Вижте резултатите от анкетата: Как гледате любимите си филми на своят телевизор ?

Гласували
157. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Blu-ray плейър (HDMI)

13 8.28%
  • Вграденият плейър (USB)

41 26.11%
  • Вграденият плейър (DLNA (LAN/WiFi))

21 13.38%
  • Външен плейър / компютър (HDMI/VGA)

99 63.06%
  • Web сервизи Smart TV (LAN/WiFi)

5 3.18%
Отговори на анкетата
Страница 19 от 76 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1139
Like Tree6Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Самсунг-а - по-добър ,по-голям , "по-талантлив" .

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от steve_g
    Та като цяло изискванията ми са да е максимално качеството на картината при Motion Rate предавания, тъй като футболът е доста динамичен, а компанията взискателна :rolleyes:
    Щом компанията е всискателна към динамичните сцени, добави още малко и спри да се чудиш: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...3D-TX-P42UT50E
    Не е максимално качество, ама по-бива от твоите предложения.

4. Тук е от
    Aug 2012

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Самсунг-а - по-добър ,по-голям , "по-талантлив" .
    Надявам се не размера е основният фактор от който се водиш Защото смятам че и 37ца няма да ми малее от 2.5 метра, така че се надявам да е "по-талантлив" отколкото по-голям

Цитат Първоначално публикувано от pilot
    Щом компанията е всискателна към динамичните сцени, добави още малко и спри да се чудиш: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...3D-TX-P42UT50E
    Не е максимално качество, ама по-бива от твоите предложения.
    Panasonic-a изглежда добре, но поради лични наблюдения не ми се иска да е плазма. И с оглед на консумация и на оставащи артефакти при по-бавно движещи се изображения. Засега съм се спрял на LED-a. А и бюджета не ми се иска да го вдигам, не че нямам възможност, но мисля че не е обосновано на днешно време да се дават прекалено много пари за нещо, което ще бъде 30% обезценено след 6 месеца. Може би въпрос на личен избор... Та ако имате други предложения или най-вече мнения за зададените модели, ще се радвам да ги чуя

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Здравейте,
    Аз продължавам с въпросите, но какво да се прави, такъв съм си
    Искам да ви питам ревютата на AV Forums добри ли са и надеждна ли е информацията в тях?
    Питам, защото нямам никаква представа, сега за пъри път го виждам този сайт

Иначе по информацията по-долу излиза, че TX-P50UT50B има супер качествена картина. WiFi няма,
    ама и не ми е нужно, защото E3200 рутера ми е на около 10 см. от телевизора
    та няма нужда и той да ми шуми из ефира

Другите разлики от ST-то са, в типа на плазмата, ST-то било с Neo плазма, каквото и да значи това,
    технологията за черното и т.н. Неща, от които грам не разбирам, та се нуждая от помощ тук.

И последно, дали може да се приеме, че ST е по надежден от UT, че след като ми се прецака плазмата
    на Panasonic в неделя, съм доста скептично настроен

Ревю на TX-P50UT50B

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Да, можеш да разчиташ на ревютата на AV Forums, като надежден източник на информация.
    Моделът има Wi-Fi, но е само Wi-Fi Ready, тоест, допълнителния адаптор се закупува отделно.
    Можеш да погледнеш и това ревю на по-ниския модел от U серията, който също се представя добре, а UT няма как да е по-зле от него - http://www.televisioninfo.com/conten...-TV-Review.htm

Ето и още едно по-непретенциозно, но пак даващо някаква информация - http://reviews.cnet.com/flat-panel-t...-35153391.html

Успех!

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Преди малко ми се обадиха от сервиза и проблема се оказа видео панела на плазмата на Panasonic.
    Казаха, че не можел да се оправи и смяната е безсмилена

Като си говорихме с човека останах с впечатление, че това им е проблем на плазмите на Panasonic.
    Май е често срещан проблем. Сега си спомням, че на шефа ми също имаше подобен проблем,
    ама на първата година и го замениха пак с Panasonic

Май много въпроси задавам, ама да ви питам, наистина ли са толкова често срещани проблемите
    с тия телевизори и ако е така, какво ще ми препоръчате да си взема Нещо надеждно, може и за повече пари

Супер много мразя да си сменям техниката, когато не е по мое желание!!! Аз като съм на кеф, ще си купя нов,
    пък защо да не измисля на стария някакво предназначение! Вила, кенеф, спални, все някъде ще го монтирам

Та ако може да кажете или да посочите къде да прочета за надеждността на различните телевизори, ще съм много благодарен!!!

Замислих за за UE-40ES8000, което е LED, че ми казаха, че те поне можели да се ремонтират и по-лесно било с частите за Samsung

8.  

9. Тук е от
    Apr 2010

Здравейте, маняци. Първо, искам да благодаря на човека/хората, занимавал/и се с ръководството на първа страница - всичко е обяснено перфектно, така че и най-големите лаици да се оправят. Не ми стана ясно при наличието на интернет браузър/skype в телевизора, нетът през wi-fi модул, който се закупува отделно (при wi-fi ready) ли се приема или? Също забелязах, че при филипсите динамичният контраст е доста под другите марки: от рода на 500 000/100 000:1 Това недостатък ли е или различно измерване?

Насочил съм се към 46/47 LCD LED телевизор с максимална цена 1700 лв. и се колебая между следните модели: PHILIPS 47PFL4307H SAMSUNG UE-46EH5000/UE-46EH5450/UE-46ES5500/UE-46EH6030 TOSHIBA 46TL933G LG 47LS5600. Какво мислите? Приемам и други предложения, вписващи се в този ценови клас.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

zack, няма марка, която да не се разваля. Затова е добре да имаш дълга гаранция - дали платена, промоционална или стандартна /Шарп дават 3г./.
    Ако вземеш ЛСД има вероятност да не ти хареса картината, предвид че си бил с плазма. Това с по-лесният ремонт на ЛСД е субективно, там също има панел :rolleyes:
    По принцип Шарп се славят, като надеждни телевизори/по-високите класове, където панелите са Японски/, но от тая година са решили да не правят малки размери от по-високите серии, а наблягат на големите диагонали.
    Така, че вземай плазма Пана с допълнителна гаранция от 5г.!

balkifree, от изброените модели 46EH6030, иначе за 200лв. отгоре над бюджета, това е по-добро: http://www.technomarket.bg/products/...ips-46pfl5507k . Динамичният контраст е измислица на производителите, важен е реалния, който при Самсунга и този Филипс е добър.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от zack
    Преди малко ми се обадиха от сервиза и проблема се оказа видео панела на плазмата на Panasonic.
    Казаха, че не можел да се оправи и смяната е безсмилена
    Като си говорихме с човека останах с впечатление, че това им е проблем на плазмите на Panasonic.

Та ако може да кажете или да посочите къде да прочета за надеждността на различните телевизори, ще съм много благодарен!!!
    1. За 4 години във форума, съм запомнил 6 подобни случая с плазми на Панасоник

2.
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg590803

В магазина има възможност да си закупиш допълнителна 5 годишна гаранция/застраховка/.

Цитат Първоначално публикувано от balkifree
    Здравейте, маняци. Първо, искам да благодаря на човека/хората, занимавал/и се с ръководството на първа страница - всичко е обяснено перфектно, така че и най-големите лаици да се оправят. Не ми стана ясно при наличието на интернет браузър/skype в телевизора, нетът през wi-fi модул, който се закупува отделно (при wi-fi ready) ли се приема или? Също забелязах, че при филипсите динамичният контраст е доста под другите марки: от рода на 500 000/100 000:1 Това недостатък ли е или различно измерване?

Насочил съм се към 46/47 LCD LED телевизор с максимална цена 1700 лв. и се колебая между следните модели: PHILIPS 47PFL4307H SAMSUNG UE-46EH5000/UE-46EH5450/UE-46ES5500/UE-46EH6030 TOSHIBA 46TL933G LG 47LS5600. Какво мислите? Приемам и други предложения, вписващи се в този ценови клас.
    1. Нетът минава по два начина
    - чрез кабел през Ethernet входа /RJ45/ на телевизора
    - безжично чрез wi-fi

2. Различен метод на изчисление.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2010

@iwwann - Погледни и Sony 55HX850

iwwann За 3000лв общо взето нямаш голям избор от 55" модели - за ЛГ може да видиш по-назад какво съм писал , а ето и конкуренти :
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-55PFL5507K
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-55ES6100
    личното ми мнение е че голям тв е добре да има и по-добри показатели и да се "напънеш" още малко за нещо такова-
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P55ST50E
    http://www.technomarket.bg/products/...05/lg-55lm765s
    Плазмите на панасоник няма да му покрият изискванията. Мисля, че с Magic дистанционното, LG е неговия избор. Смарт функциите на Panasonic са зле, въпреки, че плейъра им чете повече формати от този на LG.

Цитат Първоначално публикувано от zack
    Здравейте,
    Бях се спрял на TX-P50ST50E, но в Техномаркет ги няма и разгледах по чуждите форуми и гледам TX-P50UT50E
    го дават с почти сходно качество, но цената му е доста по-добра. Имате ли впечатления от TX-P50UT50E
    и дали е голяма разликата според вас?
    В Технополис ги има. Виж малкия в Техномаркет (ако така предпочиташ) и си го вземи от Технополис направо големия. Аз в магазина разлика между ST50 и UT50 видях огромна. Не съм пипал настройките на UT50, но просто бяха един до друг сложени и ми направи впечатление.

--------------------------

Разкажете за този проблем с панела на Панасоник, за да мога да отида да доплащам за гаранция ако е нужно, преди да е минал едномесечният срок след покупката.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Много ви благодаря за отговорите. Излиза, че аз и шефа ми сме най-големите каръци
    Т.е. сега чисто статистически погледнато, трябва да си взема плазма на Panasonic отново
    Ако не съм най-големия карък на планетата, не би трябвало да имам проблеми

Колкото до проблема, просто половината картина в лявата част на екрана изчезва

Това за гаранцията съм го решил. Само да видя кой ще е модела, че 50ST50 го няма в Техномаркет,
    а от 42ST50 имат някакви бройки, някъде. Затова пък TX-P50UT50B доста го хвалят и цената му е трепач

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Не знам дали си ми пропуснал мнението или какво, но защо искаш да го взимаш от Техномаркет, при положение, че в Технополис го има? 42"-овия е по-евтин даже, което ще рече, че и другия ще е по-евтин.

Аз се ядосах на Технополис, не исках да го взимам от тях, отидох в Техномаркет, каза на управителката
    :
    "Искам да ви дам парите на вас, а не на ония от Технополис, кога можете да ми го доставите и можете ли да ми направите отстъпка от обявената цена?".

Пред мен намериха модела в някаква складова програма.
    Казаха ми, че ще ми се обадят, обадиха ми се след 2 дни, да ме информират, че няма да могат да ми го доставят и ще ми направят отстъпка за друг продукт ако искам.

Аз им благодарих, затворих телефона и същия ден след работа отидох в Технополис. Направиха ми 100лв отстъпка, чудих се малко между плазмата и LG LM670 и взех плазмата.

Направо отивай в Технополис и го купувай.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Написах го едновременно с теб. Иначе в Техномаркет имам 7% отстъпка, 5-те години гаранция са на добра цена
    и отделно, че имам лош опит с Технополис Иначе в Техномаркет има 5% при онлайн, ама кой знае какво ще ми донесат.
    Това прави близо 250 лева разлика, което никак не е малко.

Как да го купя, без да съм го пробвал.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от w00x
    @iwwann - Погледни и Sony 55HX850

Плазмите на панасоник няма да му покрият изискванията. Мисля, че с Magic дистанционното, LG е неговия избор. Смарт функциите на Panasonic са зле, въпреки, че плейъра им чете повече формати от този на LG.

Разкажете за този проблем с панела на Панасоник, за да мога да отида да доплащам за гаранция ако е нужно, преди да е минал едномесечният срок след покупката.
    Ако ми дадат Sony 55HX850 за 3000лв - веднага го отнасям
    Все пак най-важното в един тв е картината , а не някакви "smart" простотии - има си компютри за тая работа. И не ти трябва някаква специална причина да си вземеш 5 год. гаранция - достатъчно е да да знаеш ,че днешната техника не се проектира с особено голям жизнен цикъл .

18. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Ако ми дадат Sony 55HX850 pd 3000лв - веднага го отнасям
    Все пак най-важното в един тв е картината , а не някакви "smart" простотии - има си компютри за тая работа. И не ти трябва някаква специална причина да си вземеш 5 год. гаранция - достатъчно е да да знаеш ,че днешната техника не се проектира с особено голям жизнен цикъл .
    Знам ли го на човека колко му е лимита. Аз си казвам предложението..

За мен и за теб може и картината да е, но човека е написал, че иска браузър и там други работи, които на Панасоника според мен са много зле и лично мен ме изнервят да ги ползвам. Надявам се да ги оправят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 76 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 09:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 18:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 10:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе