Я и аз да питам, чудех се между няколко телевизора и накрая се спрях на два.
Но да уточня какво и как ще се гледа.
Разстояние 3,5м. Светлината идва зад телевизора. Гледа се ефирна цифрова телевизия. Няма кабелна или сателитна. Спорт не гледам. Основно ще се гледат HD филми от компютър свързан с HDMI кабел. 3D - задължително. WiFi не е задължително , защото рутера е до телевизора, но така или иначе моделите които гледах го имат.... Друго което е по важно за мен е вградения плеър да възпроизвежда добри субтитри (по-големи, с кант, или да могат да се регулират) - поради тази причина отхвърлих Панасоник. Ако възпроизвежда пък и субтитри на 3Д филм от флашка, HDD или DLNA, определено бих избрал такъв. ( с външни мултимедийни плеъри не ми се занимава при условие че има и компютър вързан към тв-то.)
Вградения плеър ми е важен защото не винаги компютъра е "свободен" за филми. Т.е. когато аз съм на него , жената да може да си пуска някое филмче на телевизора .
Друго важно - браузърите да поддържат флаш. (тук остават само Самсунг и ЛГ).
Та ето и моделите на които се спрях, като предварително казвам че цената не е критерий в случая (приемам че са в един ценови диапазон)
SAMSUNG - UE 55ES7000 - миналогодишен модел, но картината е "убийствена" в сравнение с другите модели и марки.
Тазгодишния му наследник F7000 не мисля че има съществени подобрения в картината , а по скоро в интерактивната част. Но основната причина която "не ми харесва" е цената... далеч над това което бих дал за ТВ.
LG - 55LA740S - таз годишен модел, върви промоция с телефон (което не ме интересува много), надявам се да няма проблемите с говора като на 6-та серия, макар че аз едва ли бих усетил. Спрях се на него тъй като ми го препоръчаха в магазина като тв с добра картина (видях я - не е лоша), но ми казаха че и субтитрите на вградения плеър са по-големи и добре очертани.
Та така... вие кой бихте си избрали?