Страница 28 от 98 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    ПЛОВДИВ

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Такаа,изчетох цялата тема и съм тотално объркан Препоръчайте ми LCD телевизор,като изискванията са следните:

1.Бюджет-таван 1200 лв.
    2.Ще се гледа от около 3 метра-спрял съм се на 42 инча като размер,стаята е светла като цяло.Трябва да има добри ъгли на видимост.
    3.Сигнал-цифрова кабелна от Близу,вероятно 99% от времето ще се ползва за телевизия от възрастни хора(в момента гледат тв на 14-во Сони на 12 години ) .

За момента съм се спрял на http://www.technomarket.bg/products/...shiba-42rl833g Ако има други предложения ще се радвам да ги чуя

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Samsung LE-40D550 е същият като LE-40C550 и е с 200 лв. отгоре, сравнявал съм ги един до друг. Няма никакъв смисъл.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Djonny
    Искрено благодаря за мнението! За контраста - видях,че пише 5 милиона : 1 - това малко ли е? За дизайна - имаш в предвид външния вид ли? Притеснява ме това,че е модел 2010г,а примерно LG LV375S е 2011г,но пък контраста му е мисля,че 3 милиона и времето за реакция е 3,6 (това мисля е доста важно)?!? Също така четох,че 100hz са желателни при гледане на спорт,а и звука мисля,че е доста добър ... Почти съм се навил на LG LE5500,но все още не бързам да се хвърлям,за да навляза по-дълбока в материята и да не съжалявам по-късно!Чакам с нетърпение всеки съвет и препоръка Бюджета е категорично макс 1300 лв
    Привет

Този контраст в милионни е маркетингов трик и е далеч от реалният ,който при матриците на LG /и Пенасоник/са в порядъка на 1000:1.

Времето за реакция ,което изписват във спесификациите на моделите също е маркетингов трик
    1. Не го измерват от черно до бяло а от един нюанс на сивото до друг нюанс на сивото /примерно от 10% сиво до 50% сиво/.
    2. Когато телевизора е 100Hz делят изписваното време за реакция на две ,тоест ако при модел 50Hz е 5мс то при модел 100Hz е 2,5мс. ,а когато телевизорът е 200Hz делят времето за реакция на 3 и вече стойноста според тях става 2мс - което е далеч от реалноста. Вярно е че IFC-то леко ускорява реакцията на панела но не и в пъти!

Донякъде 100Hz помагат за по доброто възприемане на бързите сцени при спорта но също така вкарвата артефакти в картината. Повечето зрители няма да забележат видима разлика в подобряване на картината при включени или изключени 100Hz. Но за сметка на това ще забележат театралният ефект при гледането на филми с включени 100Hz.

Звукът в нито един телевизор не е добър. Може да се говори само за някакво степенуване на звука между отделните модели и производители. Преди години един от най-добрите производители на телевизори Pioneer, продаваше моделите си ,само с външни озвучителни тела ,защото бяха разбрали ,че звукът от вградените в корпуса на телевизора говорители не става за нищо. Проблема е в това ,че при повечето модели телевизори говорителите сочат назад и при монтаж на стена звукът кънти и бумти ,като се губят високите и част от средните честоти. За сведение високите честоти са насочени - тоест разпространяват се праволинейно.
    За пример повечето от вас имат компютърни колонки - пуснете ги и насочете директно към главата си. Запомнете добре диапазона на звука. След това ги завъртете с гръб към вас и пуснете същият звуков файл както първият път и ще забележите ,че високите честоти са изчезнали.
    Ниските честоти на звука ,не са праволинейни и се разпространяват равномерно в пространството ,като при това се отразявят много добре от стените в помещенията именно заради това при монтаж на стена звукът почва да кънти.

Повечето модели /от среден и висок клас/ телевизори имат оптичен изход за звука ,който ви позволява да подадете звука от телевизора към аудио видео ресивър ,посредством който иможе да изкарате многоканалният звук на повечето цифрови HD програми и то с много добро качество. Работата е там ,че това удоволствие ще ви струва допълнително минимум 2000лева.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

само да направя едно теоретично уточнение - високите честоти не са "праволинейни", а просто биват поглъщани много лесно от всякакви не-отразяващи повърхности, защото вълната е къса

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    само да направя едно теоретично уточнение - високите честоти не са "праволинейни", а просто биват поглъщани много лесно от всякакви не-отразяващи повърхности, защото вълната е къса
    Разпространяват се почти праволинейно
    /има даже една научна разработка за дистанционен разговор с насочен високочестотен говорител при който може да предадеш съобщение на точно определен човек в пълна зала без останалите да чуят каквото и да било/
    и тъкмо затова в инструкциите за инсталиране на озвучителни системи за домашно кино си пише ,че е желателно високочестотните говорители да са нивото на ушите ви /в креслото от което гледате в седнало положение/ и да са насочени към вас. Иначе за това ,че вълната е къса си прав - лесно се поглъщат.

10. nbk
    nbk е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Здравейте! И аз реших да си вземам телевизор. Бях се насочил към плазма на Панасоник TX-P42V20, но проблема е че се гледа много кабелна телевизия (около 16 часа). Като се пусне някой канал, отива по 5-6 часа. И поради опасност от "прогаряне" (на мястото на логото) смятам, че отпада варианта плазма.
    Бюджет 1500-2000 лв. Ще се гледа от разстояние 2-3 метра. Стаята е светла. Предимно SD (цифрова) телевизия, но и FullHD филми от PC. Сега си харесах SAMSUNG LE40C750, но дали не са останали само мостри. И до колко навъртяни часове могат да се "преглътнат". Другите набелязани бройки са LG 42 LE8500 FullLED!!! и Toshiba 42SL833G. За мен най-важно качественото предаване на цветовете и добро справяне с SD сигнал (в рамките на бюджета де). Другите екстри могат да се получат и от външни устройства, така че не са толкова важни за мен. Засега съм си заплюл Самсунга, но очаквам да получа съвети от знаещите в този форум.

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Самсунг 40С750 е доста добър телевизор , но най-вероятно ще е мостра ! Навъртяните часове не са толкова голям проблем стига да ти ги покажат колко са ! Важен е и външния вид и цената - все пак за мостра трябва да е по-ниска !
    Виж този - http://technomarket.bg/products/0909...harp-lc40le824 , или по-новия LE830 , но каква му е цената - незнам !

12. Member
    Тук е от
    Feb 2008

40C750 е доста покъртително телевизорче, добре си си го заплюл. Само че май вече няма, виждам и ТП само в 1 магазин имат, вероятно последна бройка. Мен лично не би ме притеснявало колко е наработен ако говорим за течнокристален, за плазма би ме притеснявало много. От друга страна 1500 лв. при положение че 3D няма да ползваш, а картината е абсолютно същата като на C650, сравнявал съм ги един до друг, а C650 беше ~1200 лв. е малко кофти. Самсунг и Тошиба имат добра репутация в обработката на SD сигнал, но най-важния фактор си остава самия оператор. Аз съм с Панасоници LCD, които не са от често споменаваните за добра SD обработка, обаче картината е супер, защото няма какво толкова да й се обработва - NET1 (да ги похваля пак, барем си оправят съпорта в замяна!)

Виждам, че бюджета ти е до 2000, та би могъл да помислиш за вариантите 46C653 (ТП, AUO панел), 46C750 (ТМ, Самсунг панел). Поне не са последни бройки, в края на краищата не е ясно мострените какво точно са ги правили. Ако са изгорили някой вход и разбереш впоследствие, например, си е само още допълнително главоболие ненужно.

Тошиба харесвам доста, но гланца им някак си не е толкова добре антиотражателен като на Самсунг и малко "лъщят" повече. Това можеш сам да си го прецениш на място, иначе Тошиба принципно бих препоръчал от гледна точка на картината (от гледна точка на ергономиката трябва да се питат собствениците им).

