Страница 15 от 91 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

submmit, Най-вероятно сигнала е бил такъв и телевизора просто го е възпроизвеждал. За да оцениш коректно ползата от 100/200хц трябва да си сигурен ,че мазането не е от сигнала . За това най-добре е да гледаш топката при тенис на HD , тогава добре се вижда разликата.Все пак никое LCD не може да бие CRT или плазмата по този показател. Повечето мачове на SD от нашето първенство и изобщо канали са с отвратително качество .
    Цитат Първоначално публикувано от shnorhel
    Миналия уикенд ми предложиха в Технополис едно еЛСиДи 32'' на Панасоник с 5 години гаранция, мисля че беше около 950-1000лв, на промоция. Консултанта ми обясни, че Панасониците имали по-добра матрица от Сонитата?!
    И са били прави . Матриците 32" и 37" S-IPS pro(alpha)на Панасоник са най-добри като ъгъл на гледане и цветоотдаване.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    submmit, Най-вероятно сигнала е бил такъв и телевизора просто го е възпроизвеждал. За да оцениш коректно ползата от 100/200хц трябва да си сигурен ,че мазането не е от сигнала . За това най-добре е да гледаш топката при тенис на HD , тогава добре се вижда разликата.Все пак никое LCD не може да бие CRT или плазмата по този показател. Повечето мачове на SD от нашето първенство и изобщо канали са с отвратително качество .И са били прави . Матриците 32" и 37" S-IPS pro(alpha)на Панасоник са най-добри като ъгъл на гледане и цветоотдаване.
    А LG 32LD420 не е ли със същата матрица (S-IPS)? Или това pro(alpha)на Панасоник е нещо различно? Щото говорим за ценова разлика от 200лв. в полза на LGто...

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Различни са , ако става въпрос за 32" и 37" в 42" Панасоници слагат S-IPS на LG.

5. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Различни са , ако става въпрос за 32" и 37" в 42" Панасоници слагат S-IPS на LG.
    Е това вече ме осветли ;-)
    Thanks!

6. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от shnorhel
    Ей това с футбола и мен не интересува. Ако някой предложи някво еЛСиДи до 1000лв., било то и по-малко (32''), ще го оценя!
    Цитат Първоначално публикувано от submmit
    Здравейте,
    От три месеца не мога да се реша да си купя телевизор.
    Разстоянието е 2,6-2,8 м, спрял съм се на рамер 40”, бюджет максимум 1500 лв.
    Гледам в светла стая /плазмите автоматично отпадат/, в момента съм на 21” CRT, цифрова на Близоо.
    Филми почти не гледам, основно телевизия, много спорт /футбол/. Не ме интересува черното колко е черно, бялото колко е снежно и тънъ, просто искам тв да не размазва бързите сцени и тревата на терена да не изглежда като боза.
    Колкото пъти съм успявал да накарам консултантите в магазините да ми пуснат SD футбол /Нова Спорт или Диема/, толкова пъти съм се отчайвал. Последно в техномаркет гледах LG 42LD750 – маже като за световно.
    Въобще не вярвам на тези 100 или 200 Hz, че вършат нещо, поне не и за спорт. Сони 40ex500 също размазва /него почти го бях купил/, също и прехваленият Самсунг 40C650. Това виждат очите ми, възможно е качеството на сигнала в магазините да е ниско, но това няма как да го знам.
    Та така, въпросът ми е – има ли 40” LCD, което да ми осигури гледане на SD футбол от 2,6м с качество, близко до това на CRT.
    Ако някъде продаваха 40” CRT сандък с удоволствие щях да си го купя
    По възможност искам конкретни отговори, в смисъл как гледате футбол с подобно качество на картината.
    Благодаря предварително на всички отзовали се
    Привет колега,
    Аз наскоро си взех Panasonic L37S20 (най-голямата Alpha матрица масово монтирана засега, 100 Хц) и точно като теб бях с 21 CRT и гледам основно ТВ и мачове на цифрова близу с СА модул, та наблюденията са ми, че има огромна разлика на коя програма гледам мач, примерно по диема е повече от добре, излъчват си 16х9, доволен съм. Обаче, когато (нали студиото е общо с нова спорт понягога) пусна същия мач по нова спорт е гола вода, едни едри пиксели, едно мазане около играчите.... Та извода за мен е, че не са виновни телевизорите-те се справят прилично, а качеството на предлаганите канали както и самите предавания които се излъчват/снимат. Надявам се да доживеем да гледаме качествена телевизия скоро, когато всичко се дигитализира... Успех

7. Тук е от
    Oct 2010

Благодаря колеги Nkd и Barezz,

Знам, че всичко опира до качеството на сигнала.
    Но как да дам 1500 за LCD, което е ясно, че ще замазва това, което ще гледам, просто не знам... защото футбол на живо, освен в SD, засега няма... така че май ще си остана със старото CRT.
    Плазма в тази светла стая не бих сложил, все едно да се обзаведа с едно скъпо огледало.

Но продължава да ми е интересно как гледате футбол на тези телевизори при това отвратително качество... може би от по-голямо разстояние, за да не се забелязват дефектите.

Мисля, че темата съвсем не е маловажна, почти всички мъже гледат много спорт.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2010

Решението е да не се изхвърляш на много голям диагонал/или да го гледаш отдалеч както казваш (освен ако не си любител на големите пиксели и снежинки), за да не се забелязват проблемите.
    Аз се бях засилил на 40/42, но се радвам че взех 37, от 2-2,50 ми е екстра, особено когато дават Премиер лийг по диема. Дори и лига европа по про.бг не е зле, явно от западна европа излъчват читав сигнат, за разлика от мачовете директно излъчвани от БГ по същата телевизия.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Не е толкова важно дали е светло помещението а дали ако си представиш че екрана е огледало би виждал прозорците... ЦРТ си отразява не по малко от плазмата така че се съмнявам щом го траеш плазмата да е проблем... Основния проблем е сигнала на каналите... като идеш в магазина погледни е този http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42x20e
    И за финал ако искаш перфектна картина при бързи сцени за този размер и разстояние което си дал сигнала трябва да HD... защото имаче ТВто си "измисля" липсващите редове и става боза.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Помогнете за избор -. кой от двата модела да избера те са от другата седмица на промоция в техномаркет.
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-46c7000
    или toshiba 46WL768
    http://eu.consumer.toshiba.eu/en/pro...Specifications
    цената му е 2699 и е по-евтин от самсунга има DVBC T S и 5 години гаранция но при 3D имам чувството че се представя по-зле от самсунга.

порових се малко и доколкото съм разбрал самсунга рипва 2Д видеокартина на 3Д но само той си чете записа и този запис другаде не се възпроизвежда.

12. Тук е от
    Jan 2010

Извинете ме, но все пак не разбрах, плеъра на LE40 C550 потдържа ли DTS?

13. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от nolimit71
    Извинете ме, но все пак не разбрах, плеъра на LE40 C550 потдържа ли DTS?
    Вместо да се чудиш може да погледнеш сайта на самсунг http://www.samsung.com/bg/consumer/t...=specification Поддържа DTS.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Габрово

Цитат Първоначално публикувано от submmit

Но продължава да ми е интересно как гледате футбол на тези телевизори при това отвратително качество... може би от по-голямо разстояние, за да не се забелязват дефектите.
    Ами гледаме мачовете по качествените канали като например Скай Спорт ХД и мн.др.
    но това е друга тема.

16. Тук е от
    Jan 2010

Блаагодаря, спирам да се чудя ;-))) !!!!

17. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте форумци,
    Ще бъда благодарен за съвет по отношение на избор на LCD 40"-42". Изчетох всичко написано по темата и въпреки, че някои неща останаха неясни съм свел избора си до няколко модела. Засега гледам 21"CRT единствено на ефирна телевизия. Не съм особенно вещ по електрониката и настройките, съответно и не толкова претенциозен. Конзолни игри нямам /засега /. Основният фактор за мен е да възпроизвежда добра картина на ефирна и кабелна телевизия, също така да мога да гледам филми през лаптопа. Важно е да не посещавам сервизите. Като цяло съотношението цена/качество е водещо. Няма директна светлина към ТВ-то, стаята е средно светла.
    А ето и моделите, на които съм се спрял, като вниманието ми е насочено по-скоро към Тошибата, но ще се радвам и на вашата класация, че жената вече не ми дава мира

TOSHIBA 40XV733G - 1199 лв
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40xv733g

PANASONIC TX-L42S20E - 1499 лв. или PANASONIC TX-L42G20ES на същата цена
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...BE%D1%80%D0%B8

SONY KDL-40NX500 - 1499 лв. или SONY KDL-40EX508 на същата цена /така и не разбрах кой от тези два модела е по-добрият/
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...BE%D1%80%D0%B8

Предварително благодаря за отговорите и се надявам за коледните празници да прекарам с добри думи към хората тук и нова придобивка

18. Тук е от
    Dec 2010

Здравеите искам помощ при избора на лсд. 42" до 46" ще се ползва за хд филм от пц и конзоли. Разтоянието от което ще се гледа е около 2.5 метра средно осветена стая наи мн до 2500 лв.
    сущо ако може да ме насочите кам марка ресивър с 5 тонколони за стена че няма да остане място на земята 2 фронтални 1 център 2 съраунд стаята е 3 на 3м и съм сметнал ,че при толкоз малка стая няма да има нужда от басс незнам дали това 6те се отрази на ефекта от филмите ? за ресивъра и тонколоните сам отделил 1500 лв. Благодаря предварително за отделеното време.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 91 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе