Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 139 от 358 ПърваПърва ... 89129137138139140141149189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,071 до 2,085 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от krasilz
    Прочетох доста коментари по темата и се чудя на ,някои дето гледат от 2м. 42 инча не си ли натоварват очите излишно.
    Какво разтояние препоръчват производителите на lcd,някои да постне линк,ако знае.
    Напротив, точно от малкия диагонал се натоварват очите да се вглеждаш в детайлите. Аз откакто ползвам голям екран започнах да забелязвам физиономиите на хората по- екрана.
    По принцип, гледането на какъвто и да е екран от под 2 м. е натоварващо защото се фокусираш прекалено близо.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Това за разстоянието аз го разбирам по следният начин: ако се гледа CRT 21 инча с разделителна способност 720/576 от 3 метра е добре за това всички са съгласни, тогава 42 инча представлява 4 броя по 21 инча разположени 2х2, и ако съберем резолюциите стават1440 х 1144, а на 42 инча 1920х1080, излиза че големината на пиксела в картината (имам в предвид сигнала ) а не на дисплея е по малка от обикновеното CRT, и трябва да се гледа по отблизо, разстоянието на гледане трябва да е такова че да може да се вижда детайла в картината, но без да се вглеждаш и да се натоварваш това става когато се гледа отдалече, и не прекалено близко че да виждаш пикселите.Ако вземем за пример монитор 19 инча и гледаме филм на него трябва да се гледа от 70 см,ако се гледа отдалече се губи от високата резолюция, просто не се забелязва, ако се гледа пък от 2 метра тогава дали е mkv или avi все тая.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Относно размерите: Гледам 46 ца от 3 метра - за телевизията (PAL) е супер. За HD също става - ама за истинско удоволствие си разгъвам едно шезлонгче на около 2.5 метра - става дума за 1080р.
    Може и от по-голямо разстояние да се гледа - ама се губи ефекта. Иначе баща ми гледа 21" тръба от 3 метра ама наистина трябва да се взира човек ако иска да хване детайлите!

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

А за тези които гледат само SD сигнал колкото за новините и нещо да уплътни времето 30мин преди лягане кво препоръчвате? Гледах булсатком на един филипс 42" 2-2.5м и мога да кажа че е отвратително грозна гледка, по-добре 26" за такива сигнали. В момента гледам на CRT 21" от 2.5м и си е перфектно, никакви дефекти в картината. Не съм почитател на HD филмите, смятам че ако едно предаване няма качествено съдържание ако ще и на FullHD да е не си заслужава да се гледа. Според една статистика само 30% от притежателите на FullHD телевизори са гледали някога на тях FullHD филм/предаване и голяма част от закупените големи LCD телевизори в света се връщат обратно в магазина поради некачествената картина при масово гледаните SD предавания.

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от biro
    А за тези които гледат само SD сигнал колкото за новините и нещо да уплътни времето 30мин преди лягане кво препоръчвате?
    Препоръчвам ти да си останеш на CRT. А като решиш някога да гледаш видео контент с висока резолюция на голям панел, тук е мястото да питаш отново.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

biro има няма с жена ми гледаме всяка вечер поне по 2 HD филми/документали/анимация/релакс или музикални материали. Има толкова огромно количество HD 1080/720p информация, че почти неповтаряме едно и също. Гледаме редовно и SD от сателит на 42 Philips от 2-3 м. и незнам на какъв модел си гледал този отврат, но при нас качеството на картината на почти 80% от програмите е ПЕРФЕКТНО детайлно без никаква забележка. Проблема е при тебе, а не при HD/SD сигнала. Жалкото, че свободното време е доста малко.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

имам чуството че някои хора говорят така сякаш го казват само да се дразнят с останалите и да им правят на пук.аз лично смятам за мое задължение за хората които питат тук и са неорентирани и незнаещи да ги предопредя.както c мен на времето го сториха други хора тук.пък нека те си преценят след това какво да правят.но да казват някои престанете с ваще съвети за размери,FullHD и др.не е редно.затова е форума да се дават съвети.като нямате никакви изисквания към качеството и размера на телевизора не щете и филми да гледате а само новини то по-добре си спестете паричките и си купете по едно радио.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от biro
    А за тези които гледат само SD сигнал колкото за новините и нещо да уплътни времето 30мин преди лягане кво препоръчвате? Гледах булсатком на един филипс 42" 2-2.5м и мога да кажа че е отвратително грозна гледка, по-добре 26" за такива сигнали. В момента гледам на CRT 21" от 2.5м и си е перфектно, никакви дефекти в картината. Не съм почитател на HD филмите, смятам че ако едно предаване няма качествено съдържание ако ще и на FullHD да е не си заслужава да се гледа. Според една статистика само 30% от притежателите на FullHD телевизори са гледали някога на тях FullHD филм/предаване и голяма част от закупените големи LCD телевизори в света се връщат обратно в магазина поради некачествената картина при масово гледаните SD предавания.
    Ти си си прав за себе си, но ми е интересно защо четеш и пишеш в тая тема. Щом не ти харесва и не ти трябва по-хубав телевизор от 21" кинескоп просто не купуваш, не четеш и не пишеш тук.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2009

venci79, проблемът при biro е ,че не уточнява какъв модел е точно 42" Филипса на който е гледал ,най-вероятно някакъв стар и евтин модел на който съм сигурен ,че е много зле !!!

biro, просто виж поне 10 модела плазма или LCD TV от 2009 - 2010 година и тогава давай мнение !

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Loreti
    venci79, проблемът при biro е ,че не уточнява какъв модел е точно 42" Филипса на който е гледал ,най-вероятно някакъв стар и евтин модел на който съм сигурен ,че е много зле !!!

biro, просто виж поне 10 модела плазма или LCD TV от 2009 - 2010 година и тогава давай мнение !
    biro, продавам 21" панасоник плосък CRT - перфектен за новини - корекомски.

п.с. Sorry за оффтопика.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Loreti не визирам само biro просто напоследък се появи тенденция когато някои добросъвестен съфорумник се опита да помогне на нов съфорумник като му каже че размера е почти наи-важен и веднага се появява някои напълно неорентиран и незнаещ и почва да сипе глупости и заблуждава и без това обърканият човечец.че едва ли не ще ослепее и ние прекаляваме с съветите за размера,разместване на шкафове и други.а нашата единствена цел е да се опитаме да помогнем.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2009

venci79, така е ,но човек докато не опита реалността ...не вярва !
    Но все пак номера е да се почне от оптималната големина на панела ,а не като мен ,да почна от 32" ,сега да гледам на 42" и да ми предстои покупка на 50" !!
    Все пак има и добра страна ...смених си всички телевизори в стаите !

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ти си си прав за себе си, но ми е интересно защо четеш и пишеш в тая тема. Щом не ти харесва и не ти трябва по-хубав телевизор от 21" кинескоп просто не купуваш, не четеш и не пишеш тук.
    Хм интересно как четете между редовете. Каде видя че не ми трябва по-хубав ТВ? Я ми цитирай тези мои думи ако обичаш. Знаеш ли що чета и пиша тук? А познай - щото се оглеждам за нов ТВ. Както казах по-горе 90% от малкото време, което прахосвам пред телевизора е да гледам SD, на голям дисплей малките дефекти, незабележими на CRT, стават големи. А ако вземеш да се зачетеш в поста ми ще стигнеш сам до идеята му, която с цел да ви спестя време за четене съм загатнал още в първото изречение, а именно
    А за тези които гледат само SD сигнал колкото за новините и нещо да уплътни времето 30мин преди лягане кво препоръчвате?
    Съжалявам, че се изразявам толкова сложно само Момчил разбра, че търся съвет и ми препоръча да си гледам CRT. Мерси Момчиле Браво на @soon за това, че гледа всяка вечер по 2 HD филма, аз толкова вере нямам.

@Loreti, изобщо не обърнях внимание на модела на филипса сравнително стар е на 2 години. Същите дефекти съм виждал и при нови телевизори включени към булсатком стандартен приемник със скарт кабел.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Интерсна работа - аз пък гледам булсатком - през скарт на 46 ца и нещо ги няма дефектите! Имам и 3 ма познати които го гледат - някой през HDMI - Там пък хич ги няма дефектите!
    Като извод ще кажа - "biro" не знам какво си гледал но явно филипса наистина е бил голямо дърво или приемника на булсата нещо е бил дефектен. Ако се огледаш за модели от тази или миналата година - особенно от средния или високия клас на Самсунг - нещата ще са съвсем различни!
    Като цяло обаче от едно твое наблюдение на телевизор стар модел и вероятно някакъв много нисък клас не прави генерални изводи и не обърквай съфорумците! Има достатъчно магазини от веригите TM и ТП където има пуснат SD и HD сигнал от сателит и може да разгледаш и да си смениш мнението!

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

А между другото точно в тези техно магазини съм наблюдавал уголемяване на дефектите от SD сигнала при по-големите LCD ама винаги съм си мислел че е от сплитери и такива неща. Като цяло наблюдението върху телевизор съвсем не е едно. Имам набито око и тези дефекти, които споменавам ме дразнят страшно много. И съгласете се, че ако има дефект в картината причинен от сигнала, то този дефект изглежда много по-лошо на голям телевизор.

За сега обмислям покупка на SAMSUNG SM-P2470HD за кухня, иска ми се да сменя 21" самсунг CRT в хола и за това се оглеждам за марки и размери. Какво значи средния и високия клас на самсунг?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 17:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе