Първоначално публикувано от
taboo Вчера станах собственик на samsung PS51D8000

Двуомих се между самито и панито G30 50" и въпреки съветите на специалистите някак си самсунга ми лежеше на душата. Интересно че самсунга ми лилавееше в магазина но като го прибрах вкъщи лилавото изчезна. Явно е било заради осветлението в ТМ. Телевизора беше мостра и ми направиха 5% отстъпка. Може би е на не повече от седмица понеже предната събота бях там и го нямаше. Огледах го добре за драскотини и пуснах тест за мъртви пиксели от флашка.
Накратко плюсове и минуси от първите впечаления:
+голям екран, снощи все едно бях на кино, филмът беше 720p и въпреки това виждах порите по кожата на хората, можех да броя космите по главите им, направо уникално
+естествени цветове
+
еднородна подсветка
+задоволителна за мойте нужди дълбочина на черното
+вграден wifi адаптер, интернета тръгна с две кликания и започнах да стриймвам филми от компютъра в другата стая, е преди това качих pcshare на компа
+стилен дизайн, хромът определено отива на обстановката ми
-леко жужене по време на работа
-не се справя добре с градиентите, но и панасоника имаше такъв проблем
-дистанционното изглежда направо евтинджос в сравнение с телевизора
-ТВ СКАТ цифрова телевизия, изглежда уникално замазано и се замислям да премина към друг кабелен оператор
Като цяло съм много доволен от покупката си
Относно 3D-то: вчера ми предложиха някакви очила, който работят с часовникарска батерия. Този консуматив за мен е абсурден. Някой може ли да ме посъветва какви очила да си взема, предпочитам да се презареждат или поне консумативът им да не е толкова странен.