Страница 14 от 91 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Здравейте!
    Можете ли да ми препоръчате телевизор до към 500лв 21" до 24" макс.
    Спряла съм се на LG 22LH2000, Samsung LE 22B450, Philips 22PFL344h и SAMSUNG SM-P2270HD.
    Телевизора ще се ползва в кухня окачен високо на стената, почти залепен за тавана, така че за предпочитане е ъгъла на гледане да е добър, ще е почти срещу прозореца. За момента ще се използва с Булсатком, ако това има значение.
    Чета че е хубаво да има цифров тунер,но не държа да има USB.
    Каква е разликата между нормален LCD телевизор, и LCD телевизор/монитор. LCD телевизор/монитор е монитор с TV тунер или е нещо друго?

Моля, Ви , помогнете ми, че телевизора трябва да се купи до седмица.
    Благодаря

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Цитат Първоначално публикувано от novakdrakula
    Здравейте, имам питане. Искам да купя телевизор, на който основно ще се гледа телевизия и по рядко филми и игри. Двоумя се между LG 42LD750 или Sоny UDL 40 EX 500/508. Кой от двата ще ми препоръчате, или може би някой друг модел? Ще се гледа от разстояние около 3,00-3,50 метра в осветена от слънце стая. Ще съм благодарна ако ми дадете съвет.
    LG 42LD750
    Цитат Първоначално публикувано от cyfka
    Здравейте!
    Можете ли да ми препоръчате телевизор до към 500лв 21" до 24" макс.
    Спряла съм се на LG 22LH2000, Samsung LE 22B450, Philips 22PFL344h и SAMSUNG SM-P2270HD.
    Телевизора ще се ползва в кухня окачен високо на стената, почти залепен за тавана, така че за предпочитане е ъгъла на гледане да е добър, ще е почти срещу прозореца. За момента ще се използва с Булсатком, ако това има значение.
    Чета че е хубаво да има цифров тунер,но не държа да има USB.
    Каква е разликата между нормален LCD телевизор, и LCD телевизор/монитор. LCD телевизор/монитор е монитор с TV тунер или е нещо друго?

Моля, Ви , помогнете ми, че телевизора трябва да се купи до седмица.
    Благодаря
    В твоят случай е добре да се ориентираш към 26" модели. Сред тях се срещат такива с IPS матрици/имат голям зрителен ъгъл/. Свържи се с колегата madmax от форума
    https://forum.setcombg.com/index.php...rofile;u=14385
    той има подробни наблюдения в този клас и може да те ориентира най-точно за определен модел.

LCD монитор с TV тунер - силно орязани откъм входове и системи за обработка на картината. Не че са им нужни особенно много на моделите с малък диагонал ,но си проличава в качеството на картината.

4. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте!
    Моля за съвет относно избора на ТВ! Спрял съм се на два модела LG LD750 , но при него ме притеснява непотдържането на DTS звук. Другия ми избор е Samsung LE 40C550. Въпроса ми относно втория модел е, забелязва ли се реално при "бързи" кадри липсата на 100HZ , и потдържа ли DTS звук?!Също така, след като C550 и С630 са с едно шаси, защо единия е 50, а другия 100HZ. Извинявам се за лаишките въпросим, но не съм много запознат. Благодаря на отзовалите се!

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    LG 42LD750В твоят случай е добре да се ориентираш към 26" модели. Сред тях се срещат такива с IPS матрици/имат голям зрителен ъгъл/. Свържи се с колегата madmax от форума
    https://forum.setcombg.com/index.php...rofile;u=14385
    той има подробни наблюдения в този клас и може да те ориентира най-точно за определен модел.

LCD монитор с TV тунер - силно орязани откъм входове и системи за обработка на картината. Не че са им нужни особенно много на моделите с малък диагонал ,но си проличава в качеството на картината.
    за съжаление не мога да мина на вариант 26" понеже пространството ми е ограниченио, даже 24" не знам как ще събера. Така че очаквам предложения най-вече за 22,23" LCD

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nolimit71
    Здравейте!
    Моля за съвет относно избора на ТВ! Спрял съм се на два модела LG LD750 , но при него ме притеснява непотдържането на DTS звук. Другия ми избор е Samsung LE 40C550. Въпроса ми относно втория модел е, забелязва ли се реално при "бързи" кадри липсата на 100HZ , и потдържа ли DTS звук?!Също така, след като C550 и С630 са с едно шаси, защо единия е 50, а другия 100HZ. Извинявам се за лаишките въпросим, но не съм много запознат. Благодаря на отзовалите се!
    При спорт ,тенис ,футбол, снукър итн. липсата на 100хц е видима при този модел С550( а също и при С5000), топките чертаят направо линии , иначе се намират бройки с матрици на Самсунг. Точно 100хц. е разликата между С550 и С630 и дизайна разбира се.
    LG LD750 е по-добрия избор

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nolimit71
    Също така, след като C550 и С630 са с едно шаси, защо единия е 50, а другия 100HZ. Извинявам се за лаишките въпросим, но не съм много запознат. Благодаря на отзовалите се!
    Вероятно функцията 100Hz не е активирана в С550.
    Цитат Първоначално публикувано от cyfka
    за съжаление не мога да мина на вариант 26" понеже пространството ми е ограниченио, даже 24" не знам как ще събера. Така че очаквам предложения най-вече за 22,23" LCD
    както ти писах попитай колегата madmax

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Много Ви благодаря за отговорите.Май ще е LD750. A задължителен ли е проблема с неравномерната подсветка при този модел.Ще е предизвикателство да накарам продавач-колсунтанта да ми осигури тъмна стая, за евентуално установяване на подобен проблем.

10. Тук е от
    Dec 2004

Здравейте,

Моля за съвет:
    Търся LED TV в диапазона 42'' до 46-47'' (по-голям по-добре).
    Ще се гледа в сравнително светло помещение от около 3 метра.
    Бюджет около 2000, макс 2500 ако наистина си заслужава допълнителните пари.

Спрял съм се на LG и то на тези варианти:
    lg-47le5300 - http://www.technomarket.bg/products/...52/lg-47le5300
    lg-47le5500 - http://technomarket.bg/products/09080824/lg-47le5500

Първият ми въпрос е, струва ли си разликата от 500 лв., тъй като не мога да се ориентирам добре какво повече предлага по-скъпия модел.
    Също така загледах в ТМ един LED модел на Toshiba 46'' на цена 2299, не съм сигурен за модела.
    Какво ви е мнението за 46'' Toshiba в сравнение с горните LG-ta

И последно, какво бихте препоръчали в този ценови диапазон като добро съотношение цена/качество.

Предварително ви благодаря!

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Виж тази Тошиба
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46sl733g
    Тошибите с LED подсветка са с гланцов панел !
    Иначе от двете LG -5500 е за предпочитане , но 500лв не са малко за разликите в двата модела.

12. Тук е от
    Jan 2009

В темата за Тошиба пуснах въпроси за проблеми с настоящото ми лсд. Носих го на сервиз, но от там ми казаха, че това изключване на картината е софтуерен проблем така че ми писна и реших да си взема нов тв. Изисквания - лсд - 32 инча, цена до 800 лв., да не е Тошиба, да има вграден плейър за mkv, да поддържа БГ субтитри.

13. Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Виж тази Тошиба
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46sl733g
    Тошибите с LED подсветка са с гланцов панел !
    Иначе от двете LG -5500 е за предпочитане , но 500лв не са малко за разликите в двата модела.
    Много благодаря за отговора.
    Добре ли е, че е с гланцов панел?
    Да разбирам ли, че тази Тошиба е за препоръчване пред LG-то?
    Като дизайн много ме привлече, но все пак е телевизор и си мисля, че техническите характеристики са най-важни.

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Трябва да си ги сравниш на място , защото както казах Тошибата има гланцов панел-матрица на Самсунг, а LG е с матов. Медия плеъра в LG е добър, но няма обаче DTS звук , ако това с плеърите ти е важно .Общо взето това все много добри модели и няма да сгрешиш ,на който и да се спреш.
    ПП.Гланцовия панел дава като плюс по-добър контраст , черно и по-дълбоки цветове , но при директно осветление (прозорци ,лампи) ,отразява силно и наслагва отражения най-вече в тъмните участъци на картината , така че си прецени според осветеноста на помещението.

16. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте,
    От три месеца не мога да се реша да си купя телевизор.
    Разстоянието е 2,6-2,8 м, спрял съм се на рамер 40”, бюджет максимум 1500 лв.
    Гледам в светла стая /плазмите автоматично отпадат/, в момента съм на 21” CRT, цифрова на Близоо.
    Филми почти не гледам, основно телевизия, много спорт /футбол/. Не ме интересува черното колко е черно, бялото колко е снежно и тънъ, просто искам тв да не размазва бързите сцени и тревата на терена да не изглежда като боза.
    Колкото пъти съм успявал да накарам консултантите в магазините да ми пуснат SD футбол /Нова Спорт или Диема/, толкова пъти съм се отчайвал. Последно в техномаркет гледах LG 42LD750 – маже като за световно.
    Въобще не вярвам на тези 100 или 200 Hz, че вършат нещо, поне не и за спорт. Сони 40ex500 също размазва /него почти го бях купил/, също и прехваленият Самсунг 40C650. Това виждат очите ми, възможно е качеството на сигнала в магазините да е ниско, но това няма как да го знам.
    Та така, въпросът ми е – има ли 40” LCD, което да ми осигури гледане на SD футбол от 2,6м с качество, близко до това на CRT.
    Ако някъде продаваха 40” CRT сандък с удоволствие щях да си го купя
    По възможност искам конкретни отговори, в смисъл как гледате футбол с подобно качество на картината.
    Благодаря предварително на всички отзовали се

17. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от submmit
    Здравейте,
    От три месеца не мога да се реша да си купя телевизор.
    Разстоянието е 2,6-2,8 м, спрял съм се на рамер 40”, бюджет максимум 1500 лв.
    Гледам в светла стая /плазмите автоматично отпадат/, в момента съм на 21” CRT, цифрова на Близоо.
    Филми почти не гледам, основно телевизия, много спорт /футбол/. Не ме интересува черното колко е черно, бялото колко е снежно и тънъ, просто искам тв да не размазва бързите сцени и тревата на терена да не изглежда като боза.
    Колкото пъти съм успявал да накарам консултантите в магазините да ми пуснат SD футбол /Нова Спорт или Диема/, толкова пъти съм се отчайвал. Последно в техномаркет гледах LG 42LD750 – маже като за световно.
    Въобще не вярвам на тези 100 или 200 Hz, че вършат нещо, поне не и за спорт. Сони 40ex500 също размазва /него почти го бях купил/, също и прехваленият Самсунг 40C650. Това виждат очите ми, възможно е качеството на сигнала в магазините да е ниско, но това няма как да го знам.
    Та така, въпросът ми е – има ли 40” LCD, което да ми осигури гледане на SD футбол от 2,6м с качество, близко до това на CRT.
    Ако някъде продаваха 40” CRT сандък с удоволствие щях да си го купя
    По възможност искам конкретни отговори, в смисъл как гледате футбол с подобно качество на картината.
    Благодаря предварително на всички отзовали се
    Ей това с футбола и мен не интересува. Ако някой предложи някво еЛСиДи до 1000лв., било то и по-малко (32''), ще го оценя!

18. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от shnorhel
    Ей това с футбола и мен не интересува. Ако някой предложи някво еЛСиДи до 1000лв., било то и по-малко (32''), ще го оценя!
    Миналия уикенд ми предложиха в Технополис едно еЛСиДи 32'' на Панасоник с 5 години гаранция, мисля че беше около 950-1000лв, на промоция. Консултанта ми обясни, че Панасониците имали по-добра матрица от Сонитата?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 91 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе