Тоя пост го четох наскоро. Пълни глупости са за мен. Много добре се вижда разликата между SD и HD съдържание, дори и на 32" телевизор, да не говорим за по-големи диагонали.
Тоя пост го четох наскоро. Пълни глупости са за мен. Много добре се вижда разликата между SD и HD съдържание, дори и на 32" телевизор, да не говорим за по-големи диагонали.
Чакам реакцията и на останалитев действителност до 37"(включително) няма смисъл да си вземаш FullHD ,тъй като за да забележиш разликата ще трябва да го гледаш от 1 метър.
Чакай малко, нещо си пишеме, без да се четеме, а... В цитирания пост за какво става дума? Дали се забелязва разлика между SD и HD сигнал, на разстояние от около 3 метра за диагонали 32", 37" и да речем 40". Ами, извинявайте, ама трябва да си сляп, за да не я виждаш. Тук не става въпрос, дали FULL HD сигнал е нужен или не на 32" инчов телевизор. Дай да не водим стари спорове.Първоначално публикувано от hristoslav2
![]()
За разликата в SD и HD сигнал не споря. Въпросът е доколко е видима за повечето хора с телевизори до 37". Имам един приятел със 32" и само мърмори -абе това ли ми било HD-то....... И аз му обяснявам ,че при такъв малък диагонал няма да го види - освен ако не си завре носа до негоПървоначално публикувано от Momchil
Има доста собственици на 32-37" телевизори които ги гледат от 3-3,5 метра.......
А иначе ,оня пост го дадох ,за да предизвикам спор и така някои хора да си направят изводите.. Обичам да провокирам...
Много тихо стана тука![]()
Да, ама нещо не ти се получават провокациите. Явно народа още си ближе раните от "успехите" на БГ отборите в Европа. Ама нищо, поне качеството на картината на PRO BG беше хубава и 100-те херца си вършеха добре работата.![]()
Е как да се получи ,като ти издъни работатаПървоначално публикувано от Momchil
То и аз гледах по SKY Sport HD ,но бях с 42" ,при който се забелязва разликата в 1080i
Повечето хора ,не могат да направят разлика в картината при 720p и 1080i. Ако ги попиташ ,коя е по-добрата -те ти отговарят погрешно 1080i ....
Сега с новият 50" телевизор /гледам от 3,20м/ разликите стават още по-видими.
Хе-хе Благодаря за яснотата.И аз съм от тези невиждащите с 37 ЛГ от подписа.Първоначално публикувано от hristoslav2
Това сигурно си го писал за други, а не за мен, защото като сложа "далекогледите"(късоглед съм) и виждам неща които другите с "нормално зрение не виждат.друг въпрос е че "далекогледите" ми са по-силни с 0.25 диоптъра отколкото са ми необходими, антирефлексни и с други екстри.Истината е че с тях чета надписи които другите не могат.
Моята 37 -ца я гледам от 2 до 2.7 метра в зависимост от желанието ми.Блурей видеоформата все пак дава доста по изчистена и ясна картина.Това го забелявах при няколко анимации които бях гледал на нормална резолюция 720х576-мислех си че е чиста анимация с елементи на компютърна ,но на блурей ФУЛ ХД се оказа, че целите филмчета са компютърна анимация и картината нямаше "мъглявини" и "черноти" в които се крие нещо и прави нещо всичко се виждаше ясно...
Изобщо удоволствието е пълно...
Проблема според мен се състои в това ,че у нас почти няма SD-576 . Гледа се нещо като 280-360 в повечето случаи ,разбира се има отделни програми с по- добра резолюция. Хората, обаче искат "ясна" картина и това ги кара да гледат 32" от 3-4м. Имам двама познати ,които гледат от 6-7м. този диагонал и си мислят че 42"+ са за маниаци с много пари. В първия ти пост по въпроса изводите са напълно верни ,тоест за 2,9м. минимум 40-42" за SD -576 , ако искаш да видиш детайла .Друг е въпроса този детайл дали не е натоварен с артефакти , ореоли , шум и прочее боклук ,който ни продава кабеларката. Лично аз искам да видя детайлна картина , а не да се дърпам докато зрението замаже "дефектите" , но и като цяло картината. Каналите със скапано качество по принцип не ги гледам.Първоначално публикувано от hristoslav2
значи като гледам в момента -trace(544x576);NGW(480x576)/adventure;и т.н. на OSN на
nilesata 7*W с какви мрежести артефакти са на LG24"LCDмонитор от PC sat платка,немога да си представя на какво ще прилича картината на 46"LCD,но определено ще ми е интересно.MBC-тата (720x576),значително по-добра визия.
и така до (1920x1088) на dream HD........
иначе на това PC-TV combo на което пиша ....14"CRT,всичко изглежда еднакво.....със skystar-ka.
В телевизорите за разлика от мониторите има процесори , които се стремят да подобрят сигнала ,изчистят някои дефекти , изработват допълнителни пиксели /например Resolution+ при Toshiba/ и др. , така че може да се окаже ,че на ТВ 46" може да не видиш или поне в по- малка степен някои от тези "проблеми".
при 46KRL това подобряване се постига чрез :Специален висококонтрастен филтър максимизира контраста, цвентата яснота и изчиства картината.може би?
не ми се играе да ги пускам на плазмата и да коментирам резултата......![]()
Никога едно софтуерно подобряване не може да доведе до дори близък резултат като на канал с добра резолюция и битрейт.
Аз виждам разликата между 704х576 и 720х576, какво остава за надолу.
deian,ми то има разлика в качеството накартината в един видео стреиим(720x576).от значение провайдера е,който го излъчва..
Това което съм писал не беше конкретно към никого. Извинявам се ако съм те засегнал с нещо.Първоначално публикувано от justify
Просто нашият английски приятел от AVForums има странно разбиране за визия. Според неговите разбирания трябва да застанеш на такова растояние от телевизора ,че да виждаш отделните пиксели/за да се възползваш 100% от възможнностите на телевизора/ - а това е погрешно,ще предизвика напрежение в очите. Според него ,аз трябва да гледам моя 50" от растояние 1,20-1.50 метра....
практика и теория кой видял кой не видял,то и на приказки ако ставаше,????????????,добре че сънувам черно -бяло.![]()