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nbk
    Здравейте! И аз реших да си вземам телевизор. Бях се насочил към плазма на Панасоник TX-P42V20, но проблема е че се гледа много кабелна телевизия (около 16 часа). Като се пусне някой канал, отива по 5-6 часа. И поради опасност от "прогаряне" (на мястото на логото) смятам, че отпада варианта плазма.
    Бюджет 1500-2000 лв. Ще се гледа от разстояние 2-3 метра. Стаята е светла. Предимно SD (цифрова) телевизия, но и FullHD филми от PC. Сега си харесах SAMSUNG LE40C750, но дали не са останали само мостри. И до колко навъртяни часове могат да се "преглътнат". Другите набелязани бройки са LG 42 LE8500 FullLED!!! и Toshiba 42SL833G. За мен най-важно качественото предаване на цветовете и добро справяне с SD сигнал (в рамките на бюджета де). Другите екстри могат да се получат и от външни устройства, така че не са толкова важни за мен. Засега съм си заплюл Самсунга, но очаквам да получа съвети от знаещите в този форум.
    LG42LE8500-2010г. e със стъкло пред панела и е доста отражателен , иначе е отличен модел.
    Виж по-обстойно Тошибата-42SL833-2011г.също много добър вариант .

14.  

15. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

От многото четене и търсене и разните избрани модели.... накрая взех Philips 42PFL7606 Един бил свършил, друг бил мостра... Този беше последен, но неотварян и го взех
    Първо впечатление: б...си колко е голям! Добре, че не взех 47".
    Сега го разцъквам, но съм като третокласник пред Линукс 2/3 от настройките са ясни, други уж ясни, но не променят нищо, трети въобще си нямам идея за какво са . Най-големият проблем засега ми е, че цифровите ги сканира автоматично и запомни, но за аналоговите ми предлага само ръчна настройка.
    Амбилайта можеш да го правиш каквото си поискаш. Мрежа още не съм боднал, че няма кабел до него (заблудих се, че има донгъл). Вкл/изкл 100 херца, но от театралният образ не можах да се оттърва (свиква се ), вероятно и други опции го правят. Стабилна и елегантна стойка, ставаща и за стена, метален и тънък корпус... Засега не виждам проблеми. Дефектите, които се виждат при лош образ се размиват от по-голямо разстояние, затова съветвам да не прекалявате с размера при избор на ТВ. Има си оптимална дистанция за всеки размер и е добре да се спазва.
    Малко е нахвърляно, но следващото ревю ще се постарая да оформя по-добре.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Честито ! А за размера -айде след месец пак да споделиш !

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от breiii
    Първо впечатление: б...си колко е голям! Добре, че не взех 47".
    Мрежа още не съм боднал, че няма кабел до него (заблудих се, че има донгъл).
    Вкл/изкл 100 херца, но от театралният образ не можах да се оттърва (свиква се ), вероятно и други опции го правят.
    Честито
    Хммм ...само след месец ще си казваш:
    б...си колко е малък! Защо не взех 47"

Донгъла се продава отделно
    http://www.philips.bg/c/tv-and-monit.../pta01_00/prd/

а с това може да предаваш сигнал на друг телевизор
    http://www.philips.bg/c/tv-and-monit...lv3110_12/prd/

При гледане на филми си изключвай HD Natural Motion от менюто за да нямаш театрален ефект

18. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Благодаря.
    За размера не мисля, че ще съжалявам. Досега се "оправях" с 32" и ми беше добре. HD Natural Motion го сложих временно на минимум, но продължава да театралничи, довечера (доседмица ) ще си поиграя с всички настройки. Добре, че накрая има ресет и отново инсталация .

Гледам, че за други марки има съвместими евтини донгълчета. За Филипс има ли такъв списък?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 98 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе