Страница 47 от 98 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Добре дошъл в форума !

Ако намериш LG 47LD750 го взимай , но също е малко съмнително дали има останали нови , запечатани ! И винаги можеш да си вземеш един външен плеър !
    Така като гледам и този е мостра. Аз не мога да разбера как така мостра се продава като нов телевизор. За мен мостра = втора употреба и цената трябва да е като за 2-ра употреба.
    Явно ще почакам още някой друг месец и ще взема някой 3D LED серия 2011 за малко повече пари...

Тъпата маркетингова политика на Самсунг...супер модел от 2010 г. серия 6, през 2011 г. излиза като нов модел със същата/или по-висока цена, само че като серия 5 и с орязана функционалност (например без Интернет)... (((((((
    А и това с различните матрици също е супер тъпо (

Преди няколко месеца имаше голям избор на плазми на Панасоник, сега не знам какво стана ама при 46-50 инчовите почти няма избор в ценовия диапазон 1500-2200 лв.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Пр плазмите е така , голям размер с по-добра цена , отколкото при LCD TV с същия размер !
    Политиката на Самсунг за тях си е в реда на нещата , всяко нововъведение струва пари и се влага там където трябва ! И за матриците е така - просто собственото им производство не им стига , а и трябва да има далавера и защо това да не е нашия пазар ! И сме в БГ , да не забравяме !

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Mean
    Така като гледам и този е мостра. Аз не мога да разбера как така мостра се продава като нов телевизор. За мен мостра = втора употреба и цената трябва да е като за 2-ра употреба.
    Явно ще почакам още някой друг месец и ще взема някой 3D LED серия 2011 за малко повече пари...

Тъпата маркетингова политика на Самсунг...супер модел от 2010 г. серия 6, през 2011 г. излиза като нов модел със същата/или по-висока цена, само че като серия 5 и с орязана функционалност (например без Интернет)... (((((((
    А и това с различните матрици също е супер тъпо (

Преди няколко месеца имаше голям избор на плазми на Панасоник, сега не знам какво стана ама при 46-50 инчовите почти няма избор в ценовия диапазон 1500-2200 лв.
    Какво те спира да вземеш един от тези двата?
    SAMSUNG LE-46D550 1599лв , SAMSUNG UE-46D5500 2199лв

Що се отнася до маркетинговата политика ,не само SAMSUNG прилагат тези трикове - всички го правят! При SAMSUNG дразнещото е ,че в един и същи модел поставят 3 различни типа матрици, две различни шасита /процесори/. И за капак следят форумите ,където някой си прави труда да разшири възможностите на телевизора и...после със следващият фирмуер блокират същата екстра или ограничават достъпа.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Поради честите въпроси и нерядко фалшивите реклами по телевизията - ето ви едно обяснение за типовете подсветки.

Какво представлява светодиодната подсветка и какви типове бива тя.

На тази и следващата снимка са видни тeзи същите светодиоди, създаващи подсветката в LCD-панелите. Преимуществото на такава подсветка е очевидно — по-малко разход на електричество, отколкото в случая с използоването на станалите популярни флуоресцентни лампи със студен катод, панела в крайна сметка става още по-тънък. При «квадратно-гнездовия» метод на разположение светодиодите, се позволява осветяването на отделни участъци от матрицата. Към преимуществата на тази технология може да се отнесе и по-наситеният черен цвят. LCD-панелите, използващи светодиодна подсветка се характеризат с по-високо съотношение на динамичният контраст, което прави изразителни сцените с тъмни и светли зони, положително влияе на яснотата на картината и снижава размитоста.

отделният светодиод в Led local diming

Тази иллюстрация показва как се изменят показателите на картината в черните и бели места на изображението с използоването на светодиодна подсветка и без нея.

Следващият етап на развитие на светодиодната подсветка стана разполагането на светодиодите не зад матрицата, а по нейният периметър. Това решение позволи още повече да се смали панела и да се направи още по-тънък. Именно такъв тип подсветка се изпользва в LED-телевизорите Samsung. В LG такава подсветка наричат Edge LED, и пускат модели телевизори, използващи както едната, така и другата технология.

рамката със светодиодите

групите от светодиоди по рамката на панела

отделният светодиод

За да оценим размера на светодиодите погледнете това видео със специална демонстрация на модел LCD-панел LG с диагонал, ако не бъркам, 42 инча.

https://www.youtube.com/watch?v=FwAyNOBRyUM#

И така, в какво е причината за прехода на новият тип подсветка на LCD-матриците, в какво не ги устройваше традиционната технология на база CCFL? Принципният отговор, както винаги е прост – работата е в спектъра на излъчване на газоразрядните лампи със студен катод, по точно, в неговото постоянство. Както е известно, спектралният състав на електролуминисценцията зависи само от молекулярният състав на работното вещество, но не от тока на разряд. В такъв образ, в случая с използване на CCFL-лампи може да се управлява само нейната интензивност на светене, но не и цветноста. За LCD-панела това означава, че всяко изменение на тоналноста на изображението може да стане само по два начина: установка на взаимно съотношение на коефициентите на пропускане на червеният, зеленият и синият светофилтри на всяко ядро (едновременно при производството на панела) и управление на всеки от субпикселите. Първият способ води до фиксация на определена цветова температура, наречена нативна, и необходимоста от специален подбор - лампа/светофилтър за удържане на този параметър в приемливи рамки. В резултат на исползване на вторият способ ефективният динамичен диапазон на матрицата и цветови обват на панела намаляват при всяка цветова температура, за разлика от нативната. Този проблем частично позволява на матрицата да се справи с високоразрядно (повече от 8 бита на канал) представяне на цвета от семейството на VA и IPS. Все пак диапазона на корекция на цветовата температура не е особенно голям, така че същественно да се запази нейната относително нативна, при съхранение на същия този обхват, все едно не се удава.

Работейки над тази задача, водещите конструктори на LCD-матрици дойдоха до извода, че е необходимо да се замени ламповата подсветка със светодиодна. Исползвайки LED-матрици, настроени на излъчване в широк диапазон на честотата (един диод на всеки от базовите канали), може да се регулира съотношението на интензивност на тяхното светене, по такъв начин да се задава цветовата температура в широки граници. Точната коррекция на цвета се осъществява с помоща на високоразрядни LUT-таблици. При изменение на спектралния състав на подсветката се достига максимално използване на динамичния диапазон на LCD-матрицата, висока точност на възпроизвеждане и голям цветови обхват. Телевизор с LED-подсветка има еще едно забележително свойство – способноста да емулира обхвата на друг дисплей.

Не е маловажно, и това че такъв тип подсветка позволява да се подобри равномерноста на яркоста по ъглите на екрана. Обичайната конструкция с CCFL е много чувствителна към качеството на тези лампи, а именно към еднородноста на интензивност на светене по дължина на тръбата на разрядника. Тази характеристика се влага при тяхната направа и не се коригира в хода на жизненият цикъл, в резултат на което възниква висока нееднородност на яркоста на екрана (светло петно в центъра и заглъхване в ъглите), при това прогресираща във времето. В отличие от луминесцентната лампа, светодиодната матрица – това не е монолитен източник и се управлява поелементно, затова неравномерноста на светене на екрана в различни точки може да бъде поправена по пътя на изменение на яркоста на отделните елементи на LED-матрицата.

Както често се случва на практика, недостатъците, внасяни в продукта с определена технология, стават продължение на нейните достоинства. Това се отнася и и към даденият случай. Става дума за температурната и временна стабилност на светодиодите. Доколкото суммарният спектър на подсветката се формира не от един, а от няколко источника, то взаимното отношение на интензивноста на червено, синъо и зелено съставящи ще дрейфуват във времето и ще зависи от работната температура (в термодинамически смисъл) на дисплея. За крайният потребител ,това означава необходимост от по честа калибровка и профилиране.

Що се касае до равномерноста на подсветката, то тук присъства един интересен ,но малко забележим на пръв поглед фактор. Работата е в това, че коррекцията на нееднородноста се свежда не само до управление на отделните елементи на LED-матрицата, но и към поддържане постоянство на формата на спектъра в тази област. С други думи, необходимо е одновременно да се повишава или понижава яркоста на всичките три R-,G- и B-диода, за да се измени само интензивноста, но не и цветноста на светене. Тази задача е технологически сложна и изисква обратна връзка. В крайна сметка всичко се свежда до това , че вместо ярка неравномерност на екрана се образува цветна, по забележима с невъоръжено око.

RGB LED backlight technology представлява система за подсветка, която се състои от три диода за първичните цветове: червен, зелен и син. Такава подсветка позволява да се увеличи броя на изобразяваните цветове с 40%, а контраста с 30% в сравнение с традиционните панели на база на CCFL (флуоресцентни лампи със студен катод)

RGB LED

подсветка с CCFL лампи

Внимателно разглеждайки снимката на зглобката на дисплея ще видите в дясно трите най-тънки панела- цветният филтър, поляризационият филтър и диффузъора. Крайният отляво - белият панел е светлотражателя, единствен от пете елемента на екрана, който е разположен зад рамката със светодиодите.
    Вторият отляво прозрачният на вид панел ,представлява сам по себе си тънък панел-световод собствена разработка на Самсунг, състояща се от массивни лещоподобни отражатели, разсейващи светлината от рамката със светодиоди към центъра на екрана. Самсунг уверява, че този тип подсветка има характеристики, сходни с блоковата LCD подвсветка/което за мен си е рекламен трик/

На тази снимка горе ,се вижда част от рамката със светодиодите. Въпреки жълтият им вид, светодиодите дават бяла светлина, която се филтрира и пропуска през LCD -панела.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Какво те спира да вземеш един от тези двата?
    SAMSUNG LE-46D550 1599лв , SAMSUNG UE-46D5500 2199лв

Що се отнася до маркетинговата политика ,не само SAMSUNG прилагат тези трикове - всички го правят! При SAMSUNG дразнещото е ,че в един и същи модел поставят 3 различни типа матрици, две различни шасита /процесори/. И за капак следят форумите ,където някой си прави труда да разшири възможностите на телевизора и...после със следващият фирмуер блокират същата екстра или ограничават достъпа.
    D550 не беше ли C650 без интернет и без гланц, и на 50 херца, за сметка на това пък на същата цена? Ако намеря 46C650 с SQ матрица и да не е мостра (на 1500 лв.) го грабвам на момента, дори на C630 съм навит заради изгодната цена. Но тъй като не мисля, че ще намеря по-скоро ще се ориентирам към плазма.

Може би някой от тези модели (който намеря и не мостра)
    PANASONIC TX-P46G30E
    PANASONIC TX-P46G20E
    PANASONICTX-P50V20E
    PANASONICTX-P50U30E

Някой може ли да сподели наблюдения върху двете 50ки които съм писал като вариант...как стоят спрямо G20, G30...освен разликата в големината? Защото от гореспоменатите G30-ката е най-скъпа, но и най си заслужава мисля.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Интересна цена ,но не в България...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Тук е от
    Apr 2010

като прочетох материала по-горе за лед подсветките и технологията, ми се ще да се даде малко повечко инфо относно т.нар. local dimming. Като преимущества спрямо другите варианти на подсветка. И в случая дали ТВ-тата имащи тази "екстра" представят най-хубавата картина. Защото в края на краищата лично за мен, а мисля- и за повечето потребители, най-важна е именно КАРТИНАТА, която ще ни излъчва ТВ-то. Защото,съгласете, колкото и удобства да предоставя един телевизор, ако откъм "чистота" на картината не е добър- то просто губи своя смисъл и предназначение. За другите допълнителни "добавки" си има лаптопи, смартфони и т.н.
    Бих се радвал да узная кои модели на съответните марки телевизори (от най-достъпните-до към 1500 лв.) предоставят именно тази dimming подсветка.
    Благодаря предварително!

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Не се сещам за такъв ТВ в тази ценова рамка да има local dimming. Но по-скъпите серии имат !

11. Тук е от
    Apr 2010

от коя серия започват моделите с този вариант на подсветка?
    Примерно на Самсунг- от D7000 ли? То, като е и по-качествена картината ще да и струва по-скъпичко, но поне ще си струва всеки лев, мисля... :rolleyes:

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Самото управление на такъв тип подсветка е сложно и струва повече !
    Примерно Сони - http://technomarket.bg/products/0911...dl-40hx720baep .
    И да , и за Самсунг D7000 !

Или този - http://technomarket.bg/products/09077663/lg-42le5500 , но информацията се разминава в различните сайтове !

13. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Добре бе хора кажете ми нормално ли е във великите ни вериги (техном. и техноп.) с по сто магазина под път и над път, да няма 1 неразпечатан телевизор???
    Днес почти си купих TX-P50V20...обаче се оказа, че уж неразпечатаната бройка и бил развален тунера. На Цариградско същата работа, 2 бр. и двата разпечатани. В Бургас 3 броя и 3-те разпечатани. Аз не знам кой е луд да си купи телевизор МОСТРА, (5% намаление е смешно за работил телевизор 2-ра употреба).

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Нормално е , модела е от 2010 и като се сложи % брак , така се получава !

16. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Ами то 2011 г. е годината на платете ни 500 лв. отгоре за 3D което няма да ползвате...как да си купи човек такъв телевизор.
    Утре ще търся P46G30, той поне е модел 2011 г., да видим дали има 1 неразпечатан модел!!!

ПП: Очите ми окапаха по P50V20...уникален!!!

ППП:
    Бихте ли купили телевизор който е бил мостра и то само с 3-5% отстъпка?

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mean

ППП:
    Бихте ли купили телевизор който е бил мостра и то само с 3-5% отстъпка?
    Определено - не , при такава отстъпка , но при 10-15% - да !

18. Тук е от
    Jul 2011

Привет!Все още не съм купил ТВ за мен,но почти съм избрал Вече дори трябва да помагам на един роднина при неговия избор!Дайте ми някакво предложение за 32 инчов LCD или LED до към 700-750лв максимум с преко сили до 800лв!Тв-то ще се ползва главно за аналогова тв и много рядко за някое филмче от флашка,но мисля,че не HD!В общи линии изискванията са минимални,но най-важното условие е да може да се закачи на стената(мисля си,че всички LCD могат,но не съм сигурен) все пак се търси нещо качествено

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 98 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе