Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 270 от 358 ПърваПърва ... 220260268269270271272280320 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,036 до 4,050 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от i_v_a_y_l_o
    Здравейте! С всеки изминал ден в главата ми назрява мисълта, че искам и аз от "новите" телевизори. До скоро даже не съм се и сещал за такова нещо, но последния месец изкарах в разходки то техно-тата (техномаркет, технополис и т.н.) за да си купя хладилник и вече знам каква ще е следващат семейна придобивка. От всичко прочетено във форума установих, че искам 40" диагонал, тъй като освен сапунки ще се гледат и филми от лаптопа. Случайно, при една разходка в мола влязох в Интерсервиз Узунов и се ВЛЮБИХ в качеството на картината на ето този модел http://www.sharpbg.com/index.php?itemID=427&group=1. Обаче любовта не трая дълго - само 2-3 секунди. Цената определено ме съкруши. Та обръщам се към по-вещите от форума, търся си нова любов на стойност около 1500-1800, а като прибавиш и малко повечко напън 2000. Не мога да кажа, че съм привърженик на някаква марка, просто искам нещо наистина качествено, е ако има последните екстри като разните там тунери, fullHD, 100 HZ няма да се разсърдя. Поздрави.
    разбираемо е ,това емоционално изживяване,а за цената си има обяснение,все пак матрица от съвсем ново поколение,а при LE820 с 10bit. панел и двойно по-голям динамичен контраст.
    иначе погледнете 40EX700 за 2000лв.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За съжаление матрицата не прави телевизора. Модела на Шарп е скъп и с доста компромиси като цяло.

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

В Технополис вече и Самсунг
    http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...=1%29/.do?rf=y

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Какво имаш предвид?

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    За съжаление матрицата не прави телевизора. Модела на Шарп е скъп и с доста компромиси като цяло.
    Какво по-точно имаш предвид?
    Питам понеже и аз съм си го харесал този SHARP,но не знам дали си заслужава парите.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от martyy
    Питам понеже и аз съм си го харесал този SHARP,но не знам дали си заслужава парите.
    По принцип самата матрица е само част от телевизора и макар да е важна част не прави сама по себе си един модел добър.
    Специално този модел на Шарп според много хора, включително и аз има сериозни проблеми с цветовете. Тоя трик с добавения жълт пиксел само им прецаква нещата. От към цветове е далеч от реализма и стандартите.
    Тъпото е, че сами са се прецакали защото освен тоя минус /доста важен/, телевизора щеше да е доста успешен - добро черно, добра обработка на SD, солидна изработка на корпуса.
    Все пак го виж наживо, много хора не могат да хванат тия отклонения в цветове и по принцип така или иначе са свикнали да гледат картина на светлинни години от реализма.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Всичко това с "нереалните цветове" в Sharp LE820 ,може да се поправи с една калибрация от сервизното меню.
    Между другото ,модела не се ремонтира у нас и при дефект се сменя с нов ,а повреденият се изпраща за Япония.

още един производител на телевизори
    http://www.pangoo.com/worldwide/

10. Тук е от
    Jul 2010

Bang & Olufsen представиха кратко видео показващо как се сглобява модела BeoVision 10 във фабриката им разположена до град Struer Дания. Сега ще разберете защо са толкова скъпи :default

https://www.youtube.com/watch?v=swtE...layer_embedded

Най-скъпите луксозни телевизори на света пак са тяхно производство
    http://stuarthughes.com/newdawn/
    http://www.goldstriker.co.uk/televisions.shtml

За сравнение може да потърсите линка в темата за Samsung /февруари- май/ с клип от фабриката на компанията в ***** и да видите огромната разлика в качеството на сглобката и материалите.
    Христослав 2,моите уважения за труда ти и стремежа ти да съдействаш на всички / и не само в този форум!/, което е недискусионен факт!!!!!!!!!!
    Процесите за сглобяване на електронни изделия са създадени по определени стандарти и в случая B&O не прави изключение в реалагането им !!! Ценообразуването при B&o се образува по определена фирменна схема, в която влиза използването на компонентна база кат. от 1В до 1С, добре балансирани и тествани схемни решения, извоюваното име, по-различния дизайн. и още няколко компонента, но не не това което цитираш. Пожелавам ти / а, и на всички останалите участници във форума / да видят поточни линии на сглобяване на електронни изделия за да се убедят, че показаното в цитираните кадри е нормален процес! Що се отнася до показания производствен процес от ***** - в този случай той не подлежи на дискусия и не е критерий за това , за което говоря!!!
    Ако се занимаваш с производство, ще ти е ясно че ако има разлика в електроннен продукт за даден район от света, то това е съобразено със специфични стандарти за дадената страна или допълнителни компоненти,/ като например вграждане в серийност на DVB-S2 тунер./, но това не влия драстично върху конксумацията на изделието, както го споменаваш като фактор за разликата в консумацията на плазменните ТВ-та!
    Пожелавам да си здрав и да продължаваш да помагаш на консуматорита на тези специализирани форуми при намирането на правилното решения за избор на нов ТВ!
    Дерзай и нНаздраве !!

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Процеса на видеоклипа е пожелателен за съжаление не всички производители го прилагат.
    Имах в предвид използваните материали , ръчната им зглобка и може би стандарти на работа. Нещо което не се прилага в останалите марки/изключение правеха Pioneer/. Предполагам ,сам си виждал евтината пластмаса и често некачествено зглобените корпуси на телевизорите произведени в Полша, *****, Унгария, Словакия /погрешно въведени параметри в сервизното меню или бъгове във фърмуера/.

ето нещо полезно-описание на двете технологии и препоръчани модели /в 10 страници/
    http://www.trustedreviews.com/tvs/re...h-Explained/p1

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от martyy
    820 e със стъкло отпред и разбира се има големи отражения и влошаване на ъгъла , по-добър вариант е 810 ,който няма това стъкло ,а само гланцов панел. Като цяло много висока цена ми се струва.

13. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

pcdoctor, имал съм възможноста да посетя през 2007г. завода в Белгия ,където се сглобяваха АМБИЛАЙТ моделите и мога да те уверя,че всичко бе роботизирано.Нямаше ръчна изработка,нито хора които да се занимават с елементи на ръка.Визирайки лошо напаснати те корпуси понякога на модели изработени в Полша и Унгария си мисля ,че там също няма човешка намеса.Понякога са прищипани предния и задния капак или не добре напаснати което,човек все си мисля,че не би допуснал да стане по този начин.За всичко останало си прав.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2010

granity, не си ясен в изказа си и не разбрах, какво искаш да кажеш!
    Автоматизацията на производствен процес се анализира и при необходимост се изчислява и внедрява /или частично или почти изцяло/. Наличието на голяма серийност на производството на дадено изделието е един от многото фактори, които за сваляне на себестойността на изделието водят до вземане на решение за автоматизация на процеса. Бъди сигурен , че в В&О серийността на ТВ е много малка и автоматизацията на процесите не е финансово защитена , което води до участие човешки труд / роботи ли манипулатори/!
    Това го пише в големите книги за процесна атоматизация и нека това да не е обект на дискусии в този форум!
    По разумно е да обсъдим въпроса, кои от моделите от фирмата с много нововъведения - Тошиба са откриваеми в БГ ?
    granity,мисля че след като ТМ тихо мълком качиха цените на някой многопродавани модели Samsung и леко свалиха някой на LG е разумно вие знаещите /а ти според мен си един от тях!/да насочите интересуващата публика с точни технически съвети за избор на ТВ. Ясно е, че моделите на Тошиба-ТВ със своите тех. решения са доброто съотношение цена-качество. Аз в момента съм със Сони и нямам ТВ от Тошиба и въпреки това за мен техническите решения на Тошиба са по-добри от тези на Самсунг , въпреки че за втория квартал Samsung са производитиел №1 на 3D-ТВ-та с над 300 000 броя !
    Дайте конкретни предложение за най-търсените модери -32" и 42"!
    Благодаря за вниманието !

16. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте!Искам да се допитам до вас.Ще се радвам ,ако споделите мнения.
    Ще си купуваме телевизор за кухнята.Мислим да е LCD-26 инча.Предложиха ни LG-26 LD 320.(вТехнополис)
    Ще се гледа от 2.5 метра.Цената сега му е 680 лв.Мисълта ми е,добър избор ли ще направим или да се насочим към друг модел.
    Благодаря ви предварително.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010

Здравейте! Имам малко питания ще се радвам за помоща ви.

1. По-принцип съм привърженик на Sony и Samsung. Като цяло идва тук и дилемата Sony или Samsung. Прочетох не малко разбрах, че вече 60 % от матриците на Sony сe произвеждат от Samsung.
    2. Говорим за цена около 1500-1600 лева максимум.
    3. Главно се интересувам кои вадят по-добра картина (имат по-добра матрица), кои се справят по-добре с форматите ( .avi, .mkv и етц. ), кои се справят по-добре с кабелните телевизии като аналогов и цифров формат, как стоят нещатата с PC-то ( лично аз сам с GeForce GTX 260, XFX http://xfxforce.com/en-gb/products/g.../260GTX.aspx#2 ) Колко и какви кабели ще ми трябват (цени-качество).
    4. От къде е най-добре да се закупи въпросния телевизор? ( от магазина или internet сайтове ( препоръки, струва ли си като цяло пример за сайт : http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=28009 )
    Или общо взето казано най-добрата изпита покупка ( вече тествана ).

Благодаря, предварително!

По темата, за което благодаря адски много на hristoslav,

Цитирам го:

1. Samsung
    2. SAMSUNG LE-40C550
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073181
    ако се напрегнеш с още 180лв SAMSUNG LE-40C650
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070934
    3. SAMSUNG LE-40C650 - справя се отлично с повечето формати и няма никакви проблеми при връзка с компютър. Sony са орязани откъм формати-иначе с компютър нямат проблеми.
    4. От магазина разбира се :default ,защото при пазаруване от нета има вероятност да ти пратят някоя мостра-работила 2 месеца. Друго си е да си вземеш нов неразпечатан и да си го тестваш в магазина с лаптопа. За Електрон,не знам,не съм пазарувал от тях.

Питането ми това е ли най-доброто решение което мога да направя говоря за Samsung LE-40C650
    Ще имам ли някакви проблеми ( звук, настройки, кабели, usb, hdmi ) и имате ли забележки по този модел? Къде ги произвеждат ? Какви са тези Словения, Унгария и Калуга-***** ? Няма ли Южна Корея за нас? И ако няма колко са качествени тези сглобки?
    Ще го гледам от 3 метра, ако изобщо е важно това.
    И какав е този голям лаг? За какво става на въпрос?
    Какви кабели ще са ми нужни ( цена-качество ) и от къде мога да ги закупя?
    В момента съм на тази кабелна но не знам ояе колко ще е: http://dcable.net/about_us.php
    Както и какво ще споменте за LED-а струва ли си още има ли значителни предимства пред LCD-то

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Arkadietz
    За 3 метра растояние 40 инча е приемлив размер. Лично на мен ще ми е малък-но за всеки това е субективно.
    У нас се внасят телевизори произведени в Словения и Унгария. Сглобката е приемлива. Сглобените в Южна Корея са главно за азиатският пазар.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе