И резултата е налице - лаптопа е за сервиз , по-добре да го види специалист !
И резултата е налице - лаптопа е за сервиз , по-добре да го види специалист !
Мхм..видеокартата е изгоряла сигурно, защото като го включа и харда завърта и CD-то се вади..лошото е че покрай нея и дъното е заминало най-вероятно..
А включването на HDMI кабела трябва да се прави само при изключени лаптоп и телевизор така ли?
Точно така. Желателно е също и да са вързани към един контакт или разклонител.Първоначално публикувано от James87
Може да е изгоряла само видеокартата.
Благодаря ви на всички за мненията и препоръките! Определено съм доста доволен от LG-то на пръв поглед, преди малко догледах Despicable Me и цветовете, които изкара ме впечатлиха сериозно!
А за проблема, благодаря отново за мненията и съветите! Ще видим тези дни къде точно е проблема, като ще се надявам да се размине без смяна на части. Определено не знаех, че трябва така да се прави с кабелите, но ще ми е обеца на ухото. И два последни (засега) въпроса - всичко каквото включвам в телевизора ли трябва да е при изключен телевизор (usb например)? И при изключен от захранването ли или просто изгасен (stand-by) от дистанционното. Благодаря предварително!
EDIT: И за още нещо се сетих.. Възможно ли е проблема да е дошъл само от HDMI кабела? В смисъл такъв да пробвам ли отново след време с този кабел или да купувам друг?
1. Всичко което е с HDMI кабел и включваш в телевизора ,трябва да става при изключен телевизор /без usb/ ТВ в режим (stand-by).
2. Вероятноста ,проблема да е дошъл от кабела е минимална. Щом преди това е работил нормално....
Проблема според мен е в прекъсването на тока - токов удар или уредите са били свързани към различни токови кръгове.
Благодаря!Първоначално публикувано от hristoslav2
В различни контакти бяха, да..иначе на един бушон, ама явно не това оказва влияние.. а принципно доколкото си спомням лаптопа го включвам за 2ри или 3ти път в този контакт, тъй като в другия е разклонителя със защитата...ама мал шанс..
Вземи си еднa флашка с филм със субтитри или още по-добре вземи и редактирай файла със субтитрите и напиши цялата азбука с малки и големи букви. Разгледай и менютата на български да видиш горе долу дали всички символи излизат.Първоначално публикувано от TNN
Както вече писах моя има проблем с кирилското Е, ама не е голям проблем. Просто преди да кача субтитрите на флашката в ноутпада сменям кирилско с латинско Е и готово.