Колега nebular , не си споменал при какви условия ще се гледа , но щом като си се ориентирал към плазма , това е много добър модел , само да не ти стане малък след време !
Офертата си струва , давай смело !
Колега nebular , не си споменал при какви условия ще се гледа , но щом като си се ориентирал към плазма , това е много добър модел , само да не ти стане малък след време !
Офертата си струва , давай смело !
hristoslav2, благодаря за support-а! 3D не ми е нужно ни най-малко. Има 3D digital кина за тая работа
civica, условията са: средно затъмнена стая от разстояние 2 до 3 м, основно HD филми, и цифрова + няколко жалки HD канала Относно размера - предвид размера на стаята и разстоянието от което ще се гледа, смятам че повече от 46 може да ми дойде прекалено голям. Да, да, знам колко бързо се свиква с размера и как очите са жадни за още, но все пак мисля че ще е екстра.
Благодаря и на двама ви.
И да се похвалиш дали си го взел ! да има обратна връзка , ако ме разбираш !
Предварително искам да те предупредя, че за браузване телевизорите не са толкова лесни за употреба, колкото мониторите. Както и да ги настройваш, умората в очите ще е много по-голяма. Не знам каква е причината да искаш да е точно с LED подсветка, но тук ти се задава още един проблем - почти всички LED LCD са с гланцови екрани и желаното от теб браузване ще е още по трудно за очите ти.Първоначално публикувано от ssiderova
Хората, които ползват реално вградени сателитни тунери, се надявам да ти обяснят как стоят нещата, но аз съм с впечатлението, че възможностите да оползотвориш вграден сателитен тунер в България са минимални, а поставяйки изискване за наличие на такъв в телевизора, си отрязваш огромна част от потенциалните покупки. Много малко са телевизорите с такъв тунер, еле пък под 1200 лв. (нали идеята е да останат пари до 1500 и за звук).
Предлагам ти първо да си помислиш (и да ни обясниш, за да можем да ти помогнем) защо трябва да е LED и дали трябва да има сателитен тунер.
nebular,
подкрепям ентусиазма ти за 46G30. Аз май съм фен на G30 (и с право, телевизорът има чудесна картина).
Като алтернативи бих обърнал внимание на V20, а също 6-та и 7-ма серия на Самсунг (да не се подценяват! конкретно 50C7000 трябва да се види на живо)
В лагера на течнокристалните мои алтернативи биха били Samsung 46C750, 46C653 (този все още може да се намери в ТП, C650 е почти невъзможно).
Не мога да коментирам Филипс, Сони, LG (течнокристални висок клас), защото не смятам че наблюденията ми са достатъчни. На форума има много доволни от тях ползватели.
Въпреки че плазмите на LG си имат своето място на пазара, при положение че имаш парите, Samsung и Panasonic си остават по-добрия избор.
mitko414,
Насочи се (имам предвид иди ги виж на живо и проучи функционалностите им) към следните:
Samsung 40C630 (1100 лв. ТМ)
Toshiba 40VL733 (1000 лв. ТМ), 40XV733 (850 лв. ТМ), 42VL738G (1000 лв. Метро, ТМ)
LG 42LD750 (1050 лв. Метро), тази конкретна препоръка е в разрез с моите впечатления, обаче в унисон с настроенията на форума
Благодаря на hristoslav2 и LanceLink за отговорите.
Преди седмица гледах Toshiba 40XV733 (насочих се към него като обявен за best buy от LanceLink), изглеждаше добре, но заради двата инча по-малко я подминах. Един от съфорумците го хвали толкова много, та чак ми става съмнително.
Няма какво да се съмняваш , ТВ-то е много добро за цената си ! Лично съм го гледал , но не си го взех само заради едно нещо - монтажните размери за стойка - имам стойка за VESA 200х200 , а Тошибата е за 600х200 и не ми се даваха още пари за това !
Тошибата си е много добър избор ,особено ако преобладаващата част се гледа СД сигнал ,но също така си има и някои недостатъци /някои обясними с ниската цена ,други са просто политика на Тошиба/ -ако си на кабелна ,която не е в час със стандартите ще имаш проблем с цифровия тунер /то важи за всички марки ,но Тошиба не са оставили никакви толеранси / ,друг възможен проблем са появяващи се вибрации от корпуса при усилен звук /лесно отсраним ,но трябва да се сваля капака/.Като картина е много добър /за което май си навлякох гнева на феновете на Сони ,но не трябва да се робува на марки -няма вече тая марка е най-по-най ,има добри и не толкова добри модели ,а някои направо лоши/Първоначално публикувано от mitko414
Здравей LanceLink,
За браузването и гланцовите екрани съм наясно, лаптопа ми е с такъв екран и съм запозната с неудобствата. Изискването за сателитен тунер е по-скоро препоръчително, ако нещата наистина стоят така, както ги обясни, това може да отпадне. На този етап предложението на HristoSlav2 за LG 42LV375S изглежда доста приемливо като съотношение цена - възможности. Все пак ми се иска да разгледам повече алтернативи.
Благодаря за мненията до този момент, помагат много в това да се ориентирам какво точно ще ми е от полза.
Поздрави,
Соня
Соня
Имай в предвид че WiFi адаптера не е включен в комплектацията на телевизора 42LV375S.
Адаптера LG AN-WF100 се продава отделно http://www.technomarket.bg/products/...73/lg-an-wf100
може и с NetGear WNDA3100v2 /версията е важна/
Като по-евтина безжична алтернативна връзка може да използваш WiFi точка за достъп, свързана към Ethernet порта на телевизора и работеща в режим ретранслатор , При това в телевизора трябва да поставиш настройка за кабелна мрежа!(Точката за достъп влиза в ролята на "заместник на кабела").
Ето ти и мнение за неговият по-голям събрат LG 42LW575S
http://forum.pult.ru/viewtopic.php?p=140804
Здравей.Моя D8000 е със сателитен тунер и го ползвам с Diablo WiFi.Имам и сателитен приемник,но не исках да размотавам повече дистанционни и затова си взех модула.Възможностите са или модул с карта или Diablo WiFi и кард сървър,който може да е локален или отдалечен.Първоначално публикувано от ssiderova
Правилно колегата LanceLink определи като супер сделка за само 850лв. Тошиба 40XV733G. Та това е цената на един посредствен 32" модел , а тук има функциите на моделите от средния и висок клас на марката, 100хц. плюс панел на Самсунг (за любителите на супер черното). Минусите са като цяло валидни за цялата гама на Тошиба и са най-вече свързани с некоректните наши оператори-мърлячи. За хора ,които искат да гледат просто телевизор , не комбайн тип Хитър Петър( всичко в едно) е много добър избор.Първоначално публикувано от mitko414
Лошото е ,че вече може би са останали най-вече мостри , а че 40" е малко си прав , но има и 46XV733 , но цената е 1399лв.
Здравейте, бих помолил за препоръки относно бюджетен 46-50" тв до 1200лв, стаята е тъмна,
http://www.technomarket.bg/products/09110769/lg-50pt250 LG 50pt250 50" 1100лв
http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-46b650 самсунг 46" 46b650 950лв модел 2009
Благодаря и успешен ден!
vylchan,
46C550 -1200 лв. Техномаркет
Здравейте,искам да си купия TV но съвсем се обърках от мненията на продавачите в магазините,един казва плазма друг,че плазмата имала къс живот и харчела много,трети LCD.От темата(уникална е) клоня към плазма.TV-то щте се използва предимно за цифрова телевизия и по рядко мисля да гледаме филми през лаптопа,размер от 42" ме устройва като бюджета е до 1000лв.харесъл съм този модел плазма http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/14401/P11090102/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-PANASONIC-TX-P42CX3E] http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-P42CX3E става ли за нещо или да се насоча към друг модел?благодаря предварително за отговорите!