Страница 16 от 98 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от pipchi
    Здравейте!След неравна битка със Самсунг и Техномаркет да върна UE40D6000 заради неравномерната подсветка ми остана опцията да го сменя за UE40D6500 с доплащане.Заслужава ли си и какво мислите по въпроса.За съжаление никой не сподели наблюдения за 6-та D серия за подсветката.Срока ми е до утре вечер и офертата умира....Писна ми...
    На колко дни е тв , за да неискат да го подменят?

2.  

3. Тук е от
    Jun 2011

Абе аз съм с UE40D6530 и имам също неравномерна подсветка - леко по светли отенъци виждам в посока долен ляв ъгъл ... но не ми прави чак такова впечатление. За UE40D6500 не знам как ще е положението ... разликата между двата е само рамката ... но и от там може да има разлики в подсветката. Иначе в темата за Samsung на 15 страница бях постнал снимка на сервизното меню на моя - ако те интересува. (взет е от технополиса обаче)

4. Тук е от
    Apr 2009

Един път вече ми го смениха без проблеми, обаче същите петна на същите места.Звънях отново, казаха ще го сменим пак.За мен е фабричен дефект на модела.Пари отказаха да върнат - това ставало ако го гледат в сервиз, пишат до самсунг те им отговорят че е дефект а не допустимо отклонение и дълга и широка.Управителя каза ела ще се разберем,може замяна за по-скъп.Та затова....

5. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Здравейте!След неравна битка със Самсунг и Техномаркет да върна UE40D6000 заради неравномерната подсветка ми остана опцията да го сменя за UE40D6500 с доплащане.Заслужава ли си и какво мислите по въпроса.За съжаление никой не сподели наблюдения за 6-та D серия за подсветката.Срока ми е до утре вечер и офертата умира....Писна ми...
    Честно да си кажа нито един от двата не съм разцъквал, но те са почти същия модел телевизор на хартия и ми се струва, че освен ако не ти трябват допълненията на 6500, шанса е упражнението да свърши с още повече нерви, защото си дал още пари. Лично аз се опасявам, че е огромна вероятността, освен ако не ти дадат внимателно да си избереш конкретната бройка D6500 (но как ще стане не ми е ясно, освен да го тестваш в някоя тъмна стаичка при складовете или да си носиш завеса...), резултатът да е същия. Самсунг не смятат това за дефект. Тоест твоя сегашен телевизор не е просто "дефектен" и да го подмениш с "изправен"... Не знам дали ми разбра бръщолевенето.

По-скоро (макар че не искам да те хвърлям в допълнителни упражнения) аз лично бих се замислил за смяна с еквивалентен като цена или по-скъп друг тип (да речем CCFL/плазма) или друг модел телевизор. За 2000 да речем (само като пример ти го давам какво аз бих гледал) - Samsung 46C750, Panasonic 42VT20, 46G30, 50V20...

Пожелавам ти да си решиш проблема по удовлетворителен за теб начин. Неравномерност в подсветката и за мен лично е доста дразнещо, изпитал съм го от първа ръка като собственик.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Компанията Порше се асоциира със супер бързи автомобили, но малко знаят за съществуването на подразделението Porsche Design Studio http://www.porsche-design.com/international/en/ , което е заето със създаването на привлекателни символи, способни да привлекат вниманието на клиентите. Един от тези символи е, най-големият телевизор в улично изпълнение – 201 C SEED, създаден в сътрудничество с Global Bright Group. http://livingproper.com/2011/07/pors...door-theaters/

http://cseed.tv/login.php

https://www.youtube.com/watch?v=SXjqUp1MPwc#ws
    201 инча
    Водоустойчивият телевизор може да бъде инсталиран на терасовиден терен с тревно покритие, завърта се на 270 градуса, има дистанционно управление и трилентова озвучителна система от 15 високоговорителя.
    SEED 201 ще бъде на разположение от септември 2011 г., започвайки от около $ 810,000.

http://link.brightcove.com/services/...d=984531724001
    http://www.wallpaper.com/video/techn...d/984531724001

7. Тук е от
    Jan 2010

Тази неравномерна подсветка освен на тестови екрани (напълно едноцветни) можеш ли да я видиш например при гледане на филм или на телевизия?
    Толкова ли ти пречи? Аз например имам LED Panasonic и след като четох толкова за тази неравномерност реших да се загледам внимателно. Мога да я видя само при напълно черен екран само в долния десен ъгъл. Може да се види и на вертикалната черна линия при формат 4:3, но по никакъв начин не може да се види на филм или на телевизионно предаване. Аз например при прехвалените плазми виждам трепкане, особено при светъл екран, което ме дразни много повече от тази неравномерна подсветка. Така, че остави тестовете, ако по време на филм или тв предаване не я виждаш, гледай си спокойно телевизора.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Holmes, при този модел на Самсунг неравномерността е много по-голяма от при Панасоник. Да не говорим, че и от бройка до бройка варира.
    Има случаи когато се вижда на всякакъв по-равен фон - тенис, футбол, небе, нощни сцени.

10. Тук е от
    Apr 2009

Когато се гледа на светло - лампа или дневна светлина всичко е наред.Но в тъмно помещение при тъмни сцени или филм с черни ленти отгоре и отдолу /21:9/ се вижда и ме дразни.Опитах се да го снимам но без успех.

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

pipchi , сменяй с друга бройка от същия модел , защото няма гарнция , че отивайки на друг модел няма да има същата неравномерност. Просто вкарайте бройката в тъмната стая за 3D и там гледайте за проблеми . Впрочем тази серия 6000 си страда от началото на LED технологията от неравномерност повече от всички други серии ,марки и модели.

12. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    pipchi Просто вкарайте бройката в тъмната стая за 3D и там гледайте за проблеми .
    А каква е тази тъмна стая?

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от tougherty
    А каква е тази тъмна стая?
    В търговската зала на повечето магазини от веригата Техномаркет ,има направена една стаичка /2,5х2,5м/ където има изложен за демонстрация 3D модел телевизор на марката Рanasonic. nkd ти даде идеята, да ползате тази затъмнена стаичка за да провериш за неравномерна подсветка телевизора който желаеш да закупиш. Добре е да му пуснеш някаква едноцветна заливка от компа/лаптопа и да гледаш за неравномерна осветеност по екрана.

http://mos.futurenet.com/techradar/R...ght-420-90.jpg

http://www.google.bg/search?q=uneven...ed=0CBcQ_AUoAQ

14.  

15. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте, старото Sony Trinitron 29'' сдаде геройски и настана време за избор. Мястото не позволява повече от 32'', разположено е срещу прозорците, съответно блести върху екрана. Гледа се от около 2.5 метра. Бюджет - до 1000 лева. Какво ще се връзва към него:
    - компютър с видеокарта с Radeon X1950 2xDVI. Едното dvi е за собствения монитор, другото - за (новия) телевизор
    - SetTopBox - цифрова телевизия от SpeedyNet, стария TV беше на SCART, но сеттопа има и цифров изход
    - видео (може да е време да го изхвърля)
    - DIVX плейър (и той е стар, ама носталгия...)
    - тунерусливател 5+1 - има оптични и цифрови входове и изходи. Съответно към тунерусилвателя има вързани колони, от които бих искал да мога да изкарам звука от новия телевизор.
    Това, което изобщо не ме касае в бъдещия TV са неговите мрежови, интернет, wifi и всякакви подобни способности. Ако искам компютърни екстри - имам си компютър (екстрите май и без това са на цената на един компютър). TV-то ме интересува в качеството му единствено на TV - да дава възможно най-качествен образ.
    Качествен образ за мен е: богати и неизмити цветове, равномерна подсветка, широк ъгъл на наблюдение, липса на артефакти при движение.
    Няма да се ползва за игри.
    Имам и едно може би странно за повечето хора изискване - мразя да гледам разтеглени образи, паснати непропорционално с цел да се запълни екрана. Нямам против черните черти вляво и вдясно, TV-то трябва да може да показва геометрично неизкривено изображение от всеки от възможните входове.
    Що се отнася до марки - не съм роб на марки, но не си падам по корейци. Sony, Philips, Toshiba, Panasonic, Sharp са ОК.

Та... това накратко е задачата, с която се обръщам за помощ.
    Ще бъда искрено благодарен за всяко мнение.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Как да не си падаш по корейци - според теб Сони какви матрици ползват в телевизорите си , ами Филипс , а Тошиба ?
    Звука може да си го изкараш от сет-топ-бокса директно към тунер-усилвателя , а ТВ-то го ползваш само като голям монитор !
    1000лв вече са много за 32" телевизор - за такива пари се купува приличен 40" !
    По важно е дали да е FULL HD / правилното е HD ready 1080p , макар че за 32" това няма голямо значение / , дали да има подходящите тунери / може да разкараш сет-топ-бокса / !

17. Тук е от
    Dec 2005

За 1000-та лева - не е задължително да го похарча всичките
    Бих искал да мога да изкарвам звука от телевизора, за да не завися от източника на звука, но в края на краищата с няколко допълнителни кабела може да се преодолее евентуалното ограничение.
    FULL HD естествено.
    Ограничението за корейци - наречи го каприз, ако предпочиташ.

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от jonson64

Бих искал да мога да изкарвам звука от телевизора, за да не завися от източника на звука, .

Без проблем - разкарваш операторския приемник и си купуваш КАМ модул и карта за кодираните канали !

FULL HD естествено.

Ама разбира се ! http://technomarket.bg/products/0910...shiba-32lv833g

Ограничението за корейци - наречи го каприз, ако предпочиташ.
    Съгласих се , но ти губиш ! Корейски телевизори почти няма на нашия пазар , всичко се сглобява в Европа !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 98 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе