Първоначално публикувано от
ittierre Здравейте, чудесен форум!
Без него досега да бях купил някой боклук..
Та, иска ми се да се обзаведа и аз с TV, в близкия 1 месец, при следните параметри:
1. Размер - 40" - 42" - ще се гледа от 2.5 - 3.0 м.
2. Цена - за съжаление около 1000 лв.
3. Стаята е средно светла, отраженията от плазмите не ме притесняват, в момента гледам на CRT и се гледа, телевизора няма да е срещу прозорците а точно обратното.
4. Основната цел е свързване с PC и гледане на филми. Проблемът е, че лаптопът ми има само VGA изход (D-SUB 15pin) и незнам дали ще има смисъл от Full HD или няма да мога да използвам пълния му потенциал. Другият вариант е плейване от флашка (но доколкото разбрах само LG върши сносна работа като за тази цел). В краен случай ще сменя и лаптопа с такъв с HDMI изход.
5. Имам и Виваком ТВ на мое име и мога да ползвам 10 % отстъпка до края на годината от Техномаркет при покупка в брой или безлихвен лизинг до 12м, така, че ми се иска да е оттам телевизора.
6. ТВ се гледа много рядко, да не кажа почти никога, за монитор на компютъра няма да се използва - само при филми и то вечер.
Та... спрял съм се на следните няколко модела:
LCD:
1. PANASONIC TX-L42U2E - 999 лв в ТМ / Карфур и Технополис - беше 1249 лв до преди няколко дни. Сложен до плазмата на 3. Panasonic PANASONIC TX-P42X20E изглежда с по-студени и нереални цветове. Като цяло с по-лоша картина, въпреки резолюцията на демотата.
2. SONY KDL-40P4500 - 899 лв в ТМ / Public - до преди 2 дни беше на 1049 лв и момчето ме увери, че има запечатани, а не мостри, както при повечето промоции.
4. LG LH3000 - 999 лв в ТМ
5. SHARP LC-42SB55E - 999 лв в ТМ
Samsung не съм гледал, тъй като избора е прекалено голям там, ще се радвам да ми препоръчате някой модел ако има читав за тази цена. Toshiba имам лоши впечатления и не искам.
Плазми:
1. PANASONIC TX-P42X20E - 1099 лв в промоция с dvd recorder PANASONIC DMR-EH57EP-K което си е бонус, и може да го продам после или да го подаря, или в крайна сметка да си го ползвам като плейър, ако не мога да изкарам добър сигнал през D-SUB-а на лаптопа. Дали ще е 100 % мостра тази плазма при покупка онлайн? Проблем ли ще е ниската резолюция при плейване на Full HD контент?
2. PANASONIC TX-P42C10E - 899 лв в ТМ - 99% мостра?
3. PANASONIC TH-42PX80EA - 849 лв ??
4. PANASONIC TH-42PZ8ES - 999 лв
Знам, че са доста модели, но от плазмите не разбирам много, четох доста по форума, може и да съм пропуснал нещо - разбрах поне, че ако ще е плазма ще е Panasonic. Основният въпрос е до тази цена кое ще е по-добро като технология - LCD-то или плазмата?
Също Panasonic имат в момента промоция при покупка на ТВ до края на месеца - 5 години гаранция с регистрация на сайта им, което си тежи в преценката.
А дали да не изчакам и новите модели от март-април? Дали ще има нещо по-стойностно на тази цена? Знам, че и след Нова година ще има още едно малко намаление, но тогава няма да ми важи отстъпката от ВИВАКОМ и се препокрива. Благодаря Ви предварително