Страница 23 от 98 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Здравейте

Възнамерявам да си взимам телевизор и съм се спрял на този : PANASONIC TX-P42ST30E
    http://technomarket.bg/products/0910...ic-tx-p42st30e

Това, което искам да попитам е дали е подходящ за игри ( xbox360) и помещението е сравнително осветено през деня ( дали няма плазмата да е непододяща). Ако ми препоръчате пък друг до към 2000 лв също би ми било полезно.

Благодаря.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Не , че не става , но не му е там силата ! Самата LCD технология е по-подходяща за това , но това не е правило и плазмената технология се развива ! Ако наистина е доста светло се ориентирай към LCD ТВ , ако не може да се затъмни по някакъв начин , примерно с щори или перде !

Може да погледнеш и това LG - 42LW5500 !

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от schlange
    Ами аз ако знаех всичко нямаше да пиша тук!
    Мерси за съветите, сега ще трябва да ги погледна на живо, само ме притеснява че осветлението вкъщи ще е по различно от това в магазина. Дано не дразни много лъскавия панел.
    При гланцовите панели, силно осветено помещение с директни източници -прозорци ,лампи няма как да не се наслагват отражения в тъмните места на панела или въобще в тъмните сцени . Това до голяма степен компрометира идеята за гланцовия филтър , който е сложен точно да задълбочи черното и контраста , но в помещения с обрана светлина . Моделите със "стъкло" отпред , което е дизайнерско решение ,пък са най-зле при директна осветеност. Най-сполучливи са полуматовите панели , които успяват да намалят отраженията при разумен компромис с черното и контраста. Ако помещението ти е доста осветено или не искаш непрекъснато да се съобразяваш с осветеността, трябва да се откажеш от гланцовите панели . Независимо ,че в магазина е светло като в операционна все пак можеш да сравниш отделните типове панели и да направиш избор.

5. Тук е от
    Sep 2007

SONY KDL-32EX600, SAMSUNG UE-32D5000, PHILIPS 32PFL7605H/12, PANASONIC TX-L32G20E, PHILIPS 32PFL4606H.Много ще ви бъда благодарен ако кажете по няколко думи за въпросните модели!Най-много ме интересува 4606 много ли е по-зле от другите?И бихте ли ги подредили по ваше мнение!Извинете че ви досаждам,но до няколко дни трябва да купя телевизор и главата ми е пламнала от колебания и съмнения!

6. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от kockopm
    ......PANASONIC TX-P42ST30E
    .......
    Това, което искам да попитам е дали е подходящ за игри ( xbox360) и помещението е сравнително осветено през деня ( дали няма плазмата да е непододяща).
    Тук внимавай, защото имаш следната комбинация:
    1. Панасоник плазма без "добрия" антирефлексен филтър (като при V, G сериите)
    2. Панасоник плазма с ниска максимална яркост
    3. Осветено помещение (макар че не знам какво имаш предвид под "сравнително осветено")

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от goiko
    SONY KDL-32EX600, SAMSUNG UE-32D5000, PHILIPS 32PFL7605H/12, PANASONIC TX-L32G20E, PHILIPS 32PFL4606H.Много ще ви бъда благодарен ако кажете по няколко думи за въпросните модели!Най-много ме интересува 4606 много ли е по-зле от другите?И бихте ли ги подредили по ваше мнение!Извинете че ви досаждам,но до няколко дни трябва да купя телевизор и главата ми е пламнала от колебания и съмнения!
    goiko
    Ето ти ги подредени.
    1. SAMSUNG UE-32D5000 и SONY KDL-32EX600 - добър контраст и цветове
    2. PANASONIC TX-L32G20E и PHILIPS 32PFL7605H/12 - нещо не ми допаднаха цветовете ,антиотразяващото покритие и контрастът
    3. PHILIPS 32PFL4606H - бюджетен модел от начално ниво/изчистен откъм екстри/

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Аз продължавам да досаждам с въпроси относно TOSHIBA 40XV733G.

Има ли функция за автоматично мащабиране, например при следната картина да отреже черните линии отгоре и отдолу?

Двоумя се между TOSHIBA 40XV733G и PHILIPS 42PFL5405H.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не съм убеден, че ще ти допадне това автоматично мащабиране.
    Например при Филипс сработва бързо и навременно, но направо може да ти завие свят на моменти /примерно при рекламите/ от това непрестанно сменяване на мащаба.
    При други марки пък се бави с превключването и седиш и чакаш да ти се покажат субтитрите например, а филма върви.
    Ползвай си ръчно превключване.

11. Тук е от
    Apr 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Моделите на Шарп са от миналата година ,като основната разлика между 924 и 824 е 3Д-то в първият.
    Нещо се обърка. Модели на Шарп с 3D са 925 и 830 , 924 е като 925 , но без 3D-то

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от mitko414
    Аз продължавам да досаждам с въпроси относно TOSHIBA 40XV733G.

Има ли функция за автоматично мащабиране, например при следната картина да отреже черните линии отгоре и отдолу?

Двоумя се между TOSHIBA 40XV733G и PHILIPS 42PFL5405H.
    За имане -има ,но най-добре /и по-бързо и без постоянни смени/ е ръчно да си ги превключваш -това е едно от малкото ергономични достойнства на дист. у-е на въпросната Тошиба-има си изнесен бутон за формата /за разлика от Самсунг и ЛГ ,при които за да смениш формата трябва да минеш през няколко менюта /-избираш или "кино" или "субтитри". Не знам ,какво толкова и се чудиш ,аз го купих при цена 1200лв /и си доплатих 5г гаранция/ и бях /и още съм/ абсолютно доволен от съотношението цена/качество ,а какво остава сега ,когато е 850лв - абсолютно без конкуренция за мен.

13. Тук е от
    Jul 2011

Здравейте!Много неща изчетох,но все още се колебая на какъв модел да се спра ... Искам 40-42 инча LED до около 1200-1300 лв!Ще го гледам от около 2,5м и ще се гледа предимно спорт и филмчеа на HD! Днес гледах в Техно МАркет LG 42LE 5500 за 1299 лв и се чудя дали ще е добър избор? Общо взето това е бюджета и ми се иска да избера най-доброто съотношение между цена и качество! ... Предварително благодаря за мненията и съветите ви

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Модела е добър ,но аз лично бих предпочел този http://www.technomarket.bg/products/09072750/lg-42ld750 ,а и ще останат пари я за почерпка ,я за читав мултимедиен плеър ...

16. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

След голямото четене на темата (благодарности към авторите) имам следният въпрос: Има ли истински LED TV, без проблеми с осветлението (марки, модели)?

Искам да купя "добър" телевизор като "екстрите" ги оценявам с + и -. Подходящият размер е 40 - 42", ще се гледа в светла стая, но без пряка слънчева светлина. Задължително ще е някакъв LED. Ще се гледат филми от компютър (80%), филми от недобра кабелна (15%), спорт, игри, новини (5%). Озвучаването ще е през уредба. Ценови порядък, до около 1500лв. Имам достъп до по-ниски цени (100-тина лв) на някои модели Philips, Sony и LG. Гледам из Европа-та, Sharp имат доста по-ниски цени. На "хартия" параметрите им изглеждат добре, дано актуализират цените по-скоро.
    Показателите с повече + са ми по-важни.
    Резолюция 1920х...+++++
    Софт/хард за обработка на цветовете...+++++
    USB...+++++
    Ъгъл на виждане...++++
    Скорост (лаг)...++++
    100Hz или повече...++++ Горещо предпочитам да го има, щом може да се изключва
    DVB...++
    Достъп до Интернет...+
    Цифров изход...+
    3Д...- Нито сега, нито занапред ще използвам

Може нещо да пропускам във вжните характеристики, но ще допълня ако се сетя.

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Има голям избор на марки и модели до 1500лв , който отговарят на твоите изисквания !

http://technomarket.bg/products/09107602/lg-42lv375s
    http://technomarket.bg/products/0910...ung-ue-40d5500 - малко е над твоя бюджет !
    http://technomarket.bg/products/0907...shiba-40xv733g - ако има в наличност !

Сигурно има и други подходящи за такива пари , но аз бих погледнал тези като за начало !

18. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Тук внимавай, защото имаш следната комбинация:
    1. Панасоник плазма без "добрия" антирефлексен филтър (като при V, G сериите)
    2. Панасоник плазма с ниска максимална яркост
    3. Осветено помещение (макар че не знам какво имаш предвид под "сравнително осветено")
    Цитат Първоначално публикувано от civica

Може да погледнеш и това LG - 42LW5500 !
    Благодаря ви за отговорите. Значи стаята е с източно изложение и почти цялата стена е прозорец. Има вертикални щори, които обаче са светли и не затъмняват особено помещението та това визирам като сравнително осветено. 3D то като технология засега нямам намерение да го ползвам. Други благини - плеяри, рекодери и скайпо-ве също .

Допадна ми ето това : PANASONIC TX-P42G30E
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-P42G30E

А и е под бюджета, който сме определили. LG-то го гледах и ми хареса. Иска ми се да си взема по-качествен телевизор без 3D, отколкото по-слаб но с 3D. Това обаче си е желание, а не задължително право. Отворен съм за предложения.

Благодаря

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 98 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе