Самсунг-а - по-добър ,по-голям , "по-талантлив".
Blu-ray плейър (HDMI)
Вграденият плейър (USB)
Вграденият плейър (DLNA (LAN/WiFi))
Външен плейър / компютър (HDMI/VGA)
Web сервизи Smart TV (LAN/WiFi)
Самсунг-а - по-добър ,по-голям , "по-талантлив".
Щом компанията е всискателна към динамичните сцени, добави още малко и спри да се чудиш: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...3D-TX-P42UT50EПървоначално публикувано от steve_g
Не е максимално качество, ама по-бива от твоите предложения.
Надявам се не размера е основният фактор от който се водишПървоначално публикувано от svetlio1
Защото смятам че и 37ца няма да ми малее от 2.5 метра, така че се надявам да е "по-талантлив" отколкото по-голям
Panasonic-a изглежда добре, но поради лични наблюдения не ми се иска да е плазма. И с оглед на консумация и на оставащи артефакти при по-бавно движещи се изображения. Засега съм се спрял на LED-a. А и бюджета не ми се иска да го вдигам, не че нямам възможност, но мисля че не е обосновано на днешно време да се дават прекалено много пари за нещо, което ще бъде 30% обезценено след 6 месеца. Може би въпрос на личен избор... Та ако имате други предложения или най-вече мнения за зададените модели, ще се радвам да ги чуяПървоначално публикувано от pilot
![]()
Здравейте,
Аз продължавам с въпросите, но какво да се прави, такъв съм си![]()
Искам да ви питам ревютата на AV Forums добри ли са и надеждна ли е информацията в тях?
Питам, защото нямам никаква представа, сега за пъри път го виждам този сайт
Иначе по информацията по-долу излиза, че TX-P50UT50B има супер качествена картина. WiFi няма,
ама и не ми е нужно, защото E3200 рутера ми е на около 10 см. от телевизора
та няма нужда и той да ми шуми из ефира
Другите разлики от ST-то са, в типа на плазмата, ST-то било с Neo плазма, каквото и да значи това,
технологията за черното и т.н. Неща, от които грам не разбирам, та се нуждая от помощ тук.
И последно, дали може да се приеме, че ST е по надежден от UT, че след като ми се прецака плазмата
на Panasonic в неделя, съм доста скептично настроен![]()
Ревю на TX-P50UT50B
Да, можеш да разчиташ на ревютата на AV Forums, като надежден източник на информация.
Моделът има Wi-Fi, но е само Wi-Fi Ready, тоест, допълнителния адаптор се закупува отделно.
Можеш да погледнеш и това ревю на по-ниския модел от U серията, който също се представя добре, а UT няма как да е по-зле от него - http://www.televisioninfo.com/conten...-TV-Review.htm
Ето и още едно по-непретенциозно, но пак даващо някаква информация - http://reviews.cnet.com/flat-panel-t...-35153391.html
Успех!![]()
Преди малко ми се обадиха от сервиза и проблема се оказа видео панела на плазмата на Panasonic.
Казаха, че не можел да се оправи и смяната е безсмилена
Като си говорихме с човека останах с впечатление, че това им е проблем на плазмите на Panasonic.
Май е често срещан проблем. Сега си спомням, че на шефа ми също имаше подобен проблем,
ама на първата година и го замениха![]()
![]()
пак с Panasonic
Май много въпроси задавам, ама да ви питам, наистина ли са толкова често срещани проблемите
с тия телевизори и ако е така, какво ще ми препоръчате да си вземаНещо надеждно, може и за повече пари
Супер много мразя да си сменям техниката, когато не е по мое желание!!! Аз като съм на кеф, ще си купя нов,
пък защо да не измисля на стария някакво предназначение! Вила, кенеф, спални, все някъде ще го монтирам![]()
Та ако може да кажете или да посочите къде да прочета за надеждността на различните телевизори, ще съм много благодарен!!!
Замислих за за UE-40ES8000, което е LED, че ми казаха, че те поне можели да се ремонтират и по-лесно било с частите за Samsung![]()
Здравейте, маняци. Първо, искам да благодаря на човека/хората, занимавал/и се с ръководството на първа страница - всичко е обяснено перфектно, така че и най-големите лаици да се оправят. Не ми стана ясно при наличието на интернет браузър/skype в телевизора, нетът през wi-fi модул, който се закупува отделно (при wi-fi ready) ли се приема или? Също забелязах, че при филипсите динамичният контраст е доста под другите марки: от рода на 500 000/100 000:1 Това недостатък ли е или различно измерване?
Насочил съм се към 46/47 LCD LED телевизор с максимална цена 1700 лв. и се колебая между следните модели: PHILIPS 47PFL4307H SAMSUNG UE-46EH5000/UE-46EH5450/UE-46ES5500/UE-46EH6030 TOSHIBA 46TL933G LG 47LS5600. Какво мислите? Приемам и други предложения, вписващи се в този ценови клас.
zack, няма марка, която да не се разваля. Затова е добре да имаш дълга гаранция - дали платена, промоционална или стандартна /Шарп дават 3г./.
Ако вземеш ЛСД има вероятност да не ти хареса картината, предвид че си бил с плазма. Това с по-лесният ремонт на ЛСД е субективно, там също има панел :rolleyes:
По принцип Шарп се славят, като надеждни телевизори/по-високите класове, където панелите са Японски/, но от тая година са решили да не правят малки размери от по-високите серии, а наблягат на големите диагонали.
Така, че вземай плазма Пана с допълнителна гаранция от 5г.!
balkifree, от изброените модели 46EH6030, иначе за 200лв. отгоре над бюджета, това е по-добро: http://www.technomarket.bg/products/...ips-46pfl5507k . Динамичният контраст е измислица на производителите, важен е реалния, който при Самсунга и този Филипс е добър.
1. За 4 години във форума, съм запомнил 6 подобни случая с плазми на ПанасоникПървоначално публикувано от zack
2.
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg590803
В магазина има възможност да си закупиш допълнителна 5 годишна гаранция/застраховка/.
1. Нетът минава по два начинаПървоначално публикувано от balkifree
- чрез кабел през Ethernet входа /RJ45/ на телевизора
- безжично чрез wi-fi
2. Различен метод на изчисление.
@iwwann - Погледни и Sony 55HX850
Плазмите на панасоник няма да му покрият изискванията. Мисля, че с Magic дистанционното, LG е неговия избор. Смарт функциите на Panasonic са зле, въпреки, че плейъра им чете повече формати от този на LG.Първоначално публикувано от svetlio1
В Технополис ги има. Виж малкия в Техномаркет (ако така предпочиташ) и си го вземи от Технополис направо големия. Аз в магазина разлика между ST50 и UT50 видях огромна. Не съм пипал настройките на UT50, но просто бяха един до друг сложени и ми направи впечатление.Първоначално публикувано от zack
--------------------------
Разкажете за този проблем с панела на Панасоник, за да мога да отида да доплащам за гаранция ако е нужно, преди да е минал едномесечният срок след покупката.
Много ви благодаря за отговорите. Излиза, че аз и шефа ми сме най-големите каръци
Т.е. сега чисто статистически погледнато, трябва да си взема плазма на Panasonic отново
Ако не съм най-големия карък на планетата, не би трябвало да имам проблеми
Колкото до проблема, просто половината картина в лявата част на екрана изчезва
Това за гаранцията съм го решил. Само да видя кой ще е модела, че 50ST50 го няма в Техномаркет,
а от 42ST50 имат някакви бройки, някъде. Затова пък TX-P50UT50B доста го хвалят и цената му е трепач![]()
Не знам дали си ми пропуснал мнението или какво, но защо искаш да го взимаш от Техномаркет, при положение, че в Технополис го има? 42"-овия е по-евтин даже, което ще рече, че и другия ще е по-евтин.
Аз се ядосах на Технополис, не исках да го взимам от тях, отидох в Техномаркет, каза на управителката
:
"Искам да ви дам парите на вас, а не на ония от Технополис, кога можете да ми го доставите и можете ли да ми направите отстъпка от обявената цена?".
Пред мен намериха модела в някаква складова програма.
Казаха ми, че ще ми се обадят, обадиха ми се след 2 дни, да ме информират, че няма да могат да ми го доставят и ще ми направят отстъпка за друг продукт ако искам.
Аз им благодарих, затворих телефона и същия ден след работа отидох в Технополис. Направиха ми 100лв отстъпка, чудих се малко между плазмата и LG LM670 и взех плазмата.
Направо отивай в Технополис и го купувай.
Написах го едновременно с теб. Иначе в Техномаркет имам 7% отстъпка, 5-те години гаранция са на добра цена
и отделно, че имам лош опит с ТехнополисИначе в Техномаркет има 5% при онлайн, ама кой знае какво ще ми донесат.
Това прави близо 250 лева разлика, което никак не е малко.
Как да го купя, без да съм го пробвал.
Ако ми дадат Sony 55HX850 за 3000лв - веднага го отнасямПървоначално публикувано от w00x
![]()
Все пак най-важното в един тв е картината , а не някакви "smart" простотии - има си компютри за тая работа.И не ти трябва някаква специална причина да си вземеш 5 год. гаранция - достатъчно е да да знаеш ,че днешната техника не се проектира с особено голям жизнен цикъл .
![]()
![]()
Знам ли го на човека колко му е лимита.Първоначално публикувано от svetlio1
Аз си казвам предложението..
За мен и за теб може и картината да е, но човека е написал, че иска браузър и там други работи, които на Панасоника според мен са много зле и лично мен ме изнервят да ги ползвам. Надявам се да ги оправят.