Определено си прав за С650 , но нали иска интернет опции и при този бюджет горе -долу това са вариантитеПървоначално публикувано от Momchil
Определено си прав за С650 , но нали иска интернет опции и при този бюджет горе -долу това са вариантитеПървоначално публикувано от Momchil
Така е. Мениджърите на Техномаркет четат форума и следят какво препоръчваме . Съответно се възползват веднага да вдигнат цената на продукта или да го пуснат в промоция....Първоначално публикувано от Momchil
За всички които ми пишат на лични-не си хабете времето!! Едва едно на 15 съобщения стига до имейла ми и мога да го прочета. Сори - прищявка на администратора Крис......
И на мен така ми се вижда... Значи - от 2 наблюдения следва, че най-вероятно си е такаПървоначално публикувано от nkd
![]()
Може би си искал да кажеш - за компютрите, обслужващи съотвения (Адронен) Колайдер със съответния размер... Щото задачата на самия колайдер е да раздробява веществото на все по-елементарни частици...Първоначално публикувано от nkd
Честито! Очакваме впечатления от представянето и на матрицата (UV2A на Sharp, засега най-контрастната матрица на тази фирма). Особено - как се представя под ъгъл на гледане различен от перпендикуляра. Затъмнява се стаята и се пуска картина със светли и тъмни участъци. Наблюдават се отклонението на цветовете, черния цвят в тъмните участъци и контраста, в сравнение с тези, когато панела се гледа челно.Първоначално публикувано от jefft
![]()
Със здраве да си го ползваш!
Аз не бих казал, че ъгъла е голям. Не е по-добър от този на S-PVA и S-IPS. За сравнение с IPS-Alpha изобщо не може да става дума.Първоначално публикувано от adtomov
Пак ще ви върна малко назадмоля прегледайте и пишете ,ако нещо съм пропуснал. Пишете също така какво ви харесва най-много внъв вашият модел телвизор и какво не ви харесва/също така какво ви липсва?
Преглед на предлаганите марки LCD телевизори в 2010г
Това са общите ми наблюдения. Ако имате какво да допълните или да ме поправите-пишете.
Sony
+ добър контраст /матрица S-PVA/
+ реални 200Hz /мощен процесор в модели Z5500, HX700 ,NX800/
+ 10bit матрици в някои модели
- фалшиви 200Hz /Sony Motionflow PRO 200Hz-сканираща подсветка/ в модели HX800, HX900 ,LX900.
- липсва подробно описание на промените във фърмуера
- голям лаг
- неравномерна подсветка/серия EX/
- слаб медиаплейър/липсва подръжка на някои формати/
- сегрегация на клиентите /източна-западна Европа/ DVB-S2 тунери
Samsung
+ добър контраст /матрица S-PVA/
+ реални 200Hz /мощен процесор/
+ добра подръжка на DLNA
+ добра система за окачване на стена в Led моделите /-портовете са разположени настрани/
+ добър медиаплейър
+ PVR функция /C750,С7000,С8000,С9000/
+ 10bit матрици
+ комплект кабели към 8-ма и 9-та Led серия
- слаба подръжка на българският официален сайт
инфото за новите модели го качват с 4 месеца закъснение
- "рулетката" с матриците на един и същи модел
- неравномерна подсветка
- голям лаг
- липсва подробно описание на промените във фърмуера
Philips
+ сравнително добра подръжка на официалният сайт
- инфото за новите модели го качват с 4 месеца закъснение
- слаба подръжка на телефона
- FAQ е на англиийски /мързи ги да го преведат на български/
+ добър контраст в модели от серии 7,8 и 9 /матрица UV2A/ в старите модели е катастрофално нисък
+ добавиха слот за SD карти
+ добра система за окачване на стена в 8 и 9 та серия
+ портовете са разположени надолу
+ добър звук
- 8bit матрици /само в 9-та серия 10bit/
- дървено дистанционно
- неравномерна подсветка /7605/
- слаб дизаин /широка рамка/
- неудобно меню
- липсва предлагане на аксесоарите към телевизорите /USB донгъл/
- висока цена
- липсва PVR функция
- фалшиви 200Hz /реални 100Hz + сканираща подсветка/
- слаб медиаплейър/липсва подръжка на някои формати и подръжка на български субтитри/
LG
+ ниска цена
+ малък лаг
+ добър медиаплейър / DTS в LG 42/47LD650/750 /
+ промяна големината на субтитрите
+ удобно меню
- слаб контраст /матрици S-IPS/ но /+добро цветопредаване/
- огледални панели
- фалшиви 200Hz /реални 100Hz + сканираща подсветка/
- липсва предлагане на аксесоарите към телевизорите/USB донгъл/
- слаба подръжка на официалният сайт
- липсва фърмуер и подробно описание на промените
- слаб FAQ за съответният модел
Panasonic
+ добавиха USB порт /най-после/
+ добавиха PVR функция /-не може да се възпроизвежда на друго устройство/
- слаб контраст /матрици IPS Pro/ но /+добро цветопредаване/
- не предлага диагонали над 42'
- липса на подробни настройки на картината
- правописни грешки в менюто
- слаба подръжка на официалният сайт
- инфото за новите модели го качват с 4 месеца закъснение
- липсва фърмуер и подробно описание на промените
- слаб медиаплейър/-липсва подръжка на някои формати и подръжка на български субтитри/
Toshiba
+ ниска цена
+ добър контраст /матрица S-PVA/ във високите серии
+ добавиха USB порт
- липсва предлагане на аксесоарите към телевизорите /USB донгъл/
- слаб дизайн
- широки рамки
- липсва подръжка на официалният сайт /няма такъв на български/
- няма FAQ за отделните модели телевизори /на чуждите сайтове/
- слаб медиаплейър
-липсва подръжка на някои формати и субтитри на български
Sharp
+ добър контраст /матрица UV2A/,но само във новите модели 600,700,800,900
+ удобно меню
- липсва подръжка на официалният сайт /българският/
- няма FAQ за отделните модели телевизори
- липсва подробна информация
- липсва предлагане на аксесоарите към телевизорите в магазините/USB донгъл/
- слаб медиаплейър в новите модели /-липсва подръжка на някои формати и подръжка на български субтитри/
Като цяло за всички марки слабите места са още:
- липсата на пълноценен интернет браузър
- липсата на торент клиент за вграденият медияплейър
- липсата на вграден хард диск за PVR и медияплеър
и нещо екстравагантно ,но полезно според мен
- липсата на оптичен вход за кабелна телевизия![]()
ОК, мерси за мнението lazarus18.Първоначално публикувано от lazarus18
Нека сподели човекът, какво вижда (ако желае). Аз, отивайки в магазина, няма как да поискам необходимите условия за правилна оценка.
![]()
Не знам дали скоро ще видим торент клиент за телевизор. Не знам дали някой от големите в момента разработва модели с твърд диск. А вариант за запис върху някаква флаш памет, макар и възможен, едва ли има смисъл заради цената
Част от моделите за японският пазар са със вграден хард диск. В България се предлагаше преди 2 години една плазма на LG с хард диск.
тази година Sharp предлагат модели с хар диск
Код:model contrast quatron time-shift dlna wi-fi DVix LC-19LE320 100000:1 50Hz RGB No No No SD LC-22LE320 100000:1 50Hz RGB No No No SD LC-26LE320 100000:1 50Hz RGB No No No SD LC-32LE320 2000000:1 50Hz RGB No No No SD LC-37LE320 2000000:1 50Hz RGB No No No SD LC-42LE320 2000000:1 50Hz RGB No No No SD LC-40LE810 4000000:1 100Hz Yes No Yes No HD LC-46LE810 4000000:1 100Hz Yes No Yes No HD LC-40LE812 4000000:1 100Hz Yes No Yes No HD LC-46LE812 4000000:1 100Hz Yes No Yes No HD LC-40LE820 5000000:1 100Hz Yes 8Gb Yes No HD LC-46LE820 5000000:1 100Hz Yes 8Gb Yes No HD LC-52LE820 5000000:1 100Hz Yes 8Gb Yes No HD LC-40LE822 5000000:1 100Hz Yes 8Gb Yes No HD LC-46LE822 5000000:1 100Hz Yes 8Gb Yes No HD LC-52LE822 5000000:1 100Hz Yes 8Gb Yes No HD LC-40LE900 6000000:1 200Hz Yes 8Gb Yes Yes HD LC-46LE900 6000000:1 200Hz Yes 8Gb Yes Yes HD LC-52LE900 6000000:1 200Hz Yes 8Gb Yes Yes HD
Първоначално публикувано от bright
Добро предположение!... Не е изключено в бъдеще да се получи такава конгрегация (съвкупност, обединение, съюз) от телевизор+диск (или памет-заместител)+ клиент за теглене и споделяне на файлове... Даже е доста вероятно! Мдааа... Засега обаче, преобладаващата тенденция е компютърът да е най-богатият източник на медия-потоци, а телевизорът да е просто качествен монитор. Ако погледнем настоящето, то телевизорите с плеъри изостават по възможности от това, което всеки съвременен настолен PC с добра HD видео-карта може да предложи, по отношение на кодеците.
![]()
Би ли обяснил конкретно това си категорично твърдение/за контраста в старите модели/?Първоначално публикувано от hristoslav2
Ето това го постнах преди време,даже рекордера е blu-ray : http://sharp-world.com/corporate/news/090807.htmlПървоначално публикувано от bright
П.с.Извинявам се за последователния пост,ама бързам за мача!
Първоначално публикувано от harvi5
Приятно гледане на мача, harvi5
![]()
Има и такива, които не ги интересуват мачовете... (вярно, мнооооооооооооооого малко сме на брой)...
![]()
![]()
За мен съществен недостатък при Panasonic е представянето на DVB-C тунера му. На много от кабелните мрежи в страната създава проблеми, за разлика от други марки.Първоначално публикувано от hristoslav2
Вярвай - не сме много малко.Първоначално публикувано от adtomov
...Вярвам, ама питащите май всички са забили погледи у световното. Мисля и аз да се включа, някъде към осминафиналите, поне да не се окаже, че някои от тия, които си позволяват да раздават съвети не изглеждат "истински" мъже, разбираш ли...Първоначално публикувано от iuli1971
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Бедна, подвластна и екзистенциална, НО наша Родино - България!
![]()