Страница 78 от 98 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Здравейте,

Благодаря Ви за отговорите, и по-специално на civika и hristoaslav2!

Послушах съвета и препоръките на hristoaslav2 и си взех SAMSUNG LE-40D550.

Като цяло има доста прилично качество на картината - и си мисля, че е добра офера качество - цена.

Не знам обаче дали си въобразявам ама картината на SONY KDL 40EX500 (който имам от година и половина) повече ми харесва (сигнала и на двата е един и същ).
    Може би защото съм свикнал със старият или пък не съм настройл още новият ама имам чувството, че картината на старият е "по-мазна".
    Пък и сензора за околна среда при стария си оказва своето влияние.
    Иначе и двата се update-наха до последите си версии на firmware.
    И при 2-та работи ДЛНА-то, само дето имам проблем напоследък с последната версия на HMS и нещо половината филми прочитат субтитри а другата половина не (и при 2 -та ТВ е така). Някаква настройка ще трябва да е, че с по-старите версии не е имало този проблем. Просто .SRT файловете ги зарежда а .SUB не (може и да си въобразявам де) - онзи ден по някакъв начин се пуска всичките, ама след рестарт пак не ги четеше.
    Извинявам се за последните изречения - те са за друга тема - ама просто споделях наблюдения и всичко написах тук.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Честито и безаварийно ползване дъъълго време !

4. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Честито и безаварийно ползване дъъълго време !
    Благодаря, благодаря - дано е безаварийно и дано e за дълго!

Ти какво мислиш относно избора ми - естествено за този клас ТВ-та ?

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Вече май няма голямо значение от това какво мисля аз , важното е ти да си доволен от покупката !!

Иначе ТВ-то си го бива за този клас техника !

6. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Вече май няма голямо значение от това какво мисля аз , важното е ти да си доволен от покупката !!

Иначе ТВ-то си го бива за този клас техника !
    Е винаги е добре като ти кажат, че покупката ти си заслужава.

Единствено ме притесняват 50 Hz, ама аз и на Сонито съм на нормален MotionFlow де.

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от wisdom

Единствено ме притесняват 50 Hz, ама аз и на Сонито съм на нормален MotionFlow де.
    А не трябва !! И моя ТВ е 50Hz и какво от това , не ми пука , ама хич , но на някои им е трън в г.... !!

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте
    Мой приятел се колебаe между малко несъвместими модели... И аз се чудя какво да му кажа... По принцип гледа доста спорт и май твърдо е за 100Hz... Също така иска добър USB плейър... Та ето моделите към които се е насочил...
    1. Samsung D550 - Хубава картинка, хубав плеър, но няма 100Hz...
    2. Samsusng D5500 - Всичко му е добре, но ме притеснява лед-а (облачно без кюфтета) D6000 сигурно е по-добре,
    но и по-скъпо.... Да не говорим за D7000 или D8000 ...
    3. LG LK530 - Тук е по-слаб плейъра (май) ... Иначе е 100Hz....
    Под черта слагам C650 (който му препоръчах де), защото все по-трудно се намират в кашон...

Та как бихте ги подредили... Що се отнася до "облаците" да кажа че търси 32" (ще скача от 21" CRT за това
    и не го съветвам за по-голям) и си мисля че неравномерната подсветка при по-малките ТВ-а е по-малка от по-големите? Или греша?

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Ако избора е само от тези трите модела и зависи и от цената - май е за LG LK530 + външен плеър за 200 лв и ....айде наште !!

11. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    5.Задължително условие - работеща PVR функция!
    Искам да мога да си записвам предавания на флашка или HDD, с пълната функционалност на VHS/DVR. Субтитри, превъртане и т.н.
    Ако не греша, PVR е активна само за цифровите тунери. Дали има модел, при който да работи с аналоговите?
    Не мога да разбера защо искаш PVR от аналогов тунер. Нямаш ли цифрова кабелна?. А пък и ако имаш HD канали... Тогава да видиш какво се записва. Аз имам Panasonic с тази функция и си записвам тенис от Eurosport HD. Това вече е кеф.
    А от аналогов тунер дори и да можеш да записваш, какъв е смисъла? Просто качеството е трагично. Но ще проверя дали PVR работи и с аналогов тунер и ще пиша.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от wisdom
    Здравейте,
    Послушах съвета и препоръките....и си взех SAMSUNG LE-40D550.
    Честито

Цитат Първоначално публикувано от firehorse
    Та как бихте ги подредили... Що се отнася до "облаците" да кажа че търси 32" (ще скача от 21" CRT за това
    и не го съветвам за по-голям) и си мисля че неравномерната подсветка при по-малките ТВ-а е по-малка от по-големите? Или греша?
    1. Samsung D5500
    2. Samsusng D550
    3. LG LK530
    И за последното си прав - неравномерната подсветка се забелязва по-рядко при по-малките диагонали. С нарастването на диагонала нараства и вероятноста за неравномерна подсветка,о всичко е въпрос на късмет. И кажи на приятеля си, да си вземе по-голям диагонал.

Цитат Първоначално публикувано от vladovn
    Здравейте, търся отново помощ за избора.
    След покупката на sharp 32wd1 от който останах много доволен и сегашния ми panasonic l 42s10 на които ми липсват някой работи от sharp-а си търся нещо различно.
    По магазините като гледам плазмите с лекота заявявам, че не ми харесват. Черното е със зелена сянка, трептят ми...
    Да някои хора го забелязват, но и ти не си си взел подходящият модел плазма /panasonic ТХ-Р42s10/
    Според отзивите по форумите, това мигане се забелязва при 1080i 50Hz (и 24Hz) в режим нормален на следните модели U10, S10, U20, S20, U30 но не всички го виждат. В режим кино и трусинема почти не мигат.

13. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Честито
    Благодаря, благодаря !

Ще споделям още наблюдения след време - само да изгледам някой мач (първото полувреме на единия, а второто на другият). Пък и ще видя какви ще са оптималните настройки за Самсунга (че нещо май ми биише много на синьо - ама може да си въобразявам де ), и дано наистина 50Hz (или липсата на 100 ) да не са от такова значение .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Не си въобразяваш, синьо си е. Пробвай с режим Кино или Естествен и цветова гама Warm1 или Warm2 за начало.

Фабричните настройки на всички телевизори (освен режим Кино) са яко набримчени към синьото, защото създава усещане за по-висок контраст, т.е. "по-висококачествена картина".

16. Тук е от
    May 2007

Привет на всички ! Предстои ми покупка на ново LCD и ще се радвам много ако ми помогнете в избора. Имам някои изисквания, а те са:
    1. размер 32 инча - помещението не е голямо.
    2. 100 Hz и нагоре.
    3. добра матрица с наситено черно.
    4. LED с равномерна подсведка.
    5. PVR с възможност за запис през USB на HDD, но гледайки една програма от цифров източник, да записва друг канал, това е важно за мен!
    6. да плейва всички по- известни формати и най-вече HD.
    7. интернет свързаност.
    8. не държа на 3D, даже предпочитам да няма.
    Със сигурност има и други важни параметри, но не се сещам в момента, оставам на вас да ме осведомите, ако става въпрос каква марка ми е на сърдце - предпочитам SONY и ще се радвам ако имат такава комбинация. Приемам всякави мнения и предложения, а най - вече компетентни лични впечатления от даден модел, съвети и т.н. Благодаря предварително на всички отзовали се !!!

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Само дето не си посочил най-важното изискване - до колко пари , но като гледам какво ти трябва , май си готов да дадеш много пари за малък размер ТВ , щото 32" е малък !
    И все пак - от какво разстояние ще се гледа и какво ще се гледа ? Игри ще се играят ли ?

18. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Не си въобразяваш, синьо си е. Пробвай с режим Кино или Естествен и цветова гама Warm1 или Warm2 за начало.

Фабричните настройки на всички телевизори (освен режим Кино) са яко набримчени към синьото, защото създава усещане за по-висок контраст, т.е. "по-висококачествена картина".
    Здравейте отново,

Днес съм много щастлив, че вчера успях да си настроя ТВ - и картината сега е перфектена.

Проблема не беше от настройките на самото ТВ а на "HDTV Set-Top-Box"-а (и аз какъвто съм си тъпичък не бях проверил след като техниците го монтираха).

Смених цветовите настройки от "Classic" на "RGB" след това ТВ системата от "PAL" на "NTCS" и накрая разделителната способност от "720p" на "1080i" (max) и
    картината просто светна (стана като тази на Сонито в хола ако не и по-добра ).

Иначе - да - ползвам един от двата режима "Стандартен" или "Естествен" (да не ми се морят очите нощем преди да заспя) с по-топли гами и то след като нулирах до фабричните им настройки.
    Ще пробвам и другите 2 режима "Динамичен" (когато е светло в стаята) и "Кино" (късно вечер на тъмно) с техните фабрични насройки и ще споделя.

Ама за сега съм много доволен от картината - и това биене в синьо не се забелязва (то по-скоро се проявяваше в режим "Динамичен", след като аз бях разбъркал фабричните насторйки до неузнаваемост ).

Бляагодаря Ви за помощта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 78 от 98 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе