Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 291 от 358 ПърваПърва ... 241281289290291292293301341 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,351 до 4,365 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Имаш право ,реално ако помещението е затъмнено "стъклото" не влияе на контраста , но при осветеност, директна светлина от лампи и прозорци наслагването на отраженията компрометира картината. Като че ли при Сони най-добре са решили проблема с тези "стъкла".
    При гледане в тъмно помещение контрастът при телевизорите със "стъклен" екран е значително по-добър. Друг е въпросът ,как всеки производител решава въпроса с отраженията. Чрез оцветен гланцов екран или залепен филтър от вътрешната страна.

2.  

3. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Между двата модела на LG основно разликата е 1. въпросното стъкло ,което освен дизайн има и някаква предпазваща функция при игри с конзола или малки деца ,но създава голяма отражаемост и това влияе лошо на картината/влошава контраста и ъгъла на гледане/ особено в осветени помещения. 2. LED подсветката при LE7500 е някакъв опростен вариант на Local Dimming само от 12 зони , което незнам до колко е сериозно . Мисля че трябва да се концентрираш междуSamsung 40C6000, LG42LE5500 или Samsung 40C750 , ако се откажеш от LED.За 3D 40" е прекалено малък размер и направо не си заслужава , липсват филми , гледа се максимум от двама души , има и други проблеми ,според мен е рано още за тази технология.
    Добре, в такъв случай 40C6000 или 42LE5500? LG-то е по-голямо, по-евтино, чете HD през флашка (Samsung-а мисля, че няма така опция). Тъй като телевизора не е за мен, аз само разучавам като, че ли LG-то е по-добрия избор. Аз ползвам също LG - 32LG5700 и вече за 2 години съм супер доволен от този телевизор. И при SD и HD сигнал. Единственото, което ми е странно, че първите 1-2 минути след като го включа, ако не е работил по-дълго контраста или подсветка (не съм сигурен точно от какво е) са по-ниски и е по-тъмен, но след 1-2 минути светва както си трябва. Като цяло това не е кой знае какъв проблем такаче... В края на краищата въпроса е да вземем най-доброто за тези пари.

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Samsung 40C6000 чете от флашка всичко, което и LE5500 чете ,даже би трябвало и да няма проблеми с DTS звука. Разбира се 2" са си малък плюс , но най-добре качете на флашка някакъв филм на SD сигнал и пробвайте двата модела при сравнително изравнени настройки.
    Успех!

5. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Samsung 40C6000 чете от флашка всичко, което и LE5500 чете ,даже би трябвало и да няма проблеми с DTS звука. Разбира се 2" са си малък плюс , но най-добре качете на флашка някакъв филм на SD сигнал и пробвайте двата модела при сравнително изравнени настройки.
    Успех!
    А твоя личен съвет?

6. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ...Ако трябва да сме честни, с простото ускоряване на времето, за което се включва или изключва даден пиксел, едва ли някога ще се стигне до момент, в който LCD матрицата ще изглежда визуално по-бърза от CRT монитор. Това се дължи не толкова на несъвършенство в матрицата, колкото на самото човешко око – т.нар. остатъчно изображение. ...
    Ако правилно съм разбрал, ако едно видео (скоростни сцени) не ме дразни (замазва) при гледане на LCD монитор (съвременен компютърен монитор на 60hz чиято матрица е S-PVA т.е. не е от най-бързите) то не би трябвало да имам проблем с всеки съвременен ТВ пък бил той и средна категория, или греша?

7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Може ли да ми кажете как да отключа DIVX плеъра на LG LD 420.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild
    Ако правилно съм разбрал, ако едно видео (скоростни сцени) не ме дразни (замазва) при гледане на LCD монитор (съвременен компютърен монитор на 60hz чиято матрица е S-PVA т.е. не е от най-бързите) то не би трябвало да имам проблем с всеки съвременен ТВ пък бил той и средна категория, или греша?
    Теоретичедси-да. На практика няма как да не забележиш това размазване при бързодвижещи се обекти на LCD екран.Проблема не е в технологията а в недостатъците на човешкото зрение. Самата технология на СRT и Plasma ,вкарва междинни празни кадри и затова замазването е по-слабо забележимо при тях.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Някой ще помогне ли за отключването на DIVX?

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Интересно как в реалния живот това мазане липсва. Там с други очи ли гледаме? Още по-интересно е как на кинескопите и плазмите това мазане също липсва. LCD-то маже и винаги ще маже, но поне вече този недостатък е сведен до приемливи стойности. Най-хубавото е, че се свиква и на хората почва да не им пречи. Аз като човек ползващ все още кинескоп за монитор и плазма за филми и телевизия ме дразни. Усещам мазането дори и на модели с обявен 1 или 2 мс. реакция. Което пък отново е пълна заблуда защото дори и на тях реалната стойност на реакция от бяло до черно е около 10-20 мс.
    Който иска да разбере недостатъците, произлизащи от този недостатък мога да приложа клип, на който всичко се вижда /по-скоро нищо не се вижда /.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Интересно как в реалния живот това мазане липсва. Там с други очи ли гледаме?
    Сигурен ли си ?? Ако седиш край пътя и покрай теб мине кола с бясна скорост , дали ще я видиш ясно /модел,марка/,ще можеш ли да прочетеш номера и?
    Завърти главата си рязко наляво или надясно и се опитай в същото време да се фокусираш върху ръбовете на предметите....контурите им ще са размазани.
    При плазмата ти има мигане на екрана/демек имаш празни кадри/,което спомага на човешкото око да преодолее имено тази негова памет-дава време, за което избледнява образът в ретината на човешкото око.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Много ясно, че и в реалността има замазване при движение. Изобщо не твърдя обратното, но измеренията са различни. Става дума за движещи се неща, които се виждат в реалността/на кинескопа/плазмата, а се замазват на LCD-то.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Много ясно, че и в реалността има замазване при движение. Изобщо не твърдя обратното, но измеренията са различни. Става дума за движещи се неща, които се виждат в реалността/на кинескопа/плазмата, а се замазват на LCD-то.
    На LCD -то нямаш реални празни кадри. Там имаш или отворен или затворен пиксел. При него има имитация на празни кадри със сканиращата посветка /на принципа на стробоскопа/.
    Не случайно много малко хора /единици/забелязват видима разлика между 50Hz и 100Hz-ово LCD.
    Но всички забелязват разликата между 50Hz и 100Hz CRT

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз знам защо е така, но това не променя факта. Такава е технологията и има този недостатък. Ако човек го дразни не си го купува. Добре е, че производителите работят в тази насока и за 2-3 години подобриха нещата. 100-200Hz помагат, но не стават за филми. Те се усетиха и сега започнаха да правят допълнителни настройки на алгоритмите за 100Hz така че да не заглаждат движенията и да ги правят неестествени, но има още много да се работи.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Аз знам защо е така, но това не променя факта. Такава е технологията и има този недостатък. Ако човек го дразни не си го купува. Добре е, че производителите работят в тази насока и за 2-3 години подобриха нещата. 100-200Hz помагат, но не стават за филми. Те се усетиха и сега започнаха да правят допълнителни настройки на алгоритмите за 100Hz така че да не заглаждат движенията и да ги правят неестествени, но има още много да се работи.
    Докато ,онази банда от кинорежисъори и кинооператори не се съберат на конгрес и не решат да снимат със скорост 50 кадъра в секунда - няма оправия. Основният проблем идва от тях- решението на техните предшественици през 30-те години на миналият век ,да снимат със скорост 24 кадъра в секунда е осрало всичко....

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да бе, дай сега режисьорите и студиата да обвиняваме. Какво са виновни те, че технологиите са недоклатени. Те правят продукт за кино-зали. Там проблеми няма. Филм, заснет на 50/60 кадъра няма как да изглежда добре. Снимането с 24 кадъра създава друго усещане, много по-лесно е да влезнеш във филма като история когато образа е различен от реализма на видеото, заснето с повече кадри.
    Дай да осерем цялото изкуство защото технологиите са куци. На който не му харесва да си пуска 100/200/400Hz или там каквито Natural/Perfect Motion са сътворили и да гледа.
    Оня ден ми се обажда братовчедката ми, която е в Щатите в момента на гости и ми пише в Скайпа как нещо се бил развалил телевизора на хората и показвал CSI сериала като театър. Веселба.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе