Здравейте, колебая се между два телевизора в 32 инчовия диапазон, а именно PANASONIC TX-L32C20E 699 лв. и Samsung LE32C450 719 лв. Моля посъветвайте ме кой да избера. Поздрави!
Ta ima li nqkoi savet? Mersi predvaritelno! Sry ot telefona sum
Здравейте, колебая се между два телевизора в 32 инчовия диапазон, а именно PANASONIC TX-L32C20E 699 лв. и Samsung LE32C450 719 лв. Моля посъветвайте ме кой да избера. Поздрави!
Ta ima li nqkoi savet? Mersi predvaritelno! Sry ot telefona sum
Панасоника е с матрицата с най-добър ъгъл на гледане и ако си го намерил на тази цена 699лв. е добър избор .
Чак се задъхвам... Пия бира... machine, nkd ти е дал най-добрия съвет.Първоначално публикувано от machine
![]()
Здравейте,
Здравейте, колебая се между два телевизора TX-P42V20E и TX-P42G20E. Тези дни ги пробвах с филм с ниска резолюция от флашка и не видях разлика. Имах интерес и към TX-L42D25E , но там нещата бяха ясни и този модел отпада категорично. Явно ЛСД технологията е още много назад особенно при сигнал който не е ХД .
По отношение на работата със SD сигнал не се различават много двата модела.
Основното предимство на V20 е специалния му филтър, чрез който постига по-добро черно и от там реален контраст. Той спомага много и за запазването на черния цвят при дневна светлина.
Преди да решиш кой да вземеш провери внимателно къде имат 42V20 наличен и да не е мостра.
Започнал е да се изчерпва и е много вероятно да попаднеш на работила мостра.
Днес ходих за малко до ТМ и пробвах разни неща на 42V20 и бях отвратен как се бяха изгаврили с прекрасния телевизор. Не само, че го държат на Динамичен режим /да бил по-шарен и да привличал клиенти/, но и му бяха прогорили панела. Направо беше за боклука. При всякакъв образ се виждаха кристално ясно някакви менюта от плеър.
Бихте ли ми казали,кой от трите телевизора е за предпочитане
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073280
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071169
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071039
ще се гледа с Булсатком,търся възможно най-добрата картина,като екстри и функции,не ме интересуват толкова
Също така и негов недостатък. За да компенсира затъмняването причинено от филтъра -настроиките на телевизора за яркост и контраст са увеличени. По този начин панела е по-податлив на прогаряне и старее по-бързо.Първоначално публикувано от lazarus18
Продавач-консултантите пет пари не дават за образа на телевизорите. В почти 60% от случаите в които съм бил в магазините съм виждал забравена плазма-на чиито екран стои постоянно кадър от забил приемник , менюто на HD генератора или менюто на М-тел куарто...Вината за това безобразие носят управителите и техните заместници. Те са длъжни на всеки 1 час да правят обиколка в магазина , да следят за нередности и ако трябва да наказват. Най-добре финансово защото българина го боли само като му бръкнеш в джоба.Първоначално публикувано от lazarus18
Също така контрол може да се прилага от вносителите и представителите на фирмата производител.
SAMSUNG UE-32C6500Първоначално публикувано от дезиро
Така и така съм си избрал телевизор, но в един магазин ме "облъчват" за един филипс. Викам си добре - доколкото знам ТВ-тата на филипс (ЛСД) са добри. Влизам в сайта на Филипс-БГ и чета спецификациите на :40PFL5625H/12.
Направи ми обаче впечатление обявеното време за реакция на панела: 2милисекунди. Пак доколкото знам такова време за реакция притежаваха само ТН-матриците (макар че какво е мерено е друг въпрос...). Та може ли да си прявя косвени изводи, защото не можах да намеря в нета информация за панела? А в интерес на истината ме облъчваха за 37 инчовия модел понеже Филипс нямали 40 инчови.
Philips хитруват.....Пишат 2 милисекунди за панел с 5мсПървоначално публикувано от lrn
Те смятат ,че щом телевизорът им е 100Hz ,то това намалява времето за реакция наполовина -което не е вярно.
Така смятат и при новите 9-та и 8-ма серия понеже моделите са с 100Hz панел и сканираща подсветка то значи делим времето за реакция веднъж/заради 100Hz/ и получаваме 2мс и този получен резултат го делят още веднъж на две ,заради сканиращата подсветка и получават резултат от 1мс -нямащ нищо общо с реалноста.
Кой е този пишман продавач-консултант дето ти е казал че Philips нямали 40"
32PFL5405H
37PFL5405H
42PFL5405H
32PFL5605H
32PFL5625H
40PFL5605H
40PFL5625H
46PFL5605H
52PFL5605H
CCFL срещу LED
http://product.pcpop.com/000078477/O...000594150.html
използвайте бутончетата със стрелките
Става въпрос за Смолян. Не че не мога да го взема от всеки Техномаркет, Технополис или всяка друга верига, но използвам да взема по-големите неща от тук заради сервиза. Ако стане нещо им го нося - поне в това отношение са коректни. А ползвам и същите отстъпки.
Все пак имаш ли информация 5-тата серия 40" -ови филипси с каква матрица са?
Всички 40" модели на PHILIPS за момента са с панели на SHARP.Първоначално публикувано от lrn
Погледни в този постПървоначално публикувано от lrn
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg366400
Здравейте,
дойде му времето да си сменям TV-то в хола и реших че е най-добре да питам знаещите.
Спрял съм се на LG 47LE8500 - интересуват ме + и - .
Готов съм да изслушам предложения за други марки в този ценови диапазон и размер - това LG беше 3699 , а сега е 3499 в ТМ.
Не се интересувам от 3D.
благодаря предварително
Аз по принцип не си падам по LG най-вече заради използваните матрици, но този модел е с LED с local dimming и това би трябвало да компенсира по-слабото черно.
Не съм го виждал, но гледайки му показателите и 1-2 ревюта явно са се справили добре.
Хубаво е, че имаш 2 THX режима за светло и тъмно и на практика го оплучаваш на 99% калибриран.
Минусите му са стандартните за LED модел - голям лаг и евентуални проблеми при гледане под ъгъл.
Ако не се лъжа модела е с лъскаво покритие на екрана, което при LG обикновено е адски отражателно. Това значи, че почти не става за гледане през деня. Прецени си къде стои и как обичаш да гледаш.
Като минус може да се спомене и цената му. Реално е по-скъп от 50 инчова плазма и 55 инча SONY/Samsung с не по-лоша картина.
За значително по-малка сума може да се вземе Samsung 46C750 например.