Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 287 от 358 ПърваПърва ... 237277285286287288289297337 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,291 до 4,305 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Привет на всички
    От няколко години съм потребител на този форум, постоянен и твърд фен на LCD технологията. Отдавна съм запознат с предимствата и недостатъците на разните типове технологии плоскопанелни дисплеи. Сега искам да споделя "некои мисли" относно опита ми с течнокристалните дисплеи.

Навремето си купих модел с деклариран динамичен контраст около 10000:1. Калибрирах си го. Измереният нативен (измерен при постоянна подсветка в степените на сивото от 0 до 100 IRE ) контраст беше около 800:1. Това не ми правеше впечатление толкова, защото 10-битовият процесинг и 10-битовата матрица правеха картината (особено при SD сигнал) да изглежда почти перфектна за LCD телевизор. Да не говорим за цифров сигнал. В тъмна стая пропускането на светлина от матрицата беше видимо, но това почти не ме интересуваше, защото гледах телевизора предимно в осветена стая, а и знаех, че един ден ще го продам и ще си купя друг, по-нов модел, с по-голям контраст.. и . т. н...

Продадох го. Взех си LED модел с деклариран динамичен контраст около 6000000:1. Калибрирах си го. Измереният нативен (измерен при постоянна подсветка в степените на сивото от 0 до 100 IRE ) контраст е около 1540:1. Максималната достигната стойност на контраста измерих при включено динамично управление на подсветката и е около 4000:1. При това положение, динамичното отношение 6000000:1 (GTG), предполагам, е измерено при специални условия, в секретна тестова извънградска лаборатория, на 31.12..... г., около 23.. ч., с помощта на специални стимулиращи адекватността на персонала на лабораторията средства, с цел повишаване на възприемчивостта му към контрастни цветни картини.

С други думи, всички приказки за милионен контраст, всъщност, отиват за затопляне на земната атмосфера, тъй като при съвременните LED модели той се декларира при режими с управление на подсветката и контраста. При тези режими няма как да се спазят условията за калибриране посредством стандарт D65 (засега), тъй като те използват пълните възможности за светлинен добив от дисплея - от максимално ярко бяло (чак да ти извади очите) до напълно изгасена подсветка, при което ходът на нелинейната крива на възприемането на яркостта (gamma) изписва невъобразимо големи неравномерности между светлите и тъмните участъци на картината.

Когато даден плоскопанелен LCD дисплей се калибрира от професионалист, то той обикновено първо избира фабрично зададения режим на телевизора, при който хода на цветовата температура е най-близко до стандарта, след което прави необходимото, щото да доведе скалата на сивото, поне в чувствителната област от яркост на белия (сивия) цвят (30-100 IRE) до стандарта. След което калибрира главните и вторични цветове. Междувременно се опитва да вкара хода на gamma и яркостта на степените на сивото в стандартните стойности. Всичко това предполага режим, при който всички настройки, управляващи динамично подсветката и контраста са ИЗКЛЮЧЕНИ.

Е, след всичко гореказано следва, че стандартно цветопредаване при даден LCD дисплей може да се постигне, ако всички "умни" управления на подсветката и контраста са изключени. КОЕТО АВТОМАТИЧНО ИЗКЛЮЧВА "милионните" контрасти и оставя всичко в ръцете на светопропускливостта (нативния контраст) на LCD матрицата.

Е, какво следва - не вярвайте на управлението на подсветката, ако искате да имате стандартно цветопредаване при LCD модел. Самата подсветка, в зависимост от вида си, може да ви разшири или намали обхвата от възпроизвеждани цветове. Но истинският контраст е свойство на матрицата, не на управлението на подсветката. Е, нещата биха звучали другояче, ако в един FullHD 1920х1080 пиксела LED local dimming модел имахме 1920х1080 светодиода, по един за всеки пиксел (ако може по три - RGB), управлявани индивидуално за пиксела

Та така с текущия статус на LCD моделите...

2.  

3. Тук е от
    Aug 2010

Още веднъж благодарско.
    Този модел въобще не ми беше попадал в полезрението.
    Утре ще отскоча да го погледна.
    На LG може да се разчита като технология, нали? До сега не съм ползвал нищо с тази марка и си нямам представа какво да очаквам.
    Само един въпрос имам, така от пръв поглед, този модел е само с два HDMI входа. Ще ли да са достатъчни при експлоатацията?

4. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Само да допълня... на път съм да се откажа от LCD, ако производителите на матрици не открият начин да намалят светопропускливостта на матриците си... Засега в това направление се изявява AUO... Но къде е лимитът???
    Проблемът е: Към коя масова технология да се ориентирам. Че то - удари едната, че да падне другата... всяка със своите проблеми...

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от RETURNER
    На LG може да се разчита като технология, нали? До сега не съм ползвал нищо с тази марка и си нямам представа какво да очаквам.
    Само един въпрос имам, така от пръв поглед, този модел е само с два HDMI входа. Ще ли да са достатъчни при експлоатацията?
    LG, съществува от доста време. Само че, преди беше GoldStar. Още имам едно старо CRT с тази марка, на което баба ми си гледа телевизия и не е мръднало. Горе-долу е на двадесетина години. Ta, бих казал, че може да се разчита на технологията. За всичко останало си имаш гаранция. Относно втория ти въпрос, на пръв поглед изглежда да е с два HDMI входа, но като метнем още един поглед отстрани, ще забележим още един HDMI вход. Мисля, че са предостатъчни.

6. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Проблемът е: Към коя масова технология да се ориентирам. Че то - удари едната, че да падне другата... всяка със своите проблеми...
    По принцип контраст 1000:1 (нативен, не динамичен) е достатъчен за комфортно възприемане на картината. При кинолентата да не би да е 1000000:1 контраста - и там черното пропуска светлина (да не говорим пък ако е някакъв лош принт, то даже за добрите е към 1000:1 мисля), но никой не реве по форумите за това Самите източници на сигнала понякога са с проблемен контраст...

P.S. някаква масова истерия е това с този "контраст" и тази цифромания... и с вглеждането в черните линии по края на екрана съдържанието всъщност е между тях :D

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не подценявай контраста. И под контраст разбирам реалния такъв след калибрация. Той може дасе окаже /и най-често е/ под нативния дори. Ниския контраст идва най-вече от лошо ниво на черното. То пък от своя страна води до измит образ, лишен от триизмерност. В този случай нищо не може да помогне за хубава картина. Лошата картина може тотално да прецака удоволствието от гледането.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2004

В технополис има промоция на Samsung Le-32C450. - 719лв. В интернет намерих доста ревюта и почти всички са изключително положителни. Някой има ли впечатления от този модел. Аз си търся тв за спалнята, предимно за телевизия (най-вероятно кабелна), като тв ще се гледа от ъгъл около 75`. Гледам че има usb (divx) - но не можах да разбера как стои положението със субтитрите, а ми се ща да го ползвам и за гледане на филми.

10. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не подценявай контраста. И под контраст разбирам реалния такъв след калибрация. Той може дасе окаже /и най-често е/ под нативния дори. Ниския контраст идва най-вече от лошо ниво на черното. То пък от своя страна води до измит образ, лишен от триизмерност. В този случай нищо не може да помогне за хубава картина. Лошата картина може тотално да прецака удоволствието от гледането.
    Мисълта ми беше че повечето съвременни телевизори всъщност имат (повече от) достатъчен контраст. (е тук изключваме съвсем ниския клас, може би).

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Някой да има непосредтвени впечатления от LED телевизор PHILIPS 40PFL5625H/12
    Цената му е супер - 1600 лв, но винаги ниската цена ме съмнява, че нещо не е в ред...

12. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цената е съвсем нормална... 40" все пак е панела, няма мрежови функции, нито нищо кой знае какво... само 100-те херца са някаква по-забележима екстра.... е и това за LED подсветката, но най вероятно е без local dimming.

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от dsp
    Цената е съвсем нормална... 40" все пак е панела, няма мрежови функции, нито нищо кой знае какво... само 100-те херца са някаква по-забележима екстра.... е и това за LED подсветката, но най вероятно е без local dimming.
    не случайно питах за непосредствени - останалото е бла-бла-бла

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте, колебая се между два телевизора в 32 инчовия диапазон, а именно PANASONIC TX-L32C20E 699 лв. и Samsung LE32C450 719 лв. Моля посъветвайте ме кой да избера. Поздрави!

16. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от machine
    Здравейте, колебая се между два телевизора в 32 инчовия диапазон, а именно PANASONIC TX-L32C20E 699 лв. и Samsung LE32C450 719 лв. Моля посъветвайте ме кой да избера. Поздрави!
    А каде е тази промоция на PANASONIC TX-L32C20E 699 лв?Тъй като ние взехме Samsung LE32C450 719 лв и точно тогава преди да вземем самсунга го гледахме този панасоник и ни направи добри впечетления но цената беше 849 лв. и все още е така!

17. Тук е от
    Jan 2009

В карефур е промо.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

http://www.hdtv.ru/news/novinki/9071...sor-sanon.html
    Сега и ако пуснат 150" телевизор с резолюция 13280х9184 грешка няма да имат само се чудя филма на какъв носител ще го записват

http://www.hdtv.ru/news/novinki/9056...-panelejj.html
    http://www.hdtv.ru/news/novinki/9061...stroennym.html
    http://www.hdtv.ru/news/novinki/9064...rekordery.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе