Страница 6 от 98 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Да ви издам една малка тайна - телевизорът е бил преди време на над 2200лв, така че сега си е жива далавера.
    Моделчето с матрицата на Лг има много по дълбоко черно спрямо този - трябва да си играя с телевизора за де се доближа до сл738, но пък и този си има предимства.

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от zdravko_dimitrov1986
    Да ви издам една малка тайна - телевизорът е бил преди време на над 2200лв, така че сега си е жива далавера.
    Моделчето с матрицата на Лг има много по дълбоко черно спрямо този - трябва да си играя с телевизора за де се доближа до сл738, но пък и този си има предимства.
    Няма как матрицата на LG(която иначе има своите предимства ,като по-добър ъгъл на гледане, по-богати и реалистични цветове) да е с по- добро черно и нативен контраст от тази на Самсунг . Така ти се вижда точно заради това стъкло ,което в тези силно осветени магазини компрометира черното , но при помещение с обрана светлина ще си дойде на мястото.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

По-дълбоко черно от сегашните S-PVA на Самсунг просто не съществува при течнокристалните екрани. Без да се обиждате, но "по-дълбоко черно при IPS отколкото при S-PVA" - такова животно няма. Нагледах се на телевизори последните месеци. Фактите са си факти.
    Вчера четох едно ревю на C650, бяха му измерили с Калдерата около 9700:1 контраст в динамичен режим! (не че може да се гледа при тоя режим, но просто ме впечатли цифрата, такива не се постигат дори при динамичен режим на плазмите на Панасоник, за такива числа контраст всичко започва с много ниската стойност на черното)

5. Member
    Тук е от
    May 2011

Помощ....затруднен съм,LG 47 lv 4500 или LG le 5500.И двата са около 2000лв.Нямам идея кой от двата......Помощ.....

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от salky
    Здравейте,много ми доставя удоволствие де чета мнения от професионалисти като повечето от вас.Скоро ще купувам телевизор,та се зачудих всеки говори за характеристиките:числа,букви,номера,и тем подобни...Но тоя телевизор (дадения)някой замислили се дали с обикновенно око би хванал разлика от например :матрица,подсвтка,разстояние за гледане и тем подобни.Та да си кажем ама примерно, 42 инча да се гледа от 3-3.5 метра.....Е защо от 5-6 метра няма да се вижда ли кво..Не искам да обидя никой,много се кефя на всички в форума,и да ми прости някой ако съм го засегнал..ПРОФЕСИОНАЛНО...
    Разстоянието за гледане е важно ,поради следното изискване-колко детайлна искаш да е картината.
    При 42" от 6 метра няма да виждаш детайлите /на HD/. Същият диагонал при разстояние от 3 метра ,картината ще е съвсем друга

Помощ....затруднен съм,LG 47 lv 4500 или LG le 5500.И двата са около 2000лв.Нямам идея кой от двата......Помощ.....
    Направи си сравнение-отиди на официалната страница, избери двата интересуващи те модела ,като маркираш квадратчето под тях, после се качи горе на страницата и кликни на бутона СРАВНИ - ще се отвори малък прозорец ,където пак трябва да кликнеш върху бутон сравни - накрая ще ти генерира файл със сравненията.

http://www.lg.com/bg/
    http://www.lg.com/de/

7. Member
    Тук е от
    Feb 2008

salky,
    Вземи една рулетка, измери 6 метра от някой 42 инчов ТВ и го погледай и после кажи как ти се струва размера

За от 6 метра спокойно можеш да си вземеш 42" ТВ с резолюция 512х384. И без това нищо няма да се различава

Прав си за едно, при 6 метра на 42-ка няма абсолютно никакво значение кой телевизор ще вземеш. А различните матрици, резолюции и тем подобни се забелязват със съвсем просто непрофесионално око (като моето), стига да не ги гледам от 6 метра.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2011

Много ви благодаря,не очаквах такива отговори...но все пак ви благодаря.....

10. Тук е от
    Aug 2005

Здравейте!
    Дилемата е: Philips 40PFL5605 (40PFL5405) или Toshiba 40VL748. Помогнете в избора. Отворен съм и за нови предложения в ценовия клас до 1300-1400 лв.макс.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2008

За 40VL748 най-важното според мен е със собствените си очи да се убедиш дали отраженията на стъклото ще те дразнят или не. За мен това е ключа към тази конкретна палатка

12. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    За 40VL748 най-важното според мен е със собствените си очи да се убедиш дали отраженията на стъклото ще те дразнят или не. За мен това е ключа към тази конкретна палатка
    В магазина мострата на Тошиба е срещу прозореца- обикалях от вси страни точно за отражението, но сякаш нямаше. Лошо, че не ги дават за проба в къщи

13. Member
    Тук е от
    May 2011

LanceLink,а ти колко телевизора с (Не Професионалното )око си гледал та да сравняваш...2-3 или 200-300....
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307735557[/time]_________________________________________________

Hristoslav2,не съм малоумен да си направя сравнение от двeте LG,но при условие че технически не съм запознат колкото тебе,просто исках на елементарен език да бъда насочен към конкретен модел...просто да ми се обясни,еи пич,този е такъв.......а другият е такъв.Нали за това е ФОРУМ,за да се обяснява на хора като мен какво всъщност е даденият телевизор.Подхождайте по така......Нали се сещаш......

14.  

15. Тук е от
    Apr 2011

LanceLink,а ти колко телевизора с (Не Професионалното )око си гледал та да сравняваш...2-3 или 200-300....
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307739120[/time]_________________________________________________

Hristoslav2,не съм малоумен да си направя сравнение от двeте LG,но при условие че технически не съм запознат колкото тебе,просто исках на елементарен език да бъда насочен към конкретен модел...просто да ми се обясни,еи пич,този е такъв.......а другият е такъв.Нали за това е ФОРУМ,за да се обяснява на хора като мен какво всъщност е даденият телевизор.Подхождайте по така......Нали се сещаш......
    Тв ли избираш или се заяждаш с хората, направили този прекрасен форум. Не може да ти се даде директен отговор, понеже не си посочил конкретни изисквания, които търсиш в бъдещия си телевизор. Още повече, че има сумати изписан материал тук /благодарение на човека, на който правиш забележка - Hristoslav2/. Да не говорим, че в един от предните си постове не искаш да се съобразиш с "разстоянието на гледане". Изясни за себе си какво искаш, прочети тук-там из форума и тогава си формирай правилно въпроса.

16. Member
    Тук е от
    May 2011

Ако е прозвучало като заяждане.....съжалявам.А относно (НЕ СИ ПОСОЧИЛ)за какво ти е този телевизор....ами пич,за какво ми е телевизор....да готвя ли с него или да гладя...аре и ти мисли какво пишеш.....

17. Тук е от
    Apr 2011

Ако е прозвучало като заяждане.....съжалявам.А относно (НЕ СИ ПОСОЧИЛ)за какво ти е този телевизор....ами пич,за какво ми е телевизор....да готвя ли с него или да гладя...аре и ти мисли какво пишеш.....
    прочети началото /първия пост/ на тази тема

18. Тук е от
    Aug 2005

Няма ли кой да помогне Бирата от мен..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 98 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе