Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 320 от 358 ПърваПърва ... 270310318319320321322330 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,786 до 4,800 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Няма! Но за цена от 639 лв според мен това може да се преглътне.
    Да, прав си. А LG 32LD350 е 160лв. по-скъп. Заслужава ли си разликата, заради възможността да се отключи вграденият USB плеър или по-скоро е по-добре Panasonic-а + външен плеър, как мислиш?
    Благодаря.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dvdo
    демек installer ready, лошо няма, макар за първи път да чувам техник да инсталира изначално RPTV (впоследствие isf калибриране, да).
    знаейки, че честно няма перфектен телевизор, дори като не съм гледал конкретния апарат, се опитвам да си представя недостатъците. DLP и rainbows, вървят ръка за ръка, но с три източника в основните цветове, не няма нужда от color wheel, демек няма rainbows. логически все пак остава друг проблем convergence, упоментаия 48" Philips очевадно страда от това в десния долен ъгъл при все да прави много добър бял кръст, но само в центъра на екрана. Понеже няма сервизна книжка, и понеже нямах успех звънейки на местния офис на Philips да получа такава, така че сравнително грамотен техник по CRT да вземе да си поиграе с осцилоскопа, и по-необичайното механическия тунинг на трите CRT, така си и остана (предполагам в не-малка степен същото е валидно и за DLP базираните RPTV на Samsung които продаваха тук допреди шест-седем години по спомен). С един чип, на пръв поглед мицито не би трябвало да има проблем с convergence, но трите независими източника предоставят предизвикателство донякъде подобно, дали се казва convergence или друг термин типичен за три цвята свтоизточник/един DLP чип в сравнение в светоизточник/color wheel/един, или три DLP чипа.

Сигурно е едно, това Мици е прекрасен телевизор, но си има своите терзания предизвикани от самата технология която ползва.
    Сигурно е и друго, че това Мици е повече RPTV, отколкото flat panel display (ако и да го описват с този термин отразяващите последния CEATEC) наложило се като събирателно на LCD/PDP които са във фокуса на този форум.

Може би ще бъде уместно да се отвори различен thread който да бъде посветен на другите, може би и недотам наложени на местна почва технологии D-ILA/SXRD (иначе все LCoS), RPTV минал набързо оттук и не оставил значителна следа в масовия потребител, FPJ за който може да се каже че го имаше от края на 70-те тук като CRT, но можем да предположим, че разцвета му предстои като съперник на 60"+ телевизорите.
    dvdo
    Това е ревю на неговият 65" предшественик от 2008година.
    http://hdguru.com/mitsubishi-laservu...exclusive/310/

http://laservuetv.com/

Имат си и форум ,но за да се регистрираш изискват да въведеш серийният номер на телевизора си.
    http://www.mitsubishi-tv.com/laservuepremier/index.php

Иначе идеята за нова тема/за другите технологии/ е добра. Въпросът е колко от членовете на форума имат такива телевизори и доколко са компетентни. Да не стане само да я отворим и никой да не пише....

4. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от pvitkov
    Аз обиколих доста магазини в София и в Плевен , никъде не намерих Samsung LE-46C650 с матрица SQ01 . Почти всички бяха с АА01 . За това се спрях на друга марка .
    На Цариградско гледах 40C650 (SQ01) до него 46C650 (AA01) демото беше на Самсунг ,нищо общо в картината от каквото и разстояние да го гледах (изключваме разликата в диагонала). Мисля че за тази цена на LE-46C650 (АА01 ......) изобщо не си заслужава Поне за мен !!!
    Вземи си тогава това: http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46sl733g - това е с S-PVA матрица на Samsung със сигурност, на същата цена е и е с LED подсветка

http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...Specifications

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от Emiliyan
    Да, прав си. А LG 32LD350 е 160лв. по-скъп. Заслужава ли си разликата, заради възможността да се отключи вграденият USB плеър или по-скоро е по-добре Panasonic-а + външен плеър, как мислиш?
    Благодаря.
    Аз не разбирам много от телевизори, нека друг се произнесе. Панасоника е с доста добър ъгъл на виждане заради матрицата, за LG не знам нищо - който знае да каже с каква матрица е и да решаваш. Все пак, основното в един телевизор е матрицата. Тя е най-скъпото в него доколкото знам.

6. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Повтарям се ,но 8 битовата матрица като недостатък ли може да се отчете към настоящия момент?

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Колеги, аз не се реших да взема горепосочения панасоник и изчаках новата промоция, вдигнах и парите малко и сега въпроса ми е следния - при 750лв. макс. 800лв. кой 32" модел и марка LCD ми препоръчвате? много ще съм ви благодарен ако помогнете, за да се решим и най накрая да вземем нещо

8.  

9. Тук е от
    Oct 2010

Аз не разбирам много от телевизори, нека друг се произнесе. Панасоника е с доста добър ъгъл на виждане заради матрицата, за LG не знам нищо - който знае да каже с каква матрица е и да решаваш. Все пак, основното в един телевизор е матрицата. Тя е най-скъпото в него доколкото знам.
    Благодаря отново за отговора. Аз по-назад в темата видях, че ти имаш същия телевизор. Знам, че е отскоро, но ако можеш да кажеш какви са ти първите впечатления, ще е добре. Започва да ми се струва доста добра офертата за този телевизор и това, че няма VGA, наистина няма да е такъв проблем при тази цена.

10. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от kirilkach
    Вземи си тогава това: http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46sl733g - това е с S-PVA матрица на Samsung със сигурност, на същата цена е и е с LED подсветка

http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...Specifications

Ами тогава щом е сигурно, че е с матрица на Самсунг, според мен това е по добрият вариант..., но пък заслужава ли си 600 лева отгоре, защото този модел е на доста добра цена.http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46xv733g

11. Тук е от
    Oct 2010

Регистрирах се само и само да споделите мнение. Иначе чета форума от месеци.
    Днес в ТМ в Мол Сердика бяха поставили табелка "Акция" на Panacosic 42" G20E/S и цена 1799лв, като преди беше почти 2000. Заслужава ли си телевизора като цяло, доколкото съм изчел е доста добър вариант и дали си заслужава да се изчакат коледните намаления (ако има такива) или сега е момента.

п.п. Ако имате по-добро предложение за ТВ, моля споделете.
    Благодаря

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

То както е тръгнало по нова година няма да има какво да намаляват. От плазмите на Панасоник вече почти нищо не остана освен мостри. От месеци няма поне половината модели. Цената е страхотна и модела е страхотен.

13. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

...
    Може би ще бъде уместно да се отвори различен thread който да бъде посветен на другите, може би и недотам наложени на местна почва технологии D-ILA/SXRD (иначе все LCoS), RPTV минал набързо оттук и не оставил значителна следа в масовия потребител, FPJ за който може да се каже че го имаше от края на 70-те тук като CRT, но можем да предположим, че разцвета му предстои като съперник на 60"+ телевизорите.
    Поддържам идеята.
    :-)

p.s.dvdo. С едно малко уточнение.... Нека тези, които знаят за какво става въпрос, се постараят да обяснят това, което говорят, на толкова достъпен език, че тези потребители на форума, които ТОВА ги засяга, поне да разбират изводите и да задават смислени въпроси.
    Става ли (ви)?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от Emiliyan
    Благодаря отново за отговора. Аз по-назад в темата видях, че ти имаш същия телевизор. Знам, че е отскоро, но ако можеш да кажеш какви са ти първите впечатления, ще е добре. Започва да ми се струва доста добра офертата за този телевизор и това, че няма VGA, наистина няма да е такъв проблем при тази цена.
    Много добър ъгъл на виждане. За останалото ще говоря субективно - добри цветове и учудващо за класа си добра обработка на SD сигнал. Цифровите тунери работят добре, EPG-то е малко шантаво направено, иначе успява да си го извлича на кирилица без проблем. Отделни настройки на картина и звук за трите тунера. Разчита субтитри на кирилица - както DVB, така и през телетекст, но засега не съм намерил начин да тръгват автоматично българските - просто няма bul като предпочитан език за субтитри по подразбиране в менюто. Мащабирането на картината не е много добро, но аз обичам да си гледам "as is", т.е. да не ми зуумва и скрива логота и т.н. за да оправи геометрията. Иначе си превключва между 4:3 и 16:9 дори и на аналогова ТВ на канали с телетекст, които подават WSS през телетекста. На цифровата WSS си върви за всички 16:9 канали (без нашите недоразумения като Диема и Нова Спорт) и там си превключва. Ако си свикнал с меню на Panasonic, много лесно ще навлезеш в новото. Има си бутон за предишен гледан канал (четох, че някои тук коментираха как може съвременни телевизори да нямат тази възможност).
    Разбира се, на някои канали се забелязва назъбване около границите на обектите, но това не изчезва дори и при телевизори с много добър алгоритъм на обработка на сигнала, които са с доста по-висока цена.
    ПП: към hristoslav2 и lazarus18 или други маниаци . Прави ми впечатление, че телевизорът се справя по-добре с обработката на разни нискобитрейтови канали с като цяло по-лоша картина, отколкото на канали с перфектно качество като немски и т.н. Това малко ме изуми. Може би при последните счита, че не е нужно да прави корекции и ги подава както си идват.

16. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

deian, преките предавания по Нова спорт и Диема са си 16:9.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Дай да не оспамваме темата с това. 16:9 са, ама никой не подава WSS сигнал за целта! Реално потокът е с идентификация 4:3.

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Дай да не оспамваме темата с това. 16:9 са, ама никой не подава WSS сигнал за целта! Реално потокът е с идентификация 4:3.
    Възможно е, не споря. Но при мен тивито си го разпъва точно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе