Честито и да почерпиш с инфо !
Честито и да почерпиш с инфо !
Честито! Чакаме инфо и всъщност има ли сателитен тунер ,че гледам един път пишат има -друг път няма ...?
Още не са ми го доставили защото имаше само 1 бройка и беше мостра ... и се разбрахме да дръпнат от някъде запечатан.Тааа впечатленията по-натам ...
Сега искам да ми помогнете за избор на още едно ТВ ... което няма да е 3Д ... инчовете 32/37 до 40макс. Ще се гледа от 2.50м. И по възможност да има също PVR за запис.. следователно Самсунг ... Сони знам, че имат запис ... Панасоник може би. LG мисля, че нямат. Нямам претенции дали да е ЛЕД ...може висок клас ЛСД без ЛЕД подсветка.
Здравейте! Благодаря на всички за съветите, които получих. В нашия ТМ няма Samung LE-C750 консултанта ми предложи Samsung UE-40d600 за 1600 лв. или Samsung UE-40d6500 за 2300 лв. Дали си заслужават парите дори и да са LED? Май ще можело да ми доставят Samsung LE-C750, но се получава неудобно ако не го взема при положение че нещо не ми хареса като картина. И вярно ли е, че матрицата е със стъкло (или огледална) отпред при Samsung LE-C750, а не матов?Първоначално публикувано от Lance
Samsung UE-40d6500 за 2300 лв.-НЕ си заслужава парите,много е скъп!
Samsung LE-C750-НЕ е матов,и не матрицата,а панела!
В Технополис е 1900лв http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...garian&cquery=*40D65*)/.do?productguid=11874&productarea=P11090104&scenario=&detailScenario=&item_name=3D-%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-SAMSUNG-UE-40D6510 /е...и и дългия линк /
Значи нов съм тук и не разбирам много от телевизори и техните параметри. Но понеже имаме нов апартамент и ще купуваме 2 телевизора - един 32" и втори 47". Най-учтиво искам да ви помоля да изразите мнение за някой модели които мислите, че ще са най-добрият вариянт (Задължително LED). Нямам проблеми с финансите и не съм скрепя :D. Също да добавя имам SAMSUNG C650 и PHILIPS 9604 мисля че, но не съм сигурен. Все пак парите да са в определени граници .. Не да е някаква мечтана сума . Благодаря много !
Добре дошъл в форума !
Това ли са размерите окончателно ? Помещенията как са като осветеност ? Какво ще се гледа предимно ? И защо и двата да са LED , не може ли по-големия да е плазма ?
Ами значи LED настоявам да са основно заради разликата в размерите, не за друго. А големият 47" е за голям хол, който като цяло е доста светъл, но предимно ще се гледа вечер на изкуствена светлина. Преобладаващото, което ще се гледа е кабелна телевизия и честичко HD, Rip, avi филми. А разстоянието от телевизора до диваните от където основно ще се гледа е долу-горе 3м. - 3.50м.
Малкият който трябва да 32" е за детска стая. Разстоянието е около 2 - 3 метра. Основно ще се гледа кабелна телевизия, след време и филми, също.
А вкакви размери са старите ти телевизори?
Както си тръгнал си на път да вземеш по-лоши отколкото имаш.
Хаха, има нещо такова
За C650 имам много солидни наблюдения и е трудно да се намери по-свестен от него. А 9-та серия на Филипс сигурно също е доста бомбастична.
Здравейте след много четене тук във форума, и въпроси в подраздела за LG LCD - най-накрая утре мисля да мина да тествам някой и вече до взема нещо през магазина. До момента съм се спрял на 32-ки и следните модели:
32LD650
32LD750
32LE5300
32LV3550
По принцип ще се сложи в спалнята и тв-то ще бъде по-високо спрямо леглото от където ще се гледа - някъде около половин метър денивелация - тук кой е по добър в това отношение ъгъл на видимост от ниско към високо LCD или LED. За форматите кой какво чете вече свалих инфо и съм приготвил флашка да ги тествам. По принцип държах да е 100 Hz защото гледам спорт доста, но след много четене тук явно това ще е последния критерий и няма да е важен.
Спрямо това което съм написал как бихте подредили гореизброените от мен тв-та като място по добър и по лош ( първите три модела са от 2010г. и ако са останали само мостри ще отпаднат).
Мерси предварително.
Най-вероятно ще са мостри , но може и да имаш късмет !
Това с ъгъла на гледане зависи от типа на матрицата и технологията , по която е правена - най-добре да е S-PVA на Самсунг , но и LG са добре в това отношение !
За форматите на четене пак е така - оптимизирани са за приложение в ТВ , а не като за HD плеър и винаги можеш да си вземеш такъв !
Това също е много добър избор за спалня /ако го има / http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-l32g20e ,а и това http://www.technomarket.bg/products/...c-tx-l32c20e-a
Относно това най-горещо те съветвам да не си правиш изводите на база на това каква технология, марка и модел е, а да си огледаш внимателно конкретния телевизор, включително и под наклон отдолу-нагоре. Всеки конкретен модел е с номера си - съвсем сериозно. Гледай много добре! Очите ти не мисля, че ще те подведат, просто не бързай.Първоначално публикувано от villystyle
Разбира се, при плазмите този проблем е почти несъществуващ, но там пък повечето са много "стъклени", а тези с добро покритие пък гледани отгоре-надолу губят контраст.
Което ме подсеща, че трябва добре да гледаш и отраженията на панела, тъй като колкото и да са добри ъглите, ако много отразява околната среда предимствата почват да се губят.