Soon къде има 46C650 с S-pva?
Soon къде има 46C650 с S-pva?
Според мен Самсунга е най-добрия избор. Във всички ревюта които съм чел за него му дават почти максимални оценки. Също така казват че качеството на картината е едно от най-добрите които са виждали. В ТМ силно препоръчват Тошибата. И аз се бях навил на нея обаче прочетох тук там и въпреки че матрицата е на Самсунг и процесора е добър имаше средни резултати. Сонито е много добър избор. Той използва същата матрица като на Самсунга и качеството на картината е идентично, само че Сонито има матов дисплей, а Самсунга огледален, гланцов. Ако стаята е много светла вземи Сонито, а ако не взимай Самсунга - най-добрия избор е.Първоначално публикувано от misho74
C650Първоначално публикувано от trax
* 32" (32C650) : PVA (ref. 32A1AF0C, Samsung) + MVA (AA01 - AUO)
* 37" (37C650) : MVA (AA01 - AUO, panel T370HW03)
* 40" (40C650) : MVA (AA01 - AUO, panel T400HW03) + PVA (Samsung, panel LTF400HF15) + MVA (CMO, panel V400H1-LH9)
* 46" (46C650) : MVA (AA01 - AUO, panel T460HW03) + PVA (SQ01 - Samsung, LTF460HJ01)
* 55" (55C650) : PVA (SQ01 - Samsung, panel LTF550HJ01) + MVA (AUO, panel T546HW01)
* 60" (60C650) : ASV (Sharp, panel LK600D3LA3K)
37-цата на Тошибата е с матрица на LGПървоначално публикувано от doberman
37-цата на Самсунг е с матрица на AUO
40-ката на Тошиба е с матрица на Самсунг
Аз лично ти препоръчвам Samsung 40c530 или 40с550
До скоро в Метро имаше промоция на Samsung 40c550 - 1 114лв с ДДС. Не знам дали още е валидна, иначе под 1400лв трудно ще го намериш.
Малко ме обърка съсПървоначално публикувано от kirilkach
37-цата на Самсунг е с матрица на AUO
40-ката на Тошиба е с матрица на Самсунг, па що самсунг не си слагат собствените матрици?
А за тоя Philips 37PFL5405H/12 какви са Ви мненията?
На живо виждал ли си 46'' и 55'' с матрица на самсунг и в кой магазин?
Прочети във форума за всяка марка на първа страница хората са се постарали да напишат почти всичко за различните марки, включително и за матриците.Първоначално публикувано от doberman
Остави ги тези 37-ци вземи си 40 инча. Филипса е с матрица на LG - ако е по-скъп от LG-то не си заслужава
НЕ пускай 2 поредни поста, а редактирай горния си!
Крис
Хайде и аз да се обадя за 1299лв. поне за мен на пазара най добър модел е Panasonic L37S20E,модела е с IPS Alpha панел,който представя доста по добре от гореспоменатите,поне на 37"
Няма! Но за цена от 639 лв според мен това може да се преглътне.Първоначално публикувано от Emiliyan
Първоначално публикувано от soon
Благодаря ти за мнението...към него мисля да се насоча, особено щом казваш ,че е добър и за SD/HD, което за мен е идеалния вариант!
демек installer ready, лошо няма, макар за първи път да чувам техник да инсталира изначално RPTV (впоследствие isf калибриране, да).Първоначално публикувано от hristoslav2
знаейки, че честно няма перфектен телевизор, дори като не съм гледал конкретния апарат, се опитвам да си представя недостатъците. DLP и rainbows, вървят ръка за ръка, но с три източника в основните цветове, не няма нужда от color wheel, демек няма rainbows. логически все пак остава друг проблем convergence, упоментаия 48" Philips очевадно страда от това в десния долен ъгъл при все да прави много добър бял кръст, но само в центъра на екрана. Понеже няма сервизна книжка, и понеже нямах успех звънейки на местния офис на Philips да получа такава, така че сравнително грамотен техник по CRT да вземе да си поиграе с осцилоскопа, и по-необичайното механическия тунинг на трите CRT, така си и остана (предполагам в не-малка степен същото е валидно и за DLP базираните RPTV на Samsung които продаваха тук допреди шест-седем години по спомен). С един чип, на пръв поглед мицито не би трябвало да има проблем с convergence, но трите независими източника предоставят предизвикателство донякъде подобно, дали се казва convergence или друг термин типичен за три цвята свтоизточник/един DLP чип в сравнение в светоизточник/color wheel/един, или три DLP чипа.
Сигурно е едно, това Мици е прекрасен телевизор, но си има своите терзания предизвикани от самата технология която ползва.
Сигурно е и друго, че това Мици е повече RPTV, отколкото flat panel display (ако и да го описват с този термин отразяващите последния CEATEC) наложило се като събирателно на LCD/PDP които са във фокуса на този форум.
Може би ще бъде уместно да се отвори различен thread който да бъде посветен на другите, може би и недотам наложени на местна почва технологии D-ILA/SXRD (иначе все LCoS), RPTV минал набързо оттук и не оставил значителна следа в масовия потребител, FPJ за който може да се каже че го имаше от края на 70-те тук като CRT, но можем да предположим, че разцвета му предстои като съперник на 60"+ телевизорите.
Първоначално публикувано от soon
Пред мен отвориха кашон със този Самсунг и се оказа че и там е с панел на тайванската AUO - MVA панел който е с по-ниско качество от оригиналния S-PVA панел на Samsung. Иначе съм съгласен че за цената на която го продават - (хората задължително трябва да търсят SQ - /панел S-PVA на Самсунг/ етикетчето отстрани -което пак не е гаранция защото нашенските мошеници може да сменят етикета, или да го махнат)....
Ами ще гледам етикета вътре на телевизора, надявам се там всичко да е точно...
Аз обиколих доста магазини в София и в Плевен , никъде не намерих Samsung LE-46C650 с матрица SQ01 . Почти всички бяха с АА01 . За това се спрях на друга марка .Първоначално публикувано от soon
На Цариградско гледах 40C650 (SQ01) до него 46C650 (AA01) демото беше на Самсунг ,нищо общо в картината от каквото и разстояние да го гледах (изключваме разликата в диагонала). Мисля че за тази цена на LE-46C650 (АА01 ......) изобщо не си заслужава Поне за мен !!!