Мисля,че и http://technomarket.bg/products/0907...nic-tx-l32s20e е добър вариант и ще останат 100 лева за некой "жив подарък" за момчето
Мисля,че и http://technomarket.bg/products/0907...nic-tx-l32s20e е добър вариант и ще останат 100 лева за некой "жив подарък" за момчето
Здравейте,
и аз ще се обърна за съвет към знаещите и ползващите такива тв-та:
търся си телевизор до към 750-800 лв (може и малко отгоре, ако е на изгодно изплащане), като размерът ми е ограничен от наличното място до 37" макс., т.е. търся 32 или 37 инча. Четох доста из форума, и тъй като ще се ползва за телевизия (Булсат за момента) и чат-пат филми, се насочих към Самсунг, заради поддръжката на видео през USB-то и бг субтитрите (не ми се занимава с гимнастики, за да си пусна един филм). Ясно ми е, че LED за тия пари няма, така че явно ще е CCFL подсветка. Гледам че в момента http://technomarket.bg/products/0907...sung-le-37c530 ми влиза в бюджета, но питането ми е дали да не търся http://technomarket.bg/products/0907...sung-le-32c650 , като малко по-висок клас, т.е. струва ли си да жертвам размер за по-висок клас процесор и екстри (и повече пари) ?
Приемам и предложения от други марки, стига да влизат в изброените горе критерии. Просто ако продължа да чета само, кашата ще стане пълна, а знам че има пишещи тук, които са минали по този път и са им се избистрили нещата.
Благодаря предварително за съветите.
Относно изгодното изплащане, в момента, до неделя, тече 0% лихва промоция в Карфур за 12 месеца.
Аз лично, независимо колко е добър 32C650, не бих прежалил 5-те инча диагонал. Според мен първоначалния ти избор е правилния избор: 37C530.
За онагледяване:
In Comparison
32 inch 16x9
13.51% smaller diagonal
25.20% smaller area
37 inch 16x9
15.62% larger diagonal
33.69% larger area
След като преди 1 месец ми изгоря стария точно 20год. телевизор в спалята и след като от ТМ пуснаха Panasonic 32C20 на промоция в Техномаркет за 499 лева,реших,че няма смисъл вече да се чудя какъв телевизор да купувам за там и въпреки,че за там бях решил да е плазма,като в хола,прецених,че ако е на тия пари може и LCD да е.И така отидох в ТМ на Цариградско и оттам едно от момчетата,взе че ми извади един в кашон с поне 10 слоя тиксо,дистанционно без батерии и рамката на ТВ-то без защитно фолио по нея.Разговора протече така:
-Нали е нов телевизора,не е бил мостра?
-Не е мостра.Нов е.
После почна да търси батериите и аз го питам.
-Не трябва ли да има батерии в комплекта?
-Еееми няма батерии.
-А къде е защитното фолио на рамката?
-Нямат тия телевизори защитно фолио.
-Приятелю,купувал съм си вече такъв тв(панасоник) и знам,че е и с батерии и с фолио.
-Неее,това е било отдавна,вече не им слагат фолио.
-Влез във сервизното меню,за да видя на колко часа е.
-Не ни разрешават да влизаме в сервизното.
-Ми дай аз да влезна,като не ви дават на вас.
-Ми пробвай ако можеш.
Влязох в сервизното ,но за нещастие колкото и да държах бутона Mute на празната клетка,за да покаже наработката,тя не е се показа.Попитах ги дали могат да предложат друга бройка,но те държаха да ми продадат точно тази и си тръгнах.
Оттам отидох в Сити центъра на Хемус,където имаше нови бройки,с фолито му ,с батериите,без 10 слоя тиксо по кашона.Телевизора светеше отвсякъде,само ги помолих да го пуснат на телевизия,за да хвърля един поглед и дори не съм ги питал,дали е нов - то му личеше.После се оказа,след като го пуснах вкъщи,че в магазина е било първото му включване.
Впечатления ще споделя,след като го видя как е на футбол и тенис,но засега на първо четене се държи доста добре и на аналогова картината е като на 42" на цифрова,заради по-малкия диагонал.По-натам като си купя CA Mодул ще го видя и на цифрова.От Близу не дават вече модули на аванта за абонатите.Който взел - взел.Вече ги продават по 80 лв.
Някъде във форума бях чел как да позиционираме LCD спрямо зрителният ъгъл,но сега не мога да го открия.Става въпрос не за ъгъла в градуси,а за съотношението на височината на ТВ-то.Ако се сеща някой,нека да драсне
двоумя се да си купя този тв приемам всякакви съвети
http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40wl753g
+1 Същият номер ми го извъртяха и на мен, явно е голям зор да се разкара та/ези бройка/и.Първоначално публикувано от Bivola
След случката взех решението да си гледам 12 годишната 50 сантиметрова тръба докато аз или тя не се споминем, а пък дано за това време нашите търговци се научат да продават!Щях да забравя, имат активна промоция, а реално имат останали само мостри, хората на това му казват разпродажба, опомнете се ТМ.
Това е топ LED модела(без 3D) на марката за 2010г. ,отлична картина, заслужава си напълно за тази цена.Първоначално публикувано от emohaskovo
Здравейте! Моля за мнение за тези два телевизора:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...80-LG-42LW4500
и
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...UNG-UE-40D6000
Спрял съм се на тях, ако имате някакво друго предложение, моля да пишете
Може ли да се гледа 3D на обикновено LCD?
Ако разчиташ на 3D-то на новото LG 42WL4500, засега отзивите от пасивната 3D технология, която използват, не са добри - ниска резолюция, цветовете се прецакват, яркостта и контраста драстично падат и прочее. Не че активната е върха на сладоледа. Но като цяло отзивите от специалисти са, че засега активната си остава по-добра. И особено добра при плазмите.
Недържа толкова на 3D-то. Немисля, че е логично да се хвърли маса пари за 3D, като имаш предвид, че гледах 2 мин и ме заболяха очите и съответно главата ... Просто искам да го имам като опция, може някой път да ми се догледа някое 3D филмче. Като цяло телевизора ще го използвам за монитор ... т.е. ще гледам HD филми от компа. Което ми хареса на LG-то и се спрях на него е 5 годишната гаранция и 5-те чифта пасивни очила в комплекта, което спестява доста пари (на SAMSUNG един чифт активни е към 170 лв.). Останалите характеристики гледам са общо взето единтични, различията са, че Samsung-а е с 200hz, но предполагам е заради технологията с активните очила. LG-то няма Internet TV, DLNA и WiFi, но мисля като го ползвам за монитор няма да има нужда от тях. Поне за мен това не са никак малко пари ... близо 2000 лв. и искам да направя правелният избор при покупката. Затова моля за помощПървоначално публикувано от Lance
eXvirusa , И двете технологии имат + и - , пасивната на LG има добре изразен 3D ефект и въобще си става за гледане без големи очаквания . Трябва телевизорите да се сравняват по-скоро като обработка на сигнала/картина и цена, пък екстрите после .
Ако имах 2000 лв. за харчене лично аз за ТВ, избора щеше да е или 46/50G20 46G30 плазма, или 46C750. Обобщената причина е, че идеален телевизор няма, но тези са проверено близо до идеалния за 2 бона. 2000 за 40" за мен е неоправдано, но си има купувачи и за Майбах, образно казано, и преувеличено.
Вместо да ти обясняваме теории, може да отидеш в магазина и сам да пробваш дали твърденията за пасивната 3D технология ("все едно гледаш телевизия със слънчеви очила", "резолюцията намалява наполовина", "като си наклоня главата и става маматасиджаса" и др.) са верни.
Здравейте,
Трябва ми малко помощ за избор на телевизор - все още на нищо не съм се спрял, но искам да е 40" минимум и Full HD. Бюджета е около 1000 лв, ще се гледа от 3-3,50 м, прозореца се пада от дясно и е западно изложение. Предполагам ще е на кабелната на Мегалан и мисля д аси взема и един мултимедиън плейър от рода на Diva-та за да гледам и HD филми.