здравейте-ако може някой да помага-всичките 4 НДМИ входа дават само 480р резолюция на 42 9603 тв , какво ли не пробвах не става -помагайте моля, 3 я е даже c 4ервен оттенък
здравейте-ако може някой да помага-всичките 4 НДМИ входа дават само 480р резолюция на 42 9603 тв , какво ли не пробвах не става -помагайте моля, 3 я е даже c 4ервен оттенък
Здравейте,
Вчера/неделя/ ходих до Техномаркет с намерение да закупя SAMSUNG LE40-C650. На мострата бяха пуснали някакъв концерт. Мерих три крачки от телевизора т.е. 2.5-3 метра и като започнах да гледам забелязвам някакво като насичане на предаването. Прегледах и други марки ТВ 2-3 SONY-та и тошибата SL733G обаче и там същото. Държа да отбележа че предаваха пак някакви концерти. Преди това ходих при 1 комшия който има sony за което помня че беше някакво скъпо, 40" и 100 hz на което гледах пак с насичане.
Та въпроса ми е дали нещо аз не съм повреден или е възможно това с лага?
Вчера на мен ми демонстрираха само нещо от ДВД. Казаха ,че не могат да се вържат на кабеларка или сателит?!?!?Първоначално публикувано от bobob
bobob не се притеснявай за 40C650. Проблема не е в модела, а във видео генераторите от които подават сигнала. Имам това тв и мога да ти кажа, че има перфектно плавна картина, иначе при доста модели на Сони това насичане си е факт.
виж си наствойките на видеокартатаПървоначално публикувано от bobi_67
Компютърни формати поддържани от телевизора ти
640 x 480 60Hz
800 x 600 60 Hz
1024 x 768 60 Hz
1280 x 768 60 Hz
1360 x 768 60 Hz
1920 x 1080i 60Hz
1920 x 1080p 60Hz
не е това-на др тв всичко си е ок
Здравейте на всички!
По молба на едно приятелче ви пиша.Тъй като се е решил вече да си купи теливизор като се е спрял на LCD технологията.
Но първото което иска да знае на какъв размер да се спре ,тъй като ще се гледа от разстояние 2.50-2.80 м.,като неговото искане е поне минимум 46"..дали този размер е голям или пък малък за това разстояние ,като в повечето случаи ще се гледа SD сигнал на цифровата на кейбълтел.И сме се спряли на следните модели:
TOSHIBA 46XV733G http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073305
SONY KDL-46EX500 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070130
SAMSUNG LE-46C650 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070935
Дали и трите модела са с матрици на самсунг?Да ни съветвате кой от трите модела да изберем и защо или пък ако имате други предложения в този ценови дипазон ще ги приемем с удоволствие!!
Много ви благодарим предварително!Страхотен форум!
И трите модела са добри. Дали са със S-PVA матрица трябва да се гледа на място.
Риска е най-вече при Самсунг.
Кой от тях да си вземе зависи от цената, тип полритие на екрана и мултимедийни възможности. Също и дизайна.
alex_ за това разстояние 46' е опасно голям. Повярвай! Личен и не само личен опит. Ако има възможност за корегиране на разстоянието назад на място тогава задължително 46'... и от тези трите става само C650 - гледай да е с матрица SQ01.
И аз като alex да попитам за приятел:
Изисквания:
1. LCD
2. 42"
3. Цена: ~1000-1100 лева
4. Матиран екран
5. DVB-C тунер
Ще се гледа цифрова кабелна телевизия, няма да се гледа спорт!
Благодарим предварително!
alex_, опасността е само ако случайно падне отгоре му. Иначе грижи няма.
Все пак е добре ако го захранва с качествен сигнал защото разстоянието е такова, че на кофти сигнал ще е мазало.
На HD филми обаче ще е идеално.
Благодарим Ви за бързия отговор! Доколкото знам няма много претенции за дизайн или мултимедийни вазмойности но разбира се няма да е лошо и да ги има.На първо време за него е важно на цифровата на кейбълтел кой тв ще е с най-добра картина.Т.е. кой тв на хубаво се представя на сд сигнал..Първоначално публикувано от lazarus18
А иматели други предложения...
По качество на SD сигнал бих сложил Samsung, после Toshiba и Sony, но разликите не са големи и може би ще се усетят само при пряко сравнение и то на специални тестове.
Ами най вероятно ще се иде и на място един път ще се гледат.Но щом и тошибата се справя добре на сд сигнал и при условие ,че почти 500 лева е по евтин от самсунга ще се спре на него..Но все пак дали си заслужава да се дава толкова за самсунга спрямо тошибата.А за размера за това разстояние наистина няма да има проблеми нали...Първоначално публикувано от lazarus18
За размера също да прецени на място. Повечето хора се стремят да усетят максимално ефекта от големия екран и 46 инча за 2,50-3 изобщо не са проблем. Други обаче и 32 инча им идват големи. Да застане в магазина на това разстояние и да прецени. Да има предвид, че има и елемент на свикване след няколко дена гледане у дома.