Страница 90 от 91 ПърваПърва ... 408088899091 ПоследноПоследно
Резултати от 1,336 до 1,350 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Цитат Първоначално публикувано от Pazzobg
    Гледам много усърдно и LG 42LD751 (незнам защо е 751, а не 750), като вариант за LCD, но не ми се ще да купувам миналогодишен модел, а не виждам кой му е наследник за 2011г.
    Разликата между 750 и 751 е само в цвета на корпуса.

А при Samsung кои са моделите от 2011, тези с "D" ли?
    Да.
    D - 2011г
    C - 2010г
    B - 2009г

Ако не става вече много нагло, какво ще кажете и за LG 42LV570S - дали си заслужава стоте лева отгоре на LG 42LV5500 и Panasonic E30E - като гледам, поне на първо четене срещу 100лв получавам DVB-S тунер и уж 200Hz?
    Сравнение на 42LW570S и 42LV5500
    http://www.lg.com/bg/common/compare/...or%2Findex.jsp

2.  

3. Тук е от
    Jul 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

hristoslav2, благодаря за бързия отговор. А може ли да споделиш и мнение как ти се струват изброените от мен модели - има ли някой от който да се откажа, някакъв голям минус в някой от моделите? Как би ги класирал? Ще помоля и други колеги, ако имат идея по моя въпрос, да се включат със съвет, за което предварително благодаря.

P.S. Нещо не ми се отваря линка, който си ми пуснал - води до страница с линк "Създаване на .pdf файл", на който като натисна - нищо не става. Само да добавя, че моето колебание е между LV5500 и LV570S. За момента не съм привърженик на 3D За съжаление LV570S не го намирам в сайта на LG.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

P.S. Нещо не ми се отваря линка, който си ми пуснал - води до страница с линк "Създаване на .pdf файл", на който като натисна - нищо не става. Само да добавя, че моето колебание е между LV5500 и LV570S. За момента не съм привърженик на 3D За съжаление LV570S не го намирам в сайта на LG.
    Работи нормално-трябва само малко да изчакаш ,да зареди.

42LV570S и 42LV5500
    http://www.lg.com/de/common/compare/...countryCd%3Dde

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Първото впечатление е много добро. Е на SD булсат няма и какво толкова да очаквам, затова пуснах през usb 720p филм и съм приятно очарован. Ако има значение матрицата, според серийният номер излиза, че е S-IPS и е производство на LG Displays. Модела е 42LD750-ZA.AEUWLJG

6. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Pazzobg - Както каза и Христослав2 ( ) само не се минавай да си купиш LD751 за 420 лв. повече от LD750, защото е същия телевизор Да напомня

7. Тук е от
    Jul 2008

Няма, няма, разбрах, че са едни и същи Но да разбирам ли, че от изброените от мен тв-та няма значение кое ще взема - LG LV5500 или Panasonic L42E30E. (3тия вариант е да хукна към ТМ с 1050лв в джоба, който в близките 3 дни просто нямам как да осъществя.) Равнопоставени ли са телевизорите като качество споре вас? И има ли нещо друго на тази цена, за което ме съветвате да се позамисля?

8.  

9. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте!
    Мислите ли, че LG 42LD750 за 1059 лв. е по-добър избор от Samsung LE-40C650 за 1199 лв.?
    Респективно мислите ли, че LG 47LD750 за 1499 лв. е по-добър избор от Samsung LE-46C650 за 1599 лв.?

ПС: Забравих да уточня, че не ме интересуват нито вградения плеър, нито интернет, нито някакви други екстри. Интересува ме единствено максимално добрата картина, особено на СД сигнал (цифрова телевизия). Също, дали 200-та херца на ЛГ-тата са рекламен трик или наистина са по-добри от Самсунгите по този параметър?

10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

p.petrov_dr, това са може би най сравняваните два модела от 2010г. Който и да вземеш няма да сбъркаш . Самсунг С650( гланцов панел) вече доста се изчерпи и са останали почти само мостри , освен това там по-често се слагат матрици на AUO -Тайван , които макар и добри, отстъпват на тези на Самсунг.Тези 200хц. при LG LD750(полуматов панел) не са рекламен трик , постигат се със 100хц.+100 от сканиране на подсветката(премигване) . Сравни ги на място при еднакви настройки и сигнали SD/HD и който те грабне повече го взимай. Ако разстоянието ти е над 3м. вземай 46-47" задължително !

11. Тук е от
    Apr 2011

Днес минах през "Техномаркет" и погледнах първо LG 47LW570S.Вървеше някаква демонстрация от Блу Рей на 3D.Накарах момчето да донесе едни очила и наистина ефекта на 3D-то беше перфектен.Да ама след това поисках да погледна как върви телевизора с друг сигнал.Бяха вързани към Близу.Пуснаха ми Евро спорт които си се излъчваше на 3D ама след като сложих очилата меко казано бях разочарован, двойни линии, размазвания в по дребните детайли абе изобщо трагична работа.Отидох да погледна от другата страна на рафта и SAMSUNG UE-46D8000 ама и там трагична история.Пуснаха БТВ след това, но и там изобщо не ми хареса картината.Накарах ги да пуснат конвертирането от 2D към 3D ама такъв ефект изобщо не видях.Консултантите казаха че им бил лош сигнала и затова било така.Направо се отчаях, то ако е такава картината да си гледам на Панасоника с кинескопа и хич да не го сменям.Я кажете възможно ли е да е от лошия им сигнал?В къщи съм с Булсатком и си мисля да не взема нещо, а пък след това да ме е яд да го гледам.

12. Тук е от
    Jan 2011

Гледай си кинескопа и изобщо не го сменяй докато работи! Колкото и да се самозалъгва някой, че гледа перфектна картина, само защото е похарчил 4-цифрена сума за телевизор, не е прав! По лични наблюдения картина от кабелната на кинескопа изглежда много по-добре - по-чиста, по-ясна и по-отчетлива(остра) от същата но с HD качество на LCD-то. Нищо не се замазва, не се губи контраст и т.н. Изчакай докато сменят технологията, защото аз лично не виждам реални ползи от LCD за потребителите, освен по-малкото необходимо пространство, което напълно се обезсмисля, ако ще поставиш тв-то в секция
    Честит празник на всички, използващи кирилицата!

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

dechon Приятелю...пак ще те посъветвам да не се заглеждаш в това 3D. Разбирам ,че е голяма фукня за пред гостите ,но не си струва - забрави го. Поне в следващите 2-3 години. В повечето магазини сигнала наистина е лош. Като се прибереш у дома и си го пуснеш ще видиш че картината е съвсем друга.

Цитат Първоначално публикувано от muzika
    Изчакай докато сменят технологията, защото аз лично не виждам реални ползи от LCD за потребителите, освен по-малкото необходимо пространство, което напълно се обезсмисля, ако ще поставиш тв-то в секция
    Честит празник на всички, използващи кирилицата!
    Честит празник и на теб
    Що се отнася до технологията ще трябва да изчака 5-6 години докато стане достъпна като цена.
    http://www.sony.bg/product/tvp-oled-...tNewSeriesHome

http://www.sony.bg/hub/led-tv-and-lcd-tv-compared
    http://www.imextra.eu/useful/priority-offset-Led.htm

Голяма инструкция ..
    http://www.proveri.bg/a/lcd-plazma-t...-sravni-tipove

14.  

15. Тук е от
    May 2011

Здравейте!
    Имам няколко въпроса...относно контраста и времето за реакция...виждам доста големи разлики в стойността на контрастите при различните модели-от няколко хиляди към едно, до няколко милиона към едно, както и различни стойности на времето за реакция.Трябва ли да се съобразявам с някакъв минимум, или да търся само максимални стойности на тези параметри?
    Питам, защото търся модел LCD (силно осветена стая), който ще се ползва основно за цифрова телевизия(Interbild-варна) и филми, главно от флаш/външен хард диск и от компютър.Безкомпромистно лимитиран съм в свободното място единствено на височина - 77 см, така че предполагам модела ще 40" или 42".Ще се гледа от 1.5/2 метра.Цена -около 1500 лв. В момента съм харесал един промоционален модел в Интерсервиз Узунов - Sharp lc-40le810.Тъй като няма да ползвам екстри, а само ще гледам филми(предполагам ще трябва да има кодеци за да се гледа от флаш?) и телевизия се чудя има ли по-подходящ модел от горепосочения(марката не е от значение, избрах sharp-а защото е с 20% намален)?

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

debelcho
    Моят съвет е да не се заглеждаш в изписаните контраст и време за реакция. Причината е в това ,че всеки производител си пише почти каквото му падне или изчислява тези стойности както на него му е изгодно с цел реклама.
    Разни стойности на контраста в милиони са абсурдни-такъв контраст има само в откритият космос /супер нова звезда клас А1 и черна дупка.../
    Човешкото око различава контраст(естествен) НЕ повече от 40000:1
    Реалният /нативен/ контраст в телевизорите - в най-добрите случаи не е повече от 4500:1.
    Често ако телевизорът е 100Hz/генериране на междинни кадри/ производителят дели времето за реакция на две и изписва получената стойност в спесификациите. Когато е 200hz го делят на 3....400Hz делят на 5...така се получават стойности далеч от реалните получени при замерване.
    Sharp lc-40le810 има редица ограничения във форматите на възпроизвеждане. Вземи си флашка или хард диск с качени на тях филми и тествай на място в магазина.

17. Тук е от
    May 2011

Здравейте,
    решил сам днес да взимам ТВ но ресурсите са ми много ограничени 600 лв. взимам телевизор защото ми трябва стария предаде богодух и затова ресурса ми е такъв няма време за събиране на пари.
    Спрял сам се на няколко модела Samsung PS-42B430, Panasonic TX-L32S20E, Sharp LC-32DH77
    МОЛЯ ВИ посаветвайте ме кои да взема приемам и всякакви други предложения плазмата е една защото няма друга алтернатива много клоня кам неиа но незнам дали да рискувам.
    Предварително Ви благодаря за отделеното внимание чакам отговори и веднага се запътвам към магазина
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1306312810[/time]_________________________________________________

Забравих да спомена разстоянието от което ще се гледа е 3 метра а стаята е 20 кв. осветлението е слабо, ще се гледа от Булсатком или Нет1 цифрова телевизия и ще се вързва към РС през HDMI

18. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от 883360222

Спрял сам се на няколко модела Samsung PS-42B430, Panasonic TX-L32S20E, Sharp LC-32DH77
    Panasonic TX-L32S20E

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе