Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 326 от 358 ПърваПърва ... 276316324325326327328336 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,876 до 4,890 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Тоя пост го четох наскоро. Пълни глупости са за мен. Много добре се вижда разликата между SD и HD съдържание, дори и на 32" телевизор, да не говорим за по-големи диагонали.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Чакам реакцията и на останалите в действителност до 37"(включително) няма смисъл да си вземаш FullHD ,тъй като за да забележиш разликата ще трябва да го гледаш от 1 метър.

4. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Чакам реакцията и на останалите в действителност до 37"(включително) няма смисъл да си вземаш FullHD ,тъй като за да забележиш разликата ще трябва да го гледаш от 1 метър.
    Чакай малко, нещо си пишеме, без да се четеме, а... В цитирания пост за какво става дума? Дали се забелязва разлика между SD и HD сигнал, на разстояние от около 3 метра за диагонали 32", 37" и да речем 40". Ами, извинявайте, ама трябва да си сляп, за да не я виждаш. Тук не става въпрос, дали FULL HD сигнал е нужен или не на 32" инчов телевизор. Дай да не водим стари спорове.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Чакай малко, нещо си пишеме, без да се четеме, а... В цитирания пост за какво става дума? Дали се забелязва разлика между SD и HD сигнал, на разстояние от около 3 метра за диагонали 32", 37" и да речем 40". Ами, извинявайте, ама трябва да си сляп, за да не я виждаш. Тук не става въпрос, дали FULL HD сигнал е нужен или не на 32" инчов телевизор. Дай да не водим стари спорове.
    За разликата в SD и HD сигнал не споря. Въпросът е доколко е видима за повечето хора с телевизори до 37". Имам един приятел със 32" и само мърмори -абе това ли ми било HD-то....... И аз му обяснявам ,че при такъв малък диагонал няма да го види - освен ако не си завре носа до него
    Има доста собственици на 32-37" телевизори които ги гледат от 3-3,5 метра.......
    А иначе ,оня пост го дадох ,за да предизвикам спор и така някои хора да си направят изводите.. Обичам да провокирам...
    Много тихо стана тука

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Да, ама нещо не ти се получават провокациите. Явно народа още си ближе раните от "успехите" на БГ отборите в Европа. Ама нищо, поне качеството на картината на PRO BG беше хубава и 100-те херца си вършеха добре работата.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Да, ама нещо не ти се получават провокациите. Явно народа още си ближе раните от "успехите" на БГ отборите в Европа. Ама нищо, поне качеството на картината на PRO BG беше хубава и 100-те херца си вършеха добре работата.
    Е как да се получи ,като ти издъни работата
    То и аз гледах по SKY Sport HD ,но бях с 42" ,при който се забелязва разликата в 1080i
    Повечето хора ,не могат да направят разлика в картината при 720p и 1080i. Ако ги попиташ ,коя е по-добрата -те ти отговарят погрешно 1080i ....
    Сега с новият 50" телевизор /гледам от 3,20м/ разликите стават още по-видими.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За разликата в SD и HD сигнал не споря. Въпросът е доколко е видима за повечето хора с телевизори до 37". Имам един приятел със 32" и само мърмори -абе това ли ми било HD-то....... И аз му обяснявам ,че при такъв малък диагонал няма да го види - освен ако не си завре носа до него
    Има доста собственици на 32-37" телевизори които ги гледат от 3-3,5 метра.......
    А иначе ,оня пост го дадох ,за да предизвикам спор и така някои хора да си направят изводите.. Обичам да провокирам...
    Много тихо стана тука
    Хе-хе Благодаря за яснотата.И аз съм от тези невиждащите с 37 ЛГ от подписа.
    Това сигурно си го писал за други, а не за мен, защото като сложа "далекогледите"(късоглед съм) и виждам неща които другите с "нормално зрение не виждат.друг въпрос е че "далекогледите" ми са по-силни с 0.25 диоптъра отколкото са ми необходими, антирефлексни и с други екстри.Истината е че с тях чета надписи които другите не могат.
    Моята 37 -ца я гледам от 2 до 2.7 метра в зависимост от желанието ми.Блурей видеоформата все пак дава доста по изчистена и ясна картина.Това го забелявах при няколко анимации които бях гледал на нормална резолюция 720х576-мислех си че е чиста анимация с елементи на компютърна ,но на блурей ФУЛ ХД се оказа, че целите филмчета са компютърна анимация и картината нямаше "мъглявини" и "черноти" в които се крие нещо и прави нещо всичко се виждаше ясно...

Изобщо удоволствието е пълно...

10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Проблема според мен се състои в това ,че у нас почти няма SD-576 . Гледа се нещо като 280-360 в повечето случаи ,разбира се има отделни програми с по- добра резолюция. Хората, обаче искат "ясна" картина и това ги кара да гледат 32" от 3-4м. Имам двама познати ,които гледат от 6-7м. този диагонал и си мислят че 42"+ са за маниаци с много пари. В първия ти пост по въпроса изводите са напълно верни ,тоест за 2,9м. минимум 40-42" за SD -576 , ако искаш да видиш детайла .Друг е въпроса този детайл дали не е натоварен с артефакти , ореоли , шум и прочее боклук ,който ни продава кабеларката. Лично аз искам да видя детайлна картина , а не да се дърпам докато зрението замаже "дефектите" , но и като цяло картината. Каналите със скапано качество по принцип не ги гледам.

11. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

значи като гледам в момента -trace(544x576);NGW(480x576)/adventure;и т.н. на OSN на
    nilesata 7*W с какви мрежести артефакти са на LG24"LCDмонитор от PC sat платка,немога да си представя на какво ще прилича картината на 46"LCD,но определено ще ми е интересно.MBC-тата (720x576),значително по-добра визия.
    и така до (1920x1088) на dream HD........
    иначе на това PC-TV combo на което пиша ....14"CRT,всичко изглежда еднакво.....със skystar-ka.

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

В телевизорите за разлика от мониторите има процесори , които се стремят да подобрят сигнала ,изчистят някои дефекти , изработват допълнителни пиксели /например Resolution+ при Toshiba/ и др. , така че може да се окаже ,че на ТВ 46" може да не видиш или поне в по- малка степен някои от тези "проблеми".

13. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

при 46KRL това подобряване се постига чрез :Специален висококонтрастен филтър максимизира контраста, цвентата яснота и изчиства картината.може би?
    не ми се играе да ги пускам на плазмата и да коментирам резултата......

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Никога едно софтуерно подобряване не може да доведе до дори близък резултат като на канал с добра резолюция и битрейт.
    Аз виждам разликата между 704х576 и 720х576, какво остава за надолу.

16. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

deian,ми то има разлика в качеството накартината в един видео стреиим(720x576).от значение провайдера е,който го излъчва..

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Хе-хе Благодаря за яснотата.И аз съм от тези невиждащите с 37 ЛГ от подписа.
    Това сигурно си го писал за други, а не за мен, защото като сложа "далекогледите"(късоглед съм) и виждам неща които другите с "нормално зрение не виждат.друг въпрос е че "далекогледите" ми са по-силни с 0.25 диоптъра отколкото са ми необходими, антирефлексни и с други екстри.Истината е че с тях чета надписи които другите не могат.
    Моята 37 -ца я гледам от 2 до 2.7 метра в зависимост от желанието ми.Блурей видеоформата все пак дава доста по изчистена и ясна картина.Това го забелявах при няколко анимации които бях гледал на нормална резолюция 720х576-мислех си че е чиста анимация с елементи на компютърна ,но на блурей ФУЛ ХД се оказа, че целите филмчета са компютърна анимация и картината нямаше "мъглявини" и "черноти" в които се крие нещо и прави нещо всичко се виждаше ясно...

Изобщо удоволствието е пълно...
    Това което съм писал не беше конкретно към никого. Извинявам се ако съм те засегнал с нещо.
    Просто нашият английски приятел от AVForums има странно разбиране за визия. Според неговите разбирания трябва да застанеш на такова растояние от телевизора ,че да виждаш отделните пиксели/за да се възползваш 100% от възможнностите на телевизора/ - а това е погрешно,ще предизвика напрежение в очите. Според него ,аз трябва да гледам моя 50" от растояние 1,20-1.50 метра....

18. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

практика и теория кой видял кой не видял,то и на приказки ако ставаше,????????????,добре че сънувам черно -бяло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе