значение.
Как ще класирате следните модели:
SAMSUNG PS-42B430
PANASONIC TH-42PX80EA
LG 42PQ3000
peterstamov, ти хубаво си ги казваш тия работи, ама явно не четеш какво коментират хората относно казванията ти (конкретно мен не слушаш
1. писах ти и по-рано, че няма такова нещо като "пиксел на квадратен инч". DPI е "dots per inch", a не "dots per square inch"
2. писах и друго - да не се бърка резолюция на сигнала с резолюция на екрана. двете са нещо коренно различно, като най-... "правилен" образ имаме при съвпадение 1:1 на подавания сигнал с този на екрана. всяка разлика води до необходимостта или пикселът на сигнала да бъде софтуерно разпънат, покривайки >1 пиксел на екрана, или софтуерно да бъде пропуснат и непоказан, ако екранът е с по-ниска резолюция от тази на сигнала
от 2. директно следва, че не е възможно създаването на стандарт за добра картина при сегашната каша от телевизии и телевизори. стандартите са 2 - PAL и NTSC. разпъването им до трите по-високи резолюции, които се ползват в момента, води до размиване на контурите (първи пример в т.2)
и накрая, малкият пиксел не носи по-малко информация. той просто е по-малък. на теб ти се струва, че е по-лоша картината, защото размерът на ВСИЧКИ пиксели (т.е. размерът на екрана) е прекално голям за ниската резолюция на сигнала
и ако и сега не си ме разбрал, ще ти дам практически пример - филм, конвертиран за някакъв portable device е с безумно по-ниска резолюция от двд-то, битрейтът му е по-малък... абе всичко си му е по-малко. по твоята логика трябва да изглежда зле, нали? обаче не е така. той изглежда зле само когато е пуснат на неправилно по-голям екран. същият този двд-източник го пускаме с високата му резолюция, с високия му битрейт и т.н. на 50". би трябвало да изглежда по-добре, ама не изглежда. не защото пикселът му е по-малък или по-голям, а защото вече за по-големия екран сигналът е лош, независимо, че е в пъти по-хубав от смаленото portable копие
FULL HD панел + SD TV сигнал = TРАГЕДИЯ / ДОРИ И ВИДЕОПРОЦЕСОРА ДА Е ИЗВЪНЗЕМЕН .....ОСОБЕНО ТОВА ВАЖИ ЗА LCD ТЕЛЕВИЗОРИ/
Не пускай 2 поредни твои мнения! Редактирай горното ако искаш да допълниш нещо.
Крис
Уф верно, че беше такамотам се.dots per inch
А! Станаха доста работи освен пикселите.
Купуваш си Тв отиваш в къщи буташ му кабела - става ти лошо и почваш да търсиш алтернативен източник на сигнал. Кво прайм - аз си гледам обикновенна кабеларка.
Не съм чел нищо по въпроса, но продължавам да твърдя, че малкия пиксел носи по-малко информация - цвят и тн.
От доста време питам и никой не се наема да ми отговори - при 1920*1080 на 37 инча, колко трябва да е резолюцията при 55 инча!?!?
lazarus18, кажи ми няколко от по-новите LCD Full HD модела ,които смяташ ,че се справят добре на SD сигнал за да ги тествам заедно с
Panasonic 50G20 и както и няколко HD ready модела ,ще взема PCH А-110 мисля да отделя няколко часа в ТП!
Когато стане това ще напиша впечатления